Widok

W państwie z tektury

W tekturowym Państwie które istnieje tylko teoretycznie wygrywa się wybory obietnicami.
Najlepiej ustawić się przed upadającym zakładem i obiecać że za chwile będzie wspaniale.
Wszyscy będą mieli robotę i zostanie tez powołany profesjonalny zarząd, który zarządza a nie kradnie.
Wybory wygrane. Pora na realizacje obietnic.

Taki np. Autosan. Przed bankructwem ratuje go wcielenie do Polskiej Grupy Zbrojeniowej. Ma produkować dla wojska.
Rząd ogłasza przetarg.
W wyznaczonym terminie wpływa oferta niemieckiego MANa, a Autosan składa swoją ofertę 20 minut po wyznaczonej na składanie ofert godzinie.
Wskutek tego kontrakt za 30 mln dostaje MAN, a oferta Autosanu nie jest w ogóle rozpatrywana.
Skoro tekturowi urzędnicy i zarząd nie potrafią złożyć w terminie oferty, to złożenie autobusu z części przekracza ich chyba intelektualnie.

Tak właśnie w praktyce wyglada bolszewicka gospodarka państwowa ręcznie zarządzana.

Czy ktoś ma jeszcze wątpliwości, ze to jest Państwo z tektury, które istnieje tylko teoretycznie ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

>Skończyły się pomysły?
Pamiętacie ? Był już jeden taki.... PO-MY-SŁY
Kilka minut przed upadkiem.

>Nie ma jak wybrnąć?
To ty wlazłeś w kupę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co jest? Skończyły się pomysły? Nie ma jak wybrnąć?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

>Znowu kłamiesz
>Pier..lisz.
>Odszczekasz ?
>Czy jak zwykle będziesz brnął?

Chusteczkę ? Wystąpiła ci piana na buzi.

Pier..lisz. Nie pisałem nic na temat praworządności w Polsce. Napisałem że kłamiesz. Jak Trybunał orzeknie na korzyść Polski to co? Odszczekasz bzdury które napisałeś? Czy jak zwykle będziesz brnął? Naprawdę sądzisz że ktokolwiek oprócz jaqa złapie się na twój bełkot?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gdyby Sąd zgodził się ekstradycję, nie byloby ETS.
A skoro jest ETS, to znaczy ze sie nie zgodził.
Latwo ocenić, kto próbuje manipulować.

Ale muszę przyznać, że dzielnie podjąłeś próbę obrony tezy o praworządności w Polsce.
W zdaniu, które przytoczyłem w moim poście, nie ma jednak mowy o przypuszczeniach Sądu.

Jest taki gest wskazywania palcem wskazującym.
Zwykle większość ludzi reaguje na niego w ten sposób, ze patrzy w kierunku, który ten palec wytycza.
Jest jednak cześć ludzi, wcale nie mała, która patrzy na palec. Do tej grupy należy tez większa cześć pozostałych ssaków.
Twoja wypowiedz świadczy o tym, ze zaliczasz się do tej drugiej grupy.

Znowu kłamiesz. Irlandzki sąd wstrzymał ekstradycję do czasu aż wypowie się Europejski Trybunał Sprawiedliwości. Nic jeszcze w tej sprawie nie jest przesądzone. A irlandzki sąd jedynie podejrzewa że Polak może nie mieć sprawiedliwego procesu. I stąd oczekiwanie na decyzję ETS. Rzetelne przedstawienie informacji jest za mało medialne. Zresztą rzetelne przedstawianie informacji nie jest twoją najmocniejszą stroną.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Państwo z tektury chciało ekstradycji swojego obywatela.
Irlandia nie wydała zgody na ekstradycję, bo jak można poważnie traktować państwo z tektury, w którym nie obowiązuje konstytucja, a sędziowie są zależni wyłącznie od Partii, przez Partie nominowani i odwoływani.
Irlandzki sad stwierdził, ze prawo w państwie z tektury jest popsute.

„Polish rule of law has been damaged by immense law changes”.

https://www.irishtimes.com/news/crime-and-law/courts/high-court/high-court-judge-seeks-eu-ruling-on-effect-of-polish-law-changes-1.3424530?mode=amp#.WqbwRcszB5w.twitter

Informacja o zatrzymaniu pani Doroty R :
Dorota R. po zatrzymaniu przez policję została przewieziona do Prokuratury Okręgowej w Warszawie. Jak donosi PAP, policjanci otrzymali polecenie śledczych, by zatrzymać piosenkarkę i doprowadzić do prokuratury. Funkcjonariusze zapukali do jej drzwi po godzinie 6:00. Artystka stawiała opór i otworzyła drzwi o godzinie 8:30. Następnie wezwała adwokata.

Tak wyglada w praktyce tekturowa II PRL.
Gdyby Pan Błaszczak miał jaja a nie puste wydmuszki a państwo byłoby Panstwem naprawdę, a nie naprędce zlepionym tworem z dykty, kleju i tektury, ta informacja brzmiała by tak :
Funkcjonariusze zapukali do jej drzwi po godzinie 6:00. Artystka stawiała opór. O godzinie 6:01 funkcjonariusze weszli do mieszkania razem z drzwiami.

W tekturowym Państwie obowiazuje ustrój bolszewicki.
Ustrój bolszewicki polega na tym, ze u władzy w tzw. Rządzie są pozoranci, a faktycznym ośrodkiem władzy są organa Partii.
Obecna II PRL budowana jest na wzór I PRL, w której faktycznym władcą był I sekretarz PZPR, a nie jakiś premier.

Jak jest w II PRL, opowiada Pani Szydło, która w tekturowym państwie pełni role premiera.
"Rzeczą naturalną jest to, że decyzje personalne i decyzje strategiczne konsultuję z prezesem mojej partii - z panem premierem Jarosławem Kaczyńskim. - Jest to rzeczą naturalną, jestem wiceprezesem, rozmawiamy w kierownictwie o strategicznych rzeczach i ja tu nie widzę kompletnie nic nadzwyczajnego".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pani "Ładna" i Pan oruński "Zgredek " : z pokładów cierpliwości i tolerancji, szacunku dla poglądów innych, pozostały mi dla was "bando dwojga" resztki. By nie użyć słowa : okruszki. Próbuję je jeszcze poskładać w jeden, może ostatni pakiet. Przeginacie ze swoimi prostackimi ( Zgredek) i wydumankami z d...y resztek inteligencji, którą zapewne kiedyś posiadała Pani "Ładna" . Nie analizuję dalej powodów waszej zgryzoty, by nie wejść na cienki lód . Bo przyczyny tego mogą być różne, od zaburzeń somatycznych, alkoholizmu, przebytych urazów neurologicznych, molestowania w dzieciństwie, aż do paranoi. Klinicznym przykładem takiego zachowania, jest urzędujący Prezes Kaczyński. Pewien znajomy góral zwykł o takich mawiać : głupi wariat. Dwa słowa, jakże sobie przeczące, ale doskonale obrazujące takie zachowanie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

wy obaj nie przejawiacie zadnej checi dyskusji, nigdy!
wiec i zrozumienie nie ma racji bytu
wszyscy to widza, choc wieksza czesc nie ma ochoty o tym napisac

tylko nam dwojgu --Sadylowi i mi--chce sie
pewnie z litosciwego usposobienia
i tej wiary w człowieka i jego odrobine przyzwoitosci

o tej wierze wiele piejesz ale dowodów w tej twojej pisaninie, na nia nie ma

wpis odnosił sie do Jaga..choc i Tobie pasuje
wszak niewiele sie roznicie

nie ma argumentów--trzeba obrazac
nie rozumiecie -trzeba obrazac--to was oboje cechuje

gdybym nie myslała,syntetyzowała, choc troche, byłabym po tej samej stronie ,co ty
maszerujac z kupionym za zbrodnairza pieniadze sztandarem
trzymajac w reku wydrukowane za jego kase ulotki

niue myslisz -to mysli za ciebie ktos inny-stad jestes łatwym łupem dla manipulantów
prosty człowiek widzi..
wy nie
żal mi ciebie
---------------prawiłes mi ,w jednym z wpisów o szacunku do kobiety..
forumowy i polityczny demagogu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dochodzę do wniosku, ze wchodzenie w dyskusje z tobą jest pozbawione sensu.
Kiedyś z tego bełkotu próbowałem uchwycić 'Co autor miał na mysli'
Widzę jednak, ze pojęcie 'mysl' nie ma tu zastosowania.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

primo--nie potrafisz zrozumiec
secudno-skoro tego nie potrafisz zrozumiec...g..wiesz o demokracji
wniosek--argumentów nie znajdziesz
stad trzeba uzyc chamstwa
ktore masz zawsze pod reką

nie dziwi ..po raz n-ty
nie dziwi taka opozycja i "demokratyczna"postawa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

>Chwalisz się, że jesteś Wystarczająco Inteligentnym Wybrańcem, by dostawać jurgielt......

Wskaż proszę miejsce, w którym Jaq się tym chwali.
Masz niezwykle wysokie IQ, wiec nie powinno to stanowić problemu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

> Idiocie za to by nie płacili.

Tak po dłuższej chwili naszła mnie refleksja...

Chwalisz się, że jesteś Wystarczająco Inteligentnym Wybrańcem, by dostawać jurgielt za farmazony, które piszesz (z tym drugim) na Forum?

Komentarz chyba zbyteczny.
Wiem (jestem pewien), że średnia IQ tych paru osób, które tu zaglądają, znacznie przewyższa twoje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

> Idiocie za to by nie płacili.

Ku**ie też się płaci, choć szczególnego wysiłku intelektualnego od niej się nie wymaga.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

bełkot , jak zwykłe spod tego nicku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

własnie idiota mieni sie madrym ,do tego demokrata
łamiac podstawowe zasady demokracji i negujac wole wiekszosci
a zdrajca..tez idiota (zdrada wszak wychodzi zawsze bokiem dla zdradzajacego)
dla odkrecenia wiekszosci nad mniejszoscia para sie brataniem z tyranem(czytaj Sorosem)
tylko i wyąłcznie dla własnej mamony
oraz dla zdania swej racji-wcale nie wiekszosciowej
Twoje zachowanie,tu ,na forum, po wielokroc zaprzecza zasadom demokracji
pomijajac jej pułapki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Idiocie za to by nie płacili.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

> w/w "elektorat" nie będzie głosował na pro unijną, anty pisowską koalicję.

Dopóki UE będzie brnąć w coraz większe idiotyzmy i dopóki będziemy jedynie jej popychadłem a nie równorzędnym partnerem, wszystkie prounijne KODy, Nowoczesne czy banda Rudego będą przegrywać.
Ten właśnie elektorat, nakarmiony TVN-em czy Kosherną jest coraz mniej liczny.
To nie PiS zyskuje. Jest do bani.
Ale jest znacząco mniejszym gie niż partie reprezentujące waszych mocodawców.

Miałem okazję jechać dzisiaj pociągiem, typu "tramwaj". Za mną siedziała para młodych ludzi. Oboje łącznie znacznie młodsi ode mnie.
Siłą rzeczy... słyszałem ich rozmowę.
Rozmawiali o polityce.
Dziewczyna psioczyła na PiS. Jej chłopak merytorycznie zbijał Jej argumenty.
W konkluzji... wyszło na to, że PiS jest BE... bo tak w telewizorze mówią. I nie wypada "w towarzystwie" się przyznawać do sympatii propisowskich. Oczywiście to był jedyny argument dziewczęcia i sama na koniec to przyznała.

Coś w społeczeńśtwie pękło.... na plus.
Znacząca większość widzi błedy PiS-u. Ale i tak woli ten rząd niż "to co było"

Do tego co było, powrotu już nie ma. Może wyklaruje się sensowna alternatywa wobec tego śmiesznego rynsztoka, jakim jest obecna polska polityka.
Wasze pieprzenie jest z minionej epoki. Ok.. płacą za to.... BND stanie się ciut uboższe a wy wydacie zarobiony jurgielt w polskich sklepach. Jakaś korzyść z tego będzie.

Bo polskiego społeczeństwa na wasze farmazony już nie nabierzecie, choćbyście się zesr.li
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
do góry