Widok

Ups! Zapomniałam tabletki.

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dopiero od 3 miesięcy stosuję antykoncepcję hormonalną i jeszcze, że tak powiem, nie weszła mi ona w krew. Trzy opakowania tabletek antykoncepcyjnych zużyłam jak się patrzy, a przy kolejnym listku zapomniałam PIERWSZEJ tabletki, a na dodatek dzień wcześniej miałam zbliżenie z mężem. Chodzi o to, że jeszcze trwał u mnie ostatni dzień miesiączki (krwawienie z odstawienia) i dlatego zapomniałam, ponadto jestem zabieganą mamą dwojga dzieci, wiem, wiem, winny się tłumaczy. Następnego dnia, jak się "obudziłam" to przyjęłam od razu dwie tabletki. Teraz bardzo się boję, że mogło dojść do zapłodnienia. Naczytałam się w internecie dużo, że przez te siedem dni z odstawienia spada poziom hormonów, dlatego konieczne jest by tego ósmego dnia zażyć koniecznie tabletkę, bo jajnik może zacząć jajeczkować, a na dodatek plemniki tylko czekają, by dostać się do jajeczka. Teraz już regularnie łykam tabletki i od tygodnia strasznie się denerwuję, wydaje mi się, że mam objawy ciążowe, bolą mnie piersi i mdli mnie, nie wiem, czy to już schizy czy naprawdę.
Chciałam się dowiedzieć, czy faktycznie miałyście taki przypadek, by zapomnieć o tej nieszczęsnej pierwszej tabletce, czy może ktoś ze znajomych i czy mimo to nie doszło do ciąży. Czy naprawdę wystarczy jeden dzień, by jajnik obudził się mimo,że trwała miesiączka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej, pomoże ktoś w temacie?
i tez rzeczywiscie to moze byc efekt wziecia dwoch naraz.
ja biore daylette i czytam z ulotki ze najwieksze ryzyko zajscia w ciaze jest wtedy, gdy zapomni sie tabletki z poczatku lub konca listka. i jesli zapomnialo sie tabl w dniu od 1-7 to istnieje ryzyko zajscia jesli sie wspolzylo w tyg poprzedzajacym zapomnienie tabl. a przez kolejny tydzien stosowac nalezy dodatkowa antykoncepcje. a co do objawow ciazy to chyba za wczesnie na jakiekolwiek o ile zaszlas...podczas rozpoczecie brania tabl. hormonalnych tez mozna miec takie objawy jak opisalas przez pierwszych kilka miechow, plamienia, bole piersi, mdlosci, jesli nie mina moze trzeba pomyslec o zmienie tabletek na inne.
Dzięki za pocieszenie. Mam nadzieję, że nie mam takiego pecha, by od razu aliczyć wpadkę. Ale jak zapomniałaś, tej nieszczęsnej pierwszej tabletki? Chodzi o to, że spałam z mężem 7 dnia, 8 nie wzięłam, a 9 wzięłam dwie. Tylko jakoś tak mnie brzuch pobolewał i się przestraszyłam, że może faktycznie owulacja, czy skutek przyjęcia dwóch dawek. teraz panikuję od tygodnia, nawet na test jest jeszcze za wcześnie.
Ja stosuje już od 3 lat i kilka razy też Mi się zdarzyło.2 razy nawet świadomie bo jakoś tak wyszło że recepty nie miałam i pomyślałam że pojdę następnego dnia.I nic się nie stało ;] Myślę że za bardzo się boisz i sama sobie wkręcasz te objawy.Chociaż nic nie wiadomo. Ja na pewno bym się tak nie przejmowała.Zajmij się czymś żeby zapomnieć,a wszystko będzie ok :) Pozdrawiam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry