Widok

WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (2)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Niech nam się dobrze pisze, a dzieci niech rosną duże i zdrowe. :)

Wrzesień
1. mamtu - 03.09.2013
2. narzeczonaaa - 03.09.2013
3. Arabelka - 07.09.2013
4. ania27 - 12.09.2013
5. alkar82 - 19.09.2013
6. Mandi - 19.09.2013
7. Dora - 21.09.2013
8. meg - 23.09.2013
9. zonkaa - 23.09.2013
10. kristi 21 - 26.09.2013
11. Selene - 28.09.2013
12. dorotiii - 29.09.2013

Październik
1. Annkkaa -10.10.2013
2. Julka - 11.10.2013
3. asia1611 - 12.10.2013
4. panda - 14.10.2013
5. Aga -18.10.2013
6. XXX - 18.10.2013
7. sonia85 - 22.10.2013
8. tessaja - 28.10.2013

+ Agatka - termin do potwierdzenia

Poprzedni wątek tutaj:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=445858&hl=7981728#op7981728
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
opinie skusiły mnie na Doeringa - ale zasiał u mnie niepewność - bo rozumiem, że np dziecko nie pozwoliło mu wszystkiego dopatrzec, ale to jest na tyle ważne iż w mojej ocenie powinien postarać się zmusić malucha do zmiany pozycji albo zaproponować ponowne badanie..a tutaj jedynie tekst ze gdybym byla jego córką to zrobiłby profilaktycznie pappa... cóż kobieta w ciąży jes wyczulona na takie teksty i dopisuje sobie słowa niedopowiedziane - przynajmniej ja tak mam
Doering to tez jest bardzo znany lekarz w Trójmieście. Generalnie im bardziej znany tym droższy.
Ja poprzednio u Doeringa prowadziłam i też nie było na co narzekać.
Ja poprzednia ciążę prowadziłam u Preisa, płaciłam jak za zboże ale mam do niego zaufanie. ;-)
Mój synek na szczęście zdrowy. ;-)
Witam i ja! :)

Młody niestety znowu w domu. A akurat na dziś zaplanowałam sobie porobić wszystkie badania krwi. No i d*pa. Wstyd się przyznać, ale od początku ciąży nie zrobiłam sobie nawet morfologii i wygląda na to, że na wtorkową wizytę też nie zrobię, bo czekałam jak ta idiotka do ostatniej chwili, żeby badania były jak najbardziej aktualne. Chyba, że jeszcze jakimś cudem w poniedziałek zdążę, chociaż wątpię, żeby Młody tak nagle ozdrowiał. No i tym sposobem mam doła z rana - jednak ciężarnej to niewiele trzeba. :/

Dziewczyny, 15.04. w Scandic'u znowu będzie "Bezpieczny Maluch". Może dacie radę wyskoczyć, to byśmy się spotkały? Co Wy na to? Zapisujemy się? :)

meg, cieszę się, że Ty już po badaniu i że z maluchem wszystko ok. :) I słuchaj męża, bo dobrze gada. ;)
Wczoraj Mąż wręcz kazał mi próbować umówić się do Preis'a no i oddzwonili , że mam być za pół godziny i o 17 weszłam do gabinetu.
Pan profesor bardzo miły i sympatyczny.
Wszystko posprawdzał bardzo dokładnie, zrobił dodatkowo kilka zdjęć 3D "na pamiątkę do albumu" - jak się wyraził.
Okazuje się, że z dzieckiem jest wszystko w porządku - no i ta kość nosowa jest na swoim miejscu- wszystko prawidłowo wykształcone. W jego ocenie testu Pappa nie ma konieczności zrobienia.

Porównując Doering i Preisa - wszystko wskazuje, że na połówkowe pójdę do Preis'a. Ma dużo lepszy sprzęt, usg wychodziło bardzo wyraźnie i dokładnie wszystko mógł zmierzyć. Fakt prenatlne/genetyczne i połówkowe u Preis'a kosztuje 300zł (gdzie u Doeringa płaciłam 140zł)- ale Mąż powiedział, że nie chce już tego przeżywć drugi raz i woli dopłacić by mieć pewność że ja nie będę się całą noc po wizycie zamartwiać.
Preis wyznaczył termin połówkowego na 20-21 tydzień ciąży - i wtedy myślę się do niego wybrać...
Hej czwartkowo :) Jeszcze chwila i weekend (przeze mnie już upragniony)... ! Umieram z głodu, a nie mogę nic przekąsić, bo niedługo lecę na badania z krwi (na poniedziałkową wizytę). Niby warto być przyzwyczajonym do śniadań, ale jak występują jakieś perturbacje to dramat ;) (przynajmniej u mnie). Ptaszki ćwierkają za oknem aż miło, szkoda tylko, że śnieg nadal straszy...
polowkowe sie robi w polowie czyli 20tydz aczkolwiek to jest inaczej niz z genetycznym i nie ma jakiejkolwiek granicy do kiedy mozna. to usg sprawdza dokladnie wszystkie narzady, czy sie rozwijaja prawidlowo wiec im wieksze dziecko tym lepiej widac.
ja teraz za genetyczne (invicta) płacę 250, więc pewnie połówkowe podobnie. A moja koleżanka za każdą wizytę w tym połówkowe płaciła teraz 120 zł. Więc ceny są chyba dość zróżnicowane.
a usg połówkowe to chyba właśnie do 25 tyg. się robi. Ja w każdym razie w pierwszej ciąży miałam pod koniec 24 tygodnia i wszystko było bardzo dobrze widać.
Fakt owulację to ja miałam pózno,kurde znów ciążę przenoszę...
Mój synek urodził się z wagą 3800 ale to dlatego że 12 dni po terminie,noi poród był dosyć ciężki ale to też przez główkę bo miał aż 37 cm,łepek po tatusiu:)
Ile w Gdańsku kosztuje USG połówkowe u dobrego lekarza,bo tak się zastanawiam że jak będę w Polsce to pójdę na pewno,chcem być choć drugą połowę ciąży spokojna,tylko czy nie będzie to za pózno 25 tydzień?
szczęściara, mój dopiero się położył, więc jeszcze z 30 minut tarzania po łożku i dopiero spokój. A potem ja się od razu kładę. Tymczasem oglądam nowego papieża.
Mój juz od 19-tej śpi. ;-)
Ja biorę się za kąpanie młodego i w końcu będę się delektować ciszą i spokojem :)

Ciekawe kogo wybrali na papieża.
łups, nie to ;)

Jak Wam mija wieczór? Ja za nic nie mogę się zabrać, strasznie rozkojarzona jestem... Ani się skupić, ani położyć... Nic mi nie pasuje.
http://www.suwaczki.com/tickers/yuudskjo1r2lxkj7.png
Mój syn też 3700 ważył i też łatwo nie było.

Walerka wizytę mam jutro ;)
ja rodzilam 3700 i latwo nie bylo.

Sonia jak po wizycie?
Heh, to ja jednak chętnie urodzę syna poniżej 3 kg, tak jak ostatnio. ;)
Ja też mam nadzieję, że tym razem dzidzia nie urośnie taka duża. Urodzenie prawie 4,5 kg dziecka daje w kość. teraz fajnie by było jakby tak 3,7 :)
Tessaja to my do tego samego gabinetu chodzimy :) tylko ja do Dr Świątkowskiej. Czasem jak jej nie ma a pilnie potrzebuję to chodzę w zastępstwie do Preisa :):)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry