Widok

WRZEŚNIOWE ŻONY (5)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
tym razem to ja założyłam :) ale jestem dumna z siebie ;)
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
brawo Mysiorka! :)
zameldowuję się :D

prężnie działamy :) to już piąty wątek od września
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
ja bywam też na rodzince w "wątku dla zapracowanych" i tam Dziewczyny mają zwyczaj zakładać nwoy wątek jak stary przekroczy setkę - gdybyśmy my tak robiły, wątków byłoby już kilkanaście :)
hehe :)
ja-dwisia Ty masz już napisanych 1804 postów, piękny dorobek ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

rozgadane jesteśmy wybitnie :P dopiero 12 dochodzi...
image

ja mam 2055- jakby się szefowa dowiedziała... :P
image

Salambo Ty masz więcej niż ja ;P
ej ucieklyscie m i :) mialam otwarty 4 watek i cisza :)

wy tak o zarelku adacie a ja glodna nawet sie zrobilam. niestety moge jesc sucha bulke, ryz na wpdzie albo suchy makaron.
za to popijam sobie herbate z miodem bez wiedzy lekarza :)
ale na takie nalesniki z gyrosem albo ziemniaki z czosnkiem ..mniaaam

ja taki czosnek uwielbiam, tyle ze u nas robilo sie to w potrawie zwanej plow albo pilaw - wolowina, cebula, marchew ryz i czosne - gotowane bez mieszania. mniam!
no w morde, ja mialam faceta przy biurku, skonczylam z nim gadac po pol godzinie i patrze a tu nowy watek i ejszcze tyle musialam doczytac w starym;))

Mysiorka zrob tego lososia w sreberku z przepisu, na pewno bedzie im smakowac:)

ja jeszcze musze poddac inny pomysl - duzo ostatnio sie reklamuje w tv winiary z tymi torebeczkami takimi do pieczenia:)
polecam bardzo ale oczywiscie podrasowane:)

moglabys zrobic np zeberka zapieczone w tej torebce ale dorzuciwszy do srodka jeszcze jakas cebulke i pieczarki plus ta dodawana do opakowania [rzyprawa:)
do tego moge byc te pieczone ziemniaczki albo jeszcze takie podsmazane talarki ktore robie z ugotowanych ziemniakow:)

co Ty na to? ;)
łososia robiłam w sobotę i smakował, ale bez rewelacji ;)

poza tym, myślisz, że ja żeberka u mnie na osiedlu dostanę? modlę się, żeby piersi z kurczaka były ;)
image

powiem Ci ze tym sposobem mozesz zrobic kazde mieso:)

mysmy mieli tak zeberka, palki z kurczaka i piersi i wszystko bylo super:) musisz troszke bardziej doprawic niz to co daja w opakowaniu i dorzucic do tego worka jeszcze duzo pieczarek i cebulke zeby sie dodatkowy sosik zrobil:)

i my zawsze robimy tak ze miesko obtaczamy w tej danej przyprawie potem wkladamy do worka i potrzasamy tak jak mowia w przepisie:) zeberka wychodza najelepiej bo sa takie fajne krochotkie ze nawet noza nie trzeba...:))

ale kurczak tez wychodzil super:)

jak to sie bedzie pieklo w piekarniku to mozesz im to zaprezentowac zeby poidziwali Mysiorkowy kunszt kulinarny :P
a mówisz, że im go zrobić... dopiero doczytałam.... myślałam o dorszu w masełku czosnkowym, ale kurcze już o 10 rano nie ma dorsza i nie wiem czy dostanę...
image

ja znam fajny, prosty przepis na żeberka na ostro,
ja nie lubię ani żeberek, ani na ostro ale te wszystkim smakują :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

a to sreberko to taki rękaw? muszę się za tym rozejrzeć, bo jeszcze nie widziałam ani nie słyszałam ;)
image

o sreberku to mowilam apropos lososia i mialam na mysli folie aluminiowa :D

a to cos o czym mowie to taki rekaw foliowy jak sie zwykle kupuje ale powiem Ci ze ten jest bardziej wytrzymaly i lepiej zamykany, no i poza tym do tego dostajesz juz w opakwoaniu przyprawy - do wyboru ziolowoczosnkowa i paprykowo jakas tam ;)
hmmm... będę jutro w auchan to się rozejrzę....
dziś szybko mi pójdzie, fryty do piekarnika, piersiątka w paseczki i w przyprawie gyros podsmażyć, a między czasie sosik czosnkowy ;)

mężuś chciał tłusto to będzie miał :) czasem normalnie ma się ochotę na coś takiego, organizm sam się domaga, a z organizmem nie wolno walczyć :P
image

Salambo to napisz ;)
image

auchan w rumii to moj ulubiony sklep bo maja wszystko zawsze fajne, ladne i swieze - chociaz wedlin ani miesa nie kupuje w hipermarketach i auchan nie ejst wyjatkiem:)

poza tym jeszcze nigdy w auchan nie trafila sie niemila kasjerka, wszystkie sa zawsze sympatyczne i usmiechniete :)
Dziewczyny żeganam się na razie bo lecę na angielski do napisania potem pa pa :)
masz rację Tripgirl- ale nie wszystko tam dostanę, co chcę, dlatego uwielbiam wejherowski bomi i sopocką albę (chociaż w albie te wędliny wyglądają średnio)... a ostatnio i parę razy kupiłam mięsko i wędlinkę w auchan, oczywiście sprawdzając datę itd i było o wiele lepsze niż te osiedlowe moje ;)
a że będę w piątek z mamą zmotoryzowaną, to wykorzystam okazję na mega zapasy ;)
image

ahh a ja uwielbiam alme, to jest dopiero sliczny sklep :))
aha i oczywiscie papa ja-dwisia ;)
Tripgirl to do tego rękawa wrzucam żeberka, takie pokrojone w takie jakby dużo kostki prostokątne ;) a jakbym wsadziła tam piersi z kurczaka z dużą ilością masełka czosnkowego?
image

Mysiorka na dobra sprawe to mozesz tam wrzucic nawet buta :))

te piersi z maselkiem czosnkowym upieka sie w tym jak najbardziej ;)
but może być lekko twardawy :D

i co Wy z tym czosnkiem ?? inne przyprawy też istnieją ! :P
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

oj Salambo- czosneczek nie tylko smaczny, ale też bakterie wyżera:P
chwaliłaś się, że masz przepis na ostre żeberka a teraz udajesz greka:P no czekam koleżanko ;)
image

to dopiero jak do domu wrócę :)
za dużo składników żeby wszystkie spamietać :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

no niech Ci będzie- to napisz mi na nk :P
zaraz 14...
niedługo weekend tak w ogóle...
w sobotę mamy na wizytacji babcię z moimi rodzicami... robię ciacho Milky Way'a0 ciemny biszkopt przekładany pyszną masą z mleka w proszku :P łatwo się robi całkiem.
image

a moge poprosic o przepis? na to ciasto
image

image
tu jest przepis
http://smaczny.pl/przepis,milky_way
image

dzieki :)
image

image
no dziewczynki, 15 już :)
image

latwo Ci mowic!:)
Tripgirl ale i dla Ciebie lepiej, że 15 niż 14, co nie ?:)
image

kobiety szalone!!!
tyle postów!
nie chciało mi sie wszystkiego czytać :)

A ja się pochwalę: jutro przywiozą mi meble do kuchni, a w poniedziałek pan przyjdzie zamontować :)
No i dorwałam Indianę, co prawda tak jak myślałam - sporo drożej, niestety promocji nie było :(
image[/url]image[/url]
jeszcze 15 min i do domu :)
idę myć kubek :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

ja już te powolutku się zbieram- humorek mam lepszy więc do domku chcę gnać i mężusiem się zająć :)
image

no ja jeszcze godzine musze wytrzymac a juz mi maz pisze, ze ile on ma jeszcze sam w domu siedziec! ;))
niech obiadek przygotuje jak mu się nudzi :P
image

obiadek jest wiec nie ma co przygotowywac cholera no:)
niech kibelek wyszoruje, nie zaszkodzi ;)
image[/url]image[/url]
a ja kurde muszę zrobić obiad, powoli bezrobocie zaczyna mi się nudzić, gdybym cholerka miała to pierniczone prawo jazdy!!
a tak dziś się wymęczyłam tachając do domu zakupy. Bo kurde co dzień muszę iść do sklepu, bo nie daje rady zrobić raz pożądanych zakupów, bo ich po prostu nie doniosę. W końcu szlag mnie trafi i wsiądę w mojego malucha i będę jezdzić do sklepu bez prawka. I kupie 5 kg kartofli, a nie jak co dzień po 1 kg.
image[/url]image[/url]
:D

dziewczeta! czy wiecie ktora cukiernia w gdyni robi torty ze zdjeciem?:)
a w delicjach pytałaś?
oni tam różne myki robią, może i zdjęć się dochowali.
Wiem, że w Gdańsku ta co jest w przejściu podziemnym chyba szydłowski robią takie torty, więc trzeba by przylookać szydłowskiego w Gdyni :)
image[/url]image[/url]
na razie robie ankiete forumowa u nas w watku, jeszcze nie ruszylam tylka po cukierniach:)
cos mi sie kojarzy ze jest w gdyni szydlowski:) musze luknac
przypomnialo mi sie :)
co zrobilyscie z peirscionkiem zareczynowym?
ja swoj zdjelam, bo nie cierpie nic nosic na palcach a na jego miejscu jest obraczka.
zastanawiam sie jak to jest z wami
Ja noszę "pod" obrączką, czyli najpierw pierścionek, na to obrączka. Ale ja zawsze miałam coś na palcach, zwykle jakieś pamiątki. Ostatnio to był pirscionek od mamy za ostatni egzamin na studiach wraz z pierscionkeim od kompletu (co go na ślubie miałam) od babci za obronienie mgr.
Po oświadczynach tamte pozdejmowałam, a nosiłam tylko zaręczynowy, na znak nowego etapu w moim życiu :)
Do tego pierścionek jest baaardzo delikatny, prawie jak drucik, a obrączka ma 3 mm
o coś w tym stylu:
image
image[/url]image[/url]
właściwie to mój jest jeszcze delikatniejszy, mniej wykręcony i chyba oczko drobniejsze, no i relatywnie cieńszy
image[/url]image[/url]
Przepis na żeberka w pikantnym sosie :)

1,5 kg żeberek
5 ząbków czosnku
3 cebule
sól pieprz

sos:
1 szkl wody
1 szkl ketchupu
1 łyżka cukru
2 łyżki octu
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka musztardy
0,5 łyżeczki chili
0,5 łyżeczki pieprzu
0,5 kostki rosołowej
wszystkie składniki wymieszac

żeberka natrzec na noc sola i pieprzem, obsmażyc, ułożyc w brytfance, obłożyc pokrojoną w plastry cebulą i rozgniecionym czosnkiem, zalac sosem piec ok 1,5 h
świetnie pasuje do tego świeża bagietka

przepraszam ale na laptopie nie mogę korystac z litery "ci" :) doprowadza mnie to do szału ale nie umiem tego poprawic
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

mmm brzmi smakowicie :)
szkoda, że po żeberkach brzuch mnie zawsze boli :(

a na "ci" jest sposób, korzystać z przeglądarki firefoxa, która poprawia wszelkiego rodzaju literówki i ogonki ;)
albo mogłaś napisać w 2 osobie liczby pojedynczej, to byś uniknęła "ć" z formy bezosobowej ;)
image[/url]image[/url]
korzystam z firefoxa, ale mi nie poprawia :(
męczące jest to kombinowanie z tym ci, ale nie wiem gdzie mogłabym pójśc żeby mi to inaczej ustawili
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

hm... no to dziwne...
a może na jakimś forum komputerowym poszukać? albo udać "blondynkę" i poprosić chłopaków z forum o pomoc ;)
jak znam informatyków, to rzucą się, żeby Ci jak najprościej opisać gdzie to możesz ustawić w jakichś opcjach ;)
studiowałam informatykę (no powiedzmy), męża mam informatyka, pracowałam z informatykami - wiem jak na nich "trzepotanie rzęsami" działa ;)
image[/url]image[/url]
wiem, że działa :)
już wypróbowane ;) ale chwilowo nie mam się do kogo zwrócic a najlepiej by było żeby zobaczyc o co chodzi, bo ja sama dokładnie nie wiem ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

hej wszystkim!
Wy jak zawsze o gotowaniu :) uwielbiam czytac przepisy :) wszytsko zrobie w naszym nowym mieszkanku :)

ja pierscionek zaręczynowy nosze na drugiej rece z reszta pierścionkó, a obrączkę nosze samotna na palcu :)

image
a jeśli chodzi o komputery to ja raczej nie pomoge... niestety...
a trzepotanie rzęsami działanie tylko na informatyków :)

image
Hej Dziewczyny!
Salambo- przepis brzmi smakowicie- a to chilli to ma być świeża papryczka czy jakaś przyprawa?
A i czy wychodzi to bardzo ostre?;)

Ja noszę zaręczynowy razem z obrączka, bo mam obrączkę drobniutką do moich dłoni i bardzo ładnie się komponują :) poza tym mój zaręczynowy tak mi się podoba, że lubię sobie na niego popatrzeć ;)
image

hej laski :)

ja swoj zareczynowy nosze na drugiej rece, przelozylam go a w jego miejsce obraczke:)

Salambo nie masz serca! taka jestem glodna, wlaze i od razu z bomby ten przepis na zeberka mniam mniam :)
a ja się o to chili dopytać nie mogę ;) piec 1,5h? ale z termoobiegiem to chyba godzinka wystarczy co... ;) może bym to zrobiła w niedzielę... nie wiem :] nadal nie wiem :] może mnie natchnie na zakupach :P
image

cześć Koleżanki :)

ja tylko na chwilę, bo zaraz wychodzę do pracy, więc tylko się przywitam i pożyczę miłego dnia, ech pogadałabym dziś sobie z Wami znowu ale się nie da :(

a pierścionek noszę na drugiej ręce, mamy dwukolorowe obrączki wiec obrączka z pierścionkiem razem to w moim przypadku by było "za dużo szczęścia" :)
no tak, co za dużo, to niezdrowo ;)

oj to ciśnienie nie nastraja do pracy... ja najlepiej czułam się jak był śnieżek i mrozik, a jak odwilż idzie to boli główka, chociaż wczoraj było gorzej ;) niż już suchą nogą przeszłam przez śmiechowskie błota ;P
image

ja bede monotematyczna i powiem ze szukam natchnienia na dzisiejszy obiad:)

a tak wogole to w weekend pierwszy raz w zyciu bede robic gulasz tylko musze jakis rpzepis znalezc:)

mam taka kochana kolezanke ktora zawsze w piatek rano przed praca idzie na hale wiec poprosilam ja zeby mi swieze miesko tam kupila ;))
jak ja robię gulasz to bez przepisu ;) po prostu daję ulubione przyprawy, dodaję też paprykę, cebulę, czosnek... i jakoś wychodzi :)

ja ugotowałam wieczorem rosół, żeby był na dziś, ale zapomniałam schować do lodówki :]
chociaż po zakupach, to pewnie zjemy coś w sphinxie- tylko że mi tam zawsze coś szkodzi :/
image

Tripgirl zrób leczo- zajmie Ci pół godzinki, ale uwielbiam to jedzonko ;) jak chcesz, to napiszę Ci jak robię :P
image

hmmm w sumie to leczo to nie jest taki zly pomysl, dawaj przepis ;))
ja mam pomrożone już pomidorki pokrojone i papryczkę, więc jest mi łatwiej ;)
najpierw podsmażam przyprawioną Delikatem kiełbaskę (całą laskę), potem dodaję dużo papryki w paseczkach (ale nie za cienkie), pomidorki w ćwiartkach albo troszkę mniejsze i duuuuuuużo cebulki :) i to wszystko ma się razem dusić aż wytworzy się taki naturalny sosik i warzywa będą mięciutkie... doprawić warto oczywiście Delikatem albo po prostu solą i pieprzem...
Jak już na patelni zrobiło się bardzo wodnisto;) dodajesz mały koncentrat pomidorowy, dokładnie wmieszać trzeba go w warzywka i sosik... trzymasz jeszcze na ogniu z 5-10minut, musisz sama ocenić;) co ważne, ogień czy stopień grzania niech będzie średni (w kuchni elektrycznej 2) :)
image

a tu masz wersję Kuronia jak masz chęć podejść do leczo ambitnie ;) bo moja wersja to taka na szybki obiad ;) aha i pomidory mogą być takie miękkie, ja zawsze dodaje takie, co już na kanapki się nie nadają :P
http://www.kuron.com.pl/przepisy/art365.html
image

dziekuje Ci bardzo moja kochana Mysiorko:) az mi zrobilo blurp w brzuszku :D
pomyślałam, że może zrobię to leczo w niedziele dla gości a do tego te ziemniaczki
http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/obiady/zapiekane_z_serem_w_koszulce_z_boczku

paprykę, pomidorki, ziemniaki mam... leczo uwielbiam... tylko urozmaicę tym kabaczkiem może :P
chyba fajny zestaw na taką ciepłą kolację, bo mięchem chyba nie chcę ich faszerować...
image

nie mam dzis czasu więc na szybko :)

chili to ma być w proszku, zmielona papryczka,
wychodzi średnio ostre, zależy co kto lubi :)

co do pierścionka to ja go noszę na lewym ręku a obrączke na prawym, wyczytałam w jednej mądrej książce, że właśnie w ten sposób powinno się nosić :)
chętnie bym Wam pokazała jaki jest ładny, ale nie mogę zapisac zdjęcia :(
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

to daj link :)
image

helou!
a ja dziś znów oddalona od kompa, bo kupiłam chyba już 10 w mojej kolekcji książkę Pilipiuka i się oderwać nie mogę :)
image[/url]image[/url]
ja tez kiedys namietnie czytalam Pilipiuka :*
oj i mial byc usmiech a nie buzi, ale w sumie coz to szkodzi ;))
też uwielbiam Pilipiuka,
a co kupiłaś ??
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

a ja nie znam ;) ale zaraz poszukam ;]
image

no ja się nie mogę doczekać na 4 cześć Oka jelenia, bo kurcze tak wychodziły jedna po drugiej co 2 tyg, a od lata cisza... teraz właśnie kończę trylogię o siostrach Kruszewskich :)
image[/url]image[/url]
no teraz właśnie mam 3 część "Dziedziczki"
oprócz tego cały zbiór o Jakubie Wędrowyczu, 3 części Oka jelenia, 2586 kroków, Operacja dzień wskrzeszenia i czytałam ale nie mam Czerwona gorączkę.
aha no i te siostry Kruszewskie też mam
image[/url]image[/url]
http://www.wojslawice.fabryka.pl/ hihihi
image[/url]image[/url]
dziewczyny a o czym są te książki- jaki podtyp literacki?
image

to jest polska fantastyka:)

jak dla mnie seria o Wedrowyczu jest najlepsza, to jest seria o bimbrowniku, ktory jest lowca wampirow :D
a polecacie jeszcze ksiazki ktoregos z autorow wydajacych w Fabryce Slow?
w sumie nic więcej z Fabryki słów nie czytałam, raz jakiś zbiór opowiadań różnych autorów, fajne to było ale tytułu nie pamiętam :(
image[/url]image[/url]
ja ostatnio tak wogole to kupilam sobie nowego Kinga-Reka Mistrza ale nie powiem zebym byla jakos zachwycona po przeczytaniu.

