Widok

WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (4)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to jako samozwańcza etatowa zakładaczka wątków ciążowych ;) - zapraszam do kolejnego, czwartego. Dobiłyśmy już do trzeciej pięćsetki. Trzeba by to jakoś uczcić. Tadaaaam!

Kto kawkę, kto herbatkę?
image
image

Coś dla tych na diecie:
image

I dla tych, co dietę mają w nosie: ;)
image

Smacznego!

I nasza lista, mam nadzieję, że aktualna:

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
panda - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
walerka - 26.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I jeszcze link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=455409&c=1&k=16#post8104842
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie straszcie z tą sprawiedliwością, bo Młody, oprócz tego, że budził się w nocy często i przez długi czas, był w niemowlęctwie istnym aniołkiem - tylko spał, jadł i bardzo rzadko płakał. :)

Co mi po bigosie, jeśli on i tak nie dla mnie? Ja nadal staram się trzymać diety, więc takie smakołyki niestety odpadają.
Ja dziś gotowałam sosik do makaronu w warzywami, bo owoców zjadam dość sporo, soczki sobie robię, moja kochana teściowa specjalnie dla mnie pichci mi parę razy w tygodniu taki pyszny soczek z cytrynki, pomarańczki i pietruszki :D pyyycha.... a warzyw jakoś mniej.... nie przepadam za ziemniakami i mięsem, więc nie ma za bardzo do czego suróweczek wcinać
O ja bigos....mniam!

Ja bym bardzo chciała sprawiedliwości i żeby drugie moje dziecko jadło i spało tylko w okresie niemowlęcym...Ksawery to mi ostro dał popalić, z resztą do dzisiaj daje...

Słoneczko piękne, ja już byłam 1,5h na spacerze :) No i kupiłam pierwsze spodnie ciążowe bo nie mam w czym chodzić, z poprzedniej ciąży wszystko za duże na razie a z przed ciąży robi się ciasne...

Walerka trzymam kciuki za jutrzejsze USG będzie dobrze i daj znać po!

A co do spania to ja w poprzedniej ciąży do końca spałam często na plecach bo mnie strasznie kręgosłup bolał i tylko tak udało mi się zasnąć. No i było ok.
Mamtu gdzie mieszkasz?? Marze o bigosie od czasu kiedy przed świętami na klatce wyczułam ;P
Mamtu to ty gotujesz i jesc nie mozesz, dobra zona jestes bo ja bym nie ugotowala jak nie jem. Inna sprawa ze jak maz sie odchudzal to ja tez dzielnie nie jadlam przy nim niczego na co mial ochote, pomimo ze odchudzac sie nie musze.
Jezeli ja przezyje do jutra w stanie wskazujacym na normalnosc to bedzie cud. oczywiscie sie naczytalam bzdur w internecie ( a powinnam miec nauczke z poprzedniej ciazy i pierwszych miesiecy zycia mojego dziecka) ze nie powinnam i wlasciwie to powinni mi blokowac wszystkie strony w tym temacie.
A tak z ciekawosci wydalybyscie 1/5 swojej miesiecznej pensji netto na nieinwazyjne badanie na zespol Downa i Turnera (daje 99% pewnosci, amniopunkcja 100% ale niesie ze soba wyzsze ryzyko poronienia).
Znalazlam ze robia prywatnie takie badania, wiedzialam o nich bo my uzywamy tej platformy do wylalpywania komorek rakowych z krwi pacjenta i na tej samej zasadzie mozna wylapac komorki plodu i jego dna w krwi matki.ale mam schize, czasami chcialabym nie wiedziec tego co wiem i moje zycie byloby o wiele latwiejsze.
Walerka, ja wydałabym kasę. Tym bardziej, jeśli to nieinwazyjne.
Nie wiem jakie masz podejście do wyniku badania i czy jeśli (nie daj Bóg) wyjdzie nie po Twojej myśli to co wtedy? Poza tym 1/5 pensji to wydaje mi się, że nie jest dużo.
Mi to badanie (tak mi się wydaje) proponował mój ginekolog i ja miałam za to zapłacić 3,000 zł. i po dwóch tygodniach byłby wynik. Niestety nie dysponowałam taką kasą i nici z tego wyszły:(
oj ja też bym chciała sprawiedliwosci , Patrycja to mi dała tak popalić że masakra !!!! gdyby nie wpadka to pewnie za 10 lat byśmy na drugie sie zdecydowali hehe

Byłam dziś na wizycie i będe mieć córcie :))
No i mam zakaz dzwigania, tylko powiedzcie jak to zrobic????????
Madziulka, gratuluje Córeczki:))))
Madziulka, gartulacje. :) Wreszcie jakaś dziewczyna się objawiła w naszym wątku.

Sloneczko, mieszkam na Karczemkach. Jakby co to zapraszam. :)
nie usunelabym bez wzgledu na wynik ale chcialabym wiedziec przed zeby sie przygotowac.
Gratuluje dziewczynki, one sie ulawniaja pozniej bo ciezej okreslic.

Chyba tak lepiej jak pierwsze dziecko ciezkie bo potem latwiej, a jak odwrotnie to moze byc troche szok dla rodzicow.
Hej hej!

Arabelka, pięknie dziękuję za życzenia i pamięć :)

Walerka, ja zdecydowałabym się na wykonanie takiego zabiegu. Amniopunkcja nie (bez wyraźnego wskazania), ale to jak najbardziej... Tak myślę. I cena też nie wydaje mi się zbyt wygórowana. No ale to jest decyzja tylko i wyłącznie Wasza.

Mamtu, nawet mnie nie denerwuj z tym bigosem! Tak bym wciągnęła... Ach!

Do Gdyni dzisiaj zawitała wiosna :D Było naprawdę pięknie :) Co prawda mroźny wiatr trochę doskwierał, ale powiedzmy, że po ostatnich przeżyciach nie jestem zbyt wymagająca ;)

Powiem Wam, że coraz częściej odczuwam zmęczenie - takie nagłe. Jak za szybko coś zrobię, nawet za szybko idę (szczególnie pod górkę) to robi mi się duszno i mam zadyszkę ;). Trochę mnie to zmartwiło, ale chyba nie odbiega to od ciążowej normy... Tak myślę ;)
ja też się dużo szybciej meczę niż w pierwszej ciąży.

Fakt pogoda super :) teraz pewnie każde słonko i dzień bez sniegu będzie fajny hehe
Aga ja mam w pracy schody po których dzień w dzień x razy biegam i nagle z dnia na dzień w ciąży jest mi coraz ciężej po nich chodzić (o bieganiu zapomnij, a poza tym są trochę strome więc nawet by mi przez myśl nie przeszło by ryzykować;P)
hej hej
jestem po usg:) Wszytko wporządku. tętno było wyższe, ale Pani doktor mówi, że nie ma się co dziwić jak tak szaleje w brzuchu. No i wychodzi ciąża o tydzień do przodu. więc termin przesunął mi się na 14 październik. więc zobaczymy.

Dziewczyny, życzę Wam powodzenia w rozmowach z szefostwem, są firmy przyjazne mamie, u Was tak będzie.

BIgosik, hmmmm, mnie ciągną fast foody , z małą nie mogłam patrzyć a tu co innego.MOże jednak chłopak ;)
Miłego wieczoru, spokojnej nocki i miłego poranka
hmm, właśnie wybieram się na USG (tak, o tej godzinie:)), i coś mi jeździ w brzuchu z podenerwowania:) trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok !
Trzymamy. Zazdroszcze bo nie wiem jak przezyje te noc.
a tak z ciekawości to co to za przychodnia o tej porze robi usg????? :))))
Drogie mamy!
Jestem mamą z tamatu sierpień/wrzesień 2011.
Narodziny syna zapoczątkowały spełnianie moich marzeń - fotografię dziecięcą :)
Moje sejse możecie zobaczyć tu https://www.facebook.com/MauaFotografia
Robię zdjęcia maluchów mniejszych i większych, całych rodzin oraz przyszłych mam.

W najbliższym czasie planuję konkurs z darmowymi sesjami do wygrania! :)

Serdecznie Was zapraszam
Dziewczyny kurczę chyba dziś nie zasnę :(
Przed chwilą brałam prysznic i wyczułam dość spory bo ok. 1-1,5 cm guzek, który znajduje się na udzie 1 cm od pachwiny przy miejscu intymnym, jest różowy, twardy, wystający i bolący :(
W poniedziałek mam wizytę u gina, nie wiem czy czekać, może się wchłonie czy iść do rodzinnego... nie wiem co to jest :/

Któraś z Was pisała o jakimś guzku prawda?
Tak ja mam narośl,tak jakby jedną wargę sromową spuchniętą,ale nie boli mnie to tylko mam wrażenie że się powiększa.

Dziewczyny tarczycówki prosiłam Was napiszcie coś jak teraz w ciąży wygląda wasze leczenie,kontrola krwi,wyniki badań oraz dawki leków.
Ja dziś się wkurzyłam bo lekarz już trzeci raz zmienił mi lek,bo najpierw brałam tyroksynę bez jodu,pózniej polączoną z jodem,a teraz sobie wymyslili ale to już endokrynolog,że mam brać znów ten lek bez jodu w dodatku innej firmy,gdzie mi zostało pół opakowania z tamtej tylko większej dawki,ale już znajoma dzwoniła i te też moge tylko pół tabletki i do tego mam brać sam jod,w dawce 150 mg,czyli 25 tyroksyny i 150 jodu.A jak to u Was wygląda?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry