Widok

WRZEŚNIOWE ŻONY (5)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
tym razem to ja założyłam :) ale jestem dumna z siebie ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no tak, co za dużo, to niezdrowo ;)

oj to ciśnienie nie nastraja do pracy... ja najlepiej czułam się jak był śnieżek i mrozik, a jak odwilż idzie to boli główka, chociaż wczoraj było gorzej ;) niż już suchą nogą przeszłam przez śmiechowskie błota ;P
ja bede monotematyczna i powiem ze szukam natchnienia na dzisiejszy obiad:)

a tak wogole to w weekend pierwszy raz w zyciu bede robic gulasz tylko musze jakis rpzepis znalezc:)

mam taka kochana kolezanke ktora zawsze w piatek rano przed praca idzie na hale wiec poprosilam ja zeby mi swieze miesko tam kupila ;))
jak ja robię gulasz to bez przepisu ;) po prostu daję ulubione przyprawy, dodaję też paprykę, cebulę, czosnek... i jakoś wychodzi :)

ja ugotowałam wieczorem rosół, żeby był na dziś, ale zapomniałam schować do lodówki :]
chociaż po zakupach, to pewnie zjemy coś w sphinxie- tylko że mi tam zawsze coś szkodzi :/
Tripgirl zrób leczo- zajmie Ci pół godzinki, ale uwielbiam to jedzonko ;) jak chcesz, to napiszę Ci jak robię :P
hmmm w sumie to leczo to nie jest taki zly pomysl, dawaj przepis ;))
ja mam pomrożone już pomidorki pokrojone i papryczkę, więc jest mi łatwiej ;)
najpierw podsmażam przyprawioną Delikatem kiełbaskę (całą laskę), potem dodaję dużo papryki w paseczkach (ale nie za cienkie), pomidorki w ćwiartkach albo troszkę mniejsze i duuuuuuużo cebulki :) i to wszystko ma się razem dusić aż wytworzy się taki naturalny sosik i warzywa będą mięciutkie... doprawić warto oczywiście Delikatem albo po prostu solą i pieprzem...
Jak już na patelni zrobiło się bardzo wodnisto;) dodajesz mały koncentrat pomidorowy, dokładnie wmieszać trzeba go w warzywka i sosik... trzymasz jeszcze na ogniu z 5-10minut, musisz sama ocenić;) co ważne, ogień czy stopień grzania niech będzie średni (w kuchni elektrycznej 2) :)
a tu masz wersję Kuronia jak masz chęć podejść do leczo ambitnie ;) bo moja wersja to taka na szybki obiad ;) aha i pomidory mogą być takie miękkie, ja zawsze dodaje takie, co już na kanapki się nie nadają :P
http://www.kuron.com.pl/przepisy/art365.html
dziekuje Ci bardzo moja kochana Mysiorko:) az mi zrobilo blurp w brzuszku :D
pomyślałam, że może zrobię to leczo w niedziele dla gości a do tego te ziemniaczki
http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/obiady/zapiekane_z_serem_w_koszulce_z_boczku

paprykę, pomidorki, ziemniaki mam... leczo uwielbiam... tylko urozmaicę tym kabaczkiem może :P
chyba fajny zestaw na taką ciepłą kolację, bo mięchem chyba nie chcę ich faszerować...
nie mam dzis czasu więc na szybko :)

chili to ma być w proszku, zmielona papryczka,
wychodzi średnio ostre, zależy co kto lubi :)

co do pierścionka to ja go noszę na lewym ręku a obrączke na prawym, wyczytałam w jednej mądrej książce, że właśnie w ten sposób powinno się nosić :)
chętnie bym Wam pokazała jaki jest ładny, ale nie mogę zapisac zdjęcia :(
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
to daj link :)
helou!
a ja dziś znów oddalona od kompa, bo kupiłam chyba już 10 w mojej kolekcji książkę Pilipiuka i się oderwać nie mogę :)
ja tez kiedys namietnie czytalam Pilipiuka :*
oj i mial byc usmiech a nie buzi, ale w sumie coz to szkodzi ;))
też uwielbiam Pilipiuka,
a co kupiłaś ??
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
a ja nie znam ;) ale zaraz poszukam ;]
no ja się nie mogę doczekać na 4 cześć Oka jelenia, bo kurcze tak wychodziły jedna po drugiej co 2 tyg, a od lata cisza... teraz właśnie kończę trylogię o siostrach Kruszewskich :)
no teraz właśnie mam 3 część "Dziedziczki"
oprócz tego cały zbiór o Jakubie Wędrowyczu, 3 części Oka jelenia, 2586 kroków, Operacja dzień wskrzeszenia i czytałam ale nie mam Czerwona gorączkę.
aha no i te siostry Kruszewskie też mam
http://www.wojslawice.fabryka.pl/ hihihi
dziewczyny a o czym są te książki- jaki podtyp literacki?
do góry