Widok

Usunięcie migdałków, terminy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej hej, czy któraś z Was jest może na bieżąco z terminami zabiegów na usunięcie migdałków ?? Byłam w Wejherowie, a tam mi mówią, ze terminy są na styczeń !! masakra. Dwa lata temu na usunięcie trzeciego czekaliśmy 3 miesiące. A styczeń 2015 mnie zmasakrował. Ktoś może pomóc i wie, gdzie będzie szybciej ?? Bo mi się dziecko zamęczy od tych przerośniętych migdałków :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
na Zaspie w szpitalu spróbuj
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chyba maja dużo zabiegów bo w tamtym roku w marcu się umawiałam i termin mieliśmy na lipiec
Alis wysłałam Ci pw
Dzwoniłam jakieś trzy tygodnie temu, Gdańsk, Gdynia i Wejherowo. wszędzie na późną jesień. My pewnie będziemy musieli zrobić prywatnie.
S. nic nie dostałam

Balbinka, ale kurcze te ceny prywatnie to tez z kosmosu. w swissmedzie ponad 3 tysiące ;/ ja pierdziu, to jakaś paranoja jest :(. U Amelki naprawdę juz poważnie z tymi migdałkami ;/
Alis u nas leki już nie pomagają, niby nie choruje, ale ciągle ma nos zatkany, ślini się, ma zmiany skórne wokół ust, wada wymowy, wszyscy lekarze są zgodni, że jesień-zima to za długo.
Mnie tez wkurzają te terminy, mieszkamy w takim skupisku dużych miast, a tu taki cyrk, no ale jak dzieci leżą na to 3-4 dni, to się nie dziwię. Sama miałam ostatnio zabieg wykonany prywatnie w jeden dzień a w szpitalu traci się trzy, bo tak rozlicza NFZ.
Planujemy robić na Dąbrówce, najtaniej i dużo pozytywnych opinii.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie da rady załatwić takiego przypadku w trybie pilnym? nie wiem, zaznaczenie na skierowaniu, że to musi być już?

nie chce mi się wierzyć, że nie można, że nie da rady

miesiąc temu rejestrowaliśmy się do wojewódzkiego, termin mamy na grudzień
Ja w poniedziałek będę zwalniała termin na polankach na 28 kwietnia ale niewiem czy da się kogoś wcisnąć za nas
idę jeszcze prywatnie do laryngologa, moze uda mu się coś poradzić. Bo to paranoja. Mam nadzieję, ze dostanie tryb pilny. ;/ Dzięki dziewczyny za pomoc...
U nas termin na listopad a synek nie dość, że źle słyszy to jeszcze prawie nie mówi ma 3 lata i 4 miesiące a ich to nie interesuje :(
w wojewódzkim termin za 10 miesięcy, na zaspie - 9, polanki - pół roku, ale tam nie podcinają bocznych, więc nie dla wszystkich.
rejestrowałam dziecko latem 2013 i wciąż czekamy:(
zobaczcie w Clinica Medica w Gdyni
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Balbinka a macie trzeci migdal do usuniecia czy boczne tez do podciecia?? Moj synek mial w tamtym rokuw lipcu usuniety ten trzeci bo w krotkim czasie mial 2 razy gardlo chore,potem zapalenie ucha(wczesniej nie lapal takich rzeczy,nie chodzil do przedszkola wiec byl okazem zdrowia), poza tym mowa nosowa i chrapanie bylo i po usunieciu migdala jeszcze nie byl chory (oprocz kataru ktory sie ciagnal miesiac) zniknelo chrapanie ale to co wymienilas tj: "nos zatkany, ślini się, ma zmiany skórne wokół ust" to mamy wciaz...W ogole nadal oddycha buzia, czasem przypominam mu ale widze ze meczy go oddychanie nosem i nie wiem co robic, nie chce drugiego zabiegu, jak juz cieli to mogli te boczne tez zrobic bo ja nie mam zamiaru drugi raz przez to przechodzic:/
a co do lezenia to dzieci nie leza kilka dni po tym zabiegu, my mielismy ok.12 zabieg a po 17 nas wypuscili do domu(Wejherowo)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tryb pilny - to zmiany onkologiczne, z tego co wiem.
mój synek też ma migdał do wycięcia, ma 3 lata po zorientowaniu się w terminach w Trójmieście zdecydowaliśmy się na zabieg w Kajetanach pod warszawą, to jest międzynarodowe centrum mowy i słuchu (na NFZ)w którym kiedyś sama się leczyłam na ucho. mamy termin na sierpień a zapisywaliśmy się w lutym
Ale się porobiło. My w zeszłym roku w czerwcu wycinaliśmy trzy migdały w Wejherowie. Na zabieg czekaliśmy 3 miesiące. W tamtym czasie w Wejherowie był najkrótszy termin. Dziwi mnie to obłożenie. Zabieg trwał 40 minut a wyszliśmy następnego dnia. Dzieci jedego dnia było ok. 7. W pierwszej kolejności najmłodsze. Dziewczyny trzymam kciku za Wasze dzieciaczki i za Was. To dosyć ciężki zabieg dla malucha.
Amelka trzeci migdał miała podcięty dwa lata temu, była chwila, że było lepiej, ale znowu jest tragedia, nawet gorzej niż było. Od stycznia ma przewlekły katar, niedosłyszy, mówi niewyraźnie, gardłowo, od złego oddychania robi się jej wada zgryzu, chrapie, kaszle, oddycha w nocy i sapie tak głośno, że słyszę ją na parterze ( pokój małej jest na piętrze), migdałki mają przewlekły stan zapalny. Na trzeci migdał dwa lata temu czekałam 2 i pół miesiąca (faktycznie, to był tylko 1 dzień w szpitalu w Wejherowie, poszło szybko i w miarę bezboleśnie), myślałam, ze teraz się wyrobimy przed wakacjami, ja nie mogę już patrzeć, jak ta mała cierpli. Nawet laryngolog (trzecia z rzędu) mówi, ze dziecko się bardzo męczy. Ale nie wyobrażam sobie, żeby miała się tak męczyć do stycznia.
U nas problemem są boczne, na temat trzeciego nikt się nie chce wypowiadać, bo słabo go widać przez te przerośnięte boczne.
Tryb pilny... nie wiem w jakim stanie trzeba trafić do szpitala, aby się na niego załapać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry