Widok

WOŚP - wyrok sądu

Z okazji zbliżających się Świąt - czy wiecie, że zapadł wyrok w sprawie, którą wytoczył owsiak blogerowi MatkaKurka o zniesławienie..? Tym razem wyrok zapadł na korzyść ..uwaga uwaga.. BLOGERA! znieważenia nie były znieważeniami, bo bloger udowodnił, że wszystko, co pisał, opiera się na faktach!
tu cytat MatkiKurki: "Istnieje cała gama środków, którymi Owsiaka i WOŚP można przycisnąć, aby wydobyć szczegółową dokumentację, pokazującą co do złotówki ile Owsiak wypompował z fundacji do swojej kieszeni i to jest mój cel numer jeden. "

ZANIM DASZ COKOLWIEK NA WOŚP czyli bezpośrednio owsiakowi - zastanów się dwa razy i przeczytaj np. ten artykuł:

http://kontrowersje.net/s_d_wyda_wyrok_dla_owsiaka_wszystkie_publikacje_matki_kurki_oparte_na_faktach

są lepsze sposoby, by pomagać potrzebującym :) a nie owsiakowi, on już się wzbogacił :P
Wesołych Świąt!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 10
@klapouchy
Stosujesz żałosne środki dyskusji, próbując odwrócić kota ogonem.
Pedofil jest zloczyncą i nie musisz nim byc, aby moc go ocenić.
Jeżeli jednak ktoś czyni dobrze, a wg Ciebie robi to słabo / ty zrobiłbyś lepiej, to zakasaj rękawy i pokaż innym jak sie to robi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
@inka-inka bo ja w ogóle taki gorący chłopak jestem :) dzięki dzięki :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Inko kochana , postawiłaś kropkę nad i :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
K.a.
No to "tu", czyli w WOŚP Owsiak jest wolontariuszem.
Proponuje, żeby poznać fakty, zanim zacznie sie publicznie zabierać głos.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kłapciu...jak Ty lubisz przesadzać;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Martinez....wszystkiego dobrego chłopaku:)gorąca z Ciebie głowa ale serducho szczere :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
skydiver , a o czym mówimy? "tu" czyli w akcji WOŚP
Kłapouchy , idą Święta , nie siej kłótni , proszę :)
Zgadzam się ze Skydiver'em w całej rozciągłości :) Nie życzę Ci , żebyś kiedykolwiek musiał korzystać z pomocy Owsiaka . Nawet jesli zawsze mam inne zdanie niż Ty .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
>zajmij sie chociaż w jednym procencie tym, co robi Owsiak. Wtedy nabierzesz prawa do zabierania głosu i komentarza.

Sky, ciekawa filozofia, pewnie każesz mi gwałcić dzieci by ganić pedofilów?:d
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
;)
:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
noooo nareszcie ktoś ,,merytorycznie,, odp. na zagadnienie :) ale ale.. jutro święta!!! czas cudów !!! może i aferzyści przemówią ludzkim głosem :) NARODZIE POLSKI, LUDZIE!!! WESOŁYCH ŚWIĄT WAM ŻYCZĘ!!! niech każdy obchodzi ten dzień tak jak mu podpowiada sumienie, i nawet jesli ktoś nie jest specjalnie bogobojny jak np. ja :) to niech traktuję ten dzień jako dzień pojednania sie z bliźnimi, zastopowania i refleksji nad tym co jest w życiu ważne i co jest naszym priorytetem, ale takim prawdziwym... czy czasami priorytety jakie obraliśmy czyli np. pęd za złociszem, nie powinny zejść na dalszy plan.. a role główną niech grają nasze dzieci,żony (nawet jak marudzą) aż w końcu .. po prostu człowiek!! i wam drodzy aferzyści życzę...hmmm co by wam tu życzyć.. a zresztą powiecie że nie jestem merytoryczny.. wiec może tylko poluźnienia gumki w gatkach :) JESZCZE RAZ WESOŁYCH ŚWIĄT !!! ŻYCZY MARCIN :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Psy szczekają, karawana jedzie dalej.
Żałosne jest to, ze zawsze znajda sie hieny, ktore bedą próbować lansować sie przy okazji nieswoich zasług.
Czy ty zastanowiłes sie, co chcesz udowodnić ?
Na szczęście Polacy, którzy co roku przekazują fundacji większe pieniądze niż w roku poprzednim, pokazują w sposób jasny co myślą o tego typu pieskach gryzacych po nogawkach.
Chłopie, zamiast siedzieć i podniecać sie bzdurami, zajmij sie chociaż w jednym procencie tym, co robi Owsiak. Wtedy nabierzesz prawa do zabierania głosu i komentarza.
Życzę Ci, abyś nigdy Ty, ani Twoje dzieci nie musiał korzystać ze sprzętu kupionego przez Orkiestrę.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
>Fundacja składa rozliczenia, mozesz sie z nimi zapoznać.

