Widok
Forumki mam pytanko, jak to jest z tym protokołem u ksiedza, na ile przed ślubem trzeba go podpisac, co ten protokol zawiera, jakie dokumenty trzeba przedstawic przy jego podpisywaniu, nauki musza byc juz skonczone?jestem w tym temacie zupełnie zielona;)I pewnie nie da sie tego zalatwic korespondecyjnie;)) ech..!;)))
My poszliśmy z wszystkimi dokumentami tj. metryki chrztu, świadectwo bierzmowania, zaświadczenie z USC, kartki (zapomniałam fachowej nazwy) potwierdzające nasze uczestnictwo w naukach i spotkaniach w poradni, no i dowody osobiste. Ponieważ zarówno zaświadczenie z USC jak i metryka chrztu nie mogą byc starsze niż 3 m-ce od daty ślubu załatwialiśmy to zaraz jak tylko rozpoczął sie nasz trzymiesięczny okres. Wtedy też dalismy kopertę.
Dziękuje za odpowiedz:) Poszperałam troche w wypowiedziach forumek sprzed paru dni, znalazlam formularze itp:) Tylko nie wiedziałam ze metryka chrztu jest wazna tylko 3mce..?atktu urodzenia nie trzeba przedstawiac(ten tylko do cywilnego, tak?)nie orientuje se bo cywilnego nie bralam w Polsce.Ja to niewiem jak my tego dokonamy wszytskiego w 8 dni przed slubem;))