Widok

WAŻNE ! ! ! JESTEŚ Z BANINA - PRZECZYTAJ KONIECZNIE ! ! !

http://www.radabanino.pl/start/305-czy-grozi-nam-parali-komunikacyjny-bezpieczestwo-mieszkacow-a-nowa-inwestycja-w-baninie.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie stanowczo zabraniamy !!! STOP !!! biedronkom !!! STOP !!! stacją benzynowym nam tego tu nie potrzeba
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12
niestety tacy ludzie jak pan wyżej to żyją czasami PEWEX-ów oraz GS-ów i nic się im nie da wmówić że będzie lepiej
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
(tomek) jak powstaną te biedronki stacje benzynowe to nasza kochana miejscowość będzie zakorkowana jak np. Żukowo bo będą przejeżdżały przez nią TIR y które będą przywozić towar CHCECIE TEGO CHCECIE WDYCHAĆ TE SPALINY !!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
haha ... dobre... bo teraz nie wdychamy...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja słyszałem że mają pas startowy przedłużyć aż do pętli w baninie :))
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ja że kościół i cmentarz i ma tam powstać zajezdnia autobusowa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szanowny emerycie coś mało wiemy o biedronce w Żukowie bo jak piszesz to się zapoznaj z informacją bo korki w Żukowie to nie przez biedronkę one już były dużoooooooooo !!przed , może warto było by doinformować się w Żukowie od kiedy tam są korki zanim coś palniesz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Roześlijcie proszę ten link mailem do jak największej liczby osób zainteresowanych tematem opisanym w artykule.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tak. I jeszcze asfalt zwińcie, żeby ruchu dużego nie było.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
tiry i tak przejeżdżały i przejeżdżać będą.... mnie martwi, że jest permanentny brak zatoczek autobusowych ba! nawet oznaczonych przystanków i busy korkuja przejazd.

BIEDRONKA TAK!!! - ale ze światłami/lewoskrętami i bezpieczną infrastrukturą
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
temat już jest na forum.nie wiem po co go ponawiać i rozpoczynać dyskusję od nowa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hej, ludzie czytajcie tekst ze zrozumieniem i chwilą refleksji !!!

Piszecie cały czas o stonce czy dobra czy zła o upadku lokalnych sklepów, etc. Ten artykuł nie jest o tym.
Tekst zamieszczony w linku powyżej informuje was, o tym, że wasze prawo do bezpiecznego poruszania się drogą gminną (Borowiecka, Rolnicza) i powiatową (Lotnicza) w waszej miejscowości będą łamane.
Nikogo nie obchodzi czy wasze dziecko zostanie potrącone, rozjechane a ciebie odbierającego dziecko ze szkoły rozgniecie pędzący TIR w twoim własnym aucie.
Powiat i Gmina nie chcą zadbać o wasze bezpieczeństwo wydając odpowiednie zapisy w pozwoleniu na budowę.
Dopatrzeć się można pytania: czy prywatne powiązania biznesu lokalnego z samorządem mają wpływ na wydawanie decyzji administracyjnych?
Dlaczego jest tak wielki opór w gminie i powiecie, że nie stosuje się paragrafów przytoczonych w tym artykule? Komu zagrażają?
Czy one działają na niekorzyść podatników zamieszkujących gminę, powiat?
Dotyczy to nie tylko tej opisanej inwestycji ale także braku dróg przed waszymi domami wybudowanymi przez deweloperów.
Kto na tym korzysta a kto na tym traci? Zastanówcie się chwilę.
Wypada od czasu do czasu poczytać lokalne portale i prasę.
I dowiecie się, że Starosta dostaje absolutorium, Burmistrz otrzymuje absolutorium
Pytam za co?
Za ustawę śmieciową, szkołę, przebieg obwodnicy metropolitalnej czy dbałość o mieszkańców (plac zabaw na Pszennej wykrzyczany przez mieszkańca na zebraniu wiejskim)
Czy radni nie widzą co się dzieje w powiecie i gminie?
To są małe wydarzenia, które układają się w perspektywie czasu w całość.
Jednym słowem nieudolność i niekompetencja.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Banino

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (72 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

Ozonowanie domu (14 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

jaki piec wybrać do domu? (99 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...

do góry