Widok
WORECZKI Z TIULU
Dziewczyny!
Wiem ż taki wątek już był ale.....
Właśnie jestem na etapie robienia woreczków z tiulu tylko nie wiem co do nich włożyć!!!!(pomijając migdały).Robię woreczki 20cm na 20cm i są stsounkowo małe żeby włożyć do nich np:Rafaello (jedno wejdzie ale bedzie głupio wyglądało).Myślałam może o lentylkach ale zastanawiam się czyto nie bedzie obciach? poradzcie!
Wiem ż taki wątek już był ale.....
Właśnie jestem na etapie robienia woreczków z tiulu tylko nie wiem co do nich włożyć!!!!(pomijając migdały).Robię woreczki 20cm na 20cm i są stsounkowo małe żeby włożyć do nich np:Rafaello (jedno wejdzie ale bedzie głupio wyglądało).Myślałam może o lentylkach ale zastanawiam się czyto nie bedzie obciach? poradzcie!

gwoli uzupelnienia: jest to zwyczaj nie tyle wloski, co europejski: francuski, angielski, hiszpanski i niemiecki...
wklada sie do woreczka 5 slodkich migdalow wraz z wierszykiem wyjasniajacym dlaczego miegdaly i o co chodzi (migdaly w slodkiej polewie - bo zycie jest i slodkie i gorzkie, 5 - to zyczenia dla Mlodych: Zdrowia, pomyslnosci, szczescia, dzieci i dlugiego zycia) i kladzie kazdemu z gosci przy ich miejscu na stole.
wklada sie do woreczka 5 slodkich migdalow wraz z wierszykiem wyjasniajacym dlaczego miegdaly i o co chodzi (migdaly w slodkiej polewie - bo zycie jest i slodkie i gorzkie, 5 - to zyczenia dla Mlodych: Zdrowia, pomyslnosci, szczescia, dzieci i dlugiego zycia) i kladzie kazdemu z gosci przy ich miejscu na stole.
Wielki dzieki elajza :) Wprawdzie dosyc male, ale w sumie to chyba by wystarczyly i jesli znalazlabym te migdaly (pewnie ich juz w BOMI nie ma, ale moze beda do lipca jeszcze) to mysle ze sie na to zdecyduje.
Moja przyszla tesciowa moja juz wie, ze wszystko robimy inaczej niz ona to sobie by wyobrazala, wiec woreczki jej juz specjalnie chyba nie zdziwia... ;) Bo chyba 40 lat temu nie bylo woreczkow???? :):)
Aha - i takie mam pytanie - czy daje sie KAZDEMU z gosci woreczek, czy na przyklad malzenstwu jeden???
Moja przyszla tesciowa moja juz wie, ze wszystko robimy inaczej niz ona to sobie by wyobrazala, wiec woreczki jej juz specjalnie chyba nie zdziwia... ;) Bo chyba 40 lat temu nie bylo woreczkow???? :):)
Aha - i takie mam pytanie - czy daje sie KAZDEMU z gosci woreczek, czy na przyklad malzenstwu jeden???
olga, one wcale nie sa za male, wrecz sie zastanawialam czy nie za duze jak na 5 migdalow i wierszyk.
ale sa tez takie wieksze, chyba 10x10, w tym samym sklepie.
a tesciowa sie nie przejmuj - ten zwyczaj dopiero my zaczynamy wprowadzac, prawde mowiac na zadnym z polskich wesel jeszcze go nie spotkalam. A co do malzenstw - nie zastanawialam sie nad tym, ale chyba jednak damy kazdej osobie.
ale sa tez takie wieksze, chyba 10x10, w tym samym sklepie.
a tesciowa sie nie przejmuj - ten zwyczaj dopiero my zaczynamy wprowadzac, prawde mowiac na zadnym z polskich wesel jeszcze go nie spotkalam. A co do malzenstw - nie zastanawialam sie nad tym, ale chyba jednak damy kazdej osobie.
Ja bede polowac na te migdaly i mam nadzieje ze gdzies je dostane :) M&M's zle mi sie kojarza bo gdy jadlam jedna jedyna sztuke (pierwsza tego dnia i ostatnia) to zlamalam sobie na niej zeba...
A tak swoja droga, to moze czytaja nas tez zaopatrzeniowcy sklepow i sprowadza ten towar - bedzie wkrotce bardzo chodliwy :))
A tak swoja droga, to moze czytaja nas tez zaopatrzeniowcy sklepow i sprowadza ten towar - bedzie wkrotce bardzo chodliwy :))
Dziewczyny, dzisiaj bylam w Alfie z moja niunia, w sklepie "Smyk" i przy kasie sa rozne slodkosci. Wsrod nich bylo cos roznokolorowego podobnego do migdalow (wielkoscia) w opakowaniu. Niestety na cene nie spojrzalam, a wygladaly apetycznie:-). Jednak dla mojej malej jeszcze za wczesnie.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam
Elena 'wiza'
Studio wizerunku 'Elena'
www: www.elena-wizaz.pl
e-mail: elena.wizaz@gmail.com
www.maxmodels.pl/elena.html
tel. kom. 0 510 082 655
Elena 'wiza'
Studio wizerunku 'Elena'
www: www.elena-wizaz.pl