Ostatnimi czasy to bylam zadowolona tylko z zakupu najnowszego Cobena...
hmmm skoro lubię Tolkiena i Sapkowskiego też, ale mniej- to może i to było by fajne :)

Jestem taka zła na faceta ze sklepu internetowego- podobno 31.10. wysłał mi pocztą instrukcję i karte gwarancyjną do lodówki, ale nadal nie doszła... zdeczke długo, co? pan mówi, że z pocztą tak bywa, tyle że ja w tym samym czasie wysyłałam listy i dochodziły w 2-3 dni... jakby nie mógł się wysilić na list polecony... a teraz jak domagam się ponownej wysyłki, to napisał, że kart już nie ma, a gwarancja dużo waży... a ja się tak nie dam, lodówka była droga, a ja nawet nie wiem, czy ją dobrze nastawiłam :/ a poza tym- co to za tłumaczenie?
image

Kinga czytywałam kiedyś, już nic nie pamiętam ;)
Coben nawet mi się podobał, ale po przeczytaniu 3 książek zaczęła mnie nużyć jego schematyczność fabuły, tak jak u Browna.
Ogólnie lubię ostatnio polskie autorki, polecam Hanny Kowalewskiej "Julita i Huśtawki" no coś pięknego! pięknie napisane, bardzo takie hm... wrażliwe, nie wiem jak napisać :)
No i Anny Janko "Dziewczyna z zapałkami" trudne, ale podobno po paru latach małżeństwa tak jest :)
To są 2 książki które zrobiły na mnie takie wrażenie ostatnio, a połykam je tonami ;)
Ooo bardzo ciekawa jest też "Złodziejka książek" - Markus Zusak

image[/url]image[/url]
ja już powoli świruję :P dziś bawię się w pocztę- nakleiłam już 190znaczków na list ;)
image

o jaaa
mi kiedyś dali takie coś do roboty, pakować hasła na nowy kwartał i nalepiać znaczki, adresy na szczęście też były naklejane... brrr
sekretarka nie mogła i mnie zaprzęgli przepraszając mnie baaardzo ;)
ale wtedy była nowym pracownikiem, więc spoko ;)
image[/url]image[/url]
ja juz tu dostaje peirdolca:) neich ten wekend juz sie zacznie no!czas sie slimaczy tak ze o moj boze:)

a ja muze jeszcze kupic papryki i odzywke do wlosow i wolalabym to zrobic w trakcie rpacy a nie po ale jakos szef wtardo siedzi i nie chce do domu pojsc...:)
my mamy dziś wyjątkowy luz, szefowej nie ma, delegacje się porozjeżdżały, ludzi mało dzwoni i tak sonie przy radyjku naklejam znaczki ;) no..czasem robię wypad do kuchni po cukierki "bajeczne" :D
image

dziewczyny mamy w koncu nasz upragniony weekend :)
macie jakies plany na andrzejki?

image
o ja jestem w szoku!

ajeczka - mamy podobne gusta. Ja trzecie oko przeczytalam w czasie podrozy pozlubnej, i pare innych tez, ale moj chlop jest przyzwyczajony ze dobra ksiazka mnie wciaga, ale na krotko bo ja niestety za szybko czytam :( zjem ksiazke w 3 godziny i pozniej glod ze hej!
a z sapka to sie bronilam tak wogole :)

ajeczka, a ty w fandomie bylas?

milego likendu.
tu nas zasypalo, na ten moment jest 65 cm sniegu i ciagle sypie. FAJOWO :)
w pracy mielismy glupawke i z panami inzynierami naukowcami obrzucalismy sie sniezkami jak dzieci. ubaw na calego :)
dziewczyny mam pytanie z innej beczki :) mianowicie udalo Wam sie sprzedac suknie ślubną? jeśli tak to ile to trwało?

image
maxaga: mam tak samo, połykam dosłownie książki i strasznie mnie to wnerwia, ale jak coś mi się spodoba, to czasem wracam i okazuje się, że wielu rzeczy nie pamiętam :)

a co to jest fandom??

nikita987: ja moją "sprzedałam" na 3-4 miesiące przed ślubem i miałam kilka chętnych, ale dawałam dobrą cenę, praktycznie suknia z welonem kosztowała niewiele więcej niż nowy welon z tego kompletu.
image[/url]image[/url]
to ja się dopisuję do klubu,
też połykam książki w mgnieniu oka :)
mój prywatny zbiór liczy w tej chwili ponad 600 pozycji :)

właśnie wróciliśmy z Kazimierza, było super :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

a i jeszcze z fabryki słów czytam i polecam:
- Milenę Wójtowicz - Załatwiaczka i Podatek
- Ewę Białołęcką - Kroniki Drugiego Kręgu i Wiedźma.com.pl
a mój mąż bardzo lubi Maję Lidię Kossakowską
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

salambo - widze, ze tez dokonujesz dobrych wyborow czytelniczych :)
ja wlasni skonczylam kolejny tom jablonskiego, ale to nie lektura dla wszystkich ;)
co do p. bialoleckiej - dopoki nie poznalam jej na ktoryms tam konwencie to bardzo lubilam jej ksiazki. pozniej troche mi przeszlo i tak zostalo do dzis.
ja wogole pozeram polska fantastyke z roznych wzgledow, ale jestem zdania ze jest na bardzo wysokim poziomie.
wyglada na to, ze jestesmy narodem bajarzy ;)

milego poniedzialku kobitki.
chlapa, zimno snieg, deszcz i pol metra sniegowego blota. ja nie chce!!!!
cześć przywitam się tylko na chwilkę, bo jutro pobudka o meegawczesnej porze i 12 godzin zajęć :/

i dopiszę się do klubu czytających dużo i czytających szybko ;)
tylko fantastyki nie czytuję raczej, jedyny wyjątek to Tolkien, którego jestem wielbicielką od lat, trylogię przeczytałam trzy razy, pierwszy raz w wieku 15 lat...
maxaga czy Białołęcka okazała się być zołzą ?
:)
właśnie różne opinie słyszałam od ludzi którzy poznawali osobiście jakieś "gwiazdy" czy też osoby publicznie znane z kręgu zainteresowań, mało kto wypowiadał się o tych ludziach miłym słowem, a wielu właśnie wręcz traciło zainteresowanie twórczością takiej osoby,
ciekawe ile to mozna stracic przy bliższym poznaniu, i ciekawe jest właśnie to, że charakter i zachowanie danej osoby wpływa na odbieranie jej sztuki
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Dzien Dobry dziewczeta:)

co do mojej sukni to nie sprzedalam jej, bo zdecydowalam ze zostawie ja sobie na pamiatke i teraz wisi sobie spokojnie w szafie;)

ja mialam fajny weekend, zlecial bardzo milo:) i dostalam od meza przyspieszony prezent na Mikolajki - zestaw nowej DKNY - pachnie slicznie ! :)

Milego Dnia!
helou helou!

ja siedzę jak na szpilkach i czekam, az przyjedzie monter do kuchni, miał być 8-9, już prawie 10.00 a go nie ma :(

Ja w weekend latałam pl sklepach i szukałam zlewu i baterii :)
No i kupiłam sobie te piekielnie drogie oficerki, mąż mnie namówił, ale są taaakie piękne!
image[/url]image[/url]
Hej:) ja dziś marznę w pracy- jak zawsze po weekendzie, gdy biuro stoi puste.
Tripgirl- super prezent :)
my mieliśmy wczoraj fajnych gości, długo siedzieliśmy, drinka dobrego mój mężuś robił mi kilka razy, więc nie byłam w stanie sprzątać po ich wyjściu;) dlatego wstałam dziś o 6 i zrobiłam bułeczki, zapakowałam zmywarkę i nastawiłam pralkę :]
no i mam nowe buty ;) czarne oficerki z takimi jakby guziczkami ;) chciałam takie saszki lakierowane, ale podeszwa to nawet nie 2cm, więc za zimno by było ;)
image

uf... koleś przyjechał, pogubił się biedaczek ;)
zrobiłam mu kawę i bierze się do roboty
image[/url]image[/url]
ajeczka to pilnuj teraz pana, żeby dopracował każdy szczególik ;)
image

cześć dziewczyny :)
Od 7:00 nadrabiałam wszystkie wasze posty ;) Właśnie skończyłam i oczywiście zapomniałam co chciałam napisać :D

Salambo - ja też uwielbiam Kubusia Puchatka od zawsze i pokój dla dziecka na pewno będzie Kubusiowy :D

Mysiorka - meble kupowaliśmy z Szynaki - w Wejherowie na Przemysłowej mają swój sklep - dużo taniej niż w Gdańsku :)

Książki uwielbiam :D Ostatnio mąż mnie wciągnął w czytanie Cusslera - on ma całą kolekcję (dzięki mnie) i teraz mam co czytać ;)

A co do poprzedniego tygodnia to był strasznie zabiegany...
mieliśmy jechać we wtorek do Niemiec. W poniedziałek w pracy około 10 dzwoni mój mąż i mówi, ze jego wujek (ojciec chrzestny) nie żyje... 49 lat, wszyscy o nim mówili, że to złote serce... no i to serce niestety go zawiodło... a jeszcze 2 miesiące temu był u nas na ślubie... no i zmiana planów - we wtorek o 11 pojechaliśmy do Milanówka, w środę o 11 pogrzeb, stypa i powrót do domu. W Wejhu byliśmy po 20, szybkie pakowanie i ostatnie zakupy. W czwartek pobudka o 5 rano i przed 7 wyjazd do Hamburga... no a wczoraj rano powrót, wróciliśmy na taniec z gwiazdami...
Ech, jak nam się nie chciało dzisiaj wstawać do pracy :/

No, a przez ten skrócony pobyt nie zdążyliśmy za wiele objechać, ale obkupiłam się w Douglasie, akurat były przeceny (ponad 50%) i kupiłam sobie, mamie i teściowej perfumy :D Mój ukochany Wish był za 19,95 euro! :D Żałuję, że nie kupiłam więcej :)
image
image
eee ja mam łatwą tą kuchnię i niewiele roboty przy niej, co prawda on te meble skręca z kawałeczków, tak jak lego ;)
jedna szafka już stoi
image[/url]image[/url]
sunny kiedyś byłam na Przemysłowej- a wiesz jakim tam dojadę autobusem? zaraz sobie na mapkę jakąś zajrzę :)
kurcze ciekawe za ile była tam kate moss- mogłam złożyć u Ciebie zamówienie :D
image

Sunny to blisko Chopina-tej telewizji kablowej?
image

Mysiorka - dojedziesz tam "1". Ona jedzie od Ciebie prawie spod bloku - z głównej... a wysiąść musisz przy Elektrowni. Zaraz za Elektrownią jest ten salon. Chopin jest jakieś 400 metrów wcześniej ;)
image
image
Wysiąść musisz chyba na przystanku "Rogali" :)
image
image
eee no jak mnie nie ma to piszecie pracowicie i ja potem nie mam siły tego czytać, a jak nie mam co robić, bo przeczytałam wszystkie dostępne książki, a po mieszkaniu grasuje mi obcy facet, to was akurat nie ma, nooo
foch! ;)
image[/url]image[/url]
no ja wlasnie chcialam sie Was spytac jak macie zorganizowane swieta w tym roku:) jak godzicie wizyte u tesciow i rodzicow etc.

My w zwiazku z tym wszystkim podjelismy sie zadania zorganizowania Wigilii u nas :))
o właśnie, ja też byłam ciekawa, do tego u nas jest większa komplikacja, bo tu mam teściów tylko, a na mazurach, mamę, babcię i ciotki, w sumie z 10 osób z którymi zawsze od kiedy pamiętam spędzaliśmy Wigilię.
Mama chciała zaprosić teściów do siebie, ale teściowa nie lubi jeździć samochodem, twierdzi, ze to niebezpieczne i ze nie ma czym oddychać w samochodzie, teściu z kolei to odludek i nie lubi świąt i wszelkich zgromadzeń przy stole i też nie chce jechać.
Więc w tym roku robimy Wigilię u nas, tylko dla nas i teściów, a rano jedziemy do mojej mamy. Była wielka awantura, że nie będzie nas na wigilii, ale mamy argument, ze to nasza pierwsza wspólna wigilia i ze wreszcie mamy urządzone mieszkanie, to wigilie robimy sami. Za rok pewnie pojedziemy do mamy, a teście jak nie chcą, to niech siedzą sami w domu, ja nie mam zamiaru co roku spędzać wigilii z nimi, bo maja swoje fanaberie. o!
image[/url]image[/url]
to faktycznie jakeis dziwne podejscie maja...:)
przy takich komentarzach to ja bym nawet juz w tym roku pojechala na te mazury ale moze faktycznie wypasc troche nieladnie:)

u nas nie bedzie duzo osob bo nasza dwojka, tesciowa bedzie sama bo tesc jest za granica i wraca na nowy rok dopiero, bedzie moja babcia i moja tato - moja mama nie zyje, no i moze jeszcze kuzyn wiec w sumie jakies 6 osob ale dla mnie to i tak bedzie wydarzenie bo wigilia u nas to jednak jakas odpowiedzialnosc:)

moj M. sie smieje ze musimy sie ustawic tak, zeby goscie wszystkie potrawy doniesli a my zrobimy barszcz :D
Dzięki Sunny, może przejadę się w sobotę jak Mąż będzie na uczelni- będę miała ponownie bilet metropolitalny na wszystko, to mogę jeździć ;) jest cholernie drogi, ale wkurza mnie ciągłe kupowanie biletów, bo miesięczny na skm śmiechowo-sopot mi nie starcza :]
image

Nie ma sprawy ;)

A co do Wigilii to pewnie zrobimy tak jak w ubiegłym roku. Najpierw pójdziemy do szwagierki, tam będzie szwagierka ze szwagrem i córkami (moją chrześniaczką i męża chrześniaczką), teściowie oraz babcia i siostra szwagra. A potem pojedziemy do mojej mamy na drugą kolację wigilijną, na której będzie moja mama, ciocia, brat i jego dziewczyna. W ubiegłym roku też tak robiliśmy i wszystko się udało ;) No chyba, że na drugą wigilię zamiast do mamy pojedziemy do cioci, u której byliśmy 2 lata temu (też z mamą, ciocią, bratem i przyszła bratową). U cioci zawsze jest mnóstwo ludzi, ale w ubiegłym roku nie robiła u siebie bo była bardzo chora... Jeszcze zobaczymy jak to wyjdzie ;)

A co do prezentów to mam już wszystko dla męża i dla teściowej. Dla mamy wiem co kupię, musze tylko zamówić, dla chrześniaczek już też wiemy co kupić (a narazie mamy dla nich prezenty na Mikołajki). A pomysłów jeszcze nie mam co kupić teściowi, bratu, przyszłej bratowej i szwagierce ze szwagrem... Jak tylko będę tu miała więcej luzu to zabiorę się za szukanie i kupowanie prezentów ;) Lubię mieć wszystko wczesniej, żeby nie latać na ostatnią chwilę po mieście ;D
image
image
hehe sunny ja też tak lubię :)
część prezentów tez juz mam kupionych, a część już obmyślonych,
tylko za chiny nie wiem co kupić szwagierce,
na świeta jedziemy do Gdańska, do moich rodziców, M. wie jak bardzo mi na tym zależy więc sam zaproponował, w zeszłym roku też byliśmy, mama M. nie żyje a teścia mało co święta obchodzą więc myślę nie jest to zbyt wielkie poświęcenie,
chociaż moge i się mylić,
ale ja nawet nie mogę sobie wyobrazić świąt bez rodziców
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

mam takie pytanie z innej beczki:
co mam zrobić jak chce lodówkę wyrzucić?
dzwonię do jakieś firmy, w nocy porzucam na polu czy co?
image

ja Ci odpowiem :)) generalnie powinnas wywalic sa jak jest wystawka ale wystawki jesienne juz byly- a zimowych nie ma, nastepna na wiosne bodajze;)

jest kilka firm, ktore zajmuja sie utylizacja tego typu rzeczy ale teraz juz tak z glowy nie podam Ci nazw - poszukaj w necie, tylko nie gwarantuje czy kasy za to nie biora jakiejs...

moze jesli to dzialajaca lodowka to lepiej oddac jakiemus domowi samotnej matki albo dziecka pod warunkiem, ze po nia przyjada i zabiora - taki fajny gest na swieta :)

a teraz ja z innej beczki - dostalam wiadomosc na maila ze dzis po poludniu a najdalej jutro rano dostane zdjecia do sciagniecia, zeby zrobic mojemu M. niespodzianke urodzinwoa w postaci foty w ramce:)

a do konca tygodnia powinno byc ogolnie wszystko juz gotowe dla nas jupi :))
aaa i wogole robilam w sobote pyszne ciasteczka czekolwadowe, super proste!

zaraz wkleje przepis :D
nie wkleje bo znalezc nie moge no ale wyszly bardzo dobre :P

moj tato nas odwiedzal w sobote i dalam mu kilka dla babci, dzis babcia dzwoni i dziekuje za ciastka, mowi ze pyszne a jak powiedzialam ze sama upieklam to powiedziala ze nie wierzy haha :D
hmmm wiesz ona dział, ale jest bardzo stara i trzeba ją co 2tyg rozmrażać, bo cieknie strasznie... więcej z nią zachodu niż pożytku... obdzwoniłam firmy, żadna lodówkami się nie zajmuje a w zakladzie komunalnym też nikt nie wie... chyba muszę sama zawieźć do eko-doliny, ale to jest w łężycach i skąd ja transport wezmę...
image

z tego co ja wiem, sklep od którego kupujecie nową lodówkę, powinien Wam zabrać starą, oczywiście za opłatą,
u mnie na osiedlu grasuja złomiarze więc się spytałam jednego czy zabierze lodówkę i nie było problemu :))

tripgirl narobiłaś mi smaka teraz dawaj przepis :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

ale my jej używaliśmy jeszcze 2 tygodnie zanim uruchomiliśmy nową... stąd ten problem...
hmmm może wywieszę ogłoszenie, że oddam lodówkę... muszę z mężem zagadać, bo tylko miejsce nam zajmuje :/
image

Nasz wątek jeszcze istnieje??
Normalnie przejdziemy do histoii weselnika! :)
image
image
Mysiorka daj ogłoszenie, że oddasz, myśmy tak zrobili z kuchenką i tego samego dnia dzwoniło kilka osób i od razu zabrali.

myśmy wczoraj ustalili co ze Świętami, jedziemy do mojej Mamy jednak, na początku był pomysł, że w Wigilię popołudniu pójdziemy do Teściowej, a na wieczór pojedziemy do Mamy (70 km od Gdańska), ja byłam taka gierojka i mówiłam, że tak zrobimy jak było daleko do Świąt - a ostatnio jak sobie pomyślałam, że moja Mama będzie sama w Wigilię rano (u nas to zawsze taki już megaswiąteczny poranek, dajemy sobie wtedy prezenty i robimy śniadanie, potem jest duża rodzinna wigilia u cioci albo babci, a my taką naszą mała "prywatną" mamy właśnie rano ;)), to jakoś mi mina zaczeła rzednąć, zaczęłam kombniować, że moze pojadę sama w poenidziałek (mamy wolny cały tydzień świąteczny), a Mąż dojedzie w środę - na szczęście Wojtek stwierdził, że pojedziemy razem w poniedziałek i wrócimy do jego Mamy na 2. Święto :) Wczoraj Teściowa była u nas na obiedzie i nie miała nic przeciwko na szczęście więc jestem megaszczęśliwa... :)
Mysiorka: z lodóką, to nawet na trojmiasto.pl wystarczy napisać w rubryce oddam. A kumpel zrobił podobnie jak Salambo, ale nie zdążył wynieść lodówki, bo menel z tej samej klatki powiedział, że chętnie weźmie, tyle ze kolega w wieżowcu mieszka. Ale jak wystawisz, to powinna zniknąć ;)
image[/url]image[/url]
aha, blat już leży, dziury wycięte, akurat jak byłam w sklepie, to nie słyszałam hałasu, biedni sąsiedzi ;)
bałam się, że będzie stosunkowo żółty, a okazał się beżowy, identyczny jak kafle :) to tylko w sklepie tak wyglądał
image[/url]image[/url]
Salambo wydrukowalam sobie ten przepis i ma na chacie, i zgadnij co ...:P jak nie zapomne to go jutro wezme i wkleje :D
i znowu gadam sama do siebie ;)
piekarnik podłączony, płyta też, teraz pan-monter walczy z głupim przyłączem do wody.
A w piekarniku niespodzianka: naczynie żaroodporne z pokrywką :)
Nie zwracałam uwagi na kolor zegarka w piekarniku - jest czerwony, co świetnie się zgrało z płytą podswietloną również na czerwono :)
image[/url]image[/url]
aa to my w tym roku "omijamy swieta".
zadna z rodzinek by sie nie pogodzila z tym ze jedziemy do drugiej, bo juz mialam sceny zazdrosci z obu stron o byle co.
w zwiazku z tym jedziemy na swieta do...austrii na biale szalenstwo.
Kasa na prezenty i tak by poszla spora, wiec troche zaoszczedzilismy, troche tez z tego powodu ze w tym roku po raz pierwszy mamy prawdziwa 13 i bedzie fajnie.
tak wiec w tym roku nie jedziemy do nikogo i jest sprawiedliwie :)
aa to my w tym roku "omijamy swieta".
zadna z rodzinek by sie nie pogodzila z tym ze jedziemy do drugiej, bo juz mialam sceny zazdrosci z obu stron o byle co.
w zwiazku z tym jedziemy na swieta do...austrii na biale szalenstwo.
Kasa na prezenty i tak by poszla spora, wiec troche zaoszczedzilismy, troche tez z tego powodu ze w tym roku po raz pierwszy mamy prawdziwa 13 i bedzie fajnie.
tak wiec w tym roku nie jedziemy do nikogo i jest sprawiedliwie :)
Jest tam kto? :)
image

no ja :D
ale z doskoku, szkolę nową pracownice i czasu mi brak :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

ja jestem ale strasznie nieprzytomna wiec tak jakby mnie nie bylo :D
Bo chciałam się poradzić która pościel ładniejsza :P
zawsze kupowałam z andropolu, ale one kosztują ponad 100 i stwierdziłam, że tym razem jakąś tańszą załatwię... niestety nie udało mi się znaleźć żadnej pod kolor ścian (zielone) ale to chyba nie jest takie ważne... te dwie mi się spodobały ;)
imageimage
image
image

jakieś małe te fotki, ale images shack coś dziwnie działa, jakiś błąd... podoba mi się ta różowa bardziej, ale ta pierwsza będzie się mniej gryźć z zielenią...
image

absolutnie nie chce byc niedobra ale w sumie to mi sie zadna nie podoba :P ale gdybym miala z tych dwoch wybrac, to pierwsza;)
Tripgirl ja mam dobry gust, więc nie chcę być nie dobra i nic nie mówię :]
image

po prostu nie za bardzo przepadam za taka kolorystyka ;)*
a te ładniejsze (to już andropol) ?
image
image
image
image

a tą mam, idealnie pasuje mi do wystroju;) :
image
image
image

tak:) lepsze kolory, podobaja mi sie wszystkie oprocz 1 wzoru
tylko że chciałam znaleźć coś neutralnego, niekoniecznie w zieleni, jakiś krem, biel, szczególnie, że potrzebuję rozmiar 180x200 a ciężko dostać taką pościel...
image

o to faktycznie nietypowo, my z kolei mamy wielgachna koldre 200x220 wiec automatycznie posciel staje sie drozsza ze wzgledu na jej rozmiar:)
no a dla nas 160 była za mała, a 200 już za duża, więc wzięłam 180 no i teraz mam problem :/
image

witam :)
znów coś przespałam? ;)
pan się nie wyrobił wczoraj z kuchnią, zrobił tylko dól, dziś kończy górę, już polowa szafek wisi :)

co do pościeli to nie wiem, ja nie lubię w sumie wzorków, dla mnie najfajniejsza jak jest flanelowa :)
i ostatnio coraz bardziej zastanawiam się nad kołdra 200x220, bo w nocy mąż mi wyrywa kołdrę i pakuje pod siebie hehe
image[/url]image[/url]
a taka flanelowa to jest taka jak koszule flanowe, taki sam materiał? jakoś sobie nie wyobrażam pod tym spać ;)
image

flanelowa jestmieciutka:) fantastyczna na zime, nie ma nic bardziej miusinskiego niz posciel flanelowa :D

a koldre 220x200 bardzo polecam, jest przeogromna:)
hmmm to może zaraz poszukam takiej, ale nie wiem czy będzie 180x200 :(
image

flanela to taka jak te piżamy, z takim jakby meszkiem, tylko że na ogól grubsza. Choć ja mam też z cienkiej i chyba nawet ją wolę. Śpi się jak w puchu, jeśli do tego ma się miękką kołdrę, a nie sztywną (moja mama ma takie bleee). No i prześcieradło też flanelowe, właściwie to ja większość prześcieradeł mam flanelowe, bo się nie zwijają podczas spania
image[/url]image[/url]
nie ma :(
a co z tym przepisem na pizzę od Sunny? ;)
image

właśnie odkryłam, że zaoszczędziłam 100 zł na baterii do kuchni!
Chciałam pokazać bratu jak wygląda, szukam patrze a one najtaniej na allegro za 299. Ja zapłaciłam 218 w castoramie!
Tyle, że moja jest taka zmatowiona, a w necie wszystkie są błyszczące, więc może to jakiś starszy model
image
image[/url]image[/url]
mam bardzo podobną :)
tylko że znakomici projektanci orlexu zrobili miejsce na zlew przy oknie i z powodu kranu nie otworzę okna i go nie umyję :] mąż to zrobi od zewnątrz, bo jest daszek pod naszym oknem :P
image

dziewczyny co to jest WYTWORNICA baniek? :P
image

o jaaa jakie kombinacje :)
w sumie to chciałabym mieć zlew pod oknem. Ale na etapie projektowania instalacji, ja byłam z moim mężem dopiero 2 tyg ;)
trudno było żebym narzucała swoją wizję, a on miał zupełnie inne pomysły, teraz robię mieszkanie właściwie po mojemu, a on tylko kiwa głową. No ale to wcześniejsze zaprojektowanie niestety wymusza na mnie inne pomysły niż bym chciała.
image[/url]image[/url]
to to co się dziewczyny z 2009 składają?
no to pewnie taka maszyna, co robi bańki mydlane na wyjściu z kościoła, wiesz zamiast płatków róż, ryżu i grosików, albo dodatkowo, cholera wie ;)
to pewnie działa na zasadzie jakiejś dmuchawy i kółka z dziurkami maczanego do mydlin i masz fruwające bańki ;)
image[/url]image[/url]
ja tez zawsze chcialam miec pod oknem no ale coz, chciec a miec to czasem duza roznica :D

na szczescie w przyszlosci bedziemy gdzie indziej mieszkac a tam bede miala duze pole do popisu :))

wlasnie odebralam zdjecia do dowodu, nawet nie sa takie najgorsze...:)

ile trzeba zlozyc do nowego dowodu a ile do prawa jazdy? :)
mnie uderzyło słowo WYTWORNICA- powaliło mnie dosłownie :D

Tripgirl jak leczo wyszło?;)
ja nie wiem, co dziś zrobić na obiad- chciałabym coś lekkiego- chodzi mi po głowie od wczoraj spaghetti carbonara, ale nie dostanę u mnie parmezanu :/
macie pomysł na szybki makaron z czymś (tylko nie sosy na bazie pomidorów- na to nie mam ochoty;) ??
image

a wlasnie:) leczo wyszlo bardzo dobre, najedlismy sie, zrobilam takie na ostro:)

mysmy wczoraj jedli bolognese:))

chyba podsmażę boczek z czosnkiem i do tego makaron nitki... Mąż nie będzie zachwycony, ale zje :]
image

Maz niech nie marudzi tylko wpiernicza ;)
kolezanka jedzie dzis do ikei wiec sobie zamowilam u niej obraz do kuchni:) wiem ze nie powinnam bo u nas w tym miesiacu bardzo ciezko, ale sie powstrzymac nie moglam...
Dobrze, że od nas nikt nie jedzie :P

U nas w tym miesiącu super, bo ku mojemu zaskoczeniu dostałam premię w postaci "13"- ale wszystko zostało odłożone albo na szkołę albo na stół i krzesła. Więc nie szaleję :)

Przeczytałam na ogłoszeniach jak wiele osób potrzebuje różnych rzeczy- dziś pokażę mężowi i zadzwonimy gdzieś w sprawie tej lodówki.
image

ja mogę do IKEA piechotą przez las dojść :)
czasem tak robimy, ze spacerek po lesie, a potem na ciacho do empiku.
bo w weekend do ikei nie ma co wchodzić, bo jest jedna wielka masakra!
a teraz będę się musiała wybrać po stół i krzesła, bo te co mam to nie pasują :(
żyrandol ładny do kuchni widziałam w obi, taki łaciaty brązowo pomarańczowy...
no ale sama przez las nie pójdę, dzików się boje.
Podjadę busem a wieczorem mąż mnie odbierze i tyle, może jutro?
Chciałbym mieć tą kuchnię, już tak na tip top :)
image[/url]image[/url]
spokojnie Ajeczka- już zaraz zaczniesz szaleć z pojemniczkami i innymi duperelkami ;) Moja kuchnia stoi w miejscu, bo zawala ją stara lodówka, krzesła plastikowe i drabina- no i trzeba ściany troszkę domalować jeszcze.
image

pojemniczków w sumie nie muszę kupować, bo ja gospodarstwo domowe prowadzę sama od ponad 10 lat, to tych pierdółek mam tyle, że muszę wywalać :)
Jestem przyzwyczajona do moich pudełek na drobiazgi, a że wszystkie szafki mam zamknięte, to nie muszę nic dopasowywać, bo i tak ich nie widać :)
Brakuje mi karniszy np, zasłon/firanek. Bo stare karnisze zostały w starym mieszkaniu, a zasłony też wole nowe, bo te już mi się opatrzyły przez tyle lat, z resztą wypłowiały.
W sumie w kuchni mam żaluzję, ale zieloną. Nie pasuje w ogóle, będę musiała wymienić, trochę szkoda bo zamontowaliśmy ja pół roku temu, gdy nie śniłam że kiedykolwiek będę miała jakieś meble w kuchni.
No ale na szczęście kosztowała może ze 30 zł, kupiłam ją pod kolor obrusu ;)
image[/url]image[/url]
spokojnie, ja firanki mam tylko w sypialni jak narazie ;) ratują nas rolety- słynne już na weselniku ;)
no i nie mam za bardzo kloszy na żarówki- w salonie i sypialni wiszą takie papierowe z ikei, a w kuchni i przedpokoju wcale :]
image

Jejuś, ale dzisiaj miałam dużo pracy... dopiero teraz udało mi się do was zajrzeć :)
Mysiorka - my dostaliśmy na ślub 5 kompletów pościeli, a wczesniej już mieliśmy 4 swoje komplety, więc chcemy się pozbyć kilka z tych co dostaliśmy na ślub (a zwłaszcza, że niektóre nam nie pasują)... sprawdzę czy jakiś z tych kompletów jest 180x200 i jak coś to Ci zrobię fotkę i pokażę ;)
O przepisie pamiętam, ale jak dochodzę do domu to już zapominam :D

Dzisiaj jedziemy do Fashion House kupić jakieś prezenty dla brata i jego dziewczyny ;) A w drodze powrotnej może do Auchan zajrzymy po jakieś zabawki dla chrześniaczek :D

Jeszcze 50 minut i do domu :D
image
image
ja wsobote w koncu zamowilam firanke do kuchni, odbieram w czwartek:)

mialam jeszcze zaowic do duzego pokoju w ramach swiatecznego prezentu od tesciowej ale mamy pewien rozdzwiek bo jej sie podobaja najtansze a mi najdrozsze :P
mam to samo z moją Babcią- chciała mi kupić do salonu, ale mi się podobają takie za 30zł za metr, więc naciągać jej nie chcę... więc kupi mi do kuchni- a tu chcę prostą, najlepiej bez wzorków-łamana biel lub ecru, na ukos chce zaczepić jakoś ;)

jak ja dawno nie byłam w fashion house, ale tam to, żeby dojechać, to samochód trzeba mieć ;)
image

My firanki dostaliśmy od teściów wszystkie ;) Byłam z teściową wybierać i u nas było odwrotnie - ja nie chciałam jej narażać na zbyt duże koszty więc wybierałam takie tańsze, ale ona powiedziała, że jak wybierać to już porządne no i w końcu kupiliśmy takie dosyć drogie ;) Dobrze, że ona ma dobry gust i się zna (jest po ASP) więc mogę polegać na jej guście ;)
image
image
My w piątek sprzedajemy nasze autko i dopóki nie znajdziemy sobie nowego to będziemy niemobilni ;) Dlatego chcę kupić jak najwięcej prezentów póki jeszcze możemy spokojnie sobie pojeździć gdzie chcemy ;) No, ale musimy się zabrać jak najszybciej za poszukiwania jakiegoś auta, bo coś czuję, ze za długo bez samochodu nie pociągniemy...
Może któraś z was słyszała czy ktoś nie chce sprzedać jakiegoś kombiaka, vana lub ew. sedana?
image
image
ja w dużym pokoju mam firanki z YUSKa i zasłony też, po przebojach Mysiorki jakoś zniechęciłam się do rolet hehe
to moje firanki i kawałek kanapy ;)

imageimage
image[/url]image[/url]
małe coś:
imageimage
image[/url]image[/url]
Fajnie ajeczka :) Ja pewnie będę kupować w leroy merlin, bo tam mają bardzo duży wybór firanek i obszyją na miejscu.

Sunny bez samochodu da się żyć, ale domyślam się, że będzie Ci ciężko- bo samochód strasznie rozleniwia, widzę to po znajomych ;)
image

hm... moze teraz:
http://img219.imageshack.us/img219/6968/dscf7499jp6.jpg
image[/url]image[/url]
grrrrr
image
image[/url]image[/url]
teraz widać, taką łączkę mam ;)
image[/url]image[/url]
o widze widze:) ladna taka wesolutka:)

mi to sie spodobaly firany 60 zeta za metr...

musze powiedziec ze jestem chyba rozpuszczona jak dziadowski bicz:) poza tym nie wiem czemu tak jest ale obojetnie co ogladam i nie widze ceny to zawsze wybiore to najdrozsze, to silniejsze ode mnie! :P
Tripgirl też tak mam- dokładnie to samo ;)

ładne kwiatuszki Ajeczka!
image

idę sprzątać
KUCHNIA GOTOWA!!!
image[/url]image[/url]
a ja już do domu chcę, a do tego pada :( planuję kupić sobie jakieś tabletki z żeń szeniem, bo jestem strasznie przemęczona i ospała w tą zimą, a wiem, że to zmęczenie jest sztuczne, wynika z pory roku i z tego jak na egipskie ciemności reaguje mój organizm :/
Muszę się pobudzić, bo inaczej moje mieszkanie zarośnie kurzem;)
image

cześć Dziewczyny, Ajeczka, super ta łączka, bardzo mi się podoba :)

my mamy dwie śliczne firanki w podobny stylu do salonu, tylko do roku leżą w szafie i czekają na koniec remontu ;) ale na to Boże Narodzenie już na 99% powiesimy jedną z nich, dostaliśmy ją od mojej Mamy w zeszłym roku pod choinkę :)
cześć Dziewczyny, Ajeczka, super ta łączka, bardzo mi się podoba :)

my mamy dwie śliczne firanki w podobny stylu do salonu, tylko do roku leżą w szafie i czekają na koniec remontu ;) ale na to Boże Narodzenie już na 99% powiesimy jedną z nich, dostaliśmy ją od mojej Mamy w zeszłym roku pod choinkę :)
ciekawe czemu teraz dość często forum wrzuca po dwa posty...
ja-dwisia- może dwa razy wcisnęłaś "wyślij" ;)
image

ja-dwisia- może dwa razy wcisnęłaś "wyślij" ;)
image

ale beka ze mnie teraz :D ja nic nie wcisnęłam a poszło 2 razy :P
image

hihihihih dobre Mysiorka :)

no właśnie tak się teraz stostunkowo często dzieje na nowym forum

aha co do wcześniejszych tematów - my też mamy kołdrę 200x220 i bardzo polecam jest *zarąbiście* duża :)
on dodaje dwa razy jak się zawiesza- bo wpisałam post, zrobiłam wyślij i biało się zrobiło... wyłączyłam zupełnie i weszłam na forum w nowym oknie a tam mój post 2 razy ;)
image

tak tak, u mnie też tak było, zrobiłsm odśwież i post się dwa razy pojawił
my mamy dwie kołdry po 140x200 i nareszcie sobie nie wyrywamy :)
mój małżonek ma manię robienia z kołdry rulonika, jakiej wielkości kołdra by nie była jemu i tak zawsze mało :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

a ja mam podniesione cisnienie:)

naszej sekretarce sie zbieralo zeby dostac opr bo juz brak slow na nia no i oczywiscie to ja nie wytrzymalam i ja zjechalam i to dosyc mocno:)

teraz sie uspokajam landryneczka wisniowa :D
no ładnie tripgirl, tak sie wyżywać na biednych ludziach :P
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

ja się powoli zbieram dziewczęta ;) niestety jeszcze czeka mnie wysiadka w Rumi, odbieram bilecik i muszę doładować :)
do jutra ;)
image

Salambo, na biednych ludziach?...:)

nie zycze takiej sekretarki, juz od tygodnia sie na nia szykujemy bo wszystkim cisnienie podnosi, tylko po prostu ja peklam pierwsza :P

to jest mistrzyni w utrzymywaniu pozorow ze jest zapracowana a kazda prosbe lub polecenie sluzbowe traktuje glebokim westchnieciem, ze o moj boze jakaz to ona jest przygnieciona obowiazkami :)
tripgirl: haha znam ten typ!
U nas też taka była, do tego była kochanką jednego z prezesów, więc pewnie dlatego tak nosa zadzierała. Ja jako asystentka działu musiałam mieć u siebie zapas długopisów, taśm klejących itp, bo jej nie można się było doprosić. Potem ją awansowali, ale nie radziła sobie, więc jak asystentka jej prezesa poszła na macierzyński ona tam chętnie wskoczyła - ludzie bali się do pokoju wchodzić, żeby ich nie przyłapać. Nowa sekretarka była o niebo lepiej zorganizowana i o cokolwiek się ją poprosiło było zrobione prawie natychmiast, odjęło mi też bezsensownych obowiązków, bo ja nie byłam od tego, żeby pilnować papieru do drukarek ;)

kuchnia sprzątnięta, góra załadowana, odpaliłam zmywarę, cichuteńka!
image[/url]image[/url]
Ajeczka chciałam się Ciebie spytać odnośnie tego przepisu na cukinię w sosie z białym winem, z makaronem - myślisz, że może być wermut zamiast białego wina? ;P bo nie mam winka białego a wszystkie inne składniki tak i chętnie bym to zrobiła :)
i jeszcze jak długo to się mniej więcej robi i ile śmietany dać :)
wiesz... ja się pomyliłam i kupiłam półsłodkie wino i też było ok, więc pewnie wermut też może być, z resztą on odparowuje, a śmietany dajesz całe pudełko.
A ile czasu? hm... tyle ile zajmie Ci krojenie cukinii, a samo gotowanie, to myślę ok 20 minut od momentu wrzucenia cukinii, aż zmięknie, a to zależy od grubości plasterków i jakości samej cukinii. Śmietanę wrzucasz na krótko przed końcem, żeby tylko zagęściła sos.
Odgrzewane też jest smaczne, może nawet lepsze...
image[/url]image[/url]
to ja podbije wieczorem nasz watek :)
dzis poklocilam sie w pracy z jedna mala fladra. Kurcze taka mala, wyglada jak dziecko a zlosliwa ze az chcialam ja makaronem rzucic :)
na szczescie juz przeszlam etap kiedy mnie cos takiego stresuje i po prsotu usmiecham sie jak wczesniej.
chyba osiagnelam kompletny zen w kwestii stosunkow miedzyludzkich :) nauczylam sie cenic siebie :)

dzisiaj zrobilam pycha kaloryczna kolacje i wcielam oczywiscie podwojna porcje - pierozki tortellini w sosie z sera gorgonzola i orzechami wloskimi...i jak po tym czyms isc od razu spac. normalnie nie da sie ;)
mhmhmh Maxaga pychota ta Twoja kolacja musiała być :)

Ajeczka, dzięki za odpowiedź - zrobiłam z wermutem i wyszło dobre, tylko chyba za drobno pokroiłam cukinię, bo jak się "rozpędziłam" to pokroiłam w ćwiartki takie dość chude i prawie się całkiem "rozpuściły" w sosie, więc chyba lepiej dać większe kawałki - chociaż nigdy cukinii nie robiłam - może zawsze tak jest?
ale generalnie danie szybkie i bardzo smaczne, do odgrzania nic nie zostanie, bośmy wszystko zjedli :)
a ja też się pochwalę, że spaghetti na oliwie z czosnkiem i boczkiem pycha wyszło :) i miało boski zapach ;)

A tak w ogóle to CZEŚĆ :)
image

dzien doberek :))

Mysiorka wyslalam Ci cos na maila;)
helou!
ja do późna kuchnie sprzątałam, teraz chodzę na paluszkach i patrze i nie wierze, to moja kuchnia?? taka, piękna, elegancka i hihihi czysta? ;)

ja-dwisia: no cukinię powinno być czuć, przynajmniej skórka powinna lekko chrupać, ja kroję w połówki o grubości ok 5-7 mm
image[/url]image[/url]
odpisałam na @ ;)

a ja właśnie toczę walkę w sobie ;) czy iść na 21 na basen z mężusiem czy jechać na wyprzedaż nocną do klifu pod pretekstem szukania butów dla męża :D
image

ja oczywiscie wybralabym zakupy :D
Mi się już odechciało,a za to mąż mnie przekonuje ;) co się dzieje na tym świecie! :D
image

oj moj Maz to jest tez niezky numer, zamaist mi mowic, ze nie mozemy na cos wydac kasy albo ze nie mam sobie czegos kupowac to mnie wrecz namawia:)) i taka z nas dwojka wyluzowanych wydawaczy :D
Mój na siebie nigdy nie chce wydawać, chyba że naprawdę potrzebuje- dlatego chce jechać, żeby buty znaleźć dla siebie ;) a może jakaś pianka do nurkowania się trafi w promocji :P
image

