Widok

Usunięta tarczyca

.od 3 lat mam usunięta tarczyce całkowicie lekarze starają się unormować mi hormon tarczycy ale jest to niemożliwe.
Po braniu dawki 120 eutyroks wynik Spadł mi do 0,023 Obecnie biorę dawkę 88 i równo 2 miesiące znowu coś zaczyna się
dziać z organizmem pojutrze mam nowe wyniki. I tak jest za każdym razem. Już nie mam sił nie funkcjonuje normalnie. Wylądowałam u psychiatry leki biorę od 3 miesięcy i wydaję mi się że to wina hormonow. Proszę o poradę albo lekarza bardzo dobrego we Wrocławiu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Euthyrox stopniowo się zwiększa dawki ! U jakich lekarzy się leczysz....od tego są specjaliści.Znajdź dobrego Endokrynologa.Jestem z Gdyni a Wrocław daleko,poszukaj w Przychodniach w okolicy.TSH masz niskie,bo duża dawka euthyroxu.To nadczynność.Po operacji zwykle jest niedoczynność a dawkę stopniowo się zwiększa.Zrób dodatkowe badania Ft3 i Ft4 oraz USG.Sam wynik TSH jest niewystarczający.Skierowanie da Ci Endokrynolog lub lekarz ogólny.Leczeniem zajmuje się tylko specjalista Endokrynolog.
Tak zwiększają lub zmniejszają dawki zależy jaki wynik mój organizm tak źle przechodzi to coś okropnego. Żebym wiedziała że tak będzie W życiu bym nie usunęła tarczycy wolałabym ją co tydzień kontrolować niż usuwać. Dziękuję za odp
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przy całkowicie usuniętej tarczycy leczenie jest do końca życia,dlatego musisz dostawać ten lek.
Każdy lekarz musi mieć( kopie) wypisu ze szpitala po tej operacji.Zawsze zgłaszaj że bierzesz euthyrox ,ponieważ inne leki mogą mieć wówczas wpływ na tarczycę. Tobie nie jest potrzebny psychiatra!!! To hormony tak buzują i nie masz na to wpływu.Tak hormony wpływają na zachowania i dolegliwości,no niestety.Trzeba się ,,wyciszyć,, unikać stresowych sytuacji i toksycznych ludzi.Cieszyć się porankiem i wieczorem,oszczędzać się i nie forsować ale też nie leżeć na kanapie.Nie od razu TSH będzie miało dobry wynik(2) na to trzeba czasem lat.Takie hormony niestety a może to wiek przekwitania? To też ma wpływ na samopoczucie.

Inne tematy z forum Kobieta

Prezent dla koleżanki z pracy (234 odpowiedzi)

Co kupić koleżance krótko ze sobą pracujemy (jakieś 20 dni),a jest w firmie tak że kupuje sie...

Szukam dla siebie nowego zapachu (8 odpowiedzi)

Szukam dla siebie nowego zapachu. W cenie do 100 zł. Które byście polecili? Ważne aby nie był to...

Naturalne sposoby leczenia (6 odpowiedzi)

Czy znacie może jakieś dobre naturalne sposoby leczenia oraz dbania o zdrowie? Co się u Was...

do góry