Widok

WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (3)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
No to witam w nowym, trzecim. Niech nam brzuchy lekkimi będą. ;)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 12.10.2013
panda - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
walerka - 26.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=450681&c=1&k=16&hl=8055708#op8055708
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Walerka, super że będziesz miała cesarke. Ja wybieram się do swojego okulisty, bo mam wysokie ciśnienie gałki i też podobno się kwalifikuje do cc.
A co do gości to ja w tym roku powiedziałam że świąt nie robię i mam spokój. Nawet nie macie pojęcia jak się z tego cieszę, bo w każde święta jest full gości i standardowo po świętach jestem padnieta. Szkoda, że za oknem pogoda zimowa ale nie można mieć wszystkiego;))

A teraz leze, bo coś mdli mnie po obiedzie. I czuje jakby woda mi się przelewala w brzuchu. A może to młody fika w swoim baseniku?

Spokojnego wieczoru Dziewczyny:)
walerka a robią w Anglii USG prenatalne?bo w Niemczech nie,a przynajmniej nie w moim mieście,tylko genetycy za pieniądze.

Ja mam dziś straszliwego doła,nie dość że wszystko mi się sypie na głowę,życie tutaj jest trudne bez języka,to jeszcze mnie dziś lekarz dobił,otóż oni tutaj powariowali z tym wolnym,na tydzień przed świętami urlopy pobrali,wszystkie przychodnie dziecięce,a ja mam dziecko chore i zostaje ostry dyżur przy szpitalu po 19.00,nie pojadę w ciąży narażać siebei i dzieciaka na jakieś gorsze infekcje,ani nie będę tam siedzieć dwie goziny kiedy nie sypiam po nocach,moje dziecko też nie bo bardzo kaszle.,więc wczoraj udałam się do swojego lekarza rodzinnego,zbadał małego,powiedziałam jednym zdaniem że ma kaszel suchy głównie w nocy,nic poza tym,zresztą wcześniej znajoma dzwoniła i też powiedziała o co chodzi,a ten mi wypisał jakieś krople które są na mokry kaszel,działanie wyksztuśne,na noc niczego nie otrzymaliśmy,noc oczywiście ciężka,ale miałam jeszcze ostatnią dawkę starego syropu,więc mu dałam i jakoś było w miarę ok.Dziś pojechałam ale go nie zastałam,więc kupiłam syrop na swój koszt,ale inny bo tamtem na receptę,a jutro znów do niego po receptę,żeby w aptece oddali pieniądze,bo tu dzieci leki maja za darmo.Mały mi dziś tak strasznie po tych kroplach kaszle że szok,dwa razy zwymiotował śluzem bo nie ma co odksztuszać,no pajac ten lekarz,jestem wściekła.
Ania :/ współczuję....

Ja też dzisiaj cały dzień kompletnie bez mocy, zaraz chyba spać pójdę. No i stresa mam lekkiego, jutro z Ksawerym pierwszy dzień do przedszkola idziemy! Mam nadzieję że mu się spodoba.
Robia kazdemu usg a pappa w niektorych po 30 roku a niektorych po 35. Sa tylko 2 usg prenatalne I polowkowe. Ogolnie do ciazy podchodza lajtowo. To nie choroba wszyscy pracuja do konca. Widzisz tylko polozna I przy porodzie tez. Ale jak sa tylko jakiekolwiek nieprawidlowosci to sie bardzo dobrze zajmuja.

Sonia przygotuj sie ze raczej super nie bedzie ale sie poprawi raczej dzieci nie lubia rozstawac sie z mama. U nas bylo ciezko 2 tyg a teraz leci z usmiechem na ustach. Bedziesz miala czas zeby troche odpoczac.
Jestem.
Witam jestem już po lekarzu,
Drugi lekarz uważa , że to raczej nie różyczka. Ale na 100 % nie pewne, nie stety mówi, że szczepionka w ciaży nie daje 100 % PEWNOŚĆ. i że nikt nie da gwarancji, że nic się nie stanie.
Dała leki na alergie i na to biedne gardełko.
Boże mam nadzieję, że to nie to.
No a ja też dołączam do mamuś chorych. mysle, że to przez fridowanie , no ale cóz. Zakupiłam te pastylki na gardło co polecałyście i zobaczymy.
Dziewczyny co mogę polecić, jak będziecie szykować wyprawkę dla maluchów. To zakupcie inhalator. niegdy nie wiecie kiedy się przyda. a jak poleży to nie zaszkodzi, nawet my w ciąży możemy robić sobie inhalacje z soli fizjologicznej. Ja kupiłam w Gemini, ale dużo dziewczyn w lidlu, polecam, czatujcie na promocje,
witam nową mamusie.
Zdrówka dziewczyny, bo to stare powiedzenie,ale najwazniejsze
Witam czwartkowo!

Stwierdzam, że mam chyba wyjątkowo upierdliwe dziecię. Położyłam się wczoraj w ciągu dnia, bo myślałam, że padnę na twarz, to się Młodszy tak rozbrykał, że leżeć się nie dało. A wieczorem tak mnie kopał po narządach (głowy nie dam, ale chyba musiał celować gdzieś w okolice odbytu), że myślałam, że zwariuję. Cieszę się, że się rusza, ale do dzwonka jasnego - w tym położeniu to ja zwariuję przez te pół roku. ;)

Marta13, ja w rezultacie wysyłam może 2-3 sms-y w miesiącu, a że nigdy nie wysyłałam ich dużych ilości, to jakoś udaje mi się przeżyć. Tyle, że w życiu do głowy by mi nie przyszło, że w ramach abonamentu nie mam żadnego (!) darmowego sms-a.
ja z doswiadczenia mialam robiony test poczworny, po prenatalnym w drugiej ciazy nie mogli zrobic, wiec wyslali mnie na test poczworny , jest to test z krwi i robi sie w 15 tc.

Walerko, mam nadzieje, ze dostaniesz termin na cc, najczesciej robia ja w 39tc, chyba ze trzeba przyspieszac tj u mnie to bylo, pamietaj, ze to lekarz decyduje i powinnas miec osobne spotkanie ok. 3 mce przed terminem, polozna nie ma praw bukowac w szpitalu cc itp., no i tak beda mowic o ryzyku cc itp.
ps. ja zmieniam prace i jestem na 3 tyg. urlopie wypowiedzeniowym, girls ok, choc zaliczyly antybiotyk ostatnio.

i gratuluje wam i zycze spokojnych i milych ciaz, sama jestem mama wrzesniowa, choc mialam byc pazdziernikowa, a teraz 1.6 roczny dzieciak rozrabia mi w domu
Ania27 życzę zdrówka dla małego, oby szybko przeszło, a dla Ciebie cieprliwości z tymi z lekarzami.
anavaw dla Was też zdrowia, i trzymam kciuki żeby to faktycznie była różyczka i wszystko dobrze się skończyło.
Sonia85 powodzenia dzisiaj. Ksawery się na pewno powoli zaaklimatyzuje :)
Mi dzidzia starsznie uciska na pęcherz aż mnie boli czasem. Najgorzej mam z bólem pachwiny teraz. Rano po odpoczynku to jeszcze, ale po poludniu jak już jednak trochę na nogach jestem to ledwo chodzę, kuśtykam cały czas na prawą nogę, najgorsze, że ten ból nie przechodzi :(
Mamtu, a ja i tak Ci trochę zazdroszczę ;). Chciałabym już poczuć urwisa :). Nie mogę się doczekać prenatalnego - od jutra za 2 tygodnie! :D Poza tym dzisiaj ostatni dzień na uczelni i do wtorku (włącznie) wolne - chociaż chwila wytchnienia :). Na szczęście świąteczne przygotowania mnie omijają - babcia od kiedy pamiętam nie przepuszcza okazji żeby się naharować i pichcić miliony potraw dla naszego skromnego grona ;). Mnie pozostanie upieczenie mazurków :).

No nic, lecę się szykować i do dzieła. Miłego dnia kobietki :)
No i właśnie - dużo zdrówka życzę wszystkim tym chorym i niechorym (oby tak zostało!) :) Sonia85 - tak naprawdę trzymam kciuki za Ciebie, bo mały na pewno da sobie świetnie radę ;)
sonia85, i jak tam Ksawery? Jak poszło?
Selene, łącze się z Tobą w bólu:) Mam to samo. Na początku bardzo się bałam, że coś nie tak ale po nospie ból jest troszke mniejszy.
I też popołudniu kuśtykam...
Ale nie wiedziałam, że dzidzia już może mi cos uciskać;) Dobrze wiedzieć, bo już sobie wkręcałam bóg wie co.

