Widok

WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (2)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Niech nam się dobrze pisze, a dzieci niech rosną duże i zdrowe. :)

Wrzesień
1. mamtu - 03.09.2013
2. narzeczonaaa - 03.09.2013
3. Arabelka - 07.09.2013
4. ania27 - 12.09.2013
5. alkar82 - 19.09.2013
6. Mandi - 19.09.2013
7. Dora - 21.09.2013
8. meg - 23.09.2013
9. zonkaa - 23.09.2013
10. kristi 21 - 26.09.2013
11. Selene - 28.09.2013
12. dorotiii - 29.09.2013

Październik
1. Annkkaa -10.10.2013
2. Julka - 11.10.2013
3. asia1611 - 12.10.2013
4. panda - 14.10.2013
5. Aga -18.10.2013
6. XXX - 18.10.2013
7. sonia85 - 22.10.2013
8. tessaja - 28.10.2013

+ Agatka - termin do potwierdzenia

Poprzedni wątek tutaj:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=445858&hl=7981728#op7981728
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ania27 - trzymam kciuki żeby się wszystko ułożyło. Najgorsze, że te nerwy takie nie potrzebne.
Meg - oszczędzaj się jak możesz do 12 marca czas szybko zleci i na pewno wszystko będzie w porządku.
A z tym myciem okiem to ja już nic nie mówię. Moje są tak brudne, że aż wstyd. Poczekam aż się trochę cieplej zrobi i męża zagonię do roboty :)
Ja po usg, się naczekałam się strasznie długo. Ale na szczęście wszystko ok :) mały bajbus się kręcił jak go podglądała ;) teraz 22 marca usg genetyczne, czyli kolejne niecierpliwe oczekiwanie...
Zaraz uderzam trochę się zrelaksować na miasto. Spałaszuje jakieś przepyszne ciacho i kawkę w retro :) Wracając od lekarza już sobie zaszalałam nawet i zakupiłam dwie nowe bluzeczki :)
Hej dziewczyny
Jutro zaczynam 12t. a mdlosci mecza masaktycznie- dlatego tak malo sie udzielam.

Brzuszek juz mi sie zaczyna powiekszac, znacie jakies sklepy z ciuchami ciazowymi w nirmalnych cenach?!

ps: sa tu odoby z okoloc pogórza, obluza?
Dora - allegro. ;-)
meg, trzymaj się. Musi być dobrze. Tylko to mycie okien sobie daruj. Trzymam kciuki! :)

Dorotiii, dzięki Ci, że chociaż Ty nie myjesz okien w najbliższym czasie. ;) I Selene widzę, że też. :D

Dora, mój mąż jest z Obłuża, ale nie mieszka tam już kilka lat.
Allegro juz przejzane:-)
Dora - ja z Obłuża :) za mężem, a rodowita Pogórzanka ;)
Ja też okien myć nie zamierzam...mdli mnie jak cholera nie mam siły na nic :/
O to fajnie, ze jest ktos z okolicy;-)
sonia85 napisałam wiadomość na priv
odpisałam
Cześć dziewczyny,

Parę dni nie miałam dostępu do neta i dlatego się nie odzywałam. A tu tyle postów, że nowy watek trzeba było założyć:)
U mnie samopoczucie już dużo lepiej, przesypiam cała noc bez nocnego wstawania. Wymioty zdarzają się średnio dwa razy w tygodniu, więc jest duża poprawa :) Ogólnie odzyskałam apetyty i powoli waga się ruszyła i przytyłam 1kg w porównaniu do wagi z przed ciąży. Brzuszek już mi się pokazał i musiałam kupić spodnie ciążowe, bo odprawie miesiąca w starych ledwo się dopinałam i uciskały mi brzuch. A tak poza tym to wszyscy mówią, że wyglądam szczuplej, niż przed ciąż :) (zgubione 3kg w czasie ciąży na coś się przydały :))

Dora śliczne ubrania z odzieżą ciążową są w sklepie Huppy Mum w Klifie. Ubrania są cudne i dobrej, jakości, ale ceny mówią same za siebie. Kupiłam tam w prawdziwe spodnie ciążowe, z których jestem bardzo zadowolona, są bardzo wygodne, ale za to sporo kosztowały. Choć zauważyłam w sklepach internetowych, że ogólnie odzież ciążowa jest droga. A to przecież ubrania tylko na parę miesięcy

Dziewczyny mam pytanie czy miałyście badana tarczyce przy robieniu pierwszych badań krwi w ciąży?
Miała badane TSH i FT4 profilaktycznie (nigdy nie chorowałam na tarczyce) na samym początku ciąży wtedy wyszła minimalna niedoczynność wg TSH, ale FT4 miałam bardzo dobry wynik i lekarka powiedziała, że w ciąży najważniejszy jest wynik FT3 i FT4, a TSH może się wahać ze względu na zmiany hormonalne. Miesiąc temu miałam tez badany poziom TSH, FT4 i FT3. TSH wróciło do normy, bo w granicach 1,10, natomiast FT4 i FT3 były też bardzo dobre. Lekarka kazała mi kontrolować tarczyce, co miesiąc. A ginekolog radził skonsultować to z endokrynologiem. Póki, co chorowałam i nie miałam czasu się tym zająć. Ale tak się zastanawiam czy jest sens panikować, bo przy ostatniej wizycie lekarka powiedziała, ze jest ok i do kontroli za miesiąc. I jak na razie to mam dość lekarzy przez te moje ciążowe chorowanie i różne badania. Bo skoro w ciąży najważniejsze jest FT4 i FT3, to, jaki sens jest sprawdzać TSH, które tak naprawdę o niczym nie świadczy? Jak to jest z ta tarczycą?
Z tą tarczyca to jest tak, ze co lekarz to inna teoria! Ja mialam przed ciaza tsh 2,7 i dostalam tabletki. Moja lekarka nie chce mi badac ft4 bo twierdzi ze to sie przy duzo wyzszym tsh bada.... mam zamiar zbadac to sama dla siebie.

Mysle ze jak raz w miesiacu zbadasz, to wystarczy spokojnie.
Ja się leczę od kilku lat na hashimoto i teoria, którą wobec mnie stosują (i wydaje mi się, że jest ona dość powszechna i skuteczna) to badanie FT4 na bieżąco. Jeśli masz taką możliwość to zrób to badanie - na pewno nie zaszkodzi :)
No w Niemczech jest inna teoria którą stosują.Przede wszystkim tu z niewielką niedoczynnością nie wysyłają do endokrynologa,a ginekolog nie ma nic w tej sprawie do powiedzenia,bo nie może nawet recepty wypisać,więc leczą to lekarze ogólni i sugerują się głównie wynikiem TSH a nie FT4,ja np.teraz mam za niskie TSH bo 0,9 i to wskazywałoby na nadczynność,lekarz kazał zmniejszyć dawkę i brać pół tabletki.
No ale że jestem w ciąży i nie czuję się dobrze,zarządałam skierowanie do endokrynologa,teraz czekam na termin,ale będę chciała przyspieszyć bo nie mogę tak sobie ekserymentować z tymi dawkami,jeszcze mi lek zmienił,nie wiem czy mogę brać witaminy z jodem,bo on właśnie ma jod...nic nie wiem,boję się czy dobrze lekarz zrobił zmniejszając mi dawkę,on chyba pojęcia nie ma jak to się ma do ciąży.Martwię się tym ciągle,nie jestem pewna niczego,nie mam zaufania do lekarz który nie specjalizuje się w tej dziedzinie a posiada tylko wiedzę ogólną,no ale myslę że po wizycie u specjalisty dowiem się czegoś wiecej i uspokoję i że będą już w dobrych rękach.
Moje tsh spadlo mocno, do dolnej granicy normy, ale lekarka powiedziala zeby nie zmniejszac dawki, bo to falszywy spadek spowod. ciaza. Biore euthyrox 50.
Ja biore eutyrox88 ale mi tesh poskoczyło do 3,8 więc pewni mi lekarz podwyzszy dawkę.
hej, jestem mamusią październikową 2012, mam do sprzedania jeszcze 3 ciuchy ciążowe na rozmiar 38, zapraszam http://picasaweb.google.com/109934595683576784789/CiuchyCiazowe
10zł/szt lub wszystko za 25zł ;)
I znowu witam poniedziałkowo. Pogoda nas ostatnio rozpieszcza, więc aż chce się wstać z łóżka. :)

W weekend zaczęła mi się 'stawiać' macica - strasznie się boję. Będę dziś dzwonić do mojej gin, może umówię się na wcześniejszą wizytę. Na razie łykam no-spę i dużo magnezu. Z nerwów nie mogłam w nocy spać. Mam nadzieję, że to nie 'powtórka z rozrywki'. :/

A z pozytywnych wieści - dziś (po prawie miesięcznej przerwie) wreszcie wysłałam Młodego do przedszkola. Ufff. ;)
Pogoda faktycznie rewelacyjna. Zachęca do spacerów. Mnie niestety nadal skutecznie zniechęcają do życia mdłości :( Mamtu a kiedy masz wizytę?
Mój syn idzie do klubu malucha od kwietnia, mam nadzieję, że nie będzie za dużo chorował :/
Wizytę mam dopiero 19. marca. Boję się czekać do tego czasu.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry