Widok

Urzedniczka wiedziała lepiej

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czytałyscie ten artykuł na trójmiasto.pl? czysta paranoja
Nie przeprasam za bledy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No to się kobitka popisała.

Kiedyś w jakimś tokszole widziałam dziewczynę, której od lat blokują wydanie pozwolenia na legalny pobyt w USA, gdzie pojechała na leczenie. Prawdobodobnie urzędnicy nie zajmują się jej dokumentami, bo nie ma kompletu papierków - brak odcisków palców. Dziewczyna nie ma rąk...
o matko...albo kolejna bzdura-w niemczech placi sie za nieobecnosc dziecka w szkole,chyba ze ma swistek od lekarza...

A co gorsze kuzynowi w niemczech zabieraja sporo kasy z wypłaty tylko za to ze nie ma dzieci ..to co u nas chciala wprowadzic w tamtym roku pewna minister.to dopiero **** !
Nie przeprasam za bledy
Podobno kiedyś (chyba ze 30 lat temu) w Polsce też kawalerowie od pewnego wieku coś musieli płacić. Nazywano to "bykowym".
Czytałam, ale jakoś nie wierzę "Faktowi".
Jak nie zapomnę, to jutro zapytam o tę aferę moją "wtykę" z kartoteki adresowej.
Nie mogę się dodzwonić. Ale znalazłam coś w "Dzienniku Bałtyckim":

- To naprawdę tragiczna pomyłka - usprawiedliwia swoją podwładną Danuta Galica, kierownik referatu dowodów osobistych w gdańskim urzędzie. - Urzędniczka zakwestionowała zdjęcie, bo ustawa wyraźnie mówi, że lewe ucho musi być widoczne. Na fotografii zakryte było włosami. Trudno się domyślić, że chodziło o ukrycie mankamentu urody. Gdyby ten pan przyznał się do swojej niepełnosprawności, nie byłoby sprawy. W przypadku odstępstw urzędnik przyjmuje wniosek, a sam sporządza pismo, dlaczego się tak dzieje.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry