Widok

WOŚPD

http://oferia.pl/zlecenie/item224345-fundacja-wspolna-organizacja-swiadomej-pomocy-dzieciom

ktos cos wie o tej fundacji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Beczka śmiechu z tego forum i tak wam nic nie da pisanie tych komentarzy... Fundacja i tak się rozrośnie ludzie którzy tam pracują, będą pracować dalej a tym którym się nie udało bo im podziękowali niech dalej narzekają, że nie ma pracy, że życie jest drogie itd. Wszyscy którzy prowadzą jakieś firmy lub są na wysokich stanowiskach wiedzą o czym pisze i wiedzą kto tu dodaje komentarze... :))) szkoda mi myślenia szarych myszek które niczego nie osiągnęły w swoim życiu. A to, że Fundacja dopiero się rozwija to wie każdy, ci którzy są wtajemniczeni wiedzą też kogo mamy za sobą :)) POZDRAWIAM CAŁE SZANOWNE GRONO WOŚPD a szczególnie przedstawicieli i dziewczyny które dzwonią cały dzień DOBRA ROBOTA już niedługo KULMINACJA PAŹDZIERNIKA i impreza integracyja dla całej firmy DO ZOBACZENIA :))

PS. Jak chcesz dowiedzieć się kim jest prezes możesz kupić wyciągnać krs z sądu mądralo za parę złociszy :))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 16
:)dobrze powiedziane Tomku .Pozdrawiam kolegów i koleżanki z WOŚPD.!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 15
Ja też miałam "przyjemność" uczestniczenia w owym szkoleniu, które można określić słowami kpina i żenada! Pan M.K nie był chyba nigdy na żadnym szkoleniu, mało tego mam wątpliwości, czy był na lekcjach polskiego w podstawówce, gdyż ma ewidentne problemy w komunikacji i języku polskim. Myślę ponadto, iż obce mu są zasady savoir vivre, gdyż podczas szkolenia przemawiał do nas jakby stał na samym szczycie drabiny społecznej, my zaś na dole. Najbardziej jednak rozbawiła mnie odpowiedź na pytanie dotyczące nazwy poprzedniej fundacji, która została rozwiązana i której wośpd jest kontynuacją (kilka minut wcześniej dodał, że zarząd fundacji pozostał bez zmian)- "Nie pamiętam". Równie popularną odpowiedzią na nasze pytania było "Po co Wam to wiedzieć?". Zabawna była również sytuacja, kiedy pan M.K pytał nas o cele fundacji- podałam cel, który był zamieszczony na kartce z celami statutowymi fundacji, którą otrzymałam w czwartek na rozmowie kwalifikacyjnej, na co M.K odpowiedział, iż tym fundacja się nie zajmuje! Podsumowując zero profesjonalizmu, zero konkretów, zero informacji, zero czegokolwiek, co wywarłoby pozytywne wrażenie o wośpd!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4
1. Nie zapominaj o osobach, które same podziękowały Wośpd po "profesjonalnym" szkoleniu prowadzonym przez M.K.
2. Nie trzeba wydawać "paru złociszy", aby dowiedzieć się, kto jest prezesem- wystarczy wejść na stronę KRS, wpisać nr i wszystkie info są dostępne.
3. Fundacja dopiero ruszyła i już robi imprezę dla pracowników?Ciekawe za co, bo chyba lepiej byłoby przeznaczyć pieniądze na obiady i wyprawki dla dzieci, o których mówił M.K
4. Też pozdrawiam dziewczyny z call center, szczególnie koleżankę w super długiej mini - dobrze reprezentuje fundację
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie widze problemu pan M.K. nie odpowiadał na pytania na pierwszym spotkaniu
na drugim juz udzielil...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Impreza integracyjna jest sponsorowana przez wlasciciela hotelu i nic nie chce w zamian, fundacji nic to nie kosztuje... a szkolenia połączone z imprezą to fajna rzecz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 14
nie będę dokładać ani grosza do waszych krętactw, niedomówień i nieczystych zagrywek.

UWAŻAJCIE NA KAŻDY SWÓJ RUCH, OGLĄDAJCIE SIĘ PRZEZ RAMIE JESTEŚCIE NA CENZUROWANYM I NIE WIECIE KOGO JA MAM ZA SOBĄ. :)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3
Kadrowcu, miej litość:P Toż to kij w mrowisko, zaraz będziemy mieć komedię:P
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
JUTRO ZGŁASZAM DO PROKURATURY -PRZESADA Z TYMI GROŹBAMI
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 12
Tomku, ciągle unikasz odpowiedzi na zadane pytania. Czyżbyś miał coś do ukrycia...?
P.S. Za sobą zapewne macie grono podobnych Wam "prawdomównych", ale przed sobą - nieciekawe widoki... wiem co mówię. :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
JAKIE PYTANIA ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Fundacja będzie jedna z największych w Polsce czy ktoś z was tego chce czy nie a te forum z paroma osobami które się wypowiadają negatywnie a podziękowano im za pracę bo się nie nadawali nic nie zmieni :)) a widoki przed nami bardzo długie i szerokie :)). Niech się wypowiadają ludzie którzy pracują w Fundacji nie znam nikogo niezadowolonego, nie dość tego z tego co wiem to wszyscy sobie chwalą tą pracę, wszystko się rozwija jak należy, wszyscy otrzymali wynagrodzenie i fundacja wszystkie opłaty robi na bieżąco nie jest nikogo dłużnikiem, co więcej mamy coraz więcej sponsorów, umówione spotkania z przyszłymi patronami, wolontariuszami i sponsorami. Są też pierwsze daty zbiórek, wniosek do Urzędu Marszałkowskiego jest na ukończeniu i w tym tygodniu zostanie zawieziony przez prawników do urzędu - na wykończeniu dlatego, że z każdym dniem zwiększa się obszar zbiórki oraz liczba wolontariuszy biorących udział w kweście. Przewidywana ilość uczestniczących wolontariuszy w zbiórce to 20.000 osób/ zostanie wyprodukowanych 10.000 puszek, 20 000 identyfikatorów, 40.000 naklejek z logo fundacji 5.000 plakatów. Za zebrane środki w większości fundacja zakupi komputery i przekaże uroczyście ten sprzęt szkołom biorącym udział w kweście... strona internetowa http://www.wospd.com jest w trakcie realizacji, będzie gotowa miedzy 5-6 października, będzie tam forum na którym można będzie się wypowiedzieć, znajdzie się też status, dokumenty rejestrowe, dary fundacji dla podopiecznych itd.
Jestem pewien, że to rozwiąże niedowiarkom ich wątpliwości... Kończąc wpisy na tym forum pozdrawiam wszystkich... niedowiarków i niezadowolonych powstaniem fundacji też... zapraszam na forum na stronie... :))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 16

Pytanie do forumowicza Tomka

Czytam to forum, czytam, i ciągle nurtuje mnie (nota bene już postawione) pytanie, kim jest forumowicz TOMEK. Dziwne Czy nie dziwi Was, dlaczego ta osoba tak angażuje się w wyjaśnianie nieścisłości zgłaszanych przez forumowiczów pod adresem organizacji, nie mówiąc jednocześnie nic o relacji, jaką ma z tym podmiotem?
Najpełniej zapytała o to forumowiczka ~Maja (2011-10-03) - nic dodać nic ująć, zatem zacytuję jej pytanie skierowane do forumowicza TOMKA i jednocześnie proszę Go o odpowiedź na nie:
"W ogóle czytając posty bardzo dziwnie przedstawia się Twoja osoba. Z jednej strony stoisz jakby "z boku" całej sprawy, o fundacji wypowiadasz się: "oni". Z drugiej zaś - jesteś najlepiej poinformowany co do czyichś pensji, masz wiadomości dotyczące terminu otrzymania KRS-u i przedstawienia go pracownikom (o godz. 14 dnia 30.09), pozwoleń na zbiórki, twierdzisz że rozmawiałeś z członkami zarządu... Wiadomo tylko, że korzystasz z tego samego komputera co niejaka Żaneta, była pracownica fundacji (skoro "była", to wnioskuję, że od niej tych informacji nie otrzymujesz). Kim właściwie Tomku jesteś: jasnowidzem czy też należysz do ekipy WOŚPD ?? Kto za Tobą stoi albo za kim Ty stoisz?? "

Pytam bez żadnej złośliwości oraz bez osądzania kogokolwiek - po prostu dobrze byłoby zakomunikować wszystkim forumowiczom tą kwestię, aby nie było niejasności. Przejrzystość sprzyja wyjaśnieniu sprawy i leży to interesie przedmiotowej organizacji. Forumowicze pewnie też są zainteresowani odpowiedzią, zatem proszę P. TOMKA o odpowiedź.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Do Forumowiczów

Przecież my WSZYSCY jesteśmy anonimowi na tym forum więc o co Wam wszystkim chodzi .
Sokoro macie odwagę pisać takie rzeczy to miejcie też odwagę się pod tym podpisać ;))
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12
TOMEK vel PAPA vel Pracownicy fundacji

Trzeba mieć wiele złej woli żeby w tym się groźby dopatrzyć, to DOBRA RADA była ale, ok rozwijam: Spodziewajcie się wszystkim możliwych kontroli ze wszystkich uprawnionych do tego urzędów. TYLKO TYLE :) czysto i legalnie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5
szkoda że brak dobrej woli ze strony fundacji żeby się uwiarygodnić.
Same przechwałki i dziwne teksty nie sprawiają wrażenia poważnej organizacji i z pewnością w żaden sposób nie odbudowują straconego zaufania, wręcz was pogrążają.

Organizacja świadoma roli społeczeństwa, dla własnego dobra zrobiłaby wszystko by dyskusję tę zamknąć i przedstawić wszystkie możliwe informacje,(które i tak zgodnie z prawem są jawne wiec utrudnianie do nich dostępu jest kolejnym świadectwem na chęć ukrycia czegoś) by stać się wiarygodną i za wszelka cenę odbudować zaufanie i zatrzeć złą opinię.

Śmiem sądzić że o prawnych aspektach funkcjonowania fundacja dowiedziała się dzięki forumowiczom, a przyciśnięta do ściany zmuszona była w trybie natychmiastowym zorganizować przynajmniej minimum. Ewidentnie brak tu profesjonalizmu i poszanowania dla ludzi od których wasze istnienie przecież zależy. Z tego z kolei wnoszę że nie chodzi tu o żadną dobroczynność a o BIZNES.

Wszyscy czytaliśmy przechwałki jaka to ma być wielka zbiórka, ale nikt nie pochwalił się na jaki cel przeznaczone zostaną pieniądze. Przy tak ogromnej zbiórce to chyba cel powinien być określony konkretnie ?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tomasz, to ty?
Oj nie ładnie..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale tu jest 100% profesjonalizmu!
..w kantowaniu, ściemnianiu, naginaniu faktów etc etc.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
No dobrze - widzę, że trzeba wielkimi literami do "Pracowników Fundacji" przemawiać, więc uściślam: nie chodzi mi o przedstawianie się z imienia i nazwiska, adresu, stanu cywilnego i rodzinnego, rozmiaru buta i pełnego życiorysu od przedszkola. Chodzi o rolę osoby, funkcję, stanowisko, charakter powiązań z organizacją WOŚPD itp.
Co ma do tego rozpaczliwe wykrzykiwanie przez "Pracowników Fundacji" o anonimowości na forum? Chyba tylko zakrzyczenie i zamydlenie oczu, odsunięcie uwagi forumowiczów od zadanego pytania. Poza tym jakoś nie wszyscy są anonimowi na tym forum - część forumowiczów przedstawiła się jako osoby które odbyły rozmowę kwalifikacyjną lub biorące udział w szkoleniu, a nawet "pracujące" dla organizacji - i jakoś nie podważyło to ich prywatności, a dzięki temu wiemy, kto w jakim zakresie i o czym ma prawo się wypowiadać. Czasem nawet sam nick forumowicza potrafi dużo powiedzieć o osobie (np. "kadrowiec z zamiłowania" – pozdrawiam). Nazwisk nikt nie żąda, ale określić się, co osoba wypowiadająca się o WOŚPD ma wspólnego z organizacją to chyba podstawa, by się rzeczowo i wiarygodnie udzielać na forum.

Zatem ponawiam pytanie do Pana Tomka, zadane kilka godzin temu. Czy uzyskam rzeczową odpowiedź – czas pokaże.
Pozdrawiam wszystkich z obu stron barykady ;-)))
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2
A może to był AGENT TOMEK i jego kolejna tajna misja? ;-)) To by wyjaśniało, dlaczego w tej organizacji wszystko było tajne... :P
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry