Widok

WRZEŚNIOWE ŻONY (5)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
tym razem to ja założyłam :) ale jestem dumna z siebie ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to jest polska fantastyka:)

jak dla mnie seria o Wedrowyczu jest najlepsza, to jest seria o bimbrowniku, ktory jest lowca wampirow :D
a polecacie jeszcze ksiazki ktoregos z autorow wydajacych w Fabryce Slow?
w sumie nic więcej z Fabryki słów nie czytałam, raz jakiś zbiór opowiadań różnych autorów, fajne to było ale tytułu nie pamiętam :(
ja ostatnio tak wogole to kupilam sobie nowego Kinga-Reka Mistrza ale nie powiem zebym byla jakos zachwycona po przeczytaniu.

Ostatnimi czasy to bylam zadowolona tylko z zakupu najnowszego Cobena...
hmmm skoro lubię Tolkiena i Sapkowskiego też, ale mniej- to może i to było by fajne :)

Jestem taka zła na faceta ze sklepu internetowego- podobno 31.10. wysłał mi pocztą instrukcję i karte gwarancyjną do lodówki, ale nadal nie doszła... zdeczke długo, co? pan mówi, że z pocztą tak bywa, tyle że ja w tym samym czasie wysyłałam listy i dochodziły w 2-3 dni... jakby nie mógł się wysilić na list polecony... a teraz jak domagam się ponownej wysyłki, to napisał, że kart już nie ma, a gwarancja dużo waży... a ja się tak nie dam, lodówka była droga, a ja nawet nie wiem, czy ją dobrze nastawiłam :/ a poza tym- co to za tłumaczenie?
Kinga czytywałam kiedyś, już nic nie pamiętam ;)
Coben nawet mi się podobał, ale po przeczytaniu 3 książek zaczęła mnie nużyć jego schematyczność fabuły, tak jak u Browna.
Ogólnie lubię ostatnio polskie autorki, polecam Hanny Kowalewskiej "Julita i Huśtawki" no coś pięknego! pięknie napisane, bardzo takie hm... wrażliwe, nie wiem jak napisać :)
No i Anny Janko "Dziewczyna z zapałkami" trudne, ale podobno po paru latach małżeństwa tak jest :)
To są 2 książki które zrobiły na mnie takie wrażenie ostatnio, a połykam je tonami ;)
Ooo bardzo ciekawa jest też "Złodziejka książek" - Markus Zusak

ja już powoli świruję :P dziś bawię się w pocztę- nakleiłam już 190znaczków na list ;)
o jaaa
mi kiedyś dali takie coś do roboty, pakować hasła na nowy kwartał i nalepiać znaczki, adresy na szczęście też były naklejane... brrr
sekretarka nie mogła i mnie zaprzęgli przepraszając mnie baaardzo ;)
ale wtedy była nowym pracownikiem, więc spoko ;)
ja juz tu dostaje peirdolca:) neich ten wekend juz sie zacznie no!czas sie slimaczy tak ze o moj boze:)

a ja muze jeszcze kupic papryki i odzywke do wlosow i wolalabym to zrobic w trakcie rpacy a nie po ale jakos szef wtardo siedzi i nie chce do domu pojsc...:)
my mamy dziś wyjątkowy luz, szefowej nie ma, delegacje się porozjeżdżały, ludzi mało dzwoni i tak sonie przy radyjku naklejam znaczki ;) no..czasem robię wypad do kuchni po cukierki "bajeczne" :D
dziewczyny mamy w koncu nasz upragniony weekend :)
macie jakies plany na andrzejki?
o ja jestem w szoku!

ajeczka - mamy podobne gusta. Ja trzecie oko przeczytalam w czasie podrozy pozlubnej, i pare innych tez, ale moj chlop jest przyzwyczajony ze dobra ksiazka mnie wciaga, ale na krotko bo ja niestety za szybko czytam :( zjem ksiazke w 3 godziny i pozniej glod ze hej!
a z sapka to sie bronilam tak wogole :)

ajeczka, a ty w fandomie bylas?

milego likendu.
tu nas zasypalo, na ten moment jest 65 cm sniegu i ciagle sypie. FAJOWO :)
w pracy mielismy glupawke i z panami inzynierami naukowcami obrzucalismy sie sniezkami jak dzieci. ubaw na calego :)
dziewczyny mam pytanie z innej beczki :) mianowicie udalo Wam sie sprzedac suknie ślubną? jeśli tak to ile to trwało?
maxaga: mam tak samo, połykam dosłownie książki i strasznie mnie to wnerwia, ale jak coś mi się spodoba, to czasem wracam i okazuje się, że wielu rzeczy nie pamiętam :)

a co to jest fandom??

nikita987: ja moją "sprzedałam" na 3-4 miesiące przed ślubem i miałam kilka chętnych, ale dawałam dobrą cenę, praktycznie suknia z welonem kosztowała niewiele więcej niż nowy welon z tego kompletu.
to ja się dopisuję do klubu,
też połykam książki w mgnieniu oka :)
mój prywatny zbiór liczy w tej chwili ponad 600 pozycji :)

właśnie wróciliśmy z Kazimierza, było super :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
a i jeszcze z fabryki słów czytam i polecam:
- Milenę Wójtowicz - Załatwiaczka i Podatek
- Ewę Białołęcką - Kroniki Drugiego Kręgu i Wiedźma.com.pl
a mój mąż bardzo lubi Maję Lidię Kossakowską
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

salambo - widze, ze tez dokonujesz dobrych wyborow czytelniczych :)
ja wlasni skonczylam kolejny tom jablonskiego, ale to nie lektura dla wszystkich ;)
co do p. bialoleckiej - dopoki nie poznalam jej na ktoryms tam konwencie to bardzo lubilam jej ksiazki. pozniej troche mi przeszlo i tak zostalo do dzis.
ja wogole pozeram polska fantastyke z roznych wzgledow, ale jestem zdania ze jest na bardzo wysokim poziomie.
wyglada na to, ze jestesmy narodem bajarzy ;)

milego poniedzialku kobitki.
chlapa, zimno snieg, deszcz i pol metra sniegowego blota. ja nie chce!!!!
cześć przywitam się tylko na chwilkę, bo jutro pobudka o meegawczesnej porze i 12 godzin zajęć :/

i dopiszę się do klubu czytających dużo i czytających szybko ;)
tylko fantastyki nie czytuję raczej, jedyny wyjątek to Tolkien, którego jestem wielbicielką od lat, trylogię przeczytałam trzy razy, pierwszy raz w wieku 15 lat...
maxaga czy Białołęcka okazała się być zołzą ?
:)
właśnie różne opinie słyszałam od ludzi którzy poznawali osobiście jakieś "gwiazdy" czy też osoby publicznie znane z kręgu zainteresowań, mało kto wypowiadał się o tych ludziach miłym słowem, a wielu właśnie wręcz traciło zainteresowanie twórczością takiej osoby,
ciekawe ile to mozna stracic przy bliższym poznaniu, i ciekawe jest właśnie to, że charakter i zachowanie danej osoby wpływa na odbieranie jej sztuki
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Dzien Dobry dziewczeta:)

co do mojej sukni to nie sprzedalam jej, bo zdecydowalam ze zostawie ja sobie na pamiatke i teraz wisi sobie spokojnie w szafie;)

ja mialam fajny weekend, zlecial bardzo milo:) i dostalam od meza przyspieszony prezent na Mikolajki - zestaw nowej DKNY - pachnie slicznie ! :)

Milego Dnia!
do góry