Widok

W którym tygodniu poczułyście ruchy dziecka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jak w temacie
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

na ten temat porozmawiaj z poloznikiem prowadzacym ciaze, kazda kobieta jest innym osobniczym przypadkiem, i wazne jest tylko aby "ksiazkowo" ruchy poczuc w danym okresie ciazy. ( mozesz sprawdzic na stronie PAMPERS - tam jest kalendarz ciazy i mniejwiecej opis kiedy wyczuc ruchy i opis jak je wyczuc)
Robienie rankingu pierwszych ruchow jest tylko zaspokajaniem ciekawosci- a nie wytyczna dla obecnych tu ciezarnych.
Ruchy powinnaś poczuć między 18 a 22 tyg ciąży, więc się nie stresuj przypadkiem.
Ja 1 kopniaka dostalam w 20 tyg.
19 tyg
image

w pierwszej ciąży w 18 tyg a w drugiej w 15.
Ja czułam ruchy w 15 tyg ale to w pierwszej ciazy podobno rzadkosc. Urodziłam duzego chłopca wiec mozliwe ze od poczatku był duży i ruchliwy wg statystyk czuje sie od 18-22 tyg. Mi na poczatku nikt nie wierzył az mąż przyłozył reke i sam poczuł kopniaka:)
image

image
bable w podbrzuszu ok.15 tc, prawdziwy kopniaczek ok.19tc, w tym , ze moja Blanka jest malo aktywna, nie trwa to dluzej niz 15 minut i zawsze jest to rano i wieczorem. kopniaki sa nadal delikatne.
image

image
U mnie około 17 TC coś poczułam, ale nie miałam pewności, że to maleństwo. Natomiast takie ruchy w których byłam 100% pewna, ze to Niunia, poczułam około 21 TC więc dość późno i nie jest to moja pierwsza ciąża. Każda z nas jest inna i nie ma co się stresować, choć niecierpliwość jest :) Teraz jestem spokojna bo codziennie czuję maleństwo i wiem, że tam w środku jest wszystko ok :)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
ja takie kopniaki wyczuwalne rozwniez po przylozeniu reki mojego narzeczonego poczulismy okolo 17 - 18 tyg ciazy ;]
WLASNIE TO CO kASIA31 NAPISALA, JA MAM B.MALOAKTYWNA LALE, ALE PRZYNAJMNIEJ 10 KOPNIAKOW DZIENNIE JEST

sorki za capsa
image

image
ja kolo 22 tygodnia ;-)
no to tylko pozazdroscic spokojnych dzieciaczków. Ja juz widze ze to sie poźniej przekłasa na zycie :) MOj KUbus był mały wariat w brzuszku i tak mu zostało. aktualnie ledwo za nim nadązam:) a w Brzuchu wiercił sie cały czas az mi bluzki podskakiwały :) pods koniec ciązy miałam martwą skórę w jednym miejscu ( podobno skutek stałego ucisku nerwów:) NO i urodził sie potem taki klops 4100g :)
image

image
saraneta, tez licze na to, ze nie zmieni sie po porodzie w diablice...

image

image
w 18TC.
pląsanie. w 24 panika, że nie kopieeeeeeee.
a tak wyraźnie, dokładnie i z pełną świadomością, że to syn a nie "obiad" to po 31-2. w sumie dopiero teraz (czyli od 2-3 tyg). uwilbiam swój falujący brzuch.
Czyli nie tylko moja Amelia jest spokojna w brzuchu ?? :)
Jak czytam niektóre dziewczyny to się zastanawiam co jest z moją córą, bo bardzo grzecznie siedzi w brzusiu :)
Moi rodzice się śmieją, że imię zobowiązuje a Amelia brzmi bardzo grzecznie ;)
Co by nie zaczęła rozrabiać jak się urodzi ;)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
W 17 tygodniu poczułam pierwsze lekkie kopnięcie,a takie przelewanie w brzuszku wcześniej bo w 15,ale nie byłam pewna czy to ruchy dziecka.
18 tydzien
24 tc
W 16 tygodniu bąbelki, 1,5 tyg. później już prawdziwe kopniaczki (pierwsza ciąża, ale ja szczuplutka jestem i to pewnie dlatego tak wcześnie)
http://zuzanka-czaruje.blogspot.com
21 tc
20 tydzien,cudne to bylo i jest nadal,tylko teraz juz o wiele mocniejsze:)
image
image
jestem w 18 tygodniu i narazie nic jeszcze nie czuję.
w 20 tyg. :)
image
[url=http://pierwszezabki.pl] [img]http://s2.p
a ja w 16 a w drugiej ciazy 14 :)
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
pszczola a ty odczuwasz juz ruchy maleństwa?
20 tc :-) na początku raz na dobę, teraz mam niezły kociołek :-)
w 19tc:)
ja babaelki poczulam w 16 tc, a pozniej w 20 tc takie jakby wypianie sie dzidzi, siedze sobie a mi w pewnym momencie gulka na brzuchu sie robi :-) pozniej byly 2 tyg spokoju i ok 22-23 tc takie delikatne kopniaczki ale zwykle z rana i w nocy w ciagu dnia radziej, wogole nie sa one jakies rewelacyjnie mocne tylko takie bardzo delikatne i rzadko mala kopie
w 20 tyg
image
Jestem w 19 tyg i wkońcu poczułam w sobote ruchy i powiem że to nieporównywalne uczucie z niczym innym, jestem bardzo szczęsliwa ;-)
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (14 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

do góry