Widok

UWAGA!!Jubiler-oszust.

Wesele Temat dostępny też na forum:
Pisałam już o moim ślubie i weselu. Wszystko udało się świetnie z wyjątkiem jednej rzeczy, która doprowadza mnie do szał jak o tym myślę.
Zamawialiśmy obrączki u jubilera w Gdańsku. Mieści się on pod arkadami, cyba prawie na przeciwko sklepu z sukniami ślubnymi. Niestety nie wiem jak się nazywa, ale sprawdzę to. Historia jest długa. Najpierw zaszliśmy tam ok 1,5 miesiąca przed ślubem. Pan powiedział, że obrączki można kupić w każdej chwili, że są na miejscu i że koszt to góra 650zł. Stwierdziliśmy, że to super oferta. Wróciliśmy am na 3,5 tygodnie przed ślubem. Był inny pan, kóry powiedział, że na obrączki trzeba czekać 3 tygodnie, a koszt to z grawerem ok 750zł. Zamówiliśmy jednak, bo baliśmy się, że gdzie indziej już nie zdążymy zamówić. Obrączki nie przyszły o czasie i nikt nas o tym nawet nie powiadomił. Gdy wreszcie dotarły na 2 dni przed okazalo się, że moja jest o cały numer zamała, a wdodatku pan stwierdził, że w ciągu tych 3 tygodni złoto strasznie podrożało i chciał nas skasować o 10 zł na gramie więcej. Wpadłam w panikę, że nie będę mieć obrączki. Pan powiedział, że nie ma problemu, wziął ją na zaplecze i wrócił za minutę. Obrączka weszłana palec bez problemu. W dniu ślubu postanowiłam ją jeszcze raz, na wszelki wypadek, przymierzyć. Okazało się, że znowu nie wchodzi. Totalna panika. Nie było czasu, by jechać takikawał do tego jubilera. Tata pojechał do znajomego złotnika, który powiedział, że tamten zrobił nas w konia. Żeby nie robić sobie kłopotu posmarował ją po prostu czymś od wewnątrzi dlatego głdko weszła. Gdyby ją rozbił (tak jak trzeba było to zrobić) musiał by sporo przy niej zrobić, gdyż traciła ona po rozbiciu swój kształt. Udało się, ale obrączki mamy z moim obecnym mężem, różne. Facet z jubilera w Gdańsku okazał się strasznym świnią. Nie obchodziło go, co będzie jak w kościele składając przysięgę, nie będę mogła włożyć obrączki. Zgarnął kasę i na razie. Mam cay czas ochotę pójść tam i powiedzieć mu co myślę, ale póki co przestrzegam wszystkich przed kupowaniem tam czegokolwiek. Niech oszust wie, że nie powinno się czegoś takiego robić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
matko ale miałaś przejścia współczuje :(
my odbieramy swoje obrączki jutro :) na szczęście w Gdyni :)

image
ja już odebrałam, są śliczne...
też miałam pewne obawy; mój narzeczony zamawiał je u znajomego jubilera i nie byłam do końca pewna czy będą takie jakie sobie umarzyłam ale efekt przeszedł moje oczekiwania, dzięki Bogu...

ja na Twoim miejscu nie zostawiłabym tak tej sprawy...
w końcu za coś płaci się ciężkie pieniądze

image
image
No pieknie... a ja sie wlasnie tam wybieralam zeby sprawdzic co maja ...

Dziewczyny, gdzie jest w Gdansku zaufany jubiler ktoremu zalezy na dobrej renomie i ma w miare przystepny i dobry asortyment? Nie chcemy placic wiecej niz 800 zl.

[/URL][url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
My zamawialiśmu obrączki w Gdańsku na ul Korzennej 1c- niedaleko Irish Pubu (p. Szulakowski, 301-73-35). Super jubiler: dokładny, słowny i uczciwy. Mieliśmy stare złoto, któr odkupił, jednak robił ze swojego, bo tamte było czerwone- ruskie. Dopłaciliśmy 210 zł bez grawerki.
Zakład jego jest czynny pn-pt. 10-18:00
aaa, bez swojego złota zapłacilibyśmy max 500 zł. Obrączki mamy tradycyjne kółka 4 mm, bo ze wzorkami, ani rurki mi nie pasują.
tin, to faktycznie nawet bez Waszego złota tanio by Was wyszło. My też mamy 4 mm. Właściwie były prawie zwykłe: całe złote ze ściętymi brzegami. Gdybyśmy wzięli całkiem gładkie bez tych brzegów
9a dokładnie taką otrzymałam po rozbiciu), zapłacilibyśmy mniej.
Asinek odradzam stanowczo jeśli nie chcesz się denerwować, bo tyle co ja nerwów zjadłam w dniu ślubu zwłaszcza, to ni życzę nikomu. Cały czas się zastanawiam co by było gdybym nie zmierzyła jeszcze raz tych obrączek w dniu ślubu?Tylko dopiero w kościele.Horror
To dobrze, że nas ten pan do siebie zniechęcił... Jak przyszliśmy do niego pytać o obrączki, to tak strasznie skrytykował mój cudny pierścionek (z jakiegoś powodu bardzo nie lubi Kruka)...
Tak zachowuje sie delikatnie mowiac samobojca wlasnej marki- krytykujac cos od konkurencji (tym bardziej jesli my mamy do tego sentyment osobisty) sam szykuje sobie sznur na szyje. Wiadomo ze czarny marketing robi wiecej szkod niz pozytku, jesli oczywiscie trafi na ludzi inteligentnych :)
Tez mialam cudny piersionek od Kruka (038 od poprzedniego narzeczonego) wiec troszenke sie z Toba utozsamiam. Normalnie jestem zniesmaczona postawa tego pana... Teraz to na pewno tam nie pojde!

[/URL][url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
My dzis zamowilismy w Kruku za 600 zl para. I jestem bardzo zadowolona! Grawer gratis :)
Spróbujemy sprawdzić pana złotnika !!!
Obowiązek sprawdż wpierw całą sprawę zanim zaczniesz krytykować
O matko kochana!!!! No to Ci Moja Droga nie zazdroszczę!!!!! Jak tak dalej pójkdzie,to koles długo nie pociągnie.
Obowiązek a jak chcesz sprawdzić pana złotnika?
powiedzcie mi dokładniej gdzie ten jubiler sie miesci?

[/img][/url]]image
Agatha miałaś szczęście, że Was zniechęcił, bo w sumie to dosyć nieprzyjemny typ, ale nas oszukał na początku ceną, a później było za późno żeby szukać gdzie indziej. Ja już wtedy nie chciałam u niego robić, ale tak wyszło. Słuchajcie kobiety kochane poradźcie co robić!Czy mam się do niego wybrać z reklamacją?Co Wy byście zrobiły?
Kurcze to nie fajne doswiadczenie:( my kupilismy u Owego pana swoje obrączki weszlismy spodobały sie i kupilismy:) wszystko gra lezą i czekają :) jeszcze chwilunia i zrobimy z nich uzytek:) Pozdrawiam.

image

image
Właśnie się dowiedziałam, że moje dwie koleżanki mają pierścionki i obrączki od tego jubilera i w dodatku "od zawsze" kupują i naprawiają tam złoto.
Wszystko zależy od odrobiny szczęścia.
Być może jest to kolejna firma, która mając 90% zadowolonych klientów ma totalnie gdzieś to 10%...
czy to jest tez jubiler pod filarami koło mydlarni...?

Może tak jest, Agatha jak piszesz? Ale wiesz pomijając kwestie rozmiaru itd, to podwyższanie ceny przy odbiorze, a później oszukanie że dokonało się powiększenia, którego się tak naprawdę nie dokonało, to już nie jest kwestia szczęścia, ale zwyczajne oszustwo. Czy nie mam racji? Super, że innym się udało i nie musieli tracić nerwów, ale to jak postąpił z nami, było bardzo bardzo nie wporządku.
a my dzisiaj odebraliśmy swoje obrączki :) ale w Gdyni na Wielkopolskiej :)
daliśmy 4 tygodnie temu i za zrobienie obrączek zapłaciliśmy 118zł! nawet mniej niż było na początku ustalone czyli 130zł :) także nic mi nie wiadomo o jakiejś podwyżce ceny złota?!
moja obraczka była troche za duża ale na miejscu pan to poprawił i wszystko było ok :) forumki polecały tego jubilera i nie zawiodłam sie ;)

image
raabit,ale mieliście swoje złoto czy jak? bo faktycznie jak za darmo......

image
image
25 listopad 2006
Merlina34
tak mieliśmy swoje złoto! i pan zrobił nam z tego dokłądnie takie obraczki jakie chcieliśmy :)

image
A GDZIE NA WIELKOPOLSKIEJ NA KARWINACH CZY MOZE PRZY RYNKU W ORLOWIE??
image
przy rynku w Orłowie :) zaraz koło sklepu Żabka :) naprawde serdecznie polecam

image
Ja bym tam poszła i powiedziała co myślę!!! Co to za ściema, najpierw z ceną a potem cała ta sytuacja. :\

image
To forum powoli schodzi na psy. Ostatnio konkurencja zwalcza konkurencję prawie w co 3 wątku. Takie wątki powinny być kasowane
tu nie chodzi o konkurencję...
nie konkurencja tylko wymiana opinii! :) czy tak cieżko to zrozumieć? :)

image
raabit nie ktorym to izeko zrozumiec ja juz tez tu bylam osadzana o konkurecnje... ale wcale sie tym nie przyjume wkoncu te forum jest do tego zeby sie o czyms dowiedziec.....kto chce robic reklame niech robi ale niech nie dokucza tym ludziom ktorzy chca otzrymac jakies rady?raabit vchodz protestujemy hehehe

image
anik21
zgadzam sie tobą :) ja np o tym "swoim" jubilerze dowiedziałam sie właśnie z forum :) i baaaaaaaardzo sie ciesze ze skorzystałam z rad forumek! a zakład prowadzi dwóch braci i dam głowe ze nie maja pojęcia o forum weselnik :) hahahaha

image
raabit masz fotografa?jak tak to kogoß

image
co do fotografa to mój K załatił jakiegoś znajomego fotografa :) a ja właśnei miałam mu powiedzieć zże Jusia* złożyła mi fajną propozycje :(

image
a co to za propozycja?

image
wiesz dostałam ją prywatnie na maila wiec nie jestem upoważnina do przedstawiania jej na forum :) wybacz :)

image
powiedzcie mi gdzie dokładniej znajduje sie ten jubiler ?

[/img][/url]]image
Mario tu naprawdę nie chodzi o konkurencję, ale o to by podzielić się swoimi przeżycizmi i by inni mogli ich ewentualnie uniknąć. My tu dzielimy się informacjami na temat uczciwych i wartch polecenia firm z każdej dziedziny "ślubno-weselnej". Ja z forum dowiedziałam się o choćby makijażystce, która okazała się cudowna i jestem wdzięczna dziewczynom, że ją reklamowały, bo jest tego warta.
Dobrze, że jest miejce gdzie można poszukać porady, podzielić się własnymi doświadczeniami i uczyć się na błędach innych. I dziwi mnie, że tego nie rozumiesz. Uważasz, że nie można na forum być uczciwym i nie będąc z konkurencji, robić komuś dobrą reklamę, gdy ktoś jest tego wart, a krytykować, gdy jest za co? Może dlatego tak uważasz, bo każdy sądzi innych według siebie i własnego postępowania? Może ty będąc z konkurencji tak byś postępowała, ale pamiętaj, że nie każdy jest taki.
Mario. – bądź pewny że sprawdzę, a jak ?? no to byś już za wiele chciał wiedzieć. Po drugie każdy ma prawo się wypowiedzieć krytycznie lub pozytywnie, lecz bez nadmiernej intencji reklamy kogoś lub czegoś, więc oświadczam, że jestem na tym forum i będę tępił nadgorliwych i nie uczciwych. To tyle na ten temat i do ciebie.

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Łazienka (45 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

do góry