Widok

***WAKACYJNE MAMUŚKI 108***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czas najwyższy na nowy wątek :))) dla Adulki :) na rozpakowanie :)) jeśli jeszcze nie nastąpiło...

ROZPAKOWANE:

02.06. (7.07) - lolitka25 - chłopiec - Emilek - KLINICZNA/ 2270g/46cm
14.06 (12.07) - basia-h - chłopiec - Bartuś - ZASPA/ 2410g/50 cm
09.07 (19.07) - pmagdalena-dziewczynka-Maja-KLINICZNA/3320g/52cm
13.07 (10.08) - Agucha - chłopiec - Jakub - 3600g/52cm
13.07 (24.07) - magberry - chłopiec - Leonek -WOJEWÓDZKI/3760g/58 cm
16.07 (22.07) - Strega - dziewczynka -Victoria Carolina - REDŁOWO/3400g/54cm
17.07 (17.07) - palla86 - chłopiec - Robert - KLINICZNA/3800g/55cm
18.07 (20.07) - kamila101 - dziewczynka - Zuzanna - ZASPA/3180g/53 cm
21.07 (05.07) - karomign - dziewczynka - Milenka/Amelia - KLINICZNA/3850g/56cm
21.07 (22.07) - Madeleine - dziewczynka - Laura - HISZPANIA/2790g/50 cm
26.07 (15.07) - i. burgraff - chłopiec - Kacper - KLINICZNA/3980g/56cm
27.07 (29.07) - kasia 16 - chłopiec -Artur- WOJEWÓDZKI/3780g/58 cm
31.07 (26.07) - gosik534 - dziewczynka - Marcelinka - WOJEWÓDZKI/4650g!!!!/57cm
01.08 (01.08) - maj@ - chłopiec - Mateusz/ZASPA/2760g/54cm
03.08 (30.07) - agu_pe - dziewczynka - Maja/Swissmed/3650g/58cm
04.08 (29.07) Eliska - chłopiec - Bartuś - WOJEWÓDZKI/3570g/57 cm
07.08 (10.08) - evak - chłopiec - Szymon - WEJHEROWO/2990g/55cm
09.08 (30.08) - Gabi82 - dziewczynka -Natalka- ZASPA/2940/51 cm
14.08 (07.08) - małaaa - chłopiec - Igor - WEJHEROWO/ 3310/54 cm
22.08 (20.08) - perełka - dziewczynka - Maja - WEJHEROWO/3700g/55cm

zaginęła w akcji:
30 lipca - cavewoman - dziewczynka - ...... - WOJEWÓDZKI

a 2 w 1 chyba nadal pozostaje:

22 sierpień - Adulka - chlopiec - Dominik - ZASPA

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
JA w czasie ciąży przytyłam 7kg. no i schudłam juz 10 po porodzie. mam takie pytanie do was. Karmie małą z butelki ale ściągam własny pokarm. mała nie chce mi z poersi ciągnąc .. tzn. przykładam ja pociągnie i 3-4 x i koniec. śpi. troche ja pobudze i 3-4x pociągie i znowu śpi. wiec aby mi dojadała ściągam pokarm laktatorem około 200ml z 2 piersi co 3-4 h i karmie ja co 2h z butli ona zjada mi tak do 50ml. za każdym karmieniem. Więc co mi radzicie. mam nadal tak robić ? i się nie męczyć. czy do cyca i siedzieć przy niej non stop.

to ja się pochwalę , mała ssała 15 min, normalnie jakby rok nie jadła, męzuś mi tez pomagał , trzymał pierś i jakoś było, oby maja dziś dalej tak jadła, oby to nie był jeden raz :) ale jestem szczęśliwa że ona nie jest głodna, bo ryczeć mi się już chciało, może to była wina tego że podkłaałam poduszkę, teraz dałam jej bez poduszki pod nią, na nogach ją miałam i poszło, ale całe karmienie trwało jakieś 3 godz, może później będzie lepiej

ja mam nadal nadwagi słuchajcie 15 kg !!!!!!!!!!!!!!! właśnie tak
może to ta woda w nogach, mam nadzieję Aga że jak u Ciebie też mi zejdzie

pielęgniarki dziś nie było, więc może jutro, lista pytań gotowa

Agu pe a powiedz można samo mleko pić?? albo kakao?? bo ja lubiałam zawsze ale nie wiem czy Majce nie zaszkodzi
a żółty ser?? bo tak to piję wodę, sok porzeczkowy i jem biszkopty i herbatniki, do chlebka kiełbaska z indyka, dzem trukawkowy, śliwkowy, ser
nie wiem czy pomidory można?? albo schab ze sliwką??

a to dzisiejsza moja najsłodsza kruszynka :)
image
image

pochwale sie jeszcze ze do wagi sprzed ciazy brakuje mi jakies 3 kilo :) (przytylam ok 12 w ciazy) choc dobrze by bylo zrzucic troszke wiecej... :)

