Widok

WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (2)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Niech nam się dobrze pisze, a dzieci niech rosną duże i zdrowe. :)

Wrzesień
1. mamtu - 03.09.2013
2. narzeczonaaa - 03.09.2013
3. Arabelka - 07.09.2013
4. ania27 - 12.09.2013
5. alkar82 - 19.09.2013
6. Mandi - 19.09.2013
7. Dora - 21.09.2013
8. meg - 23.09.2013
9. zonkaa - 23.09.2013
10. kristi 21 - 26.09.2013
11. Selene - 28.09.2013
12. dorotiii - 29.09.2013

Październik
1. Annkkaa -10.10.2013
2. Julka - 11.10.2013
3. asia1611 - 12.10.2013
4. panda - 14.10.2013
5. Aga -18.10.2013
6. XXX - 18.10.2013
7. sonia85 - 22.10.2013
8. tessaja - 28.10.2013

+ Agatka - termin do potwierdzenia

Poprzedni wątek tutaj:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=445858&hl=7981728#op7981728
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kurde dziewczyny a ja sobie teraz zaczęłam wkręcaż że 5 cm człowieczka to może za mało jak na 13 tydzień,moje pierwsze dziecko miało 6,5 tylko nie pamiętam czy to było pod koniec 13,a ja mam teraz początek.
a wiesz tak pytam bo moznaby gdzies wyskoczyc razem
ania27 mysle ze wszystko jest w porzadku, ja bylam w zeszlym tygodniu u lekarza(13 tc)maluch miał 6 cm. Podejrzewam że urodzi się duży bo ja sama ważyłam 4,5 kg:)
ania27, a ta lekarka dokładnie mierzyła? Może tylko tak 'po łebkach' przyłożyła znaczniki na usg?
narzeczonaaa, no pewnie - ja chętnie. :) Tylko się muszę wreszcie Młodego pozbyć z domu, to będę wolna.
No raczej dokładnie i wyszło 5,3 czy coś takiego,moje dziecko miało więcej a jest szczuplutki i mały,bo my też średniego wzrostu.
dziewczyny znowu mam mdłości, ide sie położyć bo zwariuje
ania27, ja miałam badanie prenatalne 12. 02. (12 tc) i długość dziecka to 5.56 cm, ale ja mam trochę zaniżony wiek, więc wydaje mi się, że wszystko ok u Ciebie. :)

narzeczonaaa, tylko nie rzygaj. ;) Trzymaj się!
Ale skończony tydzień,czy ten w którym byłaś?
aniu nic się nie przejmuj, mogłaś mieć później owulację i przez to dzieciątko może być troszkę mniejsze. Lekarz mówił że wszystko w porządku więc tego się trzymaj :)

Ja uczę matematyki i informatyki :) A wy?
Mam na usg 11t 2d, więc 12 tc.
No widzisz a ja jestem tak jak widać,w 13 tygodniu
O, zonkaa, widzę, że umysł ścisły. No to padam do nóżek. ;)

Ja pracuję z maluchami w klasach I-III. :)

ania27, tak jak zonkaa pisze - może owulacja była przesunięta, może dziecko się inaczej ustawiło. Nie martw się - gdyby coś było nie tak lekarka by to zauważyła.
Poza tym to tylko tydzień różnicy. Tak naprawdę każde dziecko, również te w brzuchach, rozwija się we własnym tempie. Nie jest powiedziane, że Twoje zaraz nie 'skoczy' i nie przegoni wszystkich innych.
Mamtu a ja zazdroszczę cierpliwości :) mam informatykę też w młodszych klasach, ale wolę jednak uczyć te starsze, które już umieją dobrze pisać :D

Macie też takie zmienne nastroje? Ja od tygodnia mogę z super humorku przejść w taki że płaczę bez powodu...
Znalazłam zdjęcie USG mojego synka i tam jest data 11.07.2008 to wychodzi na to że od ostatniej miesiączki upłynęło równo 3 miesiace i jest jeszcze takie oznaczenie chyba tydzień ciąży i wychodzi na to że byłam w 14 czyli 13t3d a to oznacza że jest ok,porównując moje pierwsze,bo teraz mi nie minęło 3 miesiace od ostatniej miesiączki.
No, ania27, panikaro ;) - głowa do góry! Wszystko jest ok.

zonkaa, fajnie się pracuje z maluchami, chociaż specyficznie. Ale jak się to lubi, to nie ma minusów. Ja za to nie lubię zastępstw w starszych klasach - kwestia przyzwyczajenia chyba. :)
A o nastroje lepiej nie pytaj - wczoraj na przykład się poryczałam, bo mąż zapomniał mi kupić drożdży na drożdżówkę, a ja akurat chciałam robić. Wesoło, nie? :D
Hahaha, mamtu - rozbroiłaś mnie z tymi drożdżami ;). Ja dzisiejsze po południe spędziłam na zakupach - rolety, zasłony i inne pierdoły... Także teraz padam ! Ale za to zaspokoiłam potrzebę bułki cebulowej ;) Ania - całe szczęście, że znalazłaś tamto USG, bo byś się niepotrzebnie martwiła :)
Ja też mam huśtawki nastroju. A już dzisiaj po tej wizycie u ginekologa to w ogóle ze stresu się zrobiłam jakaś nerwowa. Dziecko mnie z równowagi wyprowadza byle czym a mąż też nie lepszy :/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry