Widok

WRZEŚNIOWE ŻONY (5)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
tym razem to ja założyłam :) ale jestem dumna z siebie ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja dziś spałam 5h, max 5,5 :( i wymiękam- nie wiem co będzie o 20- zgon ;)
dziewczyny macie jakieś fajne propozycje, pomysły na firanki do kuchni... bo jadę kupić w sobotę do leroya i nadal nie wiem... chciałam zwykła jasne ecru/łamana biel związane na boku, ale nie wiem czy to praktyczne będzie...bo ładną zadroskę ciężko dostać.... czy jak to tam się nazywa :P
ja w kuchni mam tak: zakupiona w leroyu jedna zaslona zawiazana wezlem marynarskim wisi z lewej strony - jest kremowa w brazowe kwiatuszki z takiej grubszej ciezszej bawelny i kolorystycznie idealnie pasuje do scian i mebli:) i dzis odbeiram do tego kremowa firanke z organzy cala prosta tylko na dole z atlasowa lamowka:)
No tak- tylko że ja mam na parapecie doniczki z wrzosami dlatego nie mogę mieć takiej dłuższej firanki- albo taka króciutka do połowy okna, albo zazdroska i mała firaneczka albo taka na bok...
no to mozesz zrobic tak jak ma moja przyjaciolka, tylko ze jej szyla mama - ma taka nad parapet i podpieta w dwoch miejscach tylko ze ja jestem kiepska w tlumaczeniu - taka drapowana no :D
w sensie jakos tak :D

image
image
ojej obcielo :(
Chodzi Ci o taką jakby przerzuconą dwa razy na karniszu?

tripgirl podzieliłaś się z nami swoją twórczością :) doceniam poświęcenie- uroczy rysunek :*
taka przerzuczona dwa razy tez jest ladna ale mi chodzi o taki sam efekt wizualny jak ta podwojnie przerzucona, ze sa takie jakby dwie fale ale mojej kumpeli mama po prostu tak rpzeszyla firanke po prostu :)

a za rysunek - prosze bardzo :)*
i tak pewnie kupię zazdroskę ;) tak to się nazywa? zobaczymy co będzie w tym leroyu- ale tam zawsze duży wybór jest dodatków.

Sunny wiesz w jakich godzinach czynna w sobotę jest ta szynaka?
Hej Dziewczyny:-)
ale mnie tutaj dawno nie było...
:-)
No dawno daaaaaaaaaaaaaaaaawno :)

sunny- już sama znalazłam ;)
"ForestMebel"
84-200 Wejherowo
Przemysłowa 20a
tel.: 058 778 08 03
www: forestmebel.pl

Czynny
PN-PT 9.00 - 18.00
SOB 10.00 - 14.00

No i na głównej stronie szynaki jest napisane, ze w sobotę na Mikołajki jest promocja -10 % rabatu dają na wszystkie zakupy :)
oooo, fajnie... tylko nie chcę kupować stołu bez męża- to taki rodzinny mebel :) poza tym - chcę by mu też się podobał :)
Sunny mówiłaś kiedyś, że masz od nich stół w kolorze wenge, tak? a gdzie udało Ci się dobrać krzesła? bo wiadomo, że wenge-wenge nie równy...tego się obawiam, że stół jest na prawdę fajny, niedrogi, rozkładany a potem będę miała problem z krzesłami...
No i znowu coś pokręciłaś ;P Ja mam stół od nich, ale jasny, nie pamietam dokładnie koloru :) A krzesła dokupiliśmy (a właściwie teściowie dokupili) na Matarni w Agata Meble. Te meble do salonu, stół i krzesła to był prezent ślubny od teściów ;) Ale kolor i model my wybieraliśmy oczywiście ;) Stół i meble ogólnie sprawują się świetnie ;) Stół był już używany na kilku imprezach, min. parapetówach (jednej dla rodziny a jednej dla znajomych) i sprawdził się super, wszyscy się pomieścili :) Łatwo się go rozkłada itp. Zaraz poszukam jakieś fotki gdzie go widać :)
aha :)

ale i tak nie wiem jak z tym wenge by było... :(
w tym agata meble znalazłam krzesła, które mi się podobają... ale jakoś nie mogę na tej stronce wejść ani wymiary ani kolory :( te krzesła są z fabryki denwar i oni mają też punkty w Gdyni. Mają też stoły, więc może u nich było by łatwiej dobrać komplet, ale zapewne mają drożej... one są w kolorze buk, który na zdjęciach wygląda jak wenge...
Tu widać trochę stołu i stolika do kawy...
image
image

Sorrki, ale lepszych fotek nie mam, bo w pracy mam tylko płytkę z fotkami ze ślubu ;)
specjalnie dla Salambo - ciasteczka czekoladowe :D

15 dag gorzkiej czekolady
2 jajka
15 dag cukru
8 dag masła
10 dag mąki
3 dag mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
10 dag orzechów włoskich

Czekoladę rozkruszyć i roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Orzechy posiekać. Jajka utrzeć z cukrem, a następnie dodać resztę składników. Wymieszać z czekoladą i orzechami. Nakładać łyżką na wyłożoną natłuszczonym pergaminem blasze. Piec 10-12 minut w temp. 180 st.

do góry