Widok

Usunięcie migdałków, terminy

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
hej hej, czy któraś z Was jest może na bieżąco z terminami zabiegów na usunięcie migdałków ?? Byłam w Wejherowie, a tam mi mówią, ze terminy są na styczeń !! masakra. Dwa lata temu na usunięcie trzeciego czekaliśmy 3 miesiące. A styczeń 2015 mnie zmasakrował. Ktoś może pomóc i wie, gdzie będzie szybciej ?? Bo mi się dziecko zamęczy od tych przerośniętych migdałków :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Toruń i Bydgoszcz Słupsk 2017
Ja zrobiłam tak: poszłam prywatnie na wizytę do profesora, żeby skonsultował córkę. Miałam też opinię endokrynolog z prośbą o konsultację laryngologiczną. Profesor zbadał córkę, powiedział, że w jej przypadku tylko operacja, a ze względu na bezdechy i rozwój poniżej 3 centyla trzeba zoperować ją w miarę szybko. Wypisał skierowanie na oddział i czekałyśmy niecały miesiąc.
Do jakiego profesora poszłaś?
W dziecięcym n aPolanki tylko odpłatnie..
Do profesora Stankiewicza.
Szpital Wojewódzki w Elblągu rok czasu
On w UCK przyjmuje? daje tam skierowanie na zabieg?
Przyjmuje prywatnie w Swissmedzie na Morenie. Profesor jest konsultantem wojewódzkim ds. Laryngologii i ordynatorem kliniki laryngologii w UCK.
Dziękuje już sie umówiłam ale mało za wizyte nie bierze 200 zł. Mam nadzieje, że pomoże.
I jak, Nikama? Pomógł? Był szybki termin zabiegu?
Nie pomógł, powiedział, że ze skierowaniem mamy pójśc do UCK. Termin październik. Czyli taki jak każdy. Dodam, że mamy przerost migdałka w 3 stopniu czyli najwyższym :( Czekamy może zadzwoni ktoś z UCK szybciej..
Ja umawialam się w marcu i mam termin na koniec listopada więc może trochę pomógł
Byłam ostatnio na wizycie u prof. Stankiewicza, dał skierowanie do UCK, termin - styczeń 2017 czyli jak każdy. Mamy przerost migdała w stopniu 3, ale to ponoć nie jest pilny stan.
Ja też umawiałam sie w marcu.
No to ten sam termin u nas też 3 stopień:(
Wydaje mi się że dlatego że katar nie jest przeciwskazaniem do zabiegu więc dzieci nie są odsyłane do domu.

ja wycinałam synowi migdałki w szpitalu Lux Medu na Puławskiej w Warszwie, na zabieg nie czekaliśmy długo, wszystko poszło szybko i sprawnie, syn też dobrze zniósł zabieg i okres rekonwalescencji.

Czy wiecie jak aktualnie czeka się na wycięcie migdałka u dziecka?

my mamy 9stycznia w wojewodzkim umawialismy sie 31 lipca :)

Gdynia konsultacja 13 październik, termin wycięcia 6 czerwiec

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry