Widok

USC Gdańsk- co i jak ?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny ustaliłam termin ślubu cywilnego. Wszystko zapłaciłam, podpisałam itd.:) Ale mam dylemat, bo przeczytałam gdzieś o zamawianiu szampana i oprawy muzycznej na ślub a mnie nikt nie pytał w urzędzie czy chcę mieć coś takiego :) Jeśli wiecie coś na ten temat to piszcie jak to wygląda:) Acha i jak macie jakieś fotki ze swoich ślubów w USC w Gdańsku to wstawcie proszę, bo jestem ciekawa jak to wszystko wygląda :P
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nikt Cię nie pytał bo tego się nie załatwia w UM.Szampana i oprawę muzyczną zamawiasz na miejscu w Ratuszu w dniu ślubu tzn.na piętrze na korytarzu siedzi pani przy stoliku i jej mowisz co chcesz- muzykę , szampan - może być też fotograf jak niemasz.Szampana przywozicie swojego - oni tylko rozlewają na sali dla gości.I płaci się od rozlanej butelki.1 szampan to ok 6-7 kieliszków.Nic więc nie załatwia się wcześniej - poprostu jak będziecie te 15-20 min przed wszystko załatwia się "od ręki".
Właśnie na taką odpowiedź czekałam :) Blume ślicznie Ci dziękuję za wyczerpującą odpowiedź !!!
image
A może orientujesz się ile to wszystko kosztuje ?? :)
image
w palacu opatow slub 300+80
mozliwosc fotografowanai 80
oprawa muzyczna bodajze 100 czy 150
mozliwosc polania swoejgo szampana 210

przypuszczam, ze gdansku glownym jest taniej + jest mozliwosc wziecia fotografa na miejscu i brak dodatkowej oplaty.
szampan trzeba przyniesc samemu, to sie zmieniko od jakiegos czasu
1 szmpana na 7 osob jest rozlewany

zajrzyj tu
http://forum.trojmiasto.pl/Nowy-Ratusz-w-GDansku-info-zbiorcze-t102880,1,11.html?hl=nowy ratusz#hl

O bardzo dziękuję :)

Ale teraz się zmartwiłam, że te sale ślubne są małe !!! Przynajmniej tak wyglądają na zdjęciach... Ile tam się zmieści osób?
image
Uzupełniam swoją odpowiedź - za rozlanie szampana było 10 zł od 1 butelki - niewiem dokładnie ile teraz ale nikt nie pisał w międzyczasie by podrożało.Co do sali nie są takie małe.Tam , gdzie udzielany jest ślub "wejdzie" spokojnie ok 50 osób (myśle , że max nawet 60 :) a na sali , gdzie częstuje się gości szampanem spokojnie dużo więcej :))
Ojej no to dobrze, bo my zapraszamy ok. 60 osób. Oczywiście zakładam, że nie wszyscy też przyjdą dlatego uważam, że 50 osób będzie na bank :) Mam jeszcze pytanie czy w tej sali gdzie pije się szampana to jest wystarczająco dużo czasu na składanie życzeń ? Bo słyszałam, że to odbywa się w zawrotnym tempie i nie ma na nic czasu :P
image
spokojnie sie zdazy:) sala toastowa, gdzie bedziecieprzyjmowac zyczenia jest duzo wieksza niz sala slubow
No jak bedziecie mieli ok 50 osob to na Sali Toastowej macie ok 20 min "do następnej pary" .Także rzeczywiście wszystko dzieje się w "zawrotnym" tempie ale spoko :))Może troszkę dłużej - w tym dniu nie patrzy się na zegarek "bo szczęśliwi czasu nie mierzą" :)) więc nie umiem dokładnie powiedzieć ile tam byliśmy.Ale spokojnie wszyscy zdązyli bez pośpiechu wypić szampana, złożyc życzenia porozmawiac chwilę więc myśle , że nie było aż tak mało czasu.
No to super :) Bardzo Wam dziękuję !!!
image
dziewczyny a czy czasem nie wiecie czy jest obowiązek lania szampana??
My z nażeczonym wolimy w domku z gośćmi sobie wypić niż w urzędzie.
nie ma obowiazku:)
Bylam na slubie latem,gdzie mloda para wyszla od razu po slubie na parking, staneli i przyjmowali zyczenia - slub na 80 osob (60 na wesele szlo + znajomi), drzwiod sali slubow byly uchylone.

Rok temy, na innym slubie, mloda para w Sali Toastowej przyjmowala zyczenia - nie bylo ani szampana ani muzyki w tym czasie- na slubie bylo ok 15 osob.

A jeszcze inna para, w tym roku, nie brala na Sali Toastowej szampana ale wzieli muzyke,zeby nie bylo dretwo podczas skladania zyczen. I to tez byla fajna opcja-tym bardziej ze bylo ok 50-60 osob skladajacych zyczenia.

Inne tematy z forum Wesele

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (62 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

do góry