Widok

WOŚPD

http://oferia.pl/zlecenie/item224345-fundacja-wspolna-organizacja-swiadomej-pomocy-dzieciom

ktos cos wie o tej fundacji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzis fundacja skontaktowała się z urzedem pracy z którego nie wyrejestrowały się osoby pracujące na czas próbny w fundacji :)) Pozdrawiam te panie :)) OSZUSTKI :))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 16
Dzis wszyscy otrzymali wynagrodzenie za wrzesień POZDRAWIAM !!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9
Regon fundacja dostała 30.09. Tego dnia rozpoczęła działalność. Od tego momentu mogę trzymać kciuki za jej akcje, nie zapomnę jednak o wszystkich informacjach, jakich udzielano mi na szkoleniach od 26.09 do 29.09, tzn, ze fundacja istnieje i pomaga już od dwóch lat, pod tą samą nazwą, mimo, że nie podano nam żadnych szczegółów akcji. Nie zapomnę, że wmawiano nam, że już ma nadany krs. Nie zapomnę umowy z datą 29.09, mimo, ze faktycznie tego dnia nie było takiego podmiotu gospodarczego. Nie zapomnę zmian wersji w różnych kwestiach.

Wizytówkę rodząca się fundacja ma paskudną. Cieszę się, że fundacja nie jest moim pracodawcą, bo po tym wszystkim nie umiałabym wierzyć w ani jedno jej słowo.

Powiem tyle - gdyby od samego początku powiedziano nam, że fundacja zaczyna od zera, że dopiero stara się o regon i krs to raczej bym zaufała i pracowała jako wolontariuszka do momentu uzyskania przez fundację regonu i krs. Ponieważ jednak wszystko potoczyło się jak potoczyło, uważam, że podjęłam dobrą decyzję rezygnując z pracy w fundacji i zgłaszając sprawę, bo zgłosiłam. Fundacja ma szansę zrobić coś dobrego, nawet jeśli zaczęła bez ładu i składu. Dziś jest 3.10. Jest szansa, że ma wystara się o zgodę na zbiórkę do jej planowanego terminu. Liczę na to, że moje zgłoszenie sprawi, że działalność fundacji będzie bacznie obserwowana.

Powodzenia dla fundacji. Nade wszystko jednak życzę pamiętania, że na zaufanie pracuje się ciężko i długo, stracić je można bardzo łatwo - choćby jednym kłamstwem.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3
RACJA Maju.

Zwłaszcza fundacja powinna działać w w sposób czysty, niekontrowersyjny i nie budzący najmniejszych zastrzeżeń, bo jej funkcjonowanie zależy tylko i wyłącznie od zaufania społecznego.

Niestety, póki co, jak dla mnie wystawili sobie bardzo złe świadectwo. Reklama w radio, choćby najlepsza, nie jest w stanie zniwelować złej opinii, która z pewnością rozniesie się lotem błyskawicy - ocena za marketing - 2.

Mam nadzieję że dzięki telefonom do urzędów, które wykonało kilka z wypowiadających się osób, zarówno sama fundacja jak i jej akcje będą pod stałą obserwacją,

Ja z pewnością nie przekażę im ani złotówki, więcej, przekażę moje obiekcje innym.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tomku, żeby rozwinąć markę trzeba ją najpierw zbudować. A marki nie buduje się na niejasnościach, krętactwach i rozmijaniu z prawem. Fakt, że ktoś reklamuje się w mediach nie uwiarygadnia reklamodawcy.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
a krs i regon jest strona w trakcie budowy wospd.com
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
za reklamę musieli zapłacić i podejrzewam, że nie mało więc jeżeli się reklamuje coś nowego to znaczy, że chce się rozwinąć marke.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8
oszustwo i nic więcej!!!!KRSU I REGONU firmy brak umowa o pracę co najmniej dziwna ....Banda krętaczy !!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
Owszem, spoty w radio Eska lecą - i co z tego? Reklamę w radio każdy może zamówić, a media nie ponoszą odpowiedzialności za treść reklam. Czym innym jest patronat medialny, a Radio Eska nie podpisuje się pod działalnością fundacji w żaden sposób.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2
Owszem jestem anonimowa, ale bez krzykactwa- takie luźne określenie osób, które na forach wypowiadają się w skrajnie negatywny sposób, nie chciałam nikogo urazić ;) wiadomo że zawsze jest więcej wypowiedzi osób niezadowolonych, bo społeczeństwo chwalić się lub chwalić kogoś nie lubi.
Co do nierzetelności- osobiście się z takowym nie spotkałam, na moje pytania o stronę internetową, której nie ma, zarówno na rozmowie, jak i na szkoleniu odpowiedziano podobnie.
Lekceważenie prawa- hm... to się spotyka na każdym kroku i nie jest to lekceważenie, tylko naginanie, wykorzystywanie luk, czy jak zwał tak zwał. Nie zgadzam się z tym, ale nie tylko Fundacja tak działa. Mój były szef kupił lokal i zrobił tam restaurację przebudowując wszystkie pomieszczenia, wykończył wszystko, zamontował sprzęt, zatrudnił ludzi. Restauracja jeszcze nie jest otwarta bo... czeka na pozwolenie na budowę ;) także z papierów będzie wynikało, że dostał pozwolenie na budowę, zrobił wszystko w ciągu jednej doby i już nazajutrz otworzył piękny lokal i skompletował zespół wykwalifikowanych pracowników.

Nie mówię, że to dobre bo każdy tak robi, ale jest powszechną praktyką organizowanie działalności przed zakończeniem spraw formalnych. Dobrze, że sprawa się wyjaśniła, KRS z tego co widzę jest, reklamę w radiu słyszałam, więc nie zrażam się bo nie mam podstaw. Może zaśpiewam inaczej w poniedziałek, a może dalej będę podtrzymywać swoje pozytywne odczucia- zobaczymy :)

Nie przeszkadza mi nierzetelność Fundacji z tego prostego względu, że się z takową nie spotkałam. Podobnie, jak osoby wypowiadające się wyżej zadawałam mnóstwo pytań zarówno podczas rozmowy, jak i podczas szkolenia i nikt mnie nie odprawił z zarzutem, że jestem zbyt uciążliwa, domagam się zbyt wielu informacji i nie podejmą ze mną współpracy. Odpowiedzi nie były udzielane na odczepnego, jak już wspomniałam nie były też rozbieżne.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9
Witam Was serdecznie. Powiem wszystkim, którzy tutaj zaglądają, że pracuję tam od poniedziałku i jestem bardzo zadowolona, że pomimo ciękich początków z wszystkimi niejasnościami zostałam. Wszystko pięknie zaczeło się układać. Zaczynamy tworzyć zgrany zespół. Wszystkich, którzy zaczynają okres próbny w poniedziałek zachęcam do przyjścia. Naprawdę warto :)

PS. Pozdrawiam całą ekipe WOŚPD :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10
Droga mu, Ty wobec tego też jesteś anonimowa :) a to, że ktoś wyraża swój sprzeciw bo ma ku temu podstawy, nie nazywaj "anonimowym krzykactwem internetowym". Jeśli nie przeszkadza Ci nierzetelność organizacji i to, że działają co najmniej lekceważąc prawo, to ok.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4
Pomimo wszystkiego, co przeczytałam jestem dobrej myśli co do współpracy z Fundacją, zaczynam próbny w poniedziałek :) Na mnie nikt nie wywarł negatywnego wrażenia ani podczas rozmowy, ani podczas szkolenia, które odbyło się wczoraj. Na moje pytania otrzymałam spójne i satysfakcjonujące odpowiedzi. Zobaczymy jak będzie w praktyce, nie będę sugerować się opiniami anonimowych krzykaczy internetowych.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8
Bez jakiej przesady?! To jest łamanie prawa !! Nie wolno zatrudniać ludzi przed wpisaniem do KRS-u, nadaniem Regonu itp.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5
a jezeli chodzi o argument ze pracownicy (dyrektor rowniez jest pracownikiem) posiadaja wszystkie dokumenty dotyczace legalnosci instytucji. slyszalam ze zarzad jest obecnie na wakacjach w Hiszpani, wiec nie mozna wymagac od kierownictwa ze ma pelno wiedze, podejrzewam ze nie ma tu zlej woli tylko brak wiedzy
pozdr
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
witam wszystkich
dzisiaj byłam na rozmowie pan M wyśmiewał na spotkaniu komentarze na forum. widziałam numer REGON i KRS
więc nie wiem w czym problem
podejrzewam że osoby ktore czuja sie pokrzywdzone zachowywały sie rozczeniowo wiec dyrekcja wykorzystala okazje żeby sie pozbyć nie chcianych osób
słyszalam ze chciano zapłacić tym paniom za przepracowane dni ale wolaly nie pobierac pieniedzy gdyż były zarejestrowane jako bezrobotne, wiec nie rozumiem kto czuje się oszukany...
chciały zobaczyć dokumenty, nie uwierzyli ze są wiec mogły odejśc z odprawa...
mysle ze to bylo ok
a tutaj oczerniaja fundacje niesprawiedliwie
http://poradnik.ngo.pl/x/342838;jsessionid=80B6194D9D93377B02CD661A7E6C7D72
dziś fundacja dostała KRS i dziś ma już Regon ?

ale tempo....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Faktycznie miała być , i co w związku z tym ? Nie wydaje nam się żeby to było głównym powodem do wypisywania takich bzdurnych rzeczy ...
Ludzie nie szukajcie problemu tam gdzie go tak napradę nie ma .
Bez przesady .
Strony również w krótce się doczekamy ;) ...
Po za tym - umowę przedstawiono nam z datą 29.09.11. Czyli przed nadaniem KRS i Regon, o ile faktycznie zostały dzisiaj nadane.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Wobec tego tym ciekawiej brzmią wczorajsze słowa pana "M", które słyszały cztery osoby - "Widziałem KRS fundacji. czy pani myśli, że bez KRS wynajęlibyśmy biuro?":P Widocznie pan M jest jasnowidzem, skoro widział coś co zostało nadane dziś:P

Spokojnie, sprawdzimy jak będą dane na dzień dzisiejszy:P

A jak ma się strona fundacji, o której przedwczoraj usłyszeliśmy, że już jest, już działa?:P
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5
do góry