Widok

UST vs Dętka

Wady i zalety kół dętkowych oraz bezdętkowych....
Co byście wybrali i dlaczego....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kozak w zeszłym sezonie miał lekkie problemy z piastami ponieważ miał podwykonawców , teraz składa wszystko sam i twierdzi że będzie ok
ttp://www.bikepl.com/new/artykul.php3?num=437

Poczytajcie !
polecam ten temat : http://www.light-bike.com/forum/viewtopic.php?t=518
Zaczeło sie od ust , a skończyło na piastach ...

Ja zdecydowałem się jednak na DT ponieważ przeniesienie napędu jest zupełnie inne niż u Kozaka .
btw. ust.... jeśli przebije oponę ust, to jestem zmuszony kupować nową, czy pędzę do wulkanizatora a on z usmiechem na twarzy załata mi ją za paczke szlugów. Słyszałem też o specjalnym płynie/piance, którą jak wstzykniesz, to nie dość, że załata dziurę, to napomnpuje koło. Tylko co potym... trzeba wyrzucić oponę, czy można ją jeszcze jakoś odratować ?
UST raczej odradzam. Widziałem WIELOKROTNIE ludzi na imprezach którzy z powodu zejścia powietrza z koła UST szli sobie zrezygnowani powoli do mety. Uśpiło ich że dłuższy czas nic się nie działo i nie mieli nawet dętki do wsadzenia. Ponadto swego czasu obliczałem masę kół z oponami UST i masę kół dętkowych, wyszło mi że wagowo byłbym do tyłu na UST. Ponadto obręcz UST ma taki profil że bardzo trudno oderwać od niej oponę (jesli zajdzie taka potrzeba) a opony UST są znacznie cięższe od dętkowych. Zeby nie łapać kapci trzeba po prostu unikać opon łatwo przebijajacych się i flaki zdarzą się tylko 1-2x do roku albo wcale.
do góry