Widok

Usunięcie migdałków, terminy

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
hej hej, czy któraś z Was jest może na bieżąco z terminami zabiegów na usunięcie migdałków ?? Byłam w Wejherowie, a tam mi mówią, ze terminy są na styczeń !! masakra. Dwa lata temu na usunięcie trzeciego czekaliśmy 3 miesiące. A styczeń 2015 mnie zmasakrował. Ktoś może pomóc i wie, gdzie będzie szybciej ?? Bo mi się dziecko zamęczy od tych przerośniętych migdałków :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szpital Dziecięcy Polanki, tylko prywatnie. Cena około 2600zł. Termin w ciągu kilku dni(jak są dobre wyniki).
Clinica Medica Gdynia - 2400-2600 zł, termin oczekiwania do 2 tygodni, wcześniej konsultacja u ich chirurga - laryngologa - również płatna. My byliśmy zadowoleni z samego zabiegu u dziecka 5 letniego.
Polecam Polanki prywatnie też jak tylko córka skończyła 3 latka robiliśmy zabieg + ściąganie płynu i jeszcze wyłuskanie czegoś tam płaciłam 2600 z wizytą przed zabiegiem pobytem i wszystkimi kontrolami potrzebnymi po... Badania robiliśmy sami.
Wcześniej dzwoniłam chyba do wszystkich szpitali na nfz i terminy od 15 miesięcy do trzech lat. Czasami może być tak, że ktoś wypada z kolejki lub rezygnuje to fuksem można w dostać się szybciej. Ale do już kwestia przypadku.
Same migdałki kosztują chyba mniej

Bałam się tego zabiegu i słyszałam, że migdał odrasta, ale zmiana jak jest po zabiegu jest ogromna nie chrapie, nie rzuca się w nocy zmienił się kolor skóry z sino-bladego na normalny, zniknęły sińce pod oczami, mowa rozwija się z dnia na dzień, córka może normalnie wydmuchać samodzielnie nos właściwie poza bostonką złapaną w przedszkolu młoda nie chorowała ani razu od zabiegu. Nawet jak migdał miałby odrosnąć to tak warto... Ale przed rozmawiałam i z laryngologami i z pediatrą i tylko pediatra spotkała jeden przypadek odrośniętego migdała 20 lat temu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ciekawe co piszesz. Ja często słyszę o odrastaniu migdałów, np. córce znajomych odrósł po niecałym roku od wycięcia i była potrzebna kolejna operacja.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
ja
Każdy podejmuje decyzje dobre dla SWOJEGO dziecka.
Ja podjęłam decyzję taką, że usuwam, i wyszło to mojemu dziecku na dobre zarówno pod względem zdrowotnym jak i rozwojowym. decyzję podjęłam po konsultacjach z LEKARZAMI, a nie znajomymi znajomych.
Po nieudanych próbach leczenia farmakologicznego. Dla porównania Starsza córka też miała problem z migdałem i częstymi chorobami i jej farmakologia pomogła. Zabieg potrzebny nie był
Obie były pod opieką LEKARZY a nie znajomych
Pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas prawie dwa lata od zabiegu migdał nie odrósł i się nie zanosi.Poprawa przeogromna nie będę wymieniała,młoda odpukać nie pamięta co to antybiotyk a przed zabiegiem masakra ,antybiotyk raz na dwa mc to była norma.
Gdyby coś się udało dowiedzieć o terminach proszę dac znać, moja córka również dostała skierowanie w czwartek, laryngolog mowila o wojewódzkim lub polankach że tam niby najmniejsze kolejki Ale jeszcze nie dopytywalam
na polankach nie wycinają, w wojewódzkim termin na luty 2017...
A jak wyglądają zapisy, muszę iść z dzieckiem? Jak wygląda kwalifikacja do zabiegu?
Z tego co ja przeszłam z córką, to wiem, że w UCK mogą zoperować na cito, jeśli migdały są bardzo mocno przerośnięte, występują bezdechy, dziecko jest poniżej 3 centyla...Przynajmniej u nas tak było. W miesiąc od kwalifikacji byłyśmy po operacji.
Czy do UCk trzeba isc z dzieciem zeby zapisac?
warto iść z dzieckiem bo przy zapisie dziecko jest badane i może okazać się, że jak migdał jest ogromny to zabieg zrobią szybciej...
ja włąśnie wracam z uck i niestety nawet nie obejrzeli dziecka tylko kazali najpierw poszukać gdzieś indziej chyba że nie znajdziemy to mam przyjechać w piątek na zapisanie w kolejkę a terminy od 6 m-cy do 12 m-cy a nawet dłużej
Możecie napisać gdzie wycinają migdałki? Jakie szpitale mogą być po za Gdańskiem, bo znalazłam tylko Wojewódzki UCK i Polanki na które nei moge sie dodzwonić. Może być inne województwo byleby było szybciej niż 2017 :(
W Gdyni Clinica Medica do 7 miesięcy, szukam dalej
W Elblągu są terminy na październik
Jest jeszcze Wejherowo. Na Twoim miejscu poszłabym jeszcze na wizytę do profesora Stankiewicza.
Bylam wczoraj w Clinica Medica jest tylko dopłata NFZ reszte sie dopłaca z własnekj kieszeni :(
w Sztumie na wrzesień
Przepraszam pomyliłam się to w Wejherowie jest na październik a do Elbląga próbuję się dodzwonić

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry