Widok

Ul. Na Dambnik i jej tragiczny stan!!

Obecny stan tej drogi jest tragiczny, takich dziur to chyba jeszcze nigdy nie bylo!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
100% racja.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oczywiście masz rację, jest to temat o ul. Na Dambnik, ale patrząc realnie na stan dróg, zarządzania wsią, prowadzenia inwestycji w Bojanie i jej okolicach, opieszałość władz na problemy mieszkańców nie możemy się skupiać tylko na jednej rzeczy. Doprowadzi to do tego, że w końcu pod naciskiem społeczności zrobią jedną ulicę i koniec kropka. Dalej martwcie się sami. I tak w kółko Macieju, kolejna bitwa trwająca kilka lat o coś jednego.
Napisałeś ~prezes o zaj...ych ludziach z Bojana. Tak, są tacy! Osobiście znam sporo takich, ale trzeźwo patrząc zaczynam widzieć, że niestety zaobserwowano w Bojanie początki choroby ludzi z "bloków". Czyli -jestem sam sobie na swoim podwórku, nie obchodzi mnie co się dzieje parę metrów stąd. Niestety nie potrafimy się skrzyknąć i coś zdziałać. Na pewno mieszkają tu ludzie z wykształceniem prawniczym, ekonomicznym, inżynierowie i wielu innych, którzy mogli by wnieść choć swoją wiedzę w egzekwowanie prawa, należności od władz. Tylko trzeba się skrzyknąć i być konsekwentnym w działaniu.
Ja budując się w Bojanie też nie wiedziałem o kilku rzeczach, choć podjąłbym w dniu dzisiejszym taką samą decyzję.

Tak jak napisałem już w kilku postach LUDZIE! nie plujcie na siebie, nie prowadźcie bezsensownej anonimowej, forumowej walki. Przecież to równie dobrze może pisać Kazio z Krakowa, a nie ~polak z Bojana. Nie pompujcie się i nie karmcie "Trola".
Wierzę, że nadejdzie kiedyś dzień, gdzie spotkamy się i zaczniemy działać. Nie każdy osobno, ale razem.
Pozdrawiam. Tom
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
TOM,popieram to co napisałeś, tylko co do tematu ulicy Na Dambnik, to właśnie jest tytuł tematu, można napisać o innych ulicach, można założyć temat np. "ul.Warszawska i jaj fatalny stan",wtedy byłoby o Warszawskiej. Widząc działania władz jakbym wiedział przed kupnem działki i budowy domu tu w Bojanie, w życiu bym tu domu nie postawił, wiedząc że jest tak beznadziejnie pod względem zarządzania, bo okolice i ludzie są ok, a zwłaszcza sąsiedzi, rodowici Bojanie, zaj...iści ludzie. Szkoda że nie promuje się miejscowości, zachęcania do inwestowania, każdy kto chce przejechać w stronę Sportisu, czy nowo budowanego boiska na Warszawskiej, kręci głową, "po tych dziurach nie będę jeździł" i wcale się nie dziwię. gmina traci klientów. Budowałem dom 10 lat temu, wtedy obiecywali kanalizę za 3 lata, drogi za 4 lata, minęło 10 lat, i z stad moje rozgoryczenie co do władz. Obiecanki nie podparte niczym,powstaje kanaliza, to teraz za nią trzeba słono zapłacić.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oj ludzie, ludzie. Na forum tylko Na Dambnik, na zebraniu tylko Na Dambnik, boję się lodówki otworzyć.
Ale do rzeczy. Bojano niestety nie składa się tylko z ul. Na Dambnik (a szkoda bo byłoby już chyba po problemie utwardzania dróg, skoro byłaby tylko jedna). Mamy tu jeszcze od groma innych ulic np. w części tzw. Syberia, Czarna Góra, Głodówko itd. I niestety wszędzie jest ten sam problem. Dziura, dziurę pogania. Jak powiedział Wójt - nie spodziewajcie się państwo przez najbliższe trzy lata utwardzonych dróg. Jedyne co to częstsze równanie i sypanie tłuczniem. Osobiście myślę, że jak nie będą żałować pracy i materiału to powinniśmy przetrwać i doczekać się asfaltu lub płyt.
Dobrze wiecie w dniu dzisiejszym, że nic w tej sprawie już nie wskóracie w najbliższym czasie. Więc proszę Was - PRZESTAŃCIE JUŻ PLUĆ JADEM NA SIEBIE.
Zaczyna mi się już naprawdę nie chcieć czytać tego forum i ewentualnie w nim komentować. Wiem, wiem przecież nie muszę tu wchodzić jak nie chcę. Tylko, że ja chcę, ale też chcę merytorycznie rozmawiać.Niestety w każdym temacie to samo: ~Polak podjudza, a reszta świata przeciwko niemu. Poszukajcie na Google temat o trollowaniu to sami zobaczycie, że niektórzy z Was specjalnie to robią, a reszta się "pompuje".
Myślę, że kiedyś powstanie tu jakiś temat dotyczący naszej wsi z merytorycznymi postami.
Czego życzę sobie i Wam.
Pozdrawiam
PS Wiosna idzie ;-) - uśmiechnijcie się.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
popieram
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no i się cieszymy że mamy halę, salę. Będzie czas to będziemy mieli i drogi. Przestańcie ludzie pianę bić bo wam pompy staną, nim te inwestycje zakończą. Jakieś nie wybrane osoby swoje frustracje na forum wylewają
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a na hali dziur nie bedzie wiec macie co chcieliscie..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie sala tylko HALA. w słownik zobacz jaka jest różnica.
ponoc ma byc zakaz ruchu po tej drodze a zamiast asfaltu sala
gdzie równali skoro psia kupa dalej leży jak leżała?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie wiesz dlaczego równali? Zawsze przed zebraniem z wójtem równają, w inne dni nie wyrównają bo tłumaczą się tym że jak jest mokro to tylko błoto się zrobi, a teraz- cud, jednak można, by zamknąć nam buźki, że mamy super, wyrównane.
Nie wierzę równają Na Dambnik, Chyba wiosna idzie. Wiecie dlaczego boćki jeszcze nie przyleciały? Dlatego że dziury w Polskich drogach przypominają im gniazda i nie mogą zdecydować sie gdzie wylądować.
JP Polak już jest na niemieckim, hehe, Oskara powinien dostać, za zmiany nicków i prostactwo
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przejedz się, to zobaczysz. Jak masz samochód.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak tam dziurki na ul Na Dambnik?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Polak zasuwaj na wątek pt:Język Niemiecki.Czekają tam na ciebie z utęsknieniem.Nawet nie wiesz jaki tu popularny jesteś i jak liczą się z twoim zdaniem ...no,no..;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
po odpowiedzi dla kasi to ty polak jesteś typowy cham i nie pisz o kimś że prostak. Tobie taki stóg siana wystaje z gumofilców że widać go w Bojanie
wiecej taki prostakow jest w Bojanie ja ten "haj"? a na dodatek jakis nieuk...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
tylko czyn społeczny pomoże - do pracy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
"skrót" pisze się przez "O". facet do pierwszej klasy, do Bojana
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry