Widok

Uwaga Foto Mira Rumia-niemiła obsługa

W ostatnim czasie korzystałem dwa albo trzy razy z usług Foto Mira Zak.... i był to mój ostatni raz, Jakość usług jest ok, ale jeśli chodzi o szanownego pana arystokrate - siwy dziadek chyba właściciel- to szczyt aroganctwa, brak wychowania i dobrych manier. Człowiek czeka na zdjęcia , bo przyszedł wcześniej przed umówionym czasem, to dziad nawet nie powie ci, że zdjęcia już położył na ladzie- a ty czekasz jak kołek(tak było za każdym razem przy odbiorze), ale to najmniejszy problem. Odzywki do klienta, słowne riposty, jak do kolegi albo jakiegoś frajera. Pierwszy raz po wizycie pomyślałem facet ma zły dzień, ale byłem już tam 4 razy i zawsze jest identycznie. Poza tym jest drogo. Nie polecam.
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 5
hmm, nie zgadzam się z Twoją opinią. Kilkakrotnie korzystałam z usług w/w zakładu foto i obsługa, łącznie z wymienionym przez Ciebie "siwym dziadkiem", zawsze bardzo miła, jakość usług wysoka i zawsze można się dogadać co do czasu wykonania usługi. Gdybym nadal w Rumi mieszkała to napewno bym korzystała z ich usług. Mam zupełnie inne odczucia. Może po prostu nie masz poczucia humoru? Poza tym skoro za pierwszym razem pomyślałes, że facet ma zły dzień, poszedłeś drugi raz - znów to samo, to dlaczego potem znów dwukrotnie korzystałeś z ich usług?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 32
a ja się całkowicie zgadzam, obrośli tam w piórka. Sama byłam we wrześniu na sesji, gdzie aż sie spociłam, tak szybko wszystko musiało się dziać. Byle tylko kasę do ręki dostać. No i jak dla mnie już ogólnie przereklamowani są.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 2
widać, miałam szczęście :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 14
obsługa jest bardzo niemiła, nie korzystam już z ich usług
image
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 1
Podzielam opinie BARDZO arogancka obsługa. Starszy gościu i ta baba to sępy na kase. Nie dość, że są niemili to na każdym kroku chcą oszukać zawyżając ceny. Oszuści i TYLE! Nie nabijają na kasę paragonów. Wydaje mi się, ze urząd skarbowy powinien się zainteresować tym pseudo zakładem. Jedyny normalny człowiek to facet który się zajmuje obróbką zdjęć i pracuje na zapleczu.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 0
Obsługa masakra siwy dziadek arogancki i do tego głuchy . Jak tylko do niego weszłam to od razu mu powiedziałam ze chce zdjęcie do dowodu a on nie wiem czemu zrozumiał ze do paszportu . Wracając do niego z reklamacja śmiał mi się w twarz że ja przecież chciałam zdjęcie do paszportu i nie raczył jak człowiek do mnie podejść i porozmawiać tylko siedział sobie za ladą i rozmawiam ze mną żeby mnie tylko zbyć .Bo wziął kasę i jest zadowolony bo oszukał kolejnych ludzi. Więc odradzam ten zakład wszystkim !!!!!!!!!!
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 1
Może wróciła tam bo robią ładne zdjęcia, jednak nie z powodu obsługi bo ona jest tam fatalna. Szanowni państwo są mega nie mili w dodatku opryskliwi a obiad potrafi jeść przy lądzie. Po prostu koszmar. Ponadtto zaciąganie na zakup dodatkowych zdjęć to standard! !!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadzam się z tą opinią a dla mnie nawet jakość usług jest kiepska. Ja się zastanawiam jak to możliwe że ten zakład jeszcze istnieje. Takiego podejścia do klienta to jeszcze nie spotkałam. Odzwyki typu "proszę zrobić inną minę bo nie umie się Pan uśmiechać i wygląda Pan głupio" są na porządku dziennym, rzucanie resztą i bardzo ale to bardzo nie miła obsługa. Jeżeli ktoś przypadkiem zdecyduje się na retusz to niech się nie zdziwi, że się nie pozna na zdjęciu. Mój 60 ojciec na zdjęciu ma skórę upudrowanego 30 latka z siwymi włosami, jednym słowem MASAKRA. Miejsce to omijam szerokim łukiem, i nie polecam absolutnie nikomu. Naprawdę rzadko zdarza mi się napisać jakąkolwiek opinię w internecie a tym bardziej tak negatywną ale sposób obsługi jest tam żenujący.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0
Popieram całkowicie, na pewno już się tam nie pojawię i wszystkim będę odradzać !!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja również korzystałam z usług FOTO MIRA ŻAK, kilka razy w ostatnim czasie i za każdym razem obsługa tragiczna- pan, który jest właścicielem bardzo niesympatyczny!!! Za każdym razem wchodziłam tam z duszą na ramieniu, myśląc jak zostanę potraktowana i za każdym razem to samo- szczyt arogancji i bezczelności. Korzystałam, ponieważ w Rumi nie ma alternatywy dla tego zakładu, ale już więcej nie skorzystam- wolę podjechać do Redy lub Gdyni, gdzie szanują klienta!!!!! NIE POLECAM
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
To prawda, nie dość że obsługa tych ludzi jest bez komentarza, aroganccy i bezczelni to jeszcze zdjęcia są tragiczne, wszyscy ludzie maja rude włosy, zdjęcia w ciepłych tonach, zero naturalności. Daliśmy po raz 3 temu zakładowi szanse i po raz ostatni. !!!!
NIE POLECAM. ODRADZAM !!!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
ZGADZAM SIE W 100% zdjecia sa ok, ale ten PAN!!! arogancki, nieuprzejmy, brak kultury odzywki straszne, odbieralam zdjecia chcialam o cos zapytac ale jak go zobaczyłam to czym predzej wyszłam.. boje sie tego faceta!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Myślałam, że tylko ja miałam takie odczucia do tych Państwa, widze jednak, że nie jestem osamotniona w moich odczuciach. Miałam dokładnie tą samą sytuację, co założyciel wątku. Zdjęcia gotowe leżały na ladzie ale łaskawy Pan i władca Wielki Fotograf nie raczył mnie o tym poinformować. Dziwię się że ten zakład istnieje tak długo mimo tak nieuprzejmej obsługi i podejścia do klienta jakie mają Ci Państwo.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadzam się z przedmówcami. Podejście do klienta, dzięki któremu mają na chleb jest karygodne. Są zgorzkniali, bezczelni, chyba czas już im przejść na emeryturę, bo tak są życiem zmęczeni. Czasy komuny dawno minęły, lecz patrząc na nich - oni w niej zostali. Ja osobiście jeżdżę już do Gdyni.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co jest fenomenem foto (SZ)MIRY? ---->> Odpowiedź jest prosta: monopol w Rumi. Muszę przyznać, że z przyjaciółką korzystamy od lat z usług tego zakładu. Niesamowite jest to, że za każdym razem razem przeżycie jest traumatyczne i scenariusz wygląda tak samo: Pani Blondynka - właścicielka zapewne - jest bardzo uprzejma i ustawia wszystko do pierwszej próby zdjęcia. Po zrobieniu zdjęcia, kiedy stwierdzam, że jest fatalne i proszę o powtórkę - Pani jest już obrażona i taka pozostaje do końca sesji. Ze stresu staram się jak najszybciej wyjść i finalnie nie jestem zadowolona z żadnego ujęcia, natomiast pieniążki zostały zainkasowane już z góry:). Wychodzę powtarzając, że to ostatni raz, kiedy korzystam z ich usług, jednak za każdym razem WRACAM. Co jest niesamowite - ten scenariusz powtarza się zawsze i to nie tylko w moim przypadku. Odnośnie rudych włosów - istotnie, jest to prawda. Pan "Siwy Dziadek" - jest arogancki - to również prawda. Na koniec chciałabym dodać sugestię dla firmy, aby poszła z duchem czasu i nie zamieszczała jako wizytówki zdjęć komunijnych lub ślubnych na tle altanek i gołąbków z PhotoShop-a lub Clip Artów. Choć uważam, że nawet jeżeli firma nie pójdzie z duchem czasu, to i tak jej nie zaszkodzi, ponieważ jak już zostało wspomniane - ma monopol w RUMI:) Pozdrawiam i zapewne do ZOBACZENIA w progach FOTO (SZ)MIRY :)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0
ten monopol może się niedługo skończyć :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzień dobry,
ja również skorzystałam z usług tego zakładu i rzeczywiście,muszę zgodzić się z opinią, że obsługa bardzo nieprzyjemna. Arogancja, wrogość i traktowanie klienta z góry. Zadziwiające - zdjęcia wyszły bardzo dobrze.