Perełko my rowniez mielismy problemy z przystawieniem,
w szpitalu pomagaly mi pielegniarki wiec bylo ok, w domku juz nie bardzo :) moze smiesznie zabrzmi, ale mężuś pomagal mi karmic :))) ja trzymalam Malego, a mezus podtrzymywal mi piers :) tak pierwsze dwa dni karmilismy :) teraz juz jest lepiej ;) sama sobie radze, Maly czasem zalapie od razu, czasem potrwa to z 5 minut, ale jak juz zassie.... oj to ciagnie i ciagnie... :) wam tez sie uda :)

agupe jesli nie jest to ta lekarka co ja i dalam tel(krystyna sztajkowska-leszczynska) to prosze cie bardzo o namiary.

no to wakacyjne rozpakowane...

perełka - ja miałam nogi spuchnięte jeszcze przez ok. 4-5 dni po porodzie. to normalne, więc się nie martw

sprawdź, czy dobrze małą przystawiasz, bo może coś nie tak i dlatego nie ciągnie cyca???
nosek,dziobek, bródka i ramionka w jednej linii muszą być, jak Majka przy cycusiu leży, mała musi złapać całą brodawkę razem z otoczką, a dolną wargę musi mieć wywiniętą - ja to nazywam "na glonojada" :). jak złapie sam sutek, to nie pociągnie mleka...

my wczoraj w końcu znaleźliśmy pediatrę z prawdziwego zdarzenia :)
już wiem na pewno, że babeczka będzie prowadziła Małą i z każdą wątpliwością mogę do niej dzwonić jak w dym. byliśmy na wizycie domowej, trwała z godzinę. babka wszystko sprawdziła, a ma takie podjeście do dzieciaczków, że szok. Maja jak zahipnotyzowana... w domu na brzuszku poleży 10 minut i już marudzi, a tam... jakby to była jej najbardziej ulubiona pozycja. przeszłam dogłębny wywiad na temat tego co jem - po czym zrekonstruowała moją dietę i kazała między innymi wrócić do nabiału, a w zasadzie do mleka (bo twarożki, jogurty itp. są na kwaśnym, więc nie można), za to powykluczała mi inne rzeczy. wiecie, że soku jabłkowego wolno wypić tylko 250ml/dobę?? reszta to powinna być woda, wewntualnie słabe herbatki...
w piątek mamy kontrolę (w sprawie tych kupek nieszczęsnych wodnistych) i zobaczymy... ale babeczka świetna. jak ktoś szuka pediatry w Gdyni - polecam. mogę dać namiary. dostałam numer do niej od jakiejś z forumek - już nie pamiętam dokładnie od kogo.
i powiedziała, że Majka to żarłok, bo nie ma jeszcze miesiąca, a już kg do przodu i zakładki jej się na udkach robią... i że mam chyba śmietanę w cyckach ;)

ROZPAKOWANE:

02.06. (7.07) - lolitka25 - chłopiec - Emilek - KLINICZNA/ 2270g/46cm
14.06 (12.07) - basia-h - chłopiec - Bartuś - ZASPA/ 2410g/50 cm
09.07 (19.07) - pmagdalena-dziewczynka-Maja-KLINICZNA/3320g/52cm
13.07 (10.08) - Agucha - chłopiec - Jakub - 3600g/52cm
13.07 (24.07) - magberry - chłopiec - Leonek -WOJEWÓDZKI/3760g/58 cm
16.07 (22.07) - Strega - dziewczynka -Victoria Carolina - REDŁOWO/3400g/54cm
17.07 (17.07) - palla86 - chłopiec - Robert - KLINICZNA/3800g/55cm
18.07 (20.07) - kamila101 - dziewczynka - Zuzanna - ZASPA/3180g/53 cm
21.07 (05.07) - karomign - dziewczynka - Milenka/Amelia - KLINICZNA/3850g/56cm
21.07 (22.07) - Madeleine - dziewczynka - Laura - HISZPANIA/2790g/50 cm
26.07 (15.07) - i. burgraff - chłopiec - Kacper - KLINICZNA/3980g/56cm
27.07 (29.07) - kasia 16 - chłopiec -Artur- WOJEWÓDZKI/3780g/58 cm
31.07 (26.07) - gosik534 - dziewczynka - Marcelinka - WOJEWÓDZKI/4650g!!!!/57cm
01.08 (01.08) - maj@ - chłopiec - Mateusz/ZASPA/2760g/54cm
03.08 (30.07) - agu_pe - dziewczynka - Maja/Swissmed/3650g/58cm
04.08 (29.07) Eliska - chłopiec - Bartuś - WOJEWÓDZKI/3570g/57 cm
07.08 (10.08) - evak - chłopiec - Szymon - WEJHEROWO/2990g/55cm
09.08 (30.08) - Gabi82 - dziewczynka -Natalka- ZASPA/2940/51 cm
14.08 (07.08) - małaaa - chłopiec - Igor - WEJHEROWO/ 3310/54 cm
22.08 (20.08) - perełka - dziewczynka - Maja - WEJHEROWO/3070g/55cm
25.08 (22.08) - Adulka - chłopiec - Dominik - Redłowo / 3500 / 54 cm

zaginęła w akcji:
30 lipca - cavewoman - dziewczynka - ...... - WOJEWÓDZki

a jak sobie małaa radzisz z karmieniem?? Igorek odrazu załapał jak ssać czy też się tak męczyliscie jak ja teraz z Majką?

ja napisalam prosbe o udzielenie url macierz. i dolaczylam tylko zasw ze szpitala. jak bedą chcieli jeszcze ksero aktu ur to dostarcze, ale wczoraj szefowa nic nie mowila...

ok, to dzięki wiper :) bo mój tata odemnie chce jakiś dokument dla księgowej a sam nie wiedział jaki

u mnie wystarczy zaświadczenie o urodzeniu dziecka ze szpitala i ksero aktu urodzenia ;)

jeszcze pytanie mam, co trzeba dostarczyć do miejsca pracy żeby dostawać ten macieryński?? odpis aktu urodzenia dziecka ?? swój wypis ze szpitala??
jak odpis to trzeba w USC wziąść dodatkowy tak?? czy mozna z tych trzech co dostaniemy ?? czy może te trzy są potrzebne do czegoś innego??

boshe ile tych spraw na głowie

dzięki małaa bardzo mocno :))))))))))))))))

ja już ledwo wyrabiam, dziś w nocy 3 godz walczyłam z małą, nie chciała ssać, aż w końcu wziełam laktator, pobudziłam laktację i się udało, ale mała była wykończona,

a powiedzcie mi, ona ssie tylko 10 min, ale ja mam dużo pokarmu, powinno wystarczyć nie??

czy któraś z was miała po porodzie strasznie suchnięte nogi, bo moje to jeszcze gorzej niż przed wyglądają, balony kosmicznie wielkie

perełka napisał(a):

> no dokładnie mała ma taka kupke, to do mnie pewnie jutro
> wpadnie, musze przygotowac listę pytań
>
> a powiedz na te bioderka kiedy idziecie i gdzie??
> no i co tam załatwiałaś najpierw dla dzieciaczka w urzędzie,
> ja też będę miała meldunek małej w redzie, bo jeszcze jestem
> tam zameldowana, ty pewnie już obeznana jesteś
>
> a te szwy w takim razie kto ci zdjął??
>

PEREŁKA

szwy zdjela polozna, napisalam ze w poniedzialek bylo za szybko jeszcze wiec przyszla drugi raz w srode :) jak masz pytania to zapisuj, mi tez sporo do glowy przyszlo jak juz ona wyszla ;)
co do spraw formalnych
zglaszacie sie w urzedzie miejskim w wejherowie (moze isc sam twoj maz z aktem slubu i waszymi dowodami), tam otrzymacie 3 odpisy aktu urodzenia, skoro jestescie zameldowani w redzie to um z wejherowa zawiadamia o nowym obywatelu um w redzie, po okolo miesiacu idziecie do um w redzie po pesel, wtedy w wejherowie na ul sw jacka (w budynku orlexu) wyrabiacie dzieciatku ksiazeczke rum.
no i trzeba jeszcze w miedzy czasie isc zapisac dziecko do jakiegos pediatry, no i zalatwic becikowe w mopsie :) chyba tyle :)

Gratulacje Perelka, corcia jest sliczna :)

dzięki dziewczyny :)
uczymy się siebie, idzie coraz lepiej, ona jest taka słodziutka że niewiem :)
zaraz wstanie mój skarbek i się nią zajmę, przwijanko, karmienie, kąpiel, troszkę sobie z nią pogadam, ona tak fajnie patrzy i słucha :) i lubi jak się do niej mówi :)

ech,co ja bym dała,żeby moja córcia była tak bardzo do mnie podobna...

Perełka śliczna córcia:)

no dokładnie mała ma taka kupke, to do mnie pewnie jutro wpadnie, musze przygotowac listę pytań

a powiedz na te bioderka kiedy idziecie i gdzie??
no i co tam załatwiałaś najpierw dla dzieciaczka w urzędzie, ja też będę miała meldunek małej w redzie, bo jeszcze jestem tam zameldowana, ty pewnie już obeznana jesteś

a te szwy w takim razie kto ci zdjął??

maj@ kupony czekają w sopocie. Od czwartku będę też w pracy na Zaspie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry