Widok
ja w kuchni mam tak: zakupiona w leroyu jedna zaslona zawiazana wezlem marynarskim wisi z lewej strony - jest kremowa w brazowe kwiatuszki z takiej grubszej ciezszej bawelny i kolorystycznie idealnie pasuje do scian i mebli:) i dzis odbeiram do tego kremowa firanke z organzy cala prosta tylko na dole z atlasowa lamowka:)
No i znowu coś pokręciłaś ;P Ja mam stół od nich, ale jasny, nie pamietam dokładnie koloru :) A krzesła dokupiliśmy (a właściwie teściowie dokupili) na Matarni w Agata Meble. Te meble do salonu, stół i krzesła to był prezent ślubny od teściów ;) Ale kolor i model my wybieraliśmy oczywiście ;) Stół i meble ogólnie sprawują się świetnie ;) Stół był już używany na kilku imprezach, min. parapetówach (jednej dla rodziny a jednej dla znajomych) i sprawdził się super, wszyscy się pomieścili :) Łatwo się go rozkłada itp. Zaraz poszukam jakieś fotki gdzie go widać :)
w tym agata meble znalazłam krzesła, które mi się podobają... ale jakoś nie mogę na tej stronce wejść ani wymiary ani kolory :( te krzesła są z fabryki denwar i oni mają też punkty w Gdyni. Mają też stoły, więc może u nich było by łatwiej dobrać komplet, ale zapewne mają drożej... one są w kolorze buk, który na zdjęciach wygląda jak wenge...
specjalnie dla Salambo - ciasteczka czekoladowe :D
15 dag gorzkiej czekolady
2 jajka
15 dag cukru
8 dag masła
10 dag mąki
3 dag mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
10 dag orzechów włoskich
Czekoladę rozkruszyć i roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Orzechy posiekać. Jajka utrzeć z cukrem, a następnie dodać resztę składników. Wymieszać z czekoladą i orzechami. Nakładać łyżką na wyłożoną natłuszczonym pergaminem blasze. Piec 10-12 minut w temp. 180 st.
15 dag gorzkiej czekolady
2 jajka
15 dag cukru
8 dag masła
10 dag mąki
3 dag mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
10 dag orzechów włoskich
Czekoladę rozkruszyć i roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Orzechy posiekać. Jajka utrzeć z cukrem, a następnie dodać resztę składników. Wymieszać z czekoladą i orzechami. Nakładać łyżką na wyłożoną natłuszczonym pergaminem blasze. Piec 10-12 minut w temp. 180 st.