Widok

Urząd Pracy-ubezpieczenie

Hej,mam pytanie.Jestem ubezpieczona w Urzedzie Pracy i teraz mąż zglosil mnie do ubezpieczenia u siebie w pracy.Czy musze to zglosic w U.P.? Mąż dostal na razie umowe na 3 m-ce i w tym samaym czasie mam sie zglosic do U.P. nie wiem co robić ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Uppppp
zadzwoń do PUP-u i się dowiedz.... w mordeczkę nikt Ci nie da :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
z UP odprowadzane są składki z tytułu ubezpieczenia zdrowotnego jeśli mąż cię podał do ubezpieczenia w pracy to tak samo jak w UP tylko zdrowotna i odszkodowanie jednorazowe na wypadek śmierci lub kalectwa, zależy też jaką kadencję musi opłacać mąż aby ubezpieczyciel traktował was w 100% jako ubezpieczeni...ja bym się nie spieszyła tu jest tylko myk oszczędnościowy a jak mężowi nie przedłużą to załatwiaj wszystko na nowo..
tak aga musisz zgłosic nie można miec dwuch ubezpieczeń jednoczesnie miałam tak samo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to nie wiem co zrobic.... ale jak pomysle ze znowu to zalatwiec w U.P.... :(
Ja wiem tesz miałam z tym zalatwiania ,jak uwazasz ja milam ta sama sytuacje ubezpieczenie bylam zarejedtrowana w up z moja rodzinka .podjelam prace to musiłam sie wyrejestrowac i wzielam rodzine pod ubezpieczenie w pracy ,pozatym urzad nie jest taki chetny do ubezpieczeń nie sa mili i najchetniej dali by ci prace obojetnie jaka zeby nie płacic
zgłoś przez neta i nie trać czasu na tych darmozjadów

Inne tematy z forum Praca

Własna gastronomia - czy się kalkuluje? (58 odpowiedzi)

Mam pytanie, głównie do mieszkańców Gdyni: jakie jest Wasze zdanie nt. poprowadzenia własnej...

Praca za granicą, czy są sprawdzone oferty? (40 odpowiedzi)

Od paru dni szukam pracy za granicą. Ofert jest pełno ale jak szukam opinii o konkretnym...

Ile zajelo Wam znalezienie pracy albo ile juz szukacie:P (59 odpowiedzi)

szukam pracy juz przeszlo miesiac i tak sie zastanawiam, czy ze mnie jest jakas wyjatkowa noga,...

do góry