Widok

UWAGA na firmę instalatorską PAW systemy zabezpieczeń z Rumii

Unikajcie tej firmy robią w balona
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 8
Dragon, podaj jakieś konkrety, bo na razie wygląda jak to Ty byś innych robił w balona.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 9
Wypłaty - tylko najniższa krajowa oficjalnie, reszta "pod stołem" mam nadzieję że US kiedyś to wyczai.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 10
Przy takim toku myślenia to wszyscy zgłośmy swoich pracodawców, ciesz się, że resztę wogóle dają "pod stołem" a nie tylko tyle, co na umowie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 36
To jest nic, mi w tym cały pawiu dali jakiegoś gruchota i kazali jeździć z ludźmi i narzędziami do roboty, gruchot się rozdupczył ( silnik czy turbina się zatarła) po 2 tygodniach i stwierdzili ze to moja wina bo nie zadbałem o materiały eksploatacyjne a dokładnie o olej. Tylko niby z kąd miałem wiedzieć co i jak skoro pracowałem niecały miesiąc? O mało nie zabrali mi wyplaty ale całą pseudo premię czyli nieoficjalny zarobek dawany do ręki poszedł się bujać. Jak już tam chcecie pracować to uważajcie co podpisujecie nie bierzcie na stan niczego bo zazwyczaj to co dają powinno być dawno w serwisie. Dotyczy aut i narzędzi. Tak więc podpisuję się że walą w rogi i to równo
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 8
Ja robiłem inst. w Akademi w Gdansku i potwierdzam kantują na wszystkim.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 5
To już jest dobry argument. Czyli nic tylko omijać.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 7
A po co się zgadzasz na takie coś i jeszcze narzekasz, uczciwy się znalazł? O ile tak jest!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 22
Ale z ciebie idiota a skąd miałem wiedzieć że tak będzie? Nikt nie wspominał o lewej kasie tylko ogólnie ile zarobię a jak przyszło do wypłaty ta wtedy się dowiedziałem jak to wyglaąda i za kilka dni jak tylko znalazłem uczciwego pracodawcę to z pawia odszedłem. Więc ne pisz głupot jak nie wiesz jak było gamoniu jeden
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 9
Dragon sam jesteś idiota i gamoń he he. To chyba Twoja pierwsza praca, trzeba było pytać o podstawowe sprawy i czytać umowę zanim się zatrudniłeś. Najpierw się zgadzasz a potem po fakcie narzekasz na innych a sam zaraz się rozpłaczesz. Przydałoby Ci się choć trochę odwagi by przyznać się do błędu. Z tego co piszesz pracowałeś tak miesiąc i dobrze, że się zwolniłeś i wreszcie jesteś uczciwie zatrudniony. Nie załamuj się, są ludzie którzy mają znacznie gorzej.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 12
hahha to u Piotra po staremu
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 4
Firma prowadzona przez Pana Piotr W. była kiedyś zupełnie inna... lepsza... Ale jak wszędzie, firmą nie tylko jest właściciel ale i pracownicy, zwłaszcza, ci na stanowiskach. Obecnie zatrudnieni przez niego ludzie w dużej mierze nią zarządzają i jest...jak jest, czyli wyzysk na max, a kasy jak na lekarstwo, traktowanie pracowników bardzo przedmiotowo (to do Pani agnieszko oraz niżej wymienionych). Do tego tragiczna atmosfera... którą tworzą: jego synuś filip (UWAGA NA NIEGO STRASZNY SZPICEL), pseudo kierownik "KIEPSKI" (marcin) (WIELKI d*pOLIZ), pseudo dr "KUŚTYK" (łukasz)(PRZEPOTĘŻNY d*pOLIZ). Pamiętajcie ludzie (wymienieni) że wy dostajecie wypłaty z ciężkiej pracy pracowników fizycznych których tak bardzo nie potraficie doceniać, to też dotyczy właściciela. Panie Piotrze bardzo Pan się zmienił przez ostatnie 6 lat, kasa do głowy uderza, prawda?
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 10
Jedyna właściwa droga kariery w tej organizacji to po godzinach rozsławiać tajemnicę zbawienia...
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 6
Coś w tym jest bo właściciel faktycznie należy do śwadków Jehowych, ale czy ma to wpływ na jego pazerność czy taki ma po prostu charakter, tego nie wiem.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 9
Kuśtyk nie pracuje już w pawiu
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie jestem panem Piotrem ale coś Ci napiszę, swego czasu sprzedał swój własny samochód żeby zapłacić pracownikom pensję i robi wszystko żeby utrzymać firmę przy życiu, więc jaka kasa. Zamień się, myślę że pan Piotr chętnie to zrobi abyś przejął jego długi.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 17
Strategiem i biznesmenem zawsze był bardzo słabym, więc co się dziwić, że jak wszystkie układy nie wypaliły to i kolejnych szpitali nie dostał do roboty? Dlatego brak kasy. W Słupskim szpitalu już Jego systemy są do naprawy. Taka to firma...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4
Prawda jest taka: Piotr nie jest złym człowiekiem, tylko bardzo nieudolnym, przez lata pracowałem w pawiu i wszystkie Jego poczynania obserwowałem. To nie jest Typ biznesmena, nie potrafi się rozpychać łokciami, przez przypadek zdobył znajomości które przez kolejny przypadek umożliwiły mu wykonać kilka szpitali (taki zbieg okoliczności) i zarobił troszkę kasy, dzięki której myślał że Pana Boga za nogi chwycił, zainwestował w rozwój firmy..tylko nie pomyślał że wszystko kiedyś się kończy że i szpitale się kiedyś skończą. Moim zdaniem powinien zwinąć interes, po co się szarpać i oszukiwać fiskus płacami pod stołem? Żona zarabia w Niemczech (czy aby legalnie ?) to ich utrzyma, a dzięki temu luźniej na rynku by było... stara gwardia przemija Piotrze a synek filipek nie jest w stanie przejąć po Tobie firmy, gdyż jest nieudacznikiem. Ukończył w końcu jakąś szkołę? Bo miał duże z tym problemy....
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 8
o ja nie mogę, jakie poświęcenie stare audi sprzedał? może nowe planuje? a nie na pensje, gadkę propagandową miał niczym jego ziomale którzy go z ojczystej ziemi niemieckiej wypędzili, nie wierz mu w nic co mówi bo to propaganda, taka gadka pod publikę. Mi też zawsze wciskał jak to firma kiepsko zarabia, dziś wiem że to czcze gadanie bo sam firmę prowadzę i wiem jakie zarobki wchodzą w grę. Pod warunkiem że umiesz firmą zarządzać, i nie zatrudniasz fryzjerów, malarzy, tynkarzy i nie sądzisz iż ci potrafią wiedzę z kilku lat szkoły i kilku lat w zawodzie przyswoić w 1 dzień i zasuwać jak wykwalifikowany pracownik.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 5
Takie rzeczy tylko w PAWiu :)
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 3
Stare Audi? Samochód miał 3 lata, masz nowszy? Sprzedałbyś swój i oddał pieniądze innym na wypłatę? ... się zdenerwowałem czytając te brednie :-(
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
Panie PAWiu po pierwsze nie dopuściłbym do takiej sytuacji. Firma ZAWSZE musi mieć awaryjne środki na tak zwaną czarną godzinę
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie jestem "Panem PAWiem" i dlatego to napisałem. Pytanie było proste: zrobiłbyś to samo? A te mądrości, że "nie dopuściłbyś do takiej sytuacji", nie byłeś w takiej sytuacji to jak możesz pisać, że "nie dopuściłbym ..."? Piękny frazes, który nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Jak założysz kiedyś swoją firmę na średnią skalę, to dam ci radę, o której pamiętaj: na niektóre awarie nie będziesz w stanie być gotowy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Powiedz jakaż to wielka awaria musiała nastąpić gdy potrzeba marnych 80000 zł (Na tyle wyceniam audi w tamtym czasie) ? Na zwykłej karcie kredytowej mam więcej. Średnia firma? Czy jeżeli zatrudniam 6 osób plus kilka jako podwykonawców na własnej działalności, to czy w Twym mniemaniu prowadzę średnio rozwiniętą firmę? Na wcześniejsze pytanie odpowiadam - posiadam nowsze auto i nie muszę go sprzedawać bo na awarie mam odłożone, oraz czyste konto kredytowe w bankach. Rozumiem że jesteś lojalnym pracownikiem PAWIA pozdrawiam Cię serdecznie gdyż ja również takim byłem. Żałuję jednak że za długo pracowałem w PAWiu za te grosze. Ale nie ukrywam PAW płacił tyle co bylo uzgodnione, i zazwyczaj w terminie. Inna kwestia to atmosfera w firmie....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Firma Pana Piotrusia raczej w słabej kondycji finansowej, jego żona dorabia w Niemczech podmywając d*py starym Goebbelsom. To raczej nie przystoi Pani Prezesowej.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 8
A ten wpis, to przykład wątpliwej inteligencji i tolerancji, zapewne zwolnionej na szczęście osoby, i nie ma się co dziwić. Zdecydowanie wolę, by tacy pracownicy nie wykonywali u mnie żadnych usług.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 11
He He He.
To się popisałeś Robcio, gratuluje ;-)
Pracowałem z tobą na budowie dewelopera Robyg.
Napisz o swoich "wyczynach" i nadu....ach.
A może to ktoś inny wysmarował, choć wątpię.

Anonimowo to każdy jest mądry i może pisać oraz gryzdać głupoty.

Co za brednie!!!

Jestem (byłym) zwykłym pracownikiem, który zasuwał w wielu firmach i w PAWiu naprawdę było normalnie.
Jak zrypka to na poziomie, nie tak jak gdzie indziej: ku..a, skurwy...u itp.
A w PAWiu dowieźli do pracy i narzędzia super., spoko robota, kierownik Marcin (a to akurat na innej robocie) swój facet, jak trzeba było (i słusznie) to zrypał.

Dla mnie było super OK.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wszyscy myślą iż pracodawca powinien płacić i dawać ja byśmy tego oczekiwali.

To że płacą pod stołem to norma, to nie wina pracodawców tylko Sępów urzędowych - te składki jaki za nas każą płacić to czysta kradzież

Czasami takie wyjście jest jedynym by utrzymać się na rynku jako pracodawca.
Każdy by chciał płacić i zatrudniać na stałe dać super samochód i komórkę tylko kogo na to stać ?
Banki i firmy reklamowe.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 42
skoro wszyscy tak narzekacie, to sami otwórzcie firmy i zaproponujcie świetne warunki, nowy sprzęt itp....
przecież to wolny kraj i każdy może to zrobić....a nie tylko oczekiwac od innych i wymadrzac sie na forum...
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 15
Tak właśnie postąpiłem. Kupiłem nowy sprzęt, urządzenia, komputery, auta, narzędzia, zatrudniłem 2 ludzi 1 fachowca i 1 pomocnika. I zarabiam 15 razy więcej niż w tym pawiu, tyle że branżę nieco rozszerzyłem. Postawiłem wszystko na jedną kartę ale się opłaciło.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 5
no tak niestety jakby nie zlecenia i praca na czarno to bysmy siedzieli na ulicy i kradli zeby przezyc
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 22
Mylisz się, nie znasz możliwości prowadzenia legalnego w 100% uczciwego biznesu, wystarczy być zaradnym i zarobisz na pensje, i na składki zus, i na podatki, i na inwestycje. Nie czekać na mannę z nieba tylko ruszyć głową, i samemu legalnie zacząć działać.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 12
Jakiś czas temu pożegnałem się z tą firmą, odradzam nawet zdesperowanym bezrobotnym. Pracownik jest dla nich tylko ciemnym robolem, nie ma co się starać i przedstawiać jakieś swoje pomysły, gdyż "kierownik" bez szkoły węszy zaraz zagrożenie i zrobi wszystko byś się zwolnił, czyli cały czas daje najgorszą robotę którą pomocnik powinien wykonywać. Właścicielowi donosi niestworzone historie, byle Ciebie nie szanował. Wogóle tragedia i szkoda słów...Chciałem założyć forum o tej firmie ale nie spodziewałem się że już takowa istnieje
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 6
No tego się nie spodziewałem jak można o dobrym pracodawcy pisać tak nie stworzone rzeczy? Piotrze jak możesz tolerować te kalumnie? Co za bzdury tutaj wypisują, pewnie nie dostali 5000/ mc i wypisują brednie. Nie przejmuj się, i tak ci co Cię znają w te brednie nie uwierzą. Pozdrawiam były pracownik.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 25
Ze swej strony, chciałbym ostrzec przyszłych pracowników PAWia nie tyle o podwójnych wypłatach - tych oficjalnych jak i tych "pod stołem" - gdyż takie rozwiązanie stosuje wiele firm na polskim f...! rynku pracy. Chciałbym poinformować wszystkich rozważających podjęcie pracy u Pana Piotra W. (PAW) że BHP (mimo obowiązkowych szkoleń) w tej firmie nie jest w żaden sposób zapewniane. Osobiście wraz z jeszcze jednym pracownikiem mieliśmy zawiesić kamery na salonie samochodowym w trójmieście, na wysokości około 10m bez podnośnika (drabina by nie zdała egzaminu gdyż kamery należało wieszać na wystającym daszku). Gdy poprosiliśmy właściciela o podnośnik to stwierdził że za drogo będzie to kosztowało, wynajem rusztowania również nie wchodziło w grę bo również za drogo... I teraz uwaga pan PAW kazał nam wejść na dach jeden miał się zwiesić z tego dachu i montować kamery a drugi miał go asekurować trzymając za pasek. Zrobiliśmy to pracując na zmianę, ale krótko po tej akcji się zwolniliśmy, gdyż było kolejne zlecenia gdzie trzeba było wykonywać akrobacje. Z tego wniosek że właściciel oszczędza na zapewnieniu bezpieczeństwa jak tylko można. Wszystko do czasu panie Piotrze... Szczerze nie polecam firmy PAW.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 6

PAW systemy zabezpieczeń z Rumii

Jesteś chory!!!
Pracowałem w PAW i wiem, że mieliśmy dwa komplety rusztowań na kołach...
Myślisz, że jak napiszesz, że kazano ci na pałacu kultury wieszać kamerę bez drabiny, itd., to ktoś w to uwierzy?
Mieliśmy na jednej budowie kontrolę z PIP i widziałem wszystkie dokumenty, jakie szef zbierał. Mieliśmy wszyscy szkolenia BHP i Badania lekarskie. Było nas wtedy ponad piętnastu ludzi na jednej budowie.
Szef jeszcze latał z tabliczkami "INFORMACJA UŻYTKOWANIA NARZĘDZI..." i takie tam inne. Wywieszone były w naszej kanciapie.

Jeśli faktycznie zwiesiłeś się kiedyś na pasku od spodni..., to szkoda, że ten wytrzymał obciążenie tak głupiej głowy i nie zwaliłes się w dół....
:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 14
Co ty bierzesz za leki oszołomiony?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przeczytałem uważnie całą wywołaną przez byłego, sfrustrowanego pracownika dyskusje . Nie znalazłem żadnego merytorycznego argumentu przeciwko tej firmie. Wiele lat bawię się systemami alarmowymi. W aglomeracji gdańskiej funkcjonują od wielu lat tylko dwaj dystrybutorzy systemów : jeden w sopocie i drugi to firma paw. Co pewien czas pojawiają się i znikają inni drobni sprzedawcy. Podobnie, w branży funkcjonuje kilkuset instalatorów. Oczywiście można też nabyć alarmopodobny wyrób w hipermarketach i internecie. Ja zdecydowanie polecam firmę paw.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10
Dobrze napisałeś - jeśli się tylko bawisz alarmami to g... wiesz o tym rynku, tak jak o firmie PAW od podszewki. Na rynku trójmiejskim istnieje bardzo dużo dystrybutorów systemów zabezpieczeń. Wymienię tylko kilku ale profesjonalnych dystrybutorów: Volta, MKJ, eltrox, tech global, AAT, proton. Przy tych hurtowniach paw to faktycznie sklep z zabawkami dla amatorów. Baw się dalej w montaż alarmów ale nie wciskaj ludziom ciemnoty że paw jest jednym z dwóch dystrybutorów. Pozatym paw to nie dystrybutor tylko mikro sprzedawca, zupełnie nie liczący się na naszym rynku. Tak więc twoje wywody są mało wiarogodne!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

Ile zajelo Wam znalezienie pracy albo ile juz szukacie:P (60 odpowiedzi)

szukam pracy juz przeszlo miesiac i tak sie zastanawiam, czy ze mnie jest jakas wyjatkowa noga,...

Agencja pracy ? warto ? OPINIE (16 odpowiedzi)

Warto korzystac czy lipa ? zbior cv i tyle ? jakie dosw. ?

Własny biznes - jak się reklamować? (184 odpowiedzi)

Jak reklamować swój biznes w sieci? Bez obecności firmy w Internecie ciężko będzie zdobyć...

do góry