Widok
WIZZAIR - pierwszeństwo wejścia na pokład
dziewczyny powiedzcie mi prosze, czy wizzair wpuszcza rodzicow z małymi dziecmi na pokład w pierwszej kolejności, czy muszę dokupić pierwszeństwo wejscia? wiem, ze np w ryanarze trzeba dokupic. w easy jet tez, ale wizzarem jak ostatni raz lecialam, to nie bylo jeszcze z nami Mikołaja i poprostu nie pamietam.
aha- chodzi mi o lot z Luton do Gdanska. zaznaczam to, bo wiem, ze angole maja nieco inne zwyczaje niz polacy.
macie jakies doswiadczenia w tym temacie? bo w niedziele musze sie odprawic i ewentualnie dokupic to pierwszenstwo.
z gory dziekuje za wszelkie informacje.
aha- chodzi mi o lot z Luton do Gdanska. zaznaczam to, bo wiem, ze angole maja nieco inne zwyczaje niz polacy.
macie jakies doswiadczenia w tym temacie? bo w niedziele musze sie odprawic i ewentualnie dokupic to pierwszenstwo.
z gory dziekuje za wszelkie informacje.
2 tyg ltemu leciałam z 17 miesięcznym dzieckiem Luthansą z NY przez Frankfurt - wszędzie bylismy wpuszczani pierwsi. Z nami lecialo sporo dzieci ale obsługa z maluchami trwała błyskawicznie więc nie było problemu. Niestety przy wychodzeniu z samolotu już ta zasada nie działa:(... ludziska chca jak najszybciej wyjśći na ogól nie patrzą, ze ty z malcem:).
Acha - jesli mogę coś poradzić - weż kilka rzeczy na zapas - bo malec może się zbarudzić. U nas z lotem nie było problemu - koszmar był tylko przy zapinaniu pasów - wtedy mój synek wył potwornie:)
powodzenia!
Acha - jesli mogę coś poradzić - weż kilka rzeczy na zapas - bo malec może się zbarudzić. U nas z lotem nie było problemu - koszmar był tylko przy zapinaniu pasów - wtedy mój synek wył potwornie:)
powodzenia!
Mi wozek zmoczyli tak, ze nie moglam Mikolaja w niego wlozyc- jak dolecielismy do szwecji to strasznie lalo. wozek wyjechal na tasmie tak przemoczony, ze nie wiedzialam co mam z nim zrobic- a musialam jeszcze sama zabrac bagaze i dojechac do cetrum goeteborga- masakra- wtedy powiedzialam, ze nigdy wiecej sama z dzieckiem nigdzie nie lece.
walerka, wiem ze do niektorych wozkow mozna dokupic pokrowce do transportu- moze taka opcja bedzie dobra.
co do wozkow na tasmie to tez napisze- ze jakby ktoras z was przylecila na gatwick i wysiadala rekawem, to mozna obsluge poprosic o wozek odrazu- nie musi on wyjezdzac na tasmie. ja szlam ze spiacym, 12kg Mikolajem przez 15 minut zanim dotarlam do terminalu i dopiero tam sie dowiedzialam, ze mogli mi dac wozek odrazu!
agatha- wlasnie szukalam na stronie wizzair takiego punktu o wejsciu na poklad dla malych dzieci, zeby sie ewentualnie z nimi klocic o swoje, ale nie moge nic znalezc!
walerka, wiem ze do niektorych wozkow mozna dokupic pokrowce do transportu- moze taka opcja bedzie dobra.
co do wozkow na tasmie to tez napisze- ze jakby ktoras z was przylecila na gatwick i wysiadala rekawem, to mozna obsluge poprosic o wozek odrazu- nie musi on wyjezdzac na tasmie. ja szlam ze spiacym, 12kg Mikolajem przez 15 minut zanim dotarlam do terminalu i dopiero tam sie dowiedzialam, ze mogli mi dac wozek odrazu!
agatha- wlasnie szukalam na stronie wizzair takiego punktu o wejsciu na poklad dla malych dzieci, zeby sie ewentualnie z nimi klocic o swoje, ale nie moge nic znalezc!
adziula - może tu... http://wizzair.com/useful_information/travel_conditions/?language=PL#12 rozdział: Przydział miejsc, miejsce z dodatkową przestrzenią na nogi i pierwszeństwo na pokładzie Wizz Xpress
"Stosowana przez Wizz Air zasada dotycząca przyznawania pierwszeństwa pasażerom z małymi dziećmi oraz osobom niepełnosprawnym pozostaje bez zmian"
"Stosowana przez Wizz Air zasada dotycząca przyznawania pierwszeństwa pasażerom z małymi dziećmi oraz osobom niepełnosprawnym pozostaje bez zmian"

i jeszcze regulamin: http://wizzair.com/useful_information/general_conditions_of_carriage/?language=PL#6
rozdział: rezerwacja i przydział miejsc
"6.3. PRZYDZIAŁ MIEJSC
Na żaden z lotów Wizz Air miejsca nie są wcześniej przydzielane (żadne miejsca nie są więc wskazywane w Planie Podróży). Jednakże Pasażerowie o specjalnych potrzebach oraz rodzice podróżujący z małymi dziećmi mogą wejść na pokład w pierwszej kolejności, pod warunkiem, że wskażą takie okoliczności przy bramce w momencie rozpoczęcia wejścia na pokład. Pasażer może jednak zakupić bilet z pierwszeństwem wejścia na pokład lub opłacić miejsce z dodatkową przestrzenią na nogi po cenie wskazanej na Stronie Internetowej."
rozdział: rezerwacja i przydział miejsc
"6.3. PRZYDZIAŁ MIEJSC
Na żaden z lotów Wizz Air miejsca nie są wcześniej przydzielane (żadne miejsca nie są więc wskazywane w Planie Podróży). Jednakże Pasażerowie o specjalnych potrzebach oraz rodzice podróżujący z małymi dziećmi mogą wejść na pokład w pierwszej kolejności, pod warunkiem, że wskażą takie okoliczności przy bramce w momencie rozpoczęcia wejścia na pokład. Pasażer może jednak zakupić bilet z pierwszeństwem wejścia na pokład lub opłacić miejsce z dodatkową przestrzenią na nogi po cenie wskazanej na Stronie Internetowej."

super Aga, o ten drugi linki mi chodzilo, bo ten pierwszy to widzialam, tylko ze mowia, ze osobne warunki dla dzieci a nie moglam ich znalezc (oczywiscie warunkow :)
czyli, ze co? przy bramce mam podejsc i sie zapytac, czy z malym dzieckiem moge wejsc pierwsza na poklad, czy odrazu ustawiac sie w kolejce z pierwszenstwem?
czyli, ze co? przy bramce mam podejsc i sie zapytac, czy z malym dzieckiem moge wejsc pierwsza na poklad, czy odrazu ustawiac sie w kolejce z pierwszenstwem?
Wczoraj chciałem z nimi polecieć do Brukseli ale pilot ich nie dał rady i odwołał lot a najpierw się ociągał i mówił, że polecimy później i później a potem przez kilka godzin nie można było wysiąść z samolotu(!!!). Reklamacji nie uznają, każą czekać na zwrot kosztów rezerwacji 30 dni(!!!). Za hotel płacić nie chcą ani zwrotu za taksówkę(!!!) co jest niezgodne z konwencją montrealską(!!!) omijać szerokim łukiem !!!!!!!!!!!!!!!
llecialam sam z moimi girls 18 kiewtnia, i tak wchodzisz na poklad tylko jesli dziecko ma ponizej 2 lat, pozniej wykupujesz, ja i tak mialam wykupione, nie kosztuje majatek, ale co z tego, na poklad wpuscili jak wszystkich, zanim zlozylam wozek, to juz byla kolejka, na szczescie znalazlam ze siedzialam sama z dwojka, choc sie wyklocilam, choc magia slow czy chce pani siedziec z moja dwojka dzieci czyni cuda hihi. i przez 1h siedzialam w samolocie, przez nastepne 2h, zaliczylam 3 wycieczki do toalety i dowiedzialam sie, ze 3 osoby w toalecie nie maga byc, czyli starsza sam sie wysadzila, a ja na zewnatrz z Nell, stewardessy pomocne itp., pozniej z Nell musialam bo kupsko mi walnela, to poprosilam sasiada z rownoleglego rzedu, aby popatrzyl na Blanke, bawila sie gierka w tym czasie, jak wyladowalam w Gda to wozki byly na tasmie nie przy samolocie i wyszlam 1h po wyladowaniu, a moje dzieci skakal po wszystkich nieruszajcyhc sie tasmach, ale dalam rade, natoiast na Luton wszedzie na piechote, i tez duzo stania w kolejce, ale dalam rade, choc na wycieczke z tak malymi brzdacami sama sie nie wybieram, poczekam az Nell skonczy 2 lata.
z wozkiem, ja po pierwsze mam maclarena questa, zapinam wszystkie paski i nic nie mam w wozku, plus wozki moga byc mokre, bo powietrze jest inne na wysokosci i jak zmienia cis to sie skrapla powietrze bodajze w bagazowce. nigdy mi wozka nie rozwalili, natomiast bagaz to i bardzo.
z wozkiem, ja po pierwsze mam maclarena questa, zapinam wszystkie paski i nic nie mam w wozku, plus wozki moga byc mokre, bo powietrze jest inne na wysokosci i jak zmienia cis to sie skrapla powietrze bodajze w bagazowce. nigdy mi wozka nie rozwalili, natomiast bagaz to i bardzo.