Widok
na ten temat porozmawiaj z poloznikiem prowadzacym ciaze, kazda kobieta jest innym osobniczym przypadkiem, i wazne jest tylko aby "ksiazkowo" ruchy poczuc w danym okresie ciazy. ( mozesz sprawdzic na stronie PAMPERS - tam jest kalendarz ciazy i mniejwiecej opis kiedy wyczuc ruchy i opis jak je wyczuc)
Robienie rankingu pierwszych ruchow jest tylko zaspokajaniem ciekawosci- a nie wytyczna dla obecnych tu ciezarnych.
U mnie około 17 TC coś poczułam, ale nie miałam pewności, że to maleństwo. Natomiast takie ruchy w których byłam 100% pewna, ze to Niunia, poczułam około 21 TC więc dość późno i nie jest to moja pierwsza ciąża. Każda z nas jest inna i nie ma co się stresować, choć niecierpliwość jest :) Teraz jestem spokojna bo codziennie czuję maleństwo i wiem, że tam w środku jest wszystko ok :)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
no to tylko pozazdroscic spokojnych dzieciaczków. Ja juz widze ze to sie poźniej przekłasa na zycie :) MOj KUbus był mały wariat w brzuszku i tak mu zostało. aktualnie ledwo za nim nadązam:) a w Brzuchu wiercił sie cały czas az mi bluzki podskakiwały :) pods koniec ciązy miałam martwą skórę w jednym miejscu ( podobno skutek stałego ucisku nerwów:) NO i urodził sie potem taki klops 4100g :)
Czyli nie tylko moja Amelia jest spokojna w brzuchu ?? :)
Jak czytam niektóre dziewczyny to się zastanawiam co jest z moją córą, bo bardzo grzecznie siedzi w brzusiu :)
Moi rodzice się śmieją, że imię zobowiązuje a Amelia brzmi bardzo grzecznie ;)
Co by nie zaczęła rozrabiać jak się urodzi ;)
Jak czytam niektóre dziewczyny to się zastanawiam co jest z moją córą, bo bardzo grzecznie siedzi w brzusiu :)
Moi rodzice się śmieją, że imię zobowiązuje a Amelia brzmi bardzo grzecznie ;)
Co by nie zaczęła rozrabiać jak się urodzi ;)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
ja babaelki poczulam w 16 tc, a pozniej w 20 tc takie jakby wypianie sie dzidzi, siedze sobie a mi w pewnym momencie gulka na brzuchu sie robi :-) pozniej byly 2 tyg spokoju i ok 22-23 tc takie delikatne kopniaczki ale zwykle z rana i w nocy w ciagu dnia radziej, wogole nie sa one jakies rewelacyjnie mocne tylko takie bardzo delikatne i rzadko mala kopie