Widok
WESELE: październik czy listopad???
Mam straszny dylemat :( postanowiliśmy pobrać się w przyszłym roku.. zostaje nam tylko pażdziernik lub listopad..
sala, o której marzę ma tylko wolny listopad, za to inna wolny październik..
listopad nie jest moim wymarzonym miesiącem, kojarzy mi się tylko ze sniegiem, a chciałabym mieć ładne zdjęcia w plenerze..
chociaż nigdy nie wiadomo jaka pogoda będzie w październiku.. nie wiem co zrobić???
nie tak łatwo znaleźć wolny termin na przyszły rok, gdzie chce się wynająć samą sale ze swoimi kucharkami.. przy tym taką, która pomieści 150-180 osób..
co robić, wybrać pażdziernik, czy listopad????????
sala, o której marzę ma tylko wolny listopad, za to inna wolny październik..
listopad nie jest moim wymarzonym miesiącem, kojarzy mi się tylko ze sniegiem, a chciałabym mieć ładne zdjęcia w plenerze..
chociaż nigdy nie wiadomo jaka pogoda będzie w październiku.. nie wiem co zrobić???
nie tak łatwo znaleźć wolny termin na przyszły rok, gdzie chce się wynająć samą sale ze swoimi kucharkami.. przy tym taką, która pomieści 150-180 osób..
co robić, wybrać pażdziernik, czy listopad????????
zgodze sie z małą.listopad mi sie kojarzy z swietem zmarlych i wybralabym pazdziernik zdecydowanie i nie dlatego ze ma rrrr:)ale to Twój ślub pamietaj o tym...i to Ty masz sie dobrze czuc w ten dzien dlatego pamietaj o tym przy podejmowaniu kazdej decyzji zwiazanej ze ślubem.zycze owocnych przygotowań:)

monia17 napisał(a):
> wzielabym pazdziernik chociaz oba te miesiace sa niepewne jesli
> chodzi o pogode. ja na waszym miejscu przelozylabym slub np na
> ma lub czerwiec rok pozniej jesli tak wam na tym zalezy a
> przeziez pol roku to nie duza roznica.
>
>
...też mówiłam o tym mojemu Kochanemu, ale powiedział, ze nie chce już dłużej żyć beze mnie.. że chce w koncu ze mną dzielić kazdy dzień i minutke tego życia,a nie tylko spotykac się w weekendy.. a najlepiej to chciałby pobrać sie jeszcze w tym roku :)
To jest właśnie mój Kochany Wariat :)
> wzielabym pazdziernik chociaz oba te miesiace sa niepewne jesli
> chodzi o pogode. ja na waszym miejscu przelozylabym slub np na
> ma lub czerwiec rok pozniej jesli tak wam na tym zalezy a
> przeziez pol roku to nie duza roznica.
>
>
...też mówiłam o tym mojemu Kochanemu, ale powiedział, ze nie chce już dłużej żyć beze mnie.. że chce w koncu ze mną dzielić kazdy dzień i minutke tego życia,a nie tylko spotykac się w weekendy.. a najlepiej to chciałby pobrać sie jeszcze w tym roku :)
To jest właśnie mój Kochany Wariat :)
My - jak widać po suwaczku - mamy ślub właśnie w październiku :)
Zeszłoroczny październik i listopad były przepiękne i mam nadzieję, że teraz też tak będzie :)
A plener można zrobić o każdej porze roku - czy to w złotym zbożu, czy wśród jesiennych liści, czy też na bielusim śniegu. Ważne, że się kochacie - wszystko na pewno się uda niezależnie od miesiaca, który wybierzecie :)
Zeszłoroczny październik i listopad były przepiękne i mam nadzieję, że teraz też tak będzie :)
A plener można zrobić o każdej porze roku - czy to w złotym zbożu, czy wśród jesiennych liści, czy też na bielusim śniegu. Ważne, że się kochacie - wszystko na pewno się uda niezależnie od miesiaca, który wybierzecie :)
HEJKA!
NAWET JESLI SALA LISTOPADOWA PODOBA CI SIE BARDZIEJ JA BYM ZDECYDOWALA SIE NA PAZDZIERNIK!!!!! LADNIEJSZA POGODA, CO ZA TYM IDZIE POZYTYWNIEJSZE NASTAWIENIE I WOGOLE WSZYTKO WYDAJE SIE LADNIEJSZE:) A JESLI OZDOBISZ SALE TO KAZDA NAWET ZWYKLA BEDZIE SUPER!
MASZ DUZO GOSCI... WIESZ JUZ CZY Z KILKADZIESIAT OSOB NIE ODMOWI? BO ZAZWYCZAJ GDY DZIEWCZYNY MAJA LISTE NA TYYYYLEEE GOSCI BARDZO DUZO IM SIE WYKRUSZA!!!!!
JA MAM W OKOLICACH KOSCIERZYNY... W DEBRZYNIE... MOZE MOZNA TAM ZE SWOJA KUCHARKA? ALE CHYBA SALA BEDZIE ZA MALA...
JA BYM SPRAWDZILA TA LISTE GOSCI POKI CO:)
ZAWSZE CHYBA MOZNA TEZ SALE W SZKOLE WYNAJAC... WIDZIALAM SZKOLNE SALE TAK PIEKNIE PRZYSTROJONE JAK W NAJLEPSZYCH LOKALACH...
POWODZENIA
DAJ ZNAC CO WYBRALAS
NAWET JESLI SALA LISTOPADOWA PODOBA CI SIE BARDZIEJ JA BYM ZDECYDOWALA SIE NA PAZDZIERNIK!!!!! LADNIEJSZA POGODA, CO ZA TYM IDZIE POZYTYWNIEJSZE NASTAWIENIE I WOGOLE WSZYTKO WYDAJE SIE LADNIEJSZE:) A JESLI OZDOBISZ SALE TO KAZDA NAWET ZWYKLA BEDZIE SUPER!
MASZ DUZO GOSCI... WIESZ JUZ CZY Z KILKADZIESIAT OSOB NIE ODMOWI? BO ZAZWYCZAJ GDY DZIEWCZYNY MAJA LISTE NA TYYYYLEEE GOSCI BARDZO DUZO IM SIE WYKRUSZA!!!!!
JA MAM W OKOLICACH KOSCIERZYNY... W DEBRZYNIE... MOZE MOZNA TAM ZE SWOJA KUCHARKA? ALE CHYBA SALA BEDZIE ZA MALA...
JA BYM SPRAWDZILA TA LISTE GOSCI POKI CO:)
ZAWSZE CHYBA MOZNA TEZ SALE W SZKOLE WYNAJAC... WIDZIALAM SZKOLNE SALE TAK PIEKNIE PRZYSTROJONE JAK W NAJLEPSZYCH LOKALACH...
POWODZENIA
DAJ ZNAC CO WYBRALAS
sylwuńka napisał(a):
> HEJKA!
> NAWET JESLI SALA LISTOPADOWA PODOBA CI SIE BARDZIEJ JA BYM
> ZDECYDOWALA SIE NA PAZDZIERNIK!!!!! LADNIEJSZA POGODA, CO ZA
> TYM IDZIE POZYTYWNIEJSZE NASTAWIENIE I WOGOLE WSZYTKO WYDAJE
> SIE LADNIEJSZE:) A JESLI OZDOBISZ SALE TO KAZDA NAWET ZWYKLA
> BEDZIE SUPER!
>
> MASZ DUZO GOSCI... WIESZ JUZ CZY Z KILKADZIESIAT OSOB NIE
> ODMOWI? BO ZAZWYCZAJ GDY DZIEWCZYNY MAJA LISTE NA TYYYYLEEE
> GOSCI BARDZO DUZO IM SIE WYKRUSZA!!!!!
>
> JA MAM W OKOLICACH KOSCIERZYNY... W DEBRZYNIE... MOZE MOZNA TAM
> ZE SWOJA KUCHARKA? ALE CHYBA SALA BEDZIE ZA MALA...
>
> JA BYM SPRAWDZILA TA LISTE GOSCI POKI CO:)
>
> ZAWSZE CHYBA MOZNA TEZ SALE W SZKOLE WYNAJAC... WIDZIALAM
> SZKOLNE SALE TAK PIEKNIE PRZYSTROJONE JAK W NAJLEPSZYCH
> LOKALACH...
>
> POWODZENIA
> DAJ ZNAC CO WYBRALAS
>
Już dzwoniłam do Debrzyna i nie można miec własnej kucharki :(
Jeśli chodzi o szkoły to odpadają- bo można teraz tylko w nich robić imprezki bezalkoholowe.. ( giertychowski plan)
a jesli chodzi o gości to narazie liczyliśmy najblizsza rodzinę, która zawsze zjawia sie na weselu..
także.. sama nie wiem
>
> HEJKA!
> NAWET JESLI SALA LISTOPADOWA PODOBA CI SIE BARDZIEJ JA BYM
> ZDECYDOWALA SIE NA PAZDZIERNIK!!!!! LADNIEJSZA POGODA, CO ZA
> TYM IDZIE POZYTYWNIEJSZE NASTAWIENIE I WOGOLE WSZYTKO WYDAJE
> SIE LADNIEJSZE:) A JESLI OZDOBISZ SALE TO KAZDA NAWET ZWYKLA
> BEDZIE SUPER!
>
> MASZ DUZO GOSCI... WIESZ JUZ CZY Z KILKADZIESIAT OSOB NIE
> ODMOWI? BO ZAZWYCZAJ GDY DZIEWCZYNY MAJA LISTE NA TYYYYLEEE
> GOSCI BARDZO DUZO IM SIE WYKRUSZA!!!!!
>
> JA MAM W OKOLICACH KOSCIERZYNY... W DEBRZYNIE... MOZE MOZNA TAM
> ZE SWOJA KUCHARKA? ALE CHYBA SALA BEDZIE ZA MALA...
>
> JA BYM SPRAWDZILA TA LISTE GOSCI POKI CO:)
>
> ZAWSZE CHYBA MOZNA TEZ SALE W SZKOLE WYNAJAC... WIDZIALAM
> SZKOLNE SALE TAK PIEKNIE PRZYSTROJONE JAK W NAJLEPSZYCH
> LOKALACH...
>
> POWODZENIA
> DAJ ZNAC CO WYBRALAS
>
Już dzwoniłam do Debrzyna i nie można miec własnej kucharki :(
Jeśli chodzi o szkoły to odpadają- bo można teraz tylko w nich robić imprezki bezalkoholowe.. ( giertychowski plan)
a jesli chodzi o gości to narazie liczyliśmy najblizsza rodzinę, która zawsze zjawia sie na weselu..
także.. sama nie wiem
>
monia17 napisał(a):
> milcia 7,07,07 jest wolny moze sprobujecie? poczytaj weselnik!!
> bedziecie mieli jeszcze troszke czasu. To super wyjscie:)
>
>
dzięki, ale troszke za szybko :) nie mogłabym chyba wszystkiego zorganizować w 1,5 miesiąca.. niby dla chcącego nic trudnego, ale .. jednak przyszły roczek.. i tak planowałam dopiero za dwa latka ale moje Kochanie twierdzi ze nie moze beze mnie wytrzymać :)
> milcia 7,07,07 jest wolny moze sprobujecie? poczytaj weselnik!!
> bedziecie mieli jeszcze troszke czasu. To super wyjscie:)
>
>
dzięki, ale troszke za szybko :) nie mogłabym chyba wszystkiego zorganizować w 1,5 miesiąca.. niby dla chcącego nic trudnego, ale .. jednak przyszły roczek.. i tak planowałam dopiero za dwa latka ale moje Kochanie twierdzi ze nie moze beze mnie wytrzymać :)
ja tez mialam slub w pazdzierniku. pogoda byla przepiekna...
zawsze sie chcialam miec slub w jakis letnich miesiacach, ale sie nie udalo :-(
z pazdziernika nie bylam specjalnie zadowolona, ale po slubie stwierdzam ze dobrze sie zlozylo. Latem zawsze jest zagrozenie ze bedzie po prostu za goraco. A upal w dniu slubu widze nie najlepiej. I tak bedzie Wam goraco :-)
zawsze sie chcialam miec slub w jakis letnich miesiacach, ale sie nie udalo :-(
z pazdziernika nie bylam specjalnie zadowolona, ale po slubie stwierdzam ze dobrze sie zlozylo. Latem zawsze jest zagrozenie ze bedzie po prostu za goraco. A upal w dniu slubu widze nie najlepiej. I tak bedzie Wam goraco :-)
no superrr, tak to jest, gdy nie mozna się zdecydować... ktoś zarezerwował juz październik.. nie tyle sale co orkiestre...bo miby MUSI u Nas grac kumpel z pracy mojego Kochanego, cała rodzinka ich ubóstwia łącznie z moim narzeczonym.. takze juz teraz to chyba nie mam duzego wyboru.. LISTOPAD :-/ teraz to juz nie wiem co zrobic.. chyba tylko zarezerwować .. i modlic sie o ładna pogodę.. :)
no superrr, tak to jest, gdy nie mozna się zdecydować... ktoś zarezerwował juz październik.. nie tyle sale co orkiestre...bo miby MUSI u Nas grac kumpel z pracy mojego Kochanego, cała rodzinka ich ubóstwia łącznie z moim narzeczonym.. takze juz teraz to chyba nie mam duzego wyboru.. LISTOPAD :-/ teraz to juz nie wiem co zrobic.. chyba tylko zarezerwować .. i modlic sie o ładna pogodę.. :)
wiesz co ja bralam slub w pazdzierniku 26 to juz w sumie pod listopad 5-lat temu :) szlam do oltaza w sukience z odkrytymi ramionami za oknami padal deszcz wszyscy goscie jak mnie widzieli dygotali z zimna a caly tydzien przed slubem byla piekna pogoda za to jak zaczelismy mowic przysiege to deszcz ucichl i wyszlo slonce bylo tak pieknie zjec w plenerze nie mamy ale za to w innych miejscach mamy ich mnustwo ja polecam pazdziernik:)
już się zdecydowaliśmy:)
umowa z sala podpisana, orkiestra tez, kucharka tez.. zostaje kamerzysta i fotograf.. ale z nimi spotykamy się w niedziele:)
.. no i zdecydowalkiśmy sie na PAŹDZIERNIK... takze mozecie mnie juz zaliczyć do przyszłych PANIEN MŁODYCH:)
więc jeśli chodzi o załatwianie na dzień dzisiejszy to juz chyba tyle, czy może o czymś zapomniałam??? wydaje mi się ze nie- więc teraz spokojnie możemy odliczac:)
umowa z sala podpisana, orkiestra tez, kucharka tez.. zostaje kamerzysta i fotograf.. ale z nimi spotykamy się w niedziele:)
.. no i zdecydowalkiśmy sie na PAŹDZIERNIK... takze mozecie mnie juz zaliczyć do przyszłych PANIEN MŁODYCH:)
więc jeśli chodzi o załatwianie na dzień dzisiejszy to juz chyba tyle, czy może o czymś zapomniałam??? wydaje mi się ze nie- więc teraz spokojnie możemy odliczac:)
Jeśli chodzi o sesje to morze- MUSI BYC:) a sala w której bedzie wesele jest otoczona bardzo duzym ogrodem z drzewkami, krzaczkami itp, powiedziano nam ze nawet w październiku będa tam kwitły kwiatki:) będę miała rowniez wystawione jakieś bryczki, czy cos w tym stylu :)a las tez jest nie daleko:) bo sala mieści się we wiosce w której praktycznie nie ma ludzi... także sama natura.. mam nadzieje ze zdjęcia da sie zrobic:)
po pracy wkleje zdjęcia ogrodu
po pracy wkleje zdjęcia ogrodu
Ja miałam slub 20 października i była piękna pogoda...Sesję mini zrobiliśmy na skwerku i na kamiennej górze, gdzie było kwieciście i zielono...ale właściwie w Polsce z pogodą to różnie bywa..można mieć kichę nawet latem..
Z drugiej strony listopad..przynajmniej ten wczesny to urok pożółkłych liści i romantyczna jesienna aura...
Ja bym się przede wszystkim skupiła na wymarzonej sali. Sesja to tylko dodatek. A kilkanascie fotek zawsze się uda zrobić nad morzem.
My niedługo będziemy sobie robić jeszcze jedna sesję zdjęciową...pt. Rok po ślubie..i zobaczymy jak to będzie
link do zdjęć ślubnych ( kamienna góra zielona i pełna kwiatów ) :
http://picasaweb.google.com/magdalena.dyb/LubWeseleMagdalenyIBartka
Z drugiej strony listopad..przynajmniej ten wczesny to urok pożółkłych liści i romantyczna jesienna aura...
Ja bym się przede wszystkim skupiła na wymarzonej sali. Sesja to tylko dodatek. A kilkanascie fotek zawsze się uda zrobić nad morzem.
My niedługo będziemy sobie robić jeszcze jedna sesję zdjęciową...pt. Rok po ślubie..i zobaczymy jak to będzie
link do zdjęć ślubnych ( kamienna góra zielona i pełna kwiatów ) :
http://picasaweb.google.com/magdalena.dyb/LubWeseleMagdalenyIBartka