Selene, trzymaj się i jak najwięcej odpoczywaj:)
wiem ze to z lekarzem ale wstepnie rozmawialam z polozna i ona sie wypowiadala na temat mojego przypadku i stwierdzila ze z jej doswiadczenia lekarz nie bedzie oponowal. zaraz po prenatalnym mam wizyte u ginekologa poloznika wiec z nim bede rozmawiac. przygotowuje sie na ostra bitwe bo beda chcilei mi odstawic zastrzyki a ja je chce brac do prawie konca, sa 2 szkoly jak postepowac i w zaleznosci od teorii lekarza albo daja do konca albo do 12 tyg. ten jest zwolennikiem tej drugiej, w pierwszej ciazy mi sie udalo po przeszlam do niego w polowie ciazy i poprzedni byl zwolennikiem do konca i jakos mi dawal ale zaznaczyl ze normalnie by tego nie robil. najgorsze jest ze nie ma zadnych sesnsownych badan ktore by potwiedzaly wyzszosc jednej teorii nad druga
Marta13 Ty też odpoczywaj :) U mnie z tym ciężko, w pracy kombinuje jak siedzieć, bo wtedy uciska pęcherz, choć i tak udało mi się przyjąć pozycję pół leżącą :) dzisiaj to jest z tym cyrk, jak ktoś wejdzie do pokoju to będzie wesoło, ja taka rozłożona na tym fotelu :) muszę sobie jakąś leżankę załatwić hihih
Ja z tym pęcherzem na początku myślałam, że to zapalenie, ale boli tylko jak siedzę. Jak już się położę lub wstanę to nie boli, więc raczej ucisk.
Walerka a co ty za zastrzyki bierzesz?

Ksawery super, ale byliśmy na razie tylko 2 godziny no i był ze mną. Chociaż za dużo na mnie nie zwracał uwagi, bawił się z dzieciakami. Jutro mam spróbować wyjść chociaż na godzinę. Zobaczymy jak to będzie :)
Hej dziewczyny. Byłam dzisiaj na badaniach krwi i wyszłam o 140zł lżejsza... A wszystko przez to, że wyszło mi coś nie tak z tarczycą... Ceny badań powalają. W tym miesiącu na lekarzy, badania i leki wydałam 800zł...
sonia85, cieszę się, że tak Wam gładko poszło. :)

żonkaa, znam ten ból, niestety. Można zbankrutować, jeśli się nie ma kilku stówek w zanadrzu. :/
heparyna niskoczasteczkowa.
mam mutacje Leidena w czynniku V krzepliwosci krwi ktora powoduje ze mam za bardzo krzepliwa krew, a ze ciaza to jeszcze podwyzsza to sie kumuluje i jest niebezpieczne dla dziecka bo moze nie byc odzywione i dotlenione bo krew nie przeplywa i dla mnie bo moga sie tworzyc zakrzepy. no i jako bonus nie moge latac samolotem przez cala ciaze co dla mnie to tragedia bo duzo polegam na tej komunikacji. ogolnie czuje sie ud.upiona w UK
oj walerka a jaki związek z chorobą ma samolot?

ja właśnie kombinuje jakby tu siostrę w Dublinie odwiedzić ale kurde ceny biletów trochę za wysokie :((

ja korzystam ze zwolnienia i sprzątam! wyprałam dywan, pucuje, 3 pralka zasłon się pierzę :) mężuś szoruje okna i będzie pięknie czyściutko!!!!
Dorotii zazdroszczę Ci energii do sprzątania. Ja ani ręką ani nogą...strasznie mnie mdli, mam nadzieję że to na dziewczynkę :)

W Polsce moje znajome które miały przypadłość taką jak Walerka brały zastrzyki do końca ciąży...

Dziewczyny zastanawiam się nad tym czy mogę w ciąży jeść paschę? Robi się ją z żółtek ubijanych w kąpieli wodnej ale nie zagotowuje się ich...wydaje mi się, że nie powinnam, ale to mój ukochany przysmak i jakoś tak ciężżżko mi będzie z niego zrezygnować :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry