Widok
nnt. allegro
często robicie w ten sposób zakupy?
coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść do księgarni itp/itd.
Może i skusiłabym się na jakieś kosmetyki -często widzę takie, które trudno upolować w sklepie- ale zastanawiam się czy są oryginalne...
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
jak psy wierne pod nasz dom...
kosmetyki na allegro- zanim kupisz zapytaj sprzedawce o termin przydatnosci lub date produkcji, ja juz kupilam cos co bylo mega po terminie :(
ubrania- na obrobionych zdjeciach wygladaja slicznie, rzeczywistosc bywa brutalna, mozna prosic o "real foto" i dokladnie sprawdzac rozmiary, kupilam juz bluzke Beneton - przyslano mi ja z Tajlandii - hahahha - rozmiar L byl w rzeczywsitosci M
akcesoria dla dzieci- np. wozki, foteliki itd, zanim kupisz zapytaj o dostepnosc koloru i czas realizacji, bo czesto sklepy wystawiajace aukcje na allegro nie maja na stanie danego towaru i czeka sie potem na niego niewiadomo ile i po 3 tyg. okazuje sie ze wybranego koloru nie ma
Czytajcie komentarze, szukajcie ofert u kilku roznych sprzedawcow i porownujcie koszta wysylki, czesto sa zawyżone ( np. doliczaja sobie do cennika poczty koszt opakowania- tu np. koperty powietrznej)
Sprawdzajcie czy jest mozliwy odbior osobisty, czesto kupujemy cos od Gdanszczanina a okazuje sie ze nie mozna tego odebrac i trzeba zaplacic za wysylke.
Ja na allegro kupuje od 10 lat, trafialo sie kupic "kota w worku", trafialo sie trafic OKAZJE! i trafialo sie reklamowanie.
Pamietajcie jeszcze aby przeczytac dokladnie "prawa kupujacego" tam jest okreslone kiedy mozna towar zakupiony zwrocic, a kiedy nie ma takiej mozliwosci.
I zycze wam milej zabawy na licytacjach :) ja mam zawsze ubaw jak cos bije na 1 minute przed koncem :) i udaje sie wygrac - ciesze sie jak dziecko
ubrania- na obrobionych zdjeciach wygladaja slicznie, rzeczywistosc bywa brutalna, mozna prosic o "real foto" i dokladnie sprawdzac rozmiary, kupilam juz bluzke Beneton - przyslano mi ja z Tajlandii - hahahha - rozmiar L byl w rzeczywsitosci M
akcesoria dla dzieci- np. wozki, foteliki itd, zanim kupisz zapytaj o dostepnosc koloru i czas realizacji, bo czesto sklepy wystawiajace aukcje na allegro nie maja na stanie danego towaru i czeka sie potem na niego niewiadomo ile i po 3 tyg. okazuje sie ze wybranego koloru nie ma
Czytajcie komentarze, szukajcie ofert u kilku roznych sprzedawcow i porownujcie koszta wysylki, czesto sa zawyżone ( np. doliczaja sobie do cennika poczty koszt opakowania- tu np. koperty powietrznej)
Sprawdzajcie czy jest mozliwy odbior osobisty, czesto kupujemy cos od Gdanszczanina a okazuje sie ze nie mozna tego odebrac i trzeba zaplacic za wysylke.
Ja na allegro kupuje od 10 lat, trafialo sie kupic "kota w worku", trafialo sie trafic OKAZJE! i trafialo sie reklamowanie.
Pamietajcie jeszcze aby przeczytac dokladnie "prawa kupujacego" tam jest okreslone kiedy mozna towar zakupiony zwrocic, a kiedy nie ma takiej mozliwosci.
I zycze wam milej zabawy na licytacjach :) ja mam zawsze ubaw jak cos bije na 1 minute przed koncem :) i udaje sie wygrac - ciesze sie jak dziecko
mam takie podejście do sklepów jak Ententino ;)
nawet kieckę na swój ślub i buty do niej kupiłam na Allegro ;) ubrania, bielizna, ciuszki i wyprawka dla Młodego, kosmetyki, buty, kosmetyki, książki - najczęściej kupuję na Allegro :)
oczywiście po wnikliwym prześledzeniu wcześniejszych aukcji i komentarzy dla sprzedającego ;)
nawet kieckę na swój ślub i buty do niej kupiłam na Allegro ;) ubrania, bielizna, ciuszki i wyprawka dla Młodego, kosmetyki, buty, kosmetyki, książki - najczęściej kupuję na Allegro :)
oczywiście po wnikliwym prześledzeniu wcześniejszych aukcji i komentarzy dla sprzedającego ;)
ja b. często kupuje na allegro: ksiażki, zabawki, sporadycznie ubrania, ostatnio art. wyposażenia wnętrz, mamy z allegro wannę (fimrowa, ale dużo tańsza niż w sklepach normalnych), łóżko i materac do sypialni, wieszak i półkę z kutego metalu i wiele innych - wszystko dużo taniej i wszystko trafione, ja polecam bo warto szukać i bardziej się opłacają zakupy na allegro, z rzeczy nietrafionych miałam jedną zabawkę i jeden ciuch
ja lubię stacjonarne sklepy bo lubię pomacać wszystko ;)
ale na allegro też kupuję...czesto i gęsto bieliznę bo tańsza niż w sklepach-chodzi mi tu konkretnie o Freye
kupuje ciuszki dla Miśki-chociaż teraz kupuje bezpośrednio w Nexice więc trochę odpadło,
czasami meble, lampy, albo sprzęt agd
raz się tylko nacięłam na poplamione bluzeczki a tak to wszystko ok
ale na allegro też kupuję...czesto i gęsto bieliznę bo tańsza niż w sklepach-chodzi mi tu konkretnie o Freye
kupuje ciuszki dla Miśki-chociaż teraz kupuje bezpośrednio w Nexice więc trochę odpadło,
czasami meble, lampy, albo sprzęt agd
raz się tylko nacięłam na poplamione bluzeczki a tak to wszystko ok
Zdarza mi się kupować na allegro ale najczęściej korzystam z zakładki 1000 kończących się aukcji (w ten sposób kupiłam super, długi kożuszek który teraz jest niezastąpiony za 1 zł + 10 zł przesyłki) + tylko po porównaniu cen z ,,normalnymi" sklepami. Cena na aukcji + koszt przesyłki = nie zawsze taniej. Kupuję jednak np. piasek dla kota. Książek nie kupuję bo z kosztem przesyłki są zbyt drogie (no chyba, że nie są już wznawiane wydania a na książce mi zależy). Generalnie jeżeli chodzi o książki to empik (przez interek bo taniej) lub Świat Książki (srebna karta) ale tam mało tytułów.
ja na allegro kupowałam żarcie dla psa, ale mi się sprzedawca zepsuł, znalazłam innego i z tym handluję już poza allegro.
Ogólnie też parę razy zauważyłam, że drobne rzeczy typu książki albo płyty są o kilka złotych tańsze niż w sklepie, ale z wysyłką wychodzi to już drożej.
Trochę części samochodowych kupiłam. Na allegro można też sobie znaleźć sprzedawcę i dogadać się z nim poza allegro, oni często mają własne strony, przez które można kupić ich towar. Wtedy on nie musi płacić prowizji i zakup wychodzi taniej. Tak zamówiłam kalendarze w drukarni :)
Ogólnie też parę razy zauważyłam, że drobne rzeczy typu książki albo płyty są o kilka złotych tańsze niż w sklepie, ale z wysyłką wychodzi to już drożej.
Trochę części samochodowych kupiłam. Na allegro można też sobie znaleźć sprzedawcę i dogadać się z nim poza allegro, oni często mają własne strony, przez które można kupić ich towar. Wtedy on nie musi płacić prowizji i zakup wychodzi taniej. Tak zamówiłam kalendarze w drukarni :)
Dziewczyny mam pytanko ...
kupiłam na allegro zasilacz do laptopa, przysłali mi niedziałający.
Odesłałam go i przysłali mi nowy - działający na szczęście.
Na aukcji mają napisane tak:
- Klient jest odpowiedzialny za dostarczenie reklamowanego przedmiotu na swój koszt
... no, ale ten zasilacz mi się nie popsuł tylko wysłali mi zepsuty!
CZY MAM PRAWO ŻĄDAĆ ZWROTU KOSZTÓW ODESŁANIA TEGO ZASILACZA?
kupiłam na allegro zasilacz do laptopa, przysłali mi niedziałający.
Odesłałam go i przysłali mi nowy - działający na szczęście.
Na aukcji mają napisane tak:
- Klient jest odpowiedzialny za dostarczenie reklamowanego przedmiotu na swój koszt
... no, ale ten zasilacz mi się nie popsuł tylko wysłali mi zepsuty!
CZY MAM PRAWO ŻĄDAĆ ZWROTU KOSZTÓW ODESŁANIA TEGO ZASILACZA?
Tak, od czasu, do czasu ;) Ale najbardziej lubię aukcje! Pomagam sobie snajperem ze strony http://www.aukcjoner.pl i mam fajne rzeczy za znacznie niższe ceny, niż sklepowe ;)