Hejka ;)

Mysiorka - co to za wyprzedaż w Klifie? Napisz coś więcej :)
Wczoraj w Fashion kompletna porażka... normalnie pustki, nic nie kupiliśmy, więc problem prezentów nadal aktualny...
image
image
jest jakaś nocna wyprzedaż od 21.00 :) teoretycznie przysyłają zaproszenia na to, ale i tak każdy może wejść, kto wie ;) przeceny są w granicach 20-30% Już na takiej jednej byłam w tym roku, gdzieś na przełomie wiosny i lata.
image

a to dziś? do której godziny trwa?
image[/url]image[/url]
nie wiem do której, ale chyba do 24 ;) tak, DZIŚ
image

no to jasne, zemu nikt tu nei zostal :)
wszystkie polecialy do klifu.
Mi sie udalo dzisiaj wyjsc o czasie z pracy i zdazylam kupic kartki swiateczne. teraz siedze i pisze :)
no to jasne, zemu nikt tu nei zostal :)
wszystkie polecialy do klifu.
Mi sie udalo dzisiaj wyjsc o czasie z pracy i zdazylam kupic kartki swiateczne. teraz siedze i pisze :)
dziewczyny co Wy się tak opuszczacie ??
:)
ja nie mogę konwersować, bo szkolę swoją zastępczynię, ale przynajmniej bym poczytała :D
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

hej, ja jestem :) ale totalnie nieprzytomna- bardzo późno wczoraj wróciliśmy, byliśmy uzależnieni od znajomych, z którymi pojechaliśmy...
ogólnie nie było nic fajnego :/ no oprócz sukienki za 599zł i spódnicy za 400zł ;) w reserved na dziale damskim- porażka! w cubusie taaaaaaaaaaaakie kolejki, więc nawet nie mierzyłam nic, bo bym tyle nie stała ;)
ale mój mężuś kupił sobie buciki, kąpielówki i zatyczkę do nosa :) a ja na pocieszenie mam kolczyki ;)
No to dobrze, że my nie jechaliśmy, bo ja nie znoszę takich tłumów i kilometrowych kolejek :) Poza tym wolę Fashion, bo tam to można dostać naprawdę tanio sporo rzeczy...
A tak poza tym to coś czuję, że się dzisiaj strasznie wynudzę w pracy... niby mam co robić, ale to nic pilnego, więc mi się nie chce ;)
image
image
sunny to jak Ci się nudzi, to przypomnij sobie przepis ;)
image

dzien doberek:)

ja jestem wyspana bo spalam prawie 11h :P

i kolezanka przyniosla mi zamowiony z ikei obraz do kuchni, wlasnie sobie na neigo patrze:)

dzis go moj M. zawiesi :)

w pracy bede miala spokojnie ale w domu to sie nie wiem o ktorej poloze bo mam tyle do zrobienia i posprzatania przed jutrzejszymi urodzinami meza ze chyba padne ;)
a ja dziś spałam 5h, max 5,5 :( i wymiękam- nie wiem co będzie o 20- zgon ;)
image

dziewczyny macie jakieś fajne propozycje, pomysły na firanki do kuchni... bo jadę kupić w sobotę do leroya i nadal nie wiem... chciałam zwykła jasne ecru/łamana biel związane na boku, ale nie wiem czy to praktyczne będzie...bo ładną zadroskę ciężko dostać.... czy jak to tam się nazywa :P
image

ja w kuchni mam tak: zakupiona w leroyu jedna zaslona zawiazana wezlem marynarskim wisi z lewej strony - jest kremowa w brazowe kwiatuszki z takiej grubszej ciezszej bawelny i kolorystycznie idealnie pasuje do scian i mebli:) i dzis odbeiram do tego kremowa firanke z organzy cala prosta tylko na dole z atlasowa lamowka:)
No tak- tylko że ja mam na parapecie doniczki z wrzosami dlatego nie mogę mieć takiej dłuższej firanki- albo taka króciutka do połowy okna, albo zazdroska i mała firaneczka albo taka na bok...
image

no to mozesz zrobic tak jak ma moja przyjaciolka, tylko ze jej szyla mama - ma taka nad parapet i podpieta w dwoch miejscach tylko ze ja jestem kiepska w tlumaczeniu - taka drapowana no :D
w sensie jakos tak :D

image
image
ojej obcielo :(
Chodzi Ci o taką jakby przerzuconą dwa razy na karniszu?

tripgirl podzieliłaś się z nami swoją twórczością :) doceniam poświęcenie- uroczy rysunek :*
image

taka przerzuczona dwa razy tez jest ladna ale mi chodzi o taki sam efekt wizualny jak ta podwojnie przerzucona, ze sa takie jakby dwie fale ale mojej kumpeli mama po prostu tak rpzeszyla firanke po prostu :)

a za rysunek - prosze bardzo :)*
i tak pewnie kupię zazdroskę ;) tak to się nazywa? zobaczymy co będzie w tym leroyu- ale tam zawsze duży wybór jest dodatków.

Sunny wiesz w jakich godzinach czynna w sobotę jest ta szynaka?
image

Hej Dziewczyny:-)
ale mnie tutaj dawno nie było...
:-)
image

image
No dawno daaaaaaaaaaaaaaaaawno :)

sunny- już sama znalazłam ;)
image

"ForestMebel"
84-200 Wejherowo
Przemysłowa 20a
tel.: 058 778 08 03
www: forestmebel.pl

Czynny
PN-PT 9.00 - 18.00
SOB 10.00 - 14.00

No i na głównej stronie szynaki jest napisane, ze w sobotę na Mikołajki jest promocja -10 % rabatu dają na wszystkie zakupy :)
image
image
oooo, fajnie... tylko nie chcę kupować stołu bez męża- to taki rodzinny mebel :) poza tym - chcę by mu też się podobał :)
image

Sunny mówiłaś kiedyś, że masz od nich stół w kolorze wenge, tak? a gdzie udało Ci się dobrać krzesła? bo wiadomo, że wenge-wenge nie równy...tego się obawiam, że stół jest na prawdę fajny, niedrogi, rozkładany a potem będę miała problem z krzesłami...
image

No i znowu coś pokręciłaś ;P Ja mam stół od nich, ale jasny, nie pamietam dokładnie koloru :) A krzesła dokupiliśmy (a właściwie teściowie dokupili) na Matarni w Agata Meble. Te meble do salonu, stół i krzesła to był prezent ślubny od teściów ;) Ale kolor i model my wybieraliśmy oczywiście ;) Stół i meble ogólnie sprawują się świetnie ;) Stół był już używany na kilku imprezach, min. parapetówach (jednej dla rodziny a jednej dla znajomych) i sprawdził się super, wszyscy się pomieścili :) Łatwo się go rozkłada itp. Zaraz poszukam jakieś fotki gdzie go widać :)
image
image
aha :)

ale i tak nie wiem jak z tym wenge by było... :(
image

w tym agata meble znalazłam krzesła, które mi się podobają... ale jakoś nie mogę na tej stronce wejść ani wymiary ani kolory :( te krzesła są z fabryki denwar i oni mają też punkty w Gdyni. Mają też stoły, więc może u nich było by łatwiej dobrać komplet, ale zapewne mają drożej... one są w kolorze buk, który na zdjęciach wygląda jak wenge...
image

Tu widać trochę stołu i stolika do kawy...
image
image

Sorrki, ale lepszych fotek nie mam, bo w pracy mam tylko płytkę z fotkami ze ślubu ;)
image
image
specjalnie dla Salambo - ciasteczka czekoladowe :D

15 dag gorzkiej czekolady
2 jajka
15 dag cukru
8 dag masła
10 dag mąki
3 dag mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
10 dag orzechów włoskich

Czekoladę rozkruszyć i roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Orzechy posiekać. Jajka utrzeć z cukrem, a następnie dodać resztę składników. Wymieszać z czekoladą i orzechami. Nakładać łyżką na wyłożoną natłuszczonym pergaminem blasze. Piec 10-12 minut w temp. 180 st.

Mysiorka - wklej tu może ich fotkę, bo nie mogę tego znaleźć...
image
image
Tutaj widać kawałek takiego a'la barku - bardzo pojemny :) I takiej komody z szafkami, taż całkiem fajne :)
image
image

A tu ostatnie zdjęcie, na którym widać szafkę RTV, bardzo fajna i wygodna... no i te meble na prawdę nie są drogie w porównaniu z innymi :)
image
image
image
image
Kurcze, poobcinało mi te zdjęcia z prawej strony... ale porazka... To nowe forum przesuwa nasze wypowiedzi coraz bardziej w prawo i przez to wszystko obcina, nawet mój podpis...
image
image
Fajne te mebelki- aż żałuję, że kupiłam swoje ;)
wiesz znalazłam na stronie BRW w promocji komplet wenge stół+4krzesła za 699zł...

image

a mi się fotka nie wkleiła :(

spróbuję jeszcze raz...

image

ej no!
image
image

image
image
image

male:(
o teraz wieksze, wszystko ladnie widze:))
No to super tanio! My mamy w sypialni i w "dziecięcym" meble z BRW i są całkiem ładne, ale zdecydowanie mniej pakowne niż te z szynaki... no i najlpiej idź obejrzeć je na żywo, bo kolory trochę odbiegaja od tych w necie... Ale jakby co w BRW masz w Jantarze koło Kauflandu w Wejhu, więc tam też możesz podjechać zobaczyć ;)
image
image
oooo wiem, gdzie, tylko nie wiem jak tam bez samochodu się dostać :] ale wolę wcześniej zadzwonić czy w ogóle mają to jeszcze ;)
image

ale to co wkleiłaś to oferta z 2007 roku, teraz też to jest w tej cenie? Bo nie mogłam tego znaleźć na ich stronie...
image
image
jest w gazetce promocyjnej :) a to co wkleiłam to zdjęcie z allegro, a nie z ich strony ;)
zaraz miła pani do mnie oddzwoni i powie czy jest w hutrowni ;)
Tripgirl a Tobie się nie podoba? ;) fajnie, że jest wąski, bo mam mało miejsca na stół
image

A do Jantaru możesz dojechać chyba najlepiej "8" ;) Musisz wysiąść na przystanku na ul. Kochanowskiego przy takim dużym nowym boisku koło wieżowców i tam iść wzdłuż rzeczki - to są jakieś 2-3 minuty pieszo od tego przystanku :)
Jak nie wiesz jak trafić gdzieś w Wejhu to pytaj, mieszkam tu od urodzenia więc jak coś to pomogę ;)
image
image
nie ma, ale można zamówić w tej cenie promocyjnej :)
image

8? ostatnio jechałam nią na basen i stwierdziłam, że bliżej by było 1 ;)

ale dzięki bardzo, kojarzę przystanek:) powoli poznaję wejherowo ;) kurcze troszkę się napaliłam na ten zestaw- czekalibyśmy do 3 tyg, ale przynajmniej byśmy wyszykowali miejsce i lodówkę wydali :]
image

mi sie podoba, a zwlaszcza kolor, ja lubie takie ciemne drewienka :) moglabym sie rpzyczepic troche do oparc ze moglyby byc inne te szczebelki ale nie zwracaj na mnie uwagi bo ja ogolnie tak zyciowo jestem czepialska :))

zachorowalam na lozko z brw ale po 1 jest jasne a chcielismy ciemne a po 2 takie samo ma moja swiadkowa ...;)
Ale basen jest trochę dalej niż Jantar ;)
Najlepiej jechać "8", a wysiąść możesz też na tej ulicy prowadzącej do Szpitala (czyli do mnie do pracy :D ). Wysiadasz na przystanku "Obrońców Helu" i to jest zaraz obok, 2 minutki spacerkiem ;)
image
image
O kurcze, zagadałam się, a to pora do domku smigać :D Lecę :) Najpierw obiadek, a potem impreza u teściowej - Barbary :) Papatki ;)
image
image
Udanej zabawy Sunny :)

Cieszę się Tripgirl, że w końcu coś Ci się podoba :P zamówiłam też wczoraj tą pościel w kółka, zieloną :] dostaliśmy parę kompletów w prezencie, ale są tak brzydkie.... ale oficjalna wersja, to taka, że za małe, więc trzymam dla gości ;P
image

Mysiorka,a nie wiesz czy ten stół BRW sie rozklada bo w sumie w gazetce nic o tym nie pisza... aha i my w sobote tez jedziemy do Wejherowa ogladac mebelki :)

image
ooooo, to mnie powalilo:

NAPIS Z OGNIA na weselu :)

ja nie wiem juz czego to ludzie nie wymysla...napis z ognia, banki z mydla, golabki, i baloniki pekajace. a to nei koniec...

no nic, ja dzisiaj mam wyjatkowo wredny dzien i...wydarlam sie na szefowa. glupio mi strasznie bo w sumie to ja jestem od roboty a ona od pisania kartek swiatecznych ale mnie okropnie wkurzyla bo zmarnowala moj czas...faktury az krzycza, opoznienia w dostawach moze stanac produkcja a wina moja oczywiscie....tak to jest z nami biednymi wyrobnikami.

ide pogadac z meze, bo zazdrosny jest o forum ;)))
Nikita raczej nie jest rozkładany- wczoraj mierzyliśmy i raczej będzie dla nas za duży :( ogólnie żałuję teraz strasznie, że nie wywaliłam jednej ścianki i tam by super wyglądał stół między kuchnią a salonem, a druga ścianka by nadal je oddzielała... po ptokach już

Maxaga- właśnie zobaczyłam NAPIS Z OGNIA i zdębiałam zdeczkę :P
ej dziewczęta? gdzie żeście się schowały ? :(
ale się tu działo, a ja już drugi dzień zdycham na migrenę, ale tym razem taką masakryczną z mdłościami :(
może w weekend nadrobię co straciłam.
Mysiorka fajny stół, planuję coś podobnego do kuchni :)
image[/url]image[/url]
Ajeczka taka jesteś bidulka ostatnio. Ja też dziś się źle czuje, strasznie bolała mnie z rana głowa i oczy i nadal ledwo widzę na komputerze :/ czuję się jakbyś się za mnie jakieś przeziębienie brało wredne...
tylko gdzie się podziały wrześniówki nasze ??
ps na migerene pomaga aspiryna bayernu taka do rozpuszczania- specjalna na migrenę- poleconą mi ją tutaj kiedyś :)
Mysiorka: na moją migrenę nic nie działa :( nawet te super drogie leki na receptę, muszę odpękać 24h i właśnie chyba mi puszcza :)

Przez ostatnie 1,5 roku brałam specjalne leki 3x dziennie zapobiegające migrenie i nie miałam już dawno takiego silnego ataku. Ale od kiedy nie chodzę do pracy mogę sobie pozwolić na chorowanie, to nie biorę już tych lekarstw, bo to było upierdliwe :(
image[/url]image[/url]
ja dziś też choruję,
wstałam z temperaturą 37,3, powlokłam się do pracy i ledwo tu siedzę, mam nadzieję że załapię się do lekarza po pracy
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

to widzę, że dziś jakaś epidemia wśród wrześniówek :(
uu, kiepsko cos z nami :)
mi siw wlasnie zaczal dluuugi weekend - poniedzialech w italii jest wolny :)
mam zamiar urobic meza zebysmy wybrali sie w poniedzialek na zakupy do innsbrucka.
tam w sumie jest najblizsza ikea, jakies normalne sklepy z ciuchami w sstylu zara i ...firmowy sklep burtona. to go powinno przekonac :)

ale ciezko bedzie, pogoda paskudna i zle sie jezdzi....
uu, kiepsko cos z nami :)
mi siw wlasnie zaczal dluuugi weekend - poniedzialech w italii jest wolny :)
mam zamiar urobic meza zebysmy wybrali sie w poniedzialek na zakupy do innsbrucka.
tam w sumie jest najblizsza ikea, jakies normalne sklepy z ciuchami w sstylu zara i ...firmowy sklep burtona. to go powinno przekonac :)

ale ciezko bedzie, pogoda paskudna i zle sie jezdzi....
dopiero odczytałam wiadomosc na nk :)
w Gdańsku w ikei zawsze jest mnostwo ludzi-jakby cos za darmo tam dawali :) ale mimo to o czasu do czasu lubie tam jechac :) zawsze nakupuje mnostwo świeczek swiecznikow i innych pierułek :)
ide juz spac bo jutro z rana mamy jechac na meblowe zakupy :) buziaki udaneg długiego weekendu :)

image
Wrześniówki kochane ślę Wam tylko pozdrowienia nie zaglądałam przez ostatnie dni na forum i chyba dopiero we wtorek będę miała czas na pogaduchy i nadrobienie zaległości...

życzę wszystkim udanego początku tygodnia i do usłyszenia paaaa
a co tu taki pustostan??

robiłam ziemniaczki nigelli, oh my god!!! pyszności, o czosnek prawie się pobiliśmy ;)
Chyba wybiorę się do IKEI, tylko nie wiem czy auchańskim autobusem, czy spacerkiem przez las. Ale raczej znając siebie, to autobusem podjadę. Muszę sobie spodnie kupić, takie cygaretki z materiału, albo rybaczki dzinsowe, bo kurde kupiłam sobie te piękne oficerki i noszę je zakryte spodniami, bo nie wchodzą mi do środka :(

Do tego znów mam problem z zakupami przez sieć. Chciałam mężowi kupić książkę. Na allegro jest za 133, a na amazonie za 23 $, czyli ponad połowę taniej. Super, tyle ze ja nie mam karty kredytowej, a po prostu płatniczą :(
image[/url]image[/url]
no to nie masz wyjścia ajeczka, musisz kupić :)
ja to bym musiała jeszcze kupic torebkę ;))

ja wczoraj też robiłam ziemniaczki, ale bez czosnku (zdecydowanie lepsze) jako dodatek do smażonej piersi z kurczaka, a uwieńczeniem była żurawinka, mniam mniam
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

ja też wrzuciłam pierś z kuraka wczoraj :)
razem z ziemniakami się piekły w osobnej brytfance, totalna improwizacja, sól. pieprz, cayenne, zioła prowansalskie a na koniec na to feta, żeby się trochę podpiekła

a ziemniaczki bez czosnku to robi moja babcia, a żeby były bardziej chrupkie to posypuje je leciutko tartą bułką, też wychodzą świetne :)
image[/url]image[/url]
heloł :)

ja mialam w piatek wolne i teraz sie ogarniam w pracy, ogolnie jestem glodna i przed okresem i bez humoru :)

taki bilans!
Hejka ;)

Wiecie co? ;> Robiliśmy z mężem w weekend porządki takie już przed świętami i w jednym kartonie znalazłam notes, w którym mam przepis na pizze, który kiedyś wam obiecywałam :D Jak tylko wrócę do domku to wam go tu napiszę ;D
Aha... a u nas wczoraj też były piersi ale w panierce a do tego ziemniaczki zapiekane ;) Mniam mniam ;)
image
image
hehe,
okazuje się, że to kardynalany pomysł na niedzielny obiad :)
jutro robię grochówkę, mąż mnie od dłuższego czasu prosił :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Hej Dziewczyny! Ja dziś z doskoku- jestem w domku, załatwiałam dziś obiegówkę, odebrałam w końcu FCE po 4 latach:P i mój dyplom :)
ale to co mi rano zafundowało szanowne skm przejdzie do historii :/ Nie przyjechały sobie dwie kolejki, kolejna była tak zapchana na trzeciej stacji swojego biegu, że praktycznie nikt w śmiechowie nie wsiadł...
czekałam na kolejkę 50min i zmarzłam jak cholera, a w dziale obsługi klienta nikt nie odbiera, bo chciałam dowiedzieć się, dlaczego nikt nie informował o opóźnieniu czy przepływ informacji między stacjami wejherowo a wejherowo śmiechowo jest tak trudny :/ ja niestety przez to nie byłam na firmowym angielskim ale moja koleżanka zapłaci karę w pracy za spóźnienie :/ no musiałam pomarudzić ;)
cześć cześć :)
no mój megaciężki jak zwykle poniedziałek już minął, teraz usiadłam do komputera i powinnam potłumaczyć, ale mi się nie chce, więc najpierw zarzałam do Was :)

jak tam Wasze mikołajki? myśmy mieli rocznicę zaręczyn, byliśmy na długim spacerze, kolacji, w potem resztę wieczoru spędziliśmy w domu przy winku, fajnie było :)

Inne tematy z forum Wesele

dobry...i nie drogi dentysta (54 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Kasyno (3 odpowiedzi)

Verde Kasyno to platforma, która zapewnia bezpieczne i ekscytujące doświadczenie w grach...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

do góry