>Tyle tylko, ze ta firma działa nie dla zysku wlasciela, a pro publico bono.

Ty chyba nie ogarniasz tego tematu, co?
Przeczytałeś inicjującego temat posta?
Zapoznałeś się z wyrokiem sądu, z notkami Matki Kurki?
Zacznij od tego, bo piszesz bzdury i się ośmieszasz.

Masz chociaż to, jako takie podsumowanie:
http://kontrowersje.net/przez_12_lat_owsiak_m_g_zbudowa_10_budzik_w_ale_wola_171_milion_w_pos_a_w_b_oto_i_na_inne_luksusy

Ale sugeruje poczytać wszystkie analizy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
"Owsiak akurat nie występuje tu jako wolontariusz".

"Tu" to znaczy gdzie ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ok ok.. Żeś sie rozpisał.. A wystarczyło napisać ,,zetjot ma zawsze rację,, i gra!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
skydiver, Owsiak akurat nie występuje tu jako wolontariusz, a raczej jako właściciel firmy, której prosperite zależy od jego charyzmy :)
podsumowując: życzę mu oby zarobił jak najwięcej ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak,tak oczywiście.... Daję, więc wymagam, wiec oceniam. Jak Klient w sklepie, co kupuje to, za co zapłacił. I ma prawo reklamacji.
Otóż nie. Dałeś na cel, na który Orkiestra zbiera pieniądze. I ten cel realizuje. Uważasz, ze źle realizuje, to nie dawaj. Fundacja składa rozliczenia, mozesz sie z nimi zapoznać.
Facet poświecił dwadzieścia kilka lat swojego życia po to by ratować innych (przypominam ze jest wolontariuszem w WOŚP). Uważam osobiście, ze za to co robi powinien byc wynagradzany, po to by uniknąć takich dyskusji jak ta, czy przypadkiem czegoś nie ukradł. To co robi nie różni sie niczym przecież od prowadzenia dobrze prosperującej firmy. Tyle tylko, ze ta firma działa nie dla zysku wlasciela, a pro publico bono.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wpadnij na wódkę. Na forum nie da się rozwinąć myśli.
Moralne prawo oceniać ma też ten, co zrobił mniej zła - więc nie wiem jak Wy, ale ja się zaliczam:)

I wiesz, trzeba by obiektywnie ocenić ile on zrobił dobra, bo on stoi na przedzie, ale za nim stoi wielu, którzy wykonują ciężką robotę by WOŚP istniało, oraz jeszcze więcej osób, którzy dają kasę.
To pieniądze zwykłych ludzi tworzą WOŚP i przed tymi ludźmi Owsiak odpowiada - każdy, kto włożył choć grosza do puszki ma prawo oceniać, jak ten grosz został wydany.

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (295 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Punki z Zabianki (20 odpowiedzi)

Podobno w latach osiemdziesiątych na zabiance była jakaś punkowa ekipa czy ktoś wie coś na ten...

muza na dziś (790 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry