Widok
Volkswagen Polo IV
Polo jest przykładem tego, jak zmieniają się standardy. Mały samochód, który jest jednocześnie przestronny w środku, równie bezpieczny jak większe samochody i równie jak one komfortowy i wygodny.StylistykaTylna część nowego modelu jest ostrzej zarysowana i dynamicznie wznosi się ku górze. Kontur tylnych świateł dopasowuje się do obrysu tylnej szyby. Zupełnie inne są przednie, okrągłe ...
więcej
więcej
Vw P.
Co tak malo opinii na temat malego vw ??
Mi rowniez bardziej podobalo sie poprzednie wcielenie Polo, ale to juz historia. A to ze sie psoje to normalka. dzisiejsze polo jest tak naszpikowane elektronika ze musi sie to psuc, trzeba sie z tym pogodzic i dalej cieszyc sie z uzytkowania pojazdu. Nie ma co narzekac...
Mi rowniez bardziej podobalo sie poprzednie wcielenie Polo, ale to juz historia. A to ze sie psoje to normalka. dzisiejsze polo jest tak naszpikowane elektronika ze musi sie to psuc, trzeba sie z tym pogodzic i dalej cieszyc sie z uzytkowania pojazdu. Nie ma co narzekac...
A ja jestem zadowolony:)
Mam VW Polo '99 1.0l sprzed faceliftingu i zmiany modelowej. Faktycznie jest o niebo ładniejszy od obecnego modelu... Wózek jest kapitalny!!! Wystarczy regularna wymiana oleju i wszystkich filtrów. Poza tym żadnych większych ustrek, co najwyżej przepali się któraś z żarówek w reflektorach. Jak go nie cisnę za mocno to na trasie spala mniej niż Maluch (ok. 4,93 l/100km). No i trzyma cenę przy odsprzedaży.
hm....
Tomku, zapomniałeś dodać, że żadne Polo z Punto nie ma szans. Tak było i będzie. Nie wiem co ludzie widzą w znaczku VW. Przecież to badziewie do kwadratu. Znam 3 pracujących w fabryce VW i zaden z nich nie jeździ tą marką. Mają za to: Astrę, Stilo i Almerę. To jest dla mnie wystarczający dowód o "potędze" niemieckich aut.
Polo Coupe GT (przejściówka) DO BANI !!!
Przez 2 lata miałem Polo 1,3 GT MPi 75 KM w starym nadwoziu Coupe (VI 1994 i jedna z ostatnich sztuk kanciastej serii 86C). Tragedia!!! Silnik musi chodzić na wyższych obrotach (3,5-5000 rpm), a emeryckiej jazdy nie toleruje, zwłaszcza na gazie (uszczelka pod głowicą, gniazda zaworowe).
Tandetna elektryka - przełączniki, wycieraczki się włączają samoczynnie po wpadce w większą dziurę drogową, a światła wtedy gasną. Fabryczne kubełki (!!!) przetarły się na bokach, deska i podsufitka - czarne, tandetne i skrzypią, luzy na przekładni kierowniczej NIEUSUWALNE mimo skontrowania (tylko wymiana listwy), zapieczone cylinderki tylnych hamulców - hamował tylko przodem. Luzy lewarka ogromne - latał gorzej niż w malcu. Mało sztywny - robił węża przy przyspieszaniu.
CIASNY W ŚRODKU - wejść do tyłu to katorga (ten stary model miał tylko 3 drzwi - był dostępny w latach 1990-94 jako kombi, hatch-coupe i coupe z kufrem). Dużo pali - trasa 6-6,5 l, miasto 8l benzyny, gazu odpowiednio 7,5 i 10 litrów - ale wtedy ginie mu ze 30 koni i idzie jak litrówka).
A TERAZ UWAZAJ !!!
Jeśli masz 5000 i nie wiesz co kupic, kup... FORDA SIERRE 2000 DOHC z konca produkcji (bez gazu). Ja tak zrobilem i jestem happy! Pali pół litra więcej od polówki, jest 4drzwiowy, 2 razy większy i 10 razy cichszy w środku, a fabryczne 120 KM i 170 Nm@2500 rpm radzi sobie z masą 1200 kg znacznie lepiej niż 75 KM i 100 Nm@3500 rpm w przypadku Polówki. Zero problemów z elektryką, wnętrze jasnoszarobłękitne - nie widać brudu, łatwiej utrzymać w czystości. No i stabilność na trasie! Nie boisz się, że jadący znadprzeciwka tir zdmuchnie cię z drogi (jak to z Polówką nieraz bywało).
POLO -szmelc tylko dla ślepo zakochanych maniaków!
LUDZIE!!! Nie lećcie na VW jak muchy na gówno!
Przemyślcie waszą decyzję!
Tandetna elektryka - przełączniki, wycieraczki się włączają samoczynnie po wpadce w większą dziurę drogową, a światła wtedy gasną. Fabryczne kubełki (!!!) przetarły się na bokach, deska i podsufitka - czarne, tandetne i skrzypią, luzy na przekładni kierowniczej NIEUSUWALNE mimo skontrowania (tylko wymiana listwy), zapieczone cylinderki tylnych hamulców - hamował tylko przodem. Luzy lewarka ogromne - latał gorzej niż w malcu. Mało sztywny - robił węża przy przyspieszaniu.
CIASNY W ŚRODKU - wejść do tyłu to katorga (ten stary model miał tylko 3 drzwi - był dostępny w latach 1990-94 jako kombi, hatch-coupe i coupe z kufrem). Dużo pali - trasa 6-6,5 l, miasto 8l benzyny, gazu odpowiednio 7,5 i 10 litrów - ale wtedy ginie mu ze 30 koni i idzie jak litrówka).
A TERAZ UWAZAJ !!!
Jeśli masz 5000 i nie wiesz co kupic, kup... FORDA SIERRE 2000 DOHC z konca produkcji (bez gazu). Ja tak zrobilem i jestem happy! Pali pół litra więcej od polówki, jest 4drzwiowy, 2 razy większy i 10 razy cichszy w środku, a fabryczne 120 KM i 170 Nm@2500 rpm radzi sobie z masą 1200 kg znacznie lepiej niż 75 KM i 100 Nm@3500 rpm w przypadku Polówki. Zero problemów z elektryką, wnętrze jasnoszarobłękitne - nie widać brudu, łatwiej utrzymać w czystości. No i stabilność na trasie! Nie boisz się, że jadący znadprzeciwka tir zdmuchnie cię z drogi (jak to z Polówką nieraz bywało).
POLO -szmelc tylko dla ślepo zakochanych maniaków!
LUDZIE!!! Nie lećcie na VW jak muchy na gówno!
Przemyślcie waszą decyzję!
vw
To ciekawe co to za auto same ahh i ehh
Przechwalanki - auto wcale nie jest takie doskonale a za tala cene to moglo by byc cos lebszego przeplacacie za marke i tyle Widzalem takie auto po lekkiej stluczce MASAKRA poskladalo sie jak calowka w kieszeni majstra
Szukasz trumny to znalazles ale czemu taka droga to niewiem.
Przechwalanki - auto wcale nie jest takie doskonale a za tala cene to moglo by byc cos lebszego przeplacacie za marke i tyle Widzalem takie auto po lekkiej stluczce MASAKRA poskladalo sie jak calowka w kieszeni majstra
Szukasz trumny to znalazles ale czemu taka droga to niewiem.