Widok

Volkswagen Polo IV

Polo jest przykładem tego, jak zmieniają się standardy. Mały samochód, który jest jednocześnie przestronny w środku, równie bezpieczny jak większe samochody i równie jak one komfortowy i wygodny.StylistykaTylna część nowego modelu jest ostrzej zarysowana i dynamicznie wznosi się ku górze. Kontur tylnych świateł dopasowuje się do obrysu tylnej szyby. Zupełnie inne są przednie, okrągłe ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To najlepsze auto!!!

Kicha nie masz mózgu to się nie odzywaj!!!

polóweczka

ja to mam i super autko a zazdrosnicy niech wypisuja dziadostwa .super mam 2 lata tylko olej do wymiany i filtry standard 1.2 12v pozdrawiam

Polo 2003/benzyna jest ok

Zmień mechanika bo ten raczej robi Cię w balona. Przejechane mam 200 tyś i jak na razie nie ma problemów.

seicento 14 lat wymiana tylko amorków tylnych żadnej awarii rdzy zero

fiat robi w ocynku blacha 7lat gwarancji nie rdzewieje jak polo ,mialem jednego polo i widziałem kilka polówek które zaczęły rdzewieć od dachu lub klapy silnika i to już w 2-3 roku po wyjeździe z salonu.O zawodności Polo świadczy jeszcze fakt pozbywania się kilkuletnich maszyn,fiata kilkuletniego trudno spotkać na giełdzie chyba tylko klejonego po wypadku.Ludzie trzymają się tego co dobre i tanie w eksploatacji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Marek

Super, autko, negatywne opinie dotyczą właścicieli, którzy nabyli VV jak niby okazje, czyli popsute, czyli uważajcie co kupujecie .Pozdrawiam

kompleksy

Widzę że na forum to każdy potrafi się wyżalić, tylko może 10% opini jest normalnych. Reszta to syf. Szkoda czasu na czytanie tych wypocin. Od disiaj omijam fora szerokim łukiem!!!!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

POLO FUN 1.4 16V 2004 Najlepszy!!!!

Mam to CUDO 8 lat i absolutnie nic, tylko wymiana oleju, płynu. Nawet zimowe Dunlop'y są jak nowe, oczywiście prawdą jest gdzie się kupuje, najbezpieczniej w autoryzowanym salonie w Niemczech (używany)

Marek

Kupiłem równy rok temu Polo IV 2002 rok, założyłem gaz i mija rok i nic, kompletnie nic.Goraco polecam- oczywiście sprawdź od kogo kupujesz

mialem trzy nowe modele polo ostatni nowy kupilem w 2010 roku nie ma lepszego wozu na polskie warunki drogowe i wszystkie byly bez awaryjne wiec fiat do polo to szkoda porownywac

kupiles zlom to ze zlomem sie bujales to ze ty jeden miales jakas wadliwa fure nie znaczy ze wszystkie takie sa bo jakos 3 wypowiedzi na 15 sa negatywne.

Janusz

Mam polo 2003.Oprócz kilku drobnych wad z zamkami które były do wymiany mam problem z wentylacją. Cały czas parują mi szyby.Proszę Was tylko nie mówcie mi że mam wymienić filtr przeciwpyłkowy .I jeszcze jedno w którym miejscu jest wylot zużytego powietrza z kabiny.Proszę pomóżcie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 12

FIAT - DZIĘKUJĘ, NIE PROWADZĘ ZBIÓRKI ZŁOMU

Dwóch punciaków to bym nawet za darmo nie wziął bo zbieraczem złomu nie jestem, a vw okular to niezłe autko, może nie najwyższa pólka, ale całkiem ładne i w miarę niezawodne. Nie wiem kto pisze te bzdury, ale jak ktoś porównuje fiaty do vw to automatycznie się ośmiesza i ujawnia swój analfabetyzm motoryzacyjny, ja sam miałem punto 2 i vw polo 4 okulara, poza tym inne pojazdy, trochę się przy nich obtukłem mechaniki (bo Kulczykiem nie jestem i nie zawsze mnie stać na naprawy u mechanika), porobiłem przy nich nie raz własnoręcznie i wierzcie mi lub nie jak ktoś ma kasę na vw, a chce kupić fiata to nie jest dobry pomysł. Nie chcę być niegrzeczny względem innych osób na forum, ani zgrywać kozaczka, ale taka jest prawda fiat nigdy, ale to nigdy nie osągnie poziomu volkswagena

proszę cię nie wyjeżdżaj mi tu z punto, a już na powno nie porównuj go do polówki, miałem punto 2 a teraz mam polo 4 - nie ma porównania (oba modele z tego samego rocznika)

polo 4

Dobre autko,zwrotne oszczędne nie awaryjne polecam BARDZO..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Lubisz samochody na literę "F"

To se jeździj punto! Ja w polo GTI cię wypun(k)tuję ;)

co za prostak

i do tego golas

ODRADZAM!

Mam Polo IV, 1,9 SDi, 2003, przebieg ok. 150 tys. Samochodem jeździ się dosyć przyjemnie, ale jest awaryjny. Naprawiali mi już 3 (!) razy klimę, wymieniając m.in. skraplacz, czujnik temp. itd. Nadal klima nie działa! Wymieniałem silnik nawiewu powietrza. Przy ok. 120 tys. w trasie - w nocy padł alternator. Ostatnio zepsuł się mechanizm szyby elektr. Mam wrażenie, że co najmniej raz w miesiącu muszę jechać do mechanika. AWARYJNY
Znajomi znający moje "przygody" z tym autem, namawiają do jak najszybszego pozbycia się go. Nie kupię chyba więcej żadnego VW!

POLO okularnik 2003 rok - najczęśtsze usterki

JAK KTOŚ NIE MIAŁ POLO 9N niech się nie wypowiada o usterkach czy zaletach.
Jak ktoś zastanawia się nad zakupem to opiszę tu parę częstych usterek może to się komuś przyda przy planowaniu zakupu :

- czujniki ABS przód (oryginał koszt ponad 150zł /szt ,tył 350zł /szt.)
potrafią się zepsuć 2 razy w roku (tańsze zamienniki trudno osiągalne)
- cewka zapłonowa silniki 16V benzyna (koszt 240zł ,czasem psują się 1 rocznie)
- pompa elektrohydrauliczna wspomagania kierownicy (koszt nowej pompy to około 2 tys zł ,regeneracja 900zł ,nie ma tańszych zamienników !!!)
- czujnik skrętu w kolumnie kierownicy (koszt 150 zł) -często się nie psuje
- zawór recyrkulacji spalin EGR ( koszt od 200 do ok. 700zł zależy od silnika ,jednak często wystarczy czyszczenie i wykasowanie błędu ,usterka często występuje przy przebiegach ponad 100 tys km.)
- zwijacz przewodu poduszki powietrznej w kierownicy (koszt ok. 150zł) : awaria tej części pwoduje nie działanie poduszki powietrznej kierowcy.
- awarie podnośników elektrycznych szyb (częściej w autach powypadkowych)
- awarie silników nastawczych kalp powietrza ciepłe/zimne (częściej w autach powypadkowych)
- awarie pompowtryskiwaczy (silniki diesla) : koszt nowego od ok. 900zł/szt.
(awarie te występują przeważnie przy większych przebiegach i stosowaniu złej jakości paliwa)

OPIS/OPINIE O POPULARNYCH SILNIKACH VW POLO 9N :
- silnik 1,2 benzyna 3 cylindrowy (mało dynamiczny ale tragedii nie ma ,wysokie spalanie zwłaszcza w ruchu miejskim ,NISKA kultura pracy - silnik 3 cylindrowy)
- silnik 1,4 16V benzyna (dynamiczny i oszczędniejszy od wersji 1,2 ,bardzo cichy ,wysoka kultura pracy ,wrażliwy na kiepskie paliwo ,awaryjne cewki zapłonowe)
- silnik 1,4 TDI (super oszczędny silnik ,trwały ,nie najgorsza dynamika ,głośny ,niska kultura pracy)
- silnik 1,9 SDI (prosty i oszczędny silnik wolnossący ,ze względu na prostotę - konstrukcja mało awaryjna i trwała ,silnik nie jest wrażliwy na złe paliwa ,głośny ,kultura pracy w normie ,mało dynamiczny)
- silnik 1,9 TDI (oszczędny i dynamiczny silnik turbodoładowany ,wysoka kultura pracy ,dość głośny ,bardziej wrażliwy na złej jakości paliwa niż jego odpowiednik wolnossący)

Może te opinie na coś się przydadzą ,ale wg mnie nowy VW to już nie to samo co kiedyś ,co prawda silniki i skrzynie biegów nadal pozostały niezłe ,ale w końcu samochód to nie tylko SAMA SKRZYNIA I SILNIK.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

VW POLO 9N najlepszy - jak się jeździ tylko do kościoła

znam ludzi którzy mają polo 9N i jeżdżą do kościoła i na zakupy to nic się nie psuje kilka lat. Ja miałem polo 9N 1,4 16 V benzyna i po prostu nie wytrzymało przebiegów które robię 25 - 35 tys rocznie ,ciągle coś to ABS ,to wspomaganie ,ta jakieś błędy ,to czujniki ,łączniki stabilizatora sypią się po przejechaniu byle dziury.
Silnik OK ,nawet dynamiczny jak na tą pojemność ,ekonomiczny jak na motor benzynowy ,ale pozostały osprzęt TRAGEDIA !!!

Nie polecam auta nikomu ,sprzedałem przy przebiegu 130 tys km bo miałem już tego samochodu dosyć.

A KOLEDZY CO OPLUWACIE FIATA : miałem fiata i katowałem go tak że ta polóweczka by się rozleciała ,a fiat miał wymieniony uszczelniacz za 30zł.
A jak miałem polo do lałem najlepsze oleje ,stosowałem fabryczne filtry ,jeździłem na serwis i nigdy nie byłem pewny czy dojadę do celu.

AHA i panowie VOLKSWAGENOWCY nie słyszałem żeby ktoś w FIACIE wymieniał czujniki ABS dwa razy do roku ,albo co chwilę jeździł sprawdzać i kasować błędy w komputerze tak jak w waszych VW.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie wiem, jak wy, ale ja uwielbiam niemiecki marki, bo jednak to one przoduja na rynku swiatowym w daleszym ciagu..oczywiscie Polo nie ma co porownywac do bmw 5 czy jakiegos mercedasa klasy C, bo to oczywiscvie chodzi o pieniadze..ale Polo jak na poczatek jest OK.. Potem na Audi chce sie przerzucic, moim autkiem jest tutaj jednak A3 nowa wersja..szkoda tylko ze 3 razy drozsza od Polo hehe POZDRAWIAM FANOW POLO :d
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

Patrycja - ocena (3 odpowiedzi)

Polecam szkołę kk lingua. syn zdał egzamin PET z bardzo dobrym wynikiem. Od września planujemy...

x - ocena (3 odpowiedzi)

Świetna szkoła, polecam

Majka - ocena (3 odpowiedzi)

Bardzo polecam szkołę. Dzięki indywidualnej nauce u Pani Karoliny zdałam egzamin FCE ze świetnym...

do góry