Wszystko psuje paskudna energia właścicieli. Osobiście, mam spory opór przed kolejną wizytą.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Prawda.foto szmira!!!gość nie ma pojęcia o fotografii.uwaza się za artystę a nim nie jest.na instagramie jego prace to masakra na Facebooku to samo.duzo photoshopa. Nic innego nie potrafi robić . Z photoshopem też przesadza. Jego sesję są tragiczne i facet nie przyjmuje Do siebie krytyki.porazka totalna.niech idzie do szkoły fotograficznej może czegoś się nauczy.wielki artysta - za takiego się uważa a g*wno wie o prawdziwej sztuce.szmira jakich mało.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
WItam, ja również kilkukrotnie korzystałam z ich usług. Byłam przedwczoraj i zostałam potraktowana jak zwykle- starsza pani jak zwykle niemiła, każe pokazywać zęby, a kiedy powie się jej, że się nie chce z zębami, to się obraża, i nie chce robić więcej zdjęć, potem odwraca się do mnie plecami widocznie zła, i każe mi się pospieszyć z wybieraniem zdjęcia, bo zaraz (za 25 minut...) zamykają. Za każdym razem kiedy tam idę, zastanawiam się dlaczego nie pójdę do kogoś innego. I tutaj mam pytanie, czy w Rumi jest jeszcze jakiś inny fotograf który robi takie zwykłe zdjęcia do paszportów, dokumentów? Bardzo chętnie bym skorzystała z jego usług, ponieważ był to ostatni raz, kiedy byłam w Foto Mirze Żak. Jeśli chodzi o zdjęcia, to wychodzą zawsze bardzo ładne, ale chamstwo właścicieli jest nie do zniesienia.
Dodam jeszcze, że strasznie drogo.... To aż się w głowie nie mieści, ile mogą kosztować zwykłe zdjęcia do dokumentu... NIE POLECAM!!!! Następnym razem pojadę do Gdyni albo Redy, nie dam już więcej szans temu zakładowi.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Byłem kilka razy u tych ludzi, mój ojciec też i matka też. Wszyscy wychodziliśmy zniesmaczeni obsługą i cenami.
25zł 4 zdjęcia (kiedyś naszybko w Gdyni zdjęcie robiłem, 18zł 8 zdjęć, nic gorsze). Ja wiem, że trzeba z czegoś żyć itd. Nie powiem, zdjęcia ok. Ale obsługa, "pan starszy" w gumę sobie leci, traktuje klienta jakby mu łaskę robił. Gdybym się nie odezwał do ten człowiek w ogóle by nie podszedł ani nie zainteresował się mną. Przed oczami tylko kasa. Każe sobie liczyć za każdą rzecz, jakąkolwiek by nie zrobił. 5 zł żeby zdjęcia następnego dnia wywołać. Absurd. Do tego za cholerę facet nie chciał usunąć mojego zdjęcia z jego dysków. I tym razem wyszedłem wkur... rzony. Ze strony foto mira żak jest to jawne wykorzystywanie Rumskiego monopolu na zdjęcia. I ceny i olewanie klienta. Wiem teraz jedno, wolę stracić 1h na dojazd do Gdyni lub Redy a nie tracić humoru na cały dzień.
Również zgadzam się z tym, że obsługa jest fatalna. Kiedy byłam tam ostatnio, babeczka zrobiła mi serię zdjęć legitymacyjnych, podeszłam i stwierdziłam, że grzywka, która miała mi przysłaniać całe czoło, przysłaniała tylko pół, co wyglądało dziwnie. Grzecznie poprosiłam o jeszcze jedną próbę, co zostało przyjęte fochem, tekstem "No to pani wcześniej nie widziała i nie mogła poprawić?" i ostatecznie szybkim "cyknięciem" kolejnych fot. Żenada. Nagranie zdjęcia na pendrajwa - 10 zł. Oczywiście zdjęcia leżały na blacie i nikt mi nie powiedział, że już leżą. To zresztą kolejny raz.
Alternatywa jest (albo była, tego nie wiem) obok Galerii Rumia, za Żabką na Sobieskiego. Zdjęcia tam też nie wychodzą genialnie (złe światło), ale jest taniej i milej.
obsługa na niskim poziomie, wręcz karygodnym. omijać szerokim łukiem.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie poleceam tego fotografa, nie mili i drogo
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jest jeszcze fotograf na Dąbrowskiego, naprzeciwko Rossmana (biały budynek i pawilony na dole). Nie pamiętam nazwy, ale o wiele taniej, niż w Foto Mira i obsługa tez bardzo w porządku. Szczerze polecam !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zgadza się bardzo niemili!!! i ceny z kosmosu, nie pojde tam wiuecej
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Drogo, niemiło i starodawne, brzydkie zdjęcia. Aż dziw, że to jeszcze działa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Potwierdzam obsługa bardzo nie miła. Poszłam z dziećmi zrobić zdjęcie, nie duże do ramki (dwa zdjęcia). Pani pyta się mnie na kiedy. Na jutro - a ona że się szybko obudziłam. Na co ja że w Redzie robią w ten sam dzień i nie ma problemu. Na co starsza niemiła Pani, że w takim razie mam jechać do Redy... Pojechałam, nie dam zarobić nawet troszkę tym ludziom i wszystkim odradzam. Zadzwoniłam do niej jeszcze i Pani stwierdziła, że to ja byłam nie przyjemna... Brak słów, że w dzisiejszych czasach są jeszcze tacy handlowcy. Myślałam że jestem odosobniona ale po tych postach widzę ze nie;-) Zastanawiam się tylko, że tyle lat zarabiają w ten sposób na ludziach....
Ja z moją mamą byłam dzisiaj, pani która robiła zdjęcia wyzuciła mnie i potraktowała jak śmiecia ponieważ powiedziałm że mamie marszczy sie czoło, usuneła zdjecie które podobało sie mamie i twierdział że to które ona typuje mimo nie zadowolenia mamy jest najlepsze, nie usuneli odbijającego sie swiatła a kiedy na to zwróciłam uwage podważono moją opinie mówiąc że sie nie znam.Pani zaczeła stroi fochy i zdenerwowała wszystkich do okoła. Narzucała sie i wpychała paskudne zdjecia
najkgorszyfotograf u jakiego byłam.
NIE POLECAM. Obsluga bardzo niemiła. Zamówiłem zdjecia matowe a otrzymałem błyszczące mało tego byly bardzo jasne a twarze zdeformowane. Wszystkie zdjęcia do wyrzucenia. A najbardziej irytujące jest to, że wmawiają klientowi nieprawde - chyba kazdy rozrozni matowe od blyszczacych. Cwaniaki biorą kase z góry a potem nie chca zwrócić pieniędzy. Pieniądze poszly w błoto.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie polecam, wręcz odradzam. Niech tam już nikt nie chodzi !!! Jest obok poczty i totolotka punkt ksero i tam też wywołują zdjęcia z dysku wymiennego za tą samą cenę i jest milsza obsługa. Jeśli chodzi o robienie zdjęć do dokumentów to jeżdżę do Gdyni, nie dam zarobić MIRZE-SZMIRZE.
Zgadzam się szczyt arogancji i bezczelności, traktują ludzi jak przygłupów a jak coś zrobią spieprzą to i tak musisz za to zapłacić. Pan choleryk nie nadaje się do obsługi klientów, ma zbyt duże egooooo.
Zdecydowanie potwierdzam, bardzo niemiła obsługa-czy to Pan czy to Pani, nie ma znaczenia, wystarczyło wejść,zapytać się o usługę by już nigdy tam nie wrócić i wśród znajomych i w tym portalu wystawić taką właśnie opinię.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
TRZEBA OMIJAĆ Z DALEKA.
Jak chcecie zobaczyć jak wyglądała obsługa z czasów PRL, to skorzystajcie z usług FOTO--MIRA. Klient to intruz, który płaci (bardzo wygórowaną cenę ) za okropne zdjęcia, które nie nadają się do niczego. Już nigdy tam nie wrócę i nikomu nie polecam poniżania ze strony personelu tego zakładu. IDŹCIE DO KONKURENCJI W INNYCH MIASTACH- MOŻE SIĘ NAUCZĄ JAK TRAKTOWAĆ KLIENTA
Zdecydowanie się zgadzam z tą opinią! Nic się nie zmieniło w ostatnim czasie. Obsługa arogancka, z łaską rozmawiają z klientem! Zero profesjonalizmu, całe szczęście wyszliśmy i nie skorzystaliśmy z usług tych Państwa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szczerze odradzam korzystanie z usług Foto Mira Żak.W dniu dzisiejszym byłam pierwszy i ostatni raz u tego fotografa.Właściciel jest bezczelnym dziadem,bo inaczej nie da się tego określić.Zwracał się do mnie i córki krzycząc arogancko różnego typu komentarze.On nadal chyba sądzi,że jak za komuny robi komuś łaskę wykonując zdjęcia.Zamówiłam 6 zdjęć legitymacyjnych za 32 zł.(sporo w porównaniu do innych zakładów)i spodziewałam się profesjonalizmu w podejściu do klienta.Kazał córce do zdjęcia legitymacyjnego uśmiechać się prezentując pełne uzębienie.Kiedy córka powiedziała,że chce tylko delikatnie się uśmiechnąć to powiedział,że nie będzie robił kolejnego ujęcia.Także nie było dużego wyboru,bo zrobił tylko dwa.Kiedy przyszłyśmy po odbiór to nie wydał mi paragonu,a na moje upomnienie się o paragon zirytowany wydrukował paragon na kwotę 12zł. Zwróciłam uwagę,że za zdjęcia zapłaciłam 32zł. chwycił zdjęcia i paragon w rękę dodrukował paragon na 20zł.i uniesionym tonem powiedział,że mogę iść do innego fotografa.Musiałam wyrwać mu te zdjęcia z paragonem z ręki,bo nie miałabym ani zdjęć,ani pieniędzy.Powiedziałam,że już nigdy nie przyjdę tam,bo tak nie traktuje się klienta.Nie nabijając paragonów na kasę fiskalną łamie prawo,o czym mam zamiar poinformować urząd skarbowy.Oszukując nas wszystkich(uczciwie pracujących i odprowadzających podatki na państwo) dorabia się majątku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam i potwierdzam zla opinie o tym zakladzie ...Starszy pan czyli wlasciciel ciagle je tam obiad w srod przychodzacych klientow. W ZAKLADZIE unosi sie zapach ; obiadku ;.Wlascicielka bardzo nie mila . Obsluga fatalna .
Panna mloda .
Poszukalam w Redzie na ul .Gdanska 48 c? Bardzo mila obsluga i bardzo polecam
30.06.2016
Witam.
Potwierdzam. Zaklad ma juz lata swietnosci za soba. Bardzo niemila obsluga. Brak profesjonalizmu. Jak najdalej od tego zakladu.
brr, radze omijać to miejsce. Że właściciel to cham i prostak widać od razu na wejściu. Dziwię się że jeszcze ktoś tam chodzi. Dzień dobry pierwszy nie powie. Ceny z kosmosu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no właśnie a t jeszcze ktoś tam chodzi ?? ponad 20 lat temu było dokładnie tak samo czyli brak szacunku dla klienta, ceny z kosmosu. Kupiłem u nich album do zdjęć który zaczął rozpadać się już następnego dnia. Właściciele wypieli d..pe na moją reklamację. Od tego czasu omijam ich z daleka. Ludzie mentalnie tkwiący w głębokiej komunie!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Gdzie kupię duże kartony? (18 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

Ortopeda Gdansk szpital kolejowy (21 odpowiedzi)

hej. ma moze z Was nr do przychodni w szpitalu kolejowym?? i jeszcze prywatnie do dr Pawlaka??

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

do góry