Widok
a ja polecam bardzo vision mam juz kolejne okularki od nich, i to z tym antyrefleksem do komputera i rewelacja, wzrok mi sie przestal pogarszac, fakt za szklo placi sie troche wiecej ale wole miec pewne, mialam sytuacje ze poszlam do takiego mniej znanego salonu dobrali mi ponoc identyczne szkla jak w vision a widzialam w nich o wiele gorzej
same szkla mnie kosztowaly 300 zl, w zwyklym zaplacilam 150 zl za szkla ale postanowilam ze nigdy nie zmienie vision, tak mi mowilo kilka osob ode mnie z pracy ze zobaczysz pojdziesz gdzie indziej bedziesz miala gorsze szkla a ja poszlam bo chcialam zaoszczedzic i stracilam 150 zl bo stwierdzili ze to ze mna i z moimi oczami jest cos nie tak bo to nie mozliwe ze maja inne szkla od vision hehe i trzy razy reklamowalam i niby zmieniali i nic caly czas tak samo widzialam to bylo straszne :/
Przed ślubem obeszliśmy z moim mężem wszystke optyki jakie tylko są w Gdańsku i w okolicach. Szukaliśmy oprawek dla męża, ogólnie wszędzie nijako, drogo i obsługa bardzo średniawa. Już mieliśmy z braku laku kupić jedne oprawki ale przypadkiem weszliśmy do Galerii Bałtyckiem i tam u Fielmanna, kupiliśmy oprawki. Nie dość że są takie jak chcieliśmy, to opsługa rewelacyjna!!! bardzo profesjonalna, dokładna, uprzejma. Ogromny wybór oprawek. Nigdzie tak dokładnie nie zbadali mojemu mężowi wzroku. Jesteśmy nimi zauroczeni. Szczerze polecam.
Ja od lat noszę okulary więc jestem stalą klientą. Ze sprawdzonych przeze mnie w 100% mogę polecić Salon p. Ostalowskiego na Stągiewnej w Gdańsku (za Telepizzą na koncu budynku).Wlaściciel jest dyplomowanym optometrystą więc doradzi, zbada wzrok itp. profesjonalnie.Drugi salon to "Ryfa" w Gdańsku na Podwalu Staromiejskim naprzeciw Halii Targowej lub we Wrzeszczu na Manhatanie (też Ryfa).Na miejscu lekarz więc badanie wzroku jeśli taka potrzeba no i samo wykonanie okularów też super.
Tak rzeczywiście w Fielmannie można znalezc tanie oprawki ale to dlatego ze maja je zakupione za kilka euro ze starych kolekcji dlatego sa tak niskie ceny ale za to na szklach przycinaja szkla z antyrefleksem kosztuja ok240 zl i wcale nie sa najlepsze tylko made in tailand lub jakies chinskie.wiem bo jestem bylym pracownikiem tej firmy,a obsluga fachowa to sie zgadza lecz jedynie w dziedzinie marketingu bo z optyka mają mało wspólnego 70%pracownikow łącznie z kierownikiem nie jest optykami jedynie sa po5tygoniowym szkoleniu.
pozdrawiam
pozdrawiam
mój kuzyn 7 razy reklamował okulary z Vision Express :P za ostatnią reklamacją odzyskał kasę i kupił okulary w innym salonie :)
jak dla mnie - salon przereklamowany ;)
swoje 2 pary okularów robiłam u "zwykłych" optyków - tzn. nie "sieciowych" ;) i jestem bardzo zadowolona :)
jeden optyk w Oliwie, drugi - na Przymorzu (Jagiellońska koło kantoru MAX)
jak dla mnie - salon przereklamowany ;)
swoje 2 pary okularów robiłam u "zwykłych" optyków - tzn. nie "sieciowych" ;) i jestem bardzo zadowolona :)
jeden optyk w Oliwie, drugi - na Przymorzu (Jagiellońska koło kantoru MAX)
ja ostatnio zrobiłam okulary w Vision Express, mieszkam niedaleko Alfy a robiłam je tuż przed ślubem - zależało mi więc na czasie i poszłam do Vision.
powiem tak - na razie jestem z okularów zadowolona, choć minął dopiero miesiąc, więc trudno cokolwiek pewnego jeszcze powiedzieć.
natomiast na 100% mogę powiedzieć, że jestem BARDZO zadowlona z badania u nich, nie dość że trwało godzinę i było naprawdę bardzo dokładne, to wreszcie mam:
A. dobrze dobrane szkła - "przedpoprzednim" razem w optyku na Dmowskiego we Wrzeszczu dostałam za słabe, a poprzednim - w salonie takim niedaleko dworca, też we Wrzeszczu, tak z tyłu - nazywa się to centrum soczewek kontaktowych czy jakoś tak - tam w ogóle była masakra - po pierwsze źle mi dobrali szkła i słabo widziałam do czasu Vision - okazalo się, że nie są dobrane jedno z drugim, do tego są "przekorygowane", po drugie dobrali mi miesięczne soczewki kontaktowe, ktorych nie wolno mi nosić i po 3 tygodniach wylądowalam na Akademii Medycznej z uszkodzeniem rogówki - po trzecie sprzedali mi trzy paczki soczewek miesięcznych, z których wszystkie trzy miały termin ważności dwa miesiące - powinnam była sama sprawdzić, wiem, ale mimo wszystko...
B. nie tylko dzięki nim, bardziej dzięki moim poprzednim doświadczeniom jw., ale jednak - dobrze dobrane soczewki, jednodniowe, no i niestety tylko "na okazje" i do noszenia nie dłużej niż 4-5 godzin...
natomiast jest tam strasznie drogo, a okulary jakos nie "powalają", więc gdybym miała więcej czasu, zrobiłabym u nich tylko badanie, a okulary robiła gdzie indziej...
powiem tak - na razie jestem z okularów zadowolona, choć minął dopiero miesiąc, więc trudno cokolwiek pewnego jeszcze powiedzieć.
natomiast na 100% mogę powiedzieć, że jestem BARDZO zadowlona z badania u nich, nie dość że trwało godzinę i było naprawdę bardzo dokładne, to wreszcie mam:
A. dobrze dobrane szkła - "przedpoprzednim" razem w optyku na Dmowskiego we Wrzeszczu dostałam za słabe, a poprzednim - w salonie takim niedaleko dworca, też we Wrzeszczu, tak z tyłu - nazywa się to centrum soczewek kontaktowych czy jakoś tak - tam w ogóle była masakra - po pierwsze źle mi dobrali szkła i słabo widziałam do czasu Vision - okazalo się, że nie są dobrane jedno z drugim, do tego są "przekorygowane", po drugie dobrali mi miesięczne soczewki kontaktowe, ktorych nie wolno mi nosić i po 3 tygodniach wylądowalam na Akademii Medycznej z uszkodzeniem rogówki - po trzecie sprzedali mi trzy paczki soczewek miesięcznych, z których wszystkie trzy miały termin ważności dwa miesiące - powinnam była sama sprawdzić, wiem, ale mimo wszystko...
B. nie tylko dzięki nim, bardziej dzięki moim poprzednim doświadczeniom jw., ale jednak - dobrze dobrane soczewki, jednodniowe, no i niestety tylko "na okazje" i do noszenia nie dłużej niż 4-5 godzin...
natomiast jest tam strasznie drogo, a okulary jakos nie "powalają", więc gdybym miała więcej czasu, zrobiłabym u nich tylko badanie, a okulary robiła gdzie indziej...
ja do tej pory miałam dwie pary z vision Pierwsze były lepiej dobrane ale je zgubiłam musisz się umówić do okulisty a nie do optyka bo tam jest chyba różnica bo drugie okulary dobierał mi chyba optyk który nie jest lekrzem potrafi za to dobierać okulary ale nie bardzo jej to wyszło
P.s. mam nadzieję że nie namieszałam z tym optykiem a okulistą może nie taka jest różnica ale chodzi o to że niektórzy nie mają tam uprawnień lekarskich
P.s. mam nadzieję że nie namieszałam z tym optykiem a okulistą może nie taka jest różnica ale chodzi o to że niektórzy nie mają tam uprawnień lekarskich