Widok
Kuba, gościu pyta o koła a nie o opony bezdętkowe :P
Ja mam zwykle ale tak sobie myslę że bezdętkowe to tylko pod tarczę... za drogie są obręcze UST żeby je klockami wycierać... Druga sprawa to chyba da się to dmuchać tylko kompresorem lub stacjonarną pompką.
Ale system jest ok, obręcze nie są dziurawione 'na wylot' wiec jakby mocniejsze. Poza tym nie trzeba stosować opasek pod ktorymi lubi się syf gromadzić.
Co do opon to Kuba już wyklarował jak to jest.
btw. jak sie do obreczy UST wsadza nyple?
Ja mam zwykle ale tak sobie myslę że bezdętkowe to tylko pod tarczę... za drogie są obręcze UST żeby je klockami wycierać... Druga sprawa to chyba da się to dmuchać tylko kompresorem lub stacjonarną pompką.
Ale system jest ok, obręcze nie są dziurawione 'na wylot' wiec jakby mocniejsze. Poza tym nie trzeba stosować opasek pod ktorymi lubi się syf gromadzić.
Co do opon to Kuba już wyklarował jak to jest.
btw. jak sie do obreczy UST wsadza nyple?
UST..jezdze od 2003r i bardzo sobie chwale ten system. od tego czasu ani razu nie zlapalem gumy na zadnym wyscigu czy treningu. szersza opona, mniej barow, duzo lepsza trakcja i prowadzenie, komfort tez, mimo ze opony troche ciezsze to i tak takie kolo jest "szybsze", w razie defektu wsadzasz detke i jedziesz dalej, jedyne do czego mozna sie przyczepic to to, ze nowa opona ciezko wchodzi.