Widok

Używane czy od developera

Inwestycje i deweloperzy Dom i mieszkanie Temat dostępny też na forum:
Hej,
moja córka wybiera się na studia i chciałbym kupić jej mieszkanie, żeby nie musiała się tułać od stancji do stancji.

Nie znam się jednak kompletnie na rynku nieruchomości w Gdańsku.

Może ktoś z Was jest mi stanie doradzić czy warto kupować używane mieszkanie do remontu czy może lepiej w stanie deweloperskim?

Pozdr.
Damian
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
po 1 gdzie studiuje i tyle - od tego zacznijmy, nie kupuj Pohulanki -bo obok budynkow PATOLOGIA jakich malo w trojmiescie, a osiedle nie jest ogrodzone! i nie bedzie a takze - watpliwa sprawa powrotu nocą ! patrz na okolice obok SKM lub tez przyszlosciowe - aniolki, wrzeszcz, przymorze oliwa lub potencjal zaspa i brzezno. W miare jest jeszcze suchanino - spokojniejsze i wieksza morena. RESZTA OMIJAJ
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
na zaspie teraz buduje się dużo nowych bloków
Nic nie kupuj przy zadnym uniwersytecie ani w poblizu ! bo to wtopa na calego. Stare badziewiaste dzielnice gdzie koszty utrzymania i spoldzielcze cie wydoja. Tam sa przeciez stare bloki typowa komuna i dzielnice tez tragiczne jak i przymorza ,zaspy itd . Komuna totalna . ludzie tam sprzedaja bo wlasnie chca sie zwinac i uciec z tych dzielnic. I co ze to blisko centrum jak to totalna kicha .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
Ma rację
Uzywane mieszkanie nie musi być do remonty, zobacz : http://sprzedajemy.pl/pomorskie/gdansk/nieruchomosci/mieszkania

A tu przy uniwesytecie, kawalerka http://sprzedajemy.pl/przytulna-kawalerka-przu-uniwersytecie-gdanskim-sprzedam,268066

Można znależć fajne mieszkanko uzywane w bardzo dobrym stanie, to nie problem, poza tym nowe w centrum miasta to raczej rzadkość.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
W czym Nicole ma racje?
Nicol ma niestety absolutną rację...rozumiem, że to głos dewelopera:)
trzeba wspomnieć o zapachach z wysypiska śmieci na Szadułkach!!! To podstawowy czynnik eliminujący...każdą ofertę z tych okolic, nie tylko same Kowale...dokładnie należy się rozeznać, jakie minusy w okolicy....i dopiero później wybór budynku i samego mieszkania !!! co do budynku, to istotne jaki system ogrzewania, jak jest rozliczane ciepło - czy ciepłomierze czy podzielniki w starszych budynkach deweloperskich / choć zdarzają się i w nowych, np. Hossa / os. iluś tam wzgórz /,.... i tak krok po kroku...aż dojdziesz do decyzji o zakupie...ale generalnie 1. rok poczekać..w roku 2012 będzie się działo z cenami..jak nic będzie głęboka korekta, zarówno deweloperskich jak i z rynku wtórnego...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
Na Malczewskiego ma budować Gant tutaj możesz zobaczyć: linkhttp://investmap.pl/gdansk-osiedle-polonica/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Malwina a jaki deweloper ma budować
No moim zdaniem też morena jest ok, ale korki mnie przerażają. A na Malczewskiego ma być nowe osiedle z takimi grafikami Malczewskiego, bardzo ładnie wygląda na wizualizacjach, ale niestety dopiero w planach..
co to za osiedle na malczewskiego jaki deweloper
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ale to jest wątek dot. mieszkania dla studentki! Na ch.... jej nowiusieńki plac zabaw??? To nie chodzi o to że Pruszcz jest zły, tylko że uczelnia jest w Gdańsku a nie w Faktorii, więc z racji tego gdańsk jest lepszy!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Morena jest jak najbardziej ok.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zdecydowanie sugeruję mieszkanie w pobliżu uczelni z rynku wtórnego. Naprawdę duuuuuużo czasu traci się stojąc w korkach.
Co do Pruszcza to ostatnio dosyć często tam jeżdżę i wiecznie trafiam na spory korek niestety :/
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale mi chodzi żeby był dobry dojazd do centrum, coraz bardziej mi się ta morena podoba, ale jak mówicie że takie korki...
Do szycha:

Umiesz czytać ze zrozumieniem?
Czy gdzieś napisałam, że student ma mieszkać w Pruszczu ?
Ludzie, którzy raz w zyciu byli w Pruszczu albo byli 15 lat temu wypisują bzdury.

A propos przymrozków i -20 - chodziłam do szkoły średniej w Gdańsku. I niejednokrotnie ja z tego "strasznego" Pruszcza bez większych problemów dojechałam na zajęcia, podczas gdy uczniowe z Chełmu czy Moreny nie mogli zjechać z góry do Śródmiescia.

Jak potrzebuje dojechać do Gdyni, to wsiadam w PKP i w 40 minut jestem na Głównym. A auto zostawiam na darmowym Park&Ride.

Tu chodzi o studenta a nie o ułożonego starszego człowieka - praca dom praca dom i tak w kółko.
Dobre. Pruszczanie to wg ciebie sami starsi ludzie ? Byłaś kiedyś w Pruszczu, wiesz co to Faktoria, darmowe przedstawienia teatralne przez całe lato, spływ kajakowy w Juszkowie ? Nowiusieńkie place zabaw itd.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
wedlug mnie z pruszcz na politechnike jedzie sie szybciej niz z aszołoma na politechnike....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
daj spokój. Że mieszkać w Gdańsku lepiej niż w pruszczu jest niezaprzeczalnym faktem. Na nic obwdnice, wiadukty, skm i inne pierdoły. droga którą masz pokonać z pruszcza przez to się nie skraca. Może trochę czasu mniej stracisz na dojazd jak już te wszystkie wiadukty i pociągi uruchomią. ale jak przyjdzie przymrozek, tobie nawali akumulator, bus utknie w zaspie a na temperatura będzie minus dwadzieścia to zatęsknisz za bliskością uczelni/miejsca pracy. Więc skończ te komentarze bo mam wrażenie że akurat nie nicol tutaj trochę miesza bez sensu. Tu chodzi o studenta a nie o ułożonego starszego człowieka - praca dom praca dom i tak w kółko. Mieszkanie w gdańsku i blisko uczelni to ogromna korzyść i tyle. Na piwko w okienku pomiędzy lekacjami, na imprezkę wieczorem, na kacu na uczelnię (bez konieczności prowadzenia samochodu!), na godzinkę do domku żeby się przespać przed wieczornym laboratorium itp. - bezcenne. Pruszcz się nie umywa i tyle.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
Na Malczewskiego ma być fajne osiedle, ale zanim wybudują to trochę potrwa a szkoda. Co do Moreny to chyba trzeba się przejechać w godzinach szczytu i zobaczyć ile się jedzie..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry