Widok

***WAKACYJNE MAMUŚKI 89***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
będzie nowy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Iwonka to może mi się śniło z wyprzedzeniem jednodnowym i Kacperek dziś się zacznie wykluwać:)
Ja mam nadzieję że u mnie to będzie w czwatrek i ani dzień wcześniej i ani dzień później- muszę poważną rozmowę na ten temat przeprowadzić z moją Marcelinką
Wczoraj pierwszy raz od wielu lat obcięłam sobie paznokcie na krótko i pomalowałam tylko lakierem bezbarwnym - to takie moje małe przygotowania - a może jakieś przeczucia

ja to najbardziej chce urodzic przez te sterydy co lykam, bo niestety ich dawke stopniowo bede mogla zmniejszac dopiero po porodzie. wiec im szybciej urodze tym szybciej kacperek bedzie miec zmniejszone sterydy.
a i w sumie to juz chcielibysmy go miec przy sobie:)

A mnie najbardziej przerażają te nadchodzące upały!!! Od przyszłego tygodnia codziennie temperatura wyżej, a końcówka miesiąca - ponad 30 stopni!!!

M dzisiaj wstał, patrzy na mnie i mówi - "Ty jednak nie urodzisz w tym tygodniu!"
No kurka - chociaż on mógłby trzymać moją stronę!!

Chociaż w sumie wolałabym żeby Ziutka była Lwem a nie Rakiem... ale to jeszcze całe 8 dni!!!

Aga ja też wolałabym aby moja była lwem bo sama nim jestem , ale jak będzie zobaczymy :)
Jeju jak wszystkie nastawiamy się na ten tydzień to kto będzie powiadamiał o naszych porodach ?
Dziewczyny czy wy bierzecie bodziaki do szpitala dla maleństwa bo ja nie spakowałam a wczoraj przeczytałam w jakiejś dzieciowej gazecie że trzeba spakować więc już sama nie wiem

popieram...Lwy sa the best :)

ja biorę bodziaki - chociaż myślę, że przy takich temperaturach pewnie pampek i kaftanik - i będzie dość. w Pucku w ogóle kazali wziąć mało ciuszków i najlepiej takie, których nie będziesz żałować wywalić, bo pępuchy gencjaną smarują... a to cholerstwo bruuudzi i nie da się sprać.

ja rodzilam w szpitalu wojewodzkim i generalnie nie trzeba bylo miec w ogole ciuszkow dla dziecka ale ja i tak wzielam wszystko swoje i miedzy innymi bodziaki tez :)

Gosik jak masz pajacyki, to bodziaki nie potrzebne. Wygodniej będzie dzidzi w pajacyku, a i Tobie sprawniej będzie szło przewijanie i rozbieranie na obchodzie i do kąpieli.

czyli jak się ma pajacyki to body już nie trzeb brać??

jakby co to możecie pisac do mnie o rozdwojeniu :) Aga Wam poda nr tel.

no chyba się wszystkie nie rozdwoimy tego samego dnia... :)))

Gosia -napisz mi swój nr tel. na gg albo na maila ::))

Ja mówię tylko z doświadczenia położnej, wygodniej dziecku w pajacyku, ma więcej swobody. Przeciez nie będziecie zakładać body i pajacyka, bo dziecko przegrzejecie. Po to są rożki, aby otulić malucha:))

aaaa, no to ok.
bo mi się wydawało ze takiego maluchatrzeba warstwowo ubierac...najpierw body i na to pajacyk

a duzo tych ciuszków trzeba wziąść??

W sumie to przydało by się po jednym pajacyjku na dzień pobytu, tali maluszek lubi się brudzić:)) Nie ma co za duzo zabierać, mąż zawsze moze doniesć.

Ok aga zaraz napiszę maila to wymienimy się nr
Tego samego dnia nie ale jak każda będzie się rozdwajać następnego to wystarczy bo wszystkie będziemy w szpitalach
Ja własnie mam spakowane pajacyki i myślałam że to wystarczy taki pajacyk i rożek , ale już zgłupiałam

dzięki :)

No to byłam dobrze spakowana tylko w tych mądrych gazetach pokręcili mi we łbie

byłam u okulisty, znowu się do mnie coś przyplątało teraz mam wirusowe zapalenie spojówek, doktorek powiedział że za jakieś dwa tygodnie przejdzie i stwierdził że praktycznie nic mi nie może na to zapisać
po prostu bajka
a ja myślałam że wpadło mi coś do oka
i siedze w okularach przeciwsłonecznych
aga wysłałam ci maila

hej!
wstałam bo mąż zadzwonił,że już po !!obroniła sie na 5:)):
Wiec mamy już mgr.inż!teraz by jeszcze go tatusiem w pełni uczynić:)
idę mrozić szampana..!!niedługo powinien sie zjawić!
jeszcze tylko uczta na Pg:)
a mnie rodzinka już tel. maltretuje a mi spać sie chce bo D.cała noc sie kręcił,stresował i odpowiadał na pytania przez sen!potem wstał o 6 bo na 8 musiał być już na Pg bo o 9 zaczynał!
a o 9:23 było już po..!!!

no to Kasia - gratulacje dla Pana mgr inż.!!!!!!!!
Teraz Młoda ma już pięknie wykształconego Tatusia i może mu zrobić prezencik i się wykluć :)))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry