Widok

Volkswagen Polo IV

Polo jest przykładem tego, jak zmieniają się standardy. Mały samochód, który jest jednocześnie przestronny w środku, równie bezpieczny jak większe samochody i równie jak one komfortowy i wygodny.StylistykaTylna część nowego modelu jest ostrzej zarysowana i dynamicznie wznosi się ku górze. Kontur tylnych świateł dopasowuje się do obrysu tylnej szyby. Zupełnie inne są przednie, okrągłe ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

kicha

złom na burakowisko
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 19

poprawiono to poprawiono tamto

nikt jednak nie pisze, ze jego poprzednik wyglada znacznie przyjemniej i ze lepiej trzyma sie na zakretach.
moze nowa kosmetyka ma charakter martetingowy
klient nasz pan! nale co by bylo, gdyby golf stracil popularnosc

pozdrawiam wszystkich VWowców
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ratunku!!!

Mam takie cos.... 5000 razy w serwisie przez 2 lata... straszne !!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Vw P.

Co tak malo opinii na temat malego vw ??
Mi rowniez bardziej podobalo sie poprzednie wcielenie Polo, ale to juz historia. A to ze sie psoje to normalka. dzisiejsze polo jest tak naszpikowane elektronika ze musi sie to psuc, trzeba sie z tym pogodzic i dalej cieszyc sie z uzytkowania pojazdu. Nie ma co narzekac...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

kochany samachodzk

super autko wsponiałe na dziewczynki
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Grat

to jest normalny złom psuje sie zawsze polo pierdoloło
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Grat

to jest normalny złom psuje sie zawsze polo pierdoloło
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Dość słabe auto jak na swoją cenę.
Osiągi mizerne...
Ale wielu mówi, że VW jest super... zgoda, ale blisko dna
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

A ja jestem zadowolony:)

Mam VW Polo '99 1.0l sprzed faceliftingu i zmiany modelowej. Faktycznie jest o niebo ładniejszy od obecnego modelu... Wózek jest kapitalny!!! Wystarczy regularna wymiana oleju i wszystkich filtrów. Poza tym żadnych większych ustrek, co najwyżej przepali się któraś z żarówek w reflektorach. Jak go nie cisnę za mocno to na trasie spala mniej niż Maluch (ok. 4,93 l/100km). No i trzyma cenę przy odsprzedaży.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

szrot

za te cene mam punto 1.4 16v 95km zadne trzy cylindrowe polo nie ma szans
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

hm....

Tomku, zapomniałeś dodać, że żadne Polo z Punto nie ma szans. Tak było i będzie. Nie wiem co ludzie widzą w znaczku VW. Przecież to badziewie do kwadratu. Znam 3 pracujących w fabryce VW i zaden z nich nie jeździ tą marką. Mają za to: Astrę, Stilo i Almerę. To jest dla mnie wystarczający dowód o "potędze" niemieckich aut.

Polo Coupe GT (przejściówka) DO BANI !!!

Przez 2 lata miałem Polo 1,3 GT MPi 75 KM w starym nadwoziu Coupe (VI 1994 i jedna z ostatnich sztuk kanciastej serii 86C). Tragedia!!! Silnik musi chodzić na wyższych obrotach (3,5-5000 rpm), a emeryckiej jazdy nie toleruje, zwłaszcza na gazie (uszczelka pod głowicą, gniazda zaworowe).
Tandetna elektryka - przełączniki, wycieraczki się włączają samoczynnie po wpadce w większą dziurę drogową, a światła wtedy gasną. Fabryczne kubełki (!!!) przetarły się na bokach, deska i podsufitka - czarne, tandetne i skrzypią, luzy na przekładni kierowniczej NIEUSUWALNE mimo skontrowania (tylko wymiana listwy), zapieczone cylinderki tylnych hamulców - hamował tylko przodem. Luzy lewarka ogromne - latał gorzej niż w malcu. Mało sztywny - robił węża przy przyspieszaniu.
CIASNY W ŚRODKU - wejść do tyłu to katorga (ten stary model miał tylko 3 drzwi - był dostępny w latach 1990-94 jako kombi, hatch-coupe i coupe z kufrem). Dużo pali - trasa 6-6,5 l, miasto 8l benzyny, gazu odpowiednio 7,5 i 10 litrów - ale wtedy ginie mu ze 30 koni i idzie jak litrówka).
A TERAZ UWAZAJ !!!
Jeśli masz 5000 i nie wiesz co kupic, kup... FORDA SIERRE 2000 DOHC z konca produkcji (bez gazu). Ja tak zrobilem i jestem happy! Pali pół litra więcej od polówki, jest 4drzwiowy, 2 razy większy i 10 razy cichszy w środku, a fabryczne 120 KM i 170 Nm@2500 rpm radzi sobie z masą 1200 kg znacznie lepiej niż 75 KM i 100 Nm@3500 rpm w przypadku Polówki. Zero problemów z elektryką, wnętrze jasnoszarobłękitne - nie widać brudu, łatwiej utrzymać w czystości. No i stabilność na trasie! Nie boisz się, że jadący znadprzeciwka tir zdmuchnie cię z drogi (jak to z Polówką nieraz bywało).

POLO -szmelc tylko dla ślepo zakochanych maniaków!
LUDZIE!!! Nie lećcie na VW jak muchy na gówno!
Przemyślcie waszą decyzję!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

VM

No mysle ze dla kogos poszukujacego malego auta ford sierra nie jest dobra propozycja ze wzgledow gabarytowych, no i placic za 2.0 tez nie kazdy chce. MOze wiec forda fieste.??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

pol

ma wrażenie , że nikt w tym aucie nawet nie siedział - nie mówiąc o jeżdzie - dla mnie same atuty mam 1,4 TDI niskie spalanie ok 4l ON dla mnie rewelacja - bardzo dynamiczny - zrobiłem parę prób te fiaciki , renówy to za darmo nie chcę oglądac fakt dużo elektroniki

polo kontra puno

sam jeżdze polo 1.4 z 1998 roku juz 5lat i mówie ze ten silnik zrobi 2 razy wiekszy przebieg niz punto przedmowcow. Samochod moze nie jest wyscigówka ale ekonomiczny i trwaly, a fiaty do bani...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Polo okular 1.9 TDI to ma buciora

mam od 2 lat polówke 1.9 i z****iście śmiga w pełnej opcji ale bez skóry . Teraz musze ją sprzedać bo kapucha mi jest potrzebna . ja ktoś zainteresowany to kontak e-mailem lub kom.506728137

stwierdzam

W cenie tej polówki miałbyś 2 PUNCIAKI:D także najpierw zastanów się co piszesz:D i zrobiłbyś koleś tyle a nawet więcej kilosów co tą zapalniczką do której części są DROOOOOOOGIE dosyć LOL you:D

polo

to bardzo dobry auto,sam posiadam poluweczke trochę starawą 96r ale od 3 lat żadnej awarj

vw

To ciekawe co to za auto same ahh i ehh
Przechwalanki - auto wcale nie jest takie doskonale a za tala cene to moglo by byc cos lebszego przeplacacie za marke i tyle Widzalem takie auto po lekkiej stluczce MASAKRA poskladalo sie jak calowka w kieszeni majstra
Szukasz trumny to znalazles ale czemu taka droga to niewiem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry