Widok

W jaki sposób sport uzyskuje wyjątkową piłkę?

Niedawno obejrzałem film o tym, jak powstają piłki tenisowe i byłem zdumiony, jak bardzo jest to wyspecjalizowane. To dało mi do myślenia, w jaki sposób różne sporty zdobywają swoje unikalne piłki? Potrzeba dużo specjalistycznego sprzętu, aby wyprodukować określony typ piłki, więc jak powstają unikalne piłki? To pytanie w rodzaju kurczaka i jajka: jak powstaje piłka, kiedy musi być specjalnie wykonana, ale też nie może być używana, dopóki nie zostanie specjalnie zaprojektowana i wykonana. Wyobrażam sobie, że większość sportów zaczyna się od piłki zapożyczonej z innego sportu, ale jak/dlaczego piłka ewoluuje w nową piłkę specyficzną dla tego sportu? Kto ustala parametry nowej oficjalnej piłki? Wikipedia mówi o tym, jak i dlaczego koszykówka powstała z piłki nożnej, ale znowu musiało być wystarczająco dużo popytu, aby napędzać rozwój nowej piłki przeznaczonej do koszykówki, która doprowadziłaby do jej zaprojektowania i wyprodukowania. W każdym razie mam o wiele więcej pytań, ale mam nadzieję, że daje to wyobrażenie o tym, co mnie interesuje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niedawno obejrzałem film o tym, jak powstają piłki tenisowe i byłem zdumiony, jak bardzo jest to wyspecjalizowane. To dało mi do myślenia, w jaki sposób różne sporty zdobywają swoje unikalne piłki? Potrzeba dużo specjalistycznego sprzętu, aby wyprodukować określony typ piłki, więc jak powstają unikalne piłki? To pytanie w rodzaju kurczaka i jajka: jak powstaje piłka, kiedy musi być specjalnie wykonana, ale też nie może być używana, dopóki nie zostanie specjalnie zaprojektowana i wykonana. Wyobrażam sobie, że większość sportów zaczyna się od piłki zapożyczonej z innego sportu, ale jak/dlaczego piłka ewoluuje w nową piłkę specyficzną dla tego sportu? Kto ustala parametry nowej https://speedtest.vet/ https://showbox.tools/ oficjalnej piłki? Wikipedia mówi o tym, jak i dlaczego koszykówka powstała z piłki nożnej, ale znowu musiało być wystarczająco dużo popytu, aby napędzać rozwój nowej piłki przeznaczonej do koszykówki, która doprowadziłaby do jej zaprojektowania i wyprodukowania. W każdym razie mam o wiele więcej pytań, ale mam nadzieję, że daje to wyobrażenie o tym, co mnie interesuje.

I got this,..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Sport

Jak przygotować swoje buty do biegania zimą ?. (3 odpowiedzi)

Jak przygotować swoje buty do biegania zimą ?. Ja stosuję " oddychające " powłoki hydrofobowe...

Sposób na zakwasy? (35 odpowiedzi)

Chciałam dowiedzieć się jakie macie sposoby na zakwasy? Odkąd intensywniej ćwiczę co jakiś...

Bieganie zimą (19 odpowiedzi)

Witam szukam chętnych na wspólne bieganie raczej amatorów :-). Najlepiej z okolic Nałkowskiej,...

do góry