Widok

WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE mamusie #13#

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
****WRZESIEŃ****
Agaaa (Gusia) 01.09
stokrota15 05.09, Wejherowo
Cytrynka 06.09, Gdańsk Wojewódzki
xyz124 06.09
Myniaagusia 09.09
kasia0075 12.09, Gdańsk Wojewódzki
jolka1985 18-25.09 Gdańsk Zaspa
Asia84 19.09
kamda 21.09
Ententino 22.09
INA1978 30.09

****PAŹDZIERNIK****
MadziaH 01/02.10, Wejherowo
AgusiaGda 02.10
monika987 02.10 Puck
moka 12.10
lula 17.10
agitka 17.10, Gdańsk Wojewódzki
Kolorowa Parasolka 22.10
aleksandra27 24.10 Gdańsk Wojewódzki

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
szczęśliwa trzynastka:-)
mam nadzieje ze bedzie szczesliwa :)

witam w kolejnym watku :)

dzis bylismy za miastem, super , cieplutko i az zal bylo wracac do domu :(

za to teraz wcinam pyszne truskawki z cukrem :) pyyychaaaa :)))
a ja własnie wpierniczyłam lody :)
aleksandra napewno bedzie szczęśliwa:-)
Bo niby dlaczego nie?
mnie tam zawsze cos milego spotka jak jest "13" :))

ja to stale ostatnio uzupelniam zapas lodów, teraz zasmakowaly mi caffe latte z Grycana ale najlepsze sa cytrynowe z Misia :))))
tak sobie wlasnie pomyslalam ze jak sie uda to moze sie z agitka spotkamy na porodówce :)))
mi liczba 13 też dobrze sie kojarz
Ludzie badzo mi bliscy wszyscy urodzili się 13:-)

Hehehe fajnie byłoby spotakć koleżankę z forum na porodówce.
Ja pewnie mam na to male szanse, chyba nikt do Pucka się nie wybiera
i ja sie witam :) ja mam ochote na coś słodkiego :)
Aleksandra fajnie by było :)
ale ja co usg mam wcześniejszy termin także musisz mnie gonic :)
Cześć dziewczyny, dziś miałam trochę nieciekawą noc ale mam nadzieję, że to tylko raz tak będzie. Twardniała mi macica, cholernie głupie uczucie i człowiek się strasznie niepokoi. Poza tym wszystko ok.
Dzwoniłam do kumpeli, która przeleżała połowę ciąży i zna to z doświadczenia. W poniedziałek zadzwonię do lekarki i zobaczymy. Oczywiście cały czas biorę nospę i luteinę.
agitka gratuluje dziewczynki:)
madzia mi na patologi powiedzieli ze jak bede miała twardy bruch to łykać odrazu nospe- ty łykasz - będzie dobrze - trzymaj się:)
U mnie dziecko coraz bardziej żywe i kopie mnie jak mu się coś nie podoba- już mały terrorysta rośnie:)
prośba o dopisanie wejherowa- tam przyjdzie na świat moj niuniek
ok, się robi:)

****WRZESIEŃ****
Agaaa (Gusia) 01.09
xyz124 06.09, Wejherowo
Myniaagusia 09.09
Asia84 19.09
kamda 21.09
Ententino 22.09
INA1978 30.09

****PAŹDZIERNIK****
AgusiaGda 02.10
monika987 02.10 Puck
moka 12.10
lula 17.10
Kolorowa Parasolka 22.10
Podobno wszystko jest ok, dopóki szyjka się nie skraca, więc zobaczymy.
****WRZESIEŃ****
Agaaa (Gusia) 01.09
xyz124 06.09, Wejherowo
Myniaagusia 09.09
Asia84 19.09
kamda 21.09
Ententino 22.09 Redłowo
INA1978 30.09

****PAŹDZIERNIK****
AgusiaGda 02.10
monika987 02.10 Puck
moka 12.10
lula 17.10
Kolorowa Parasolka 22.10
xyz może sie spotkamy w wejherowie :)
Fajnie macie, w okolicach mojego terminu nie ma nikogo stąd w wejherowie
Haha nie powiem nic o sobie MadziaH w moim szpitalu poki co nikt nie rodzi ale co tam:)
Eee przynajmniej jak narobimy jakiejś "siary" przy porodzie to nikt się nie dowie:) Bo któż to wie do czego człowiek zdolny..:)
stokrotka tez to samo pomyslałam jak pisałam gdzie bede rodzic:)
Madzia czego odrazu my mamy robić siare, pogryziemyy lekarzy i położne:)
ja juz w gdyni u dentysty mam wpisane w karcie pacjent nie znający podstawowych zasad dobrego wychowania uwaga gryzie i kopie dentyste - pozostałości z lat młodzieńczych- ale jak robi sie dzieciakowi wszystkie szyjki nie pierwszy raz i to cholernie boli to trzeba się bronić:)
Teraz już siedze grzecznie na fotelu:)
i ja witam w nowym wątku :)

też mam napady na słodkie - od kilku dni ;) wcinam landrynki albo ping-pongi owocowe (biedronkowy odpowiednik tik-taków) :P

dzisiaj otworzyłam puszkę gotowej masy kajmakowej(kakaowej) :P zjadłam 4 łyżeczki i jest luzik :)

wczoraj wyczytałam w nowym nr Mamo to ja skąd te ciągoty... otóż od 20 tyg. ciąży maluszki poznają słodki smak :P

poza tym - od 1 czerwca będę bezrobotna :P wczoraj się o tym dowiedziałam - od koleżanek z pracy... szefowa jakoś chyba nie ma odwagi do mnie zadzwonić ;P
Nie wiem czy to Cię pocieszy ale mi kumpela mówiła, że w czasie mojej nieobecności była rada, na której dyrekcja przedstawiła plan na przyszły rok i okazało się, że jest o 20 nauczycieli za dużo, więc wszystko możliwe, że znajdę sie w tym gronie:)
Ale dziewczyny jestem zdania, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło... Będzie to znaczyło, że mam zostać z dzieckiem trochę dłuzej... Damy radę!
Madzia i Agusia zwolnić i tak was nie mogą jak jesteście w ciązy , a potem na macierzyńskim też mają obowiązek Was przyjąć tak jest w kodeksie pracy.
A agusia ty miałaś umowę do czerwca? Jak nie to nie daj się jak cie zwolnia wynagrodzenie masz płatne tylko do rozwiązania, a potem nędzna kasa z zusu, a tak normalnie wynagrodzenie będą ci płacić na macierzyńskim.
Ja jak mam watpliwości pisze do inspekcji pracy na maila i mam odpowiedz, albo na forum.prawnikow.pl.
Poczytajcie w wolnej chwili 12 m-cy ochronny po wychowawczym mamy, nawet jak podejmiemy prace na pół etatu
http://www.forum.prawnikow.pl/54680.htm
To może Wy tak macie, bo ja mam umowę do 31 sierpnia, wiadomo że muszą mi pzedłużyć do dnia porodu ale nie muszą dalej, więc róznie to może być.
ja mam umowę do 31.12.2010r. :)
witam w deszczową niedzielę :)

my wlasnie po obiadku, dzis bylo jajko sadzone i ziemniaczki z koperkiem no i oczywiscie mizeria do tego
Widzę, że nie jestem sama z tym słodkim:) a najbardziej podchodzi mi nutella ze słoika:)moj mały po kazdym zjedzeniu czegoś słodkiego sadzi takie kopniaki, że hohoho:):)

No właśnie Agusia jak mogą Cię zwolnić?? Przecież kobiety w ciąży są chronione...
Ententino - w przypadku likwidacji lub upadłości firmy - mogą :/
Agusiu przykro z tym zwolnieniem :(

ja tez mam ochote na slodkie i wlasnie wcinam draże kokosowe :)))
Witamy się w nowym wątku. Weekend pt. znakiem lenia. Nic mi sie nie chciało i tak w sumie to tak mi zostało... Za tydzień mam wizytę u gina to sobie chyba węzme tydzień zwolnienia bo ostnio nie wyrabiam już zmęczeniowo.
U mnie od początku ciązy jakiekolwiek słodycze budzą odruch wymiotny, ble... ;)
Cześć dziewczyny! Ja zaczełam weekend przedłużeniem zwolnienia:(. Wczoraj wieczorej byłam na izbie przyjęć, znów miałam skurcze i wolałam sprawdzić czy wszystko ok. Muszę przyznać, że trafilam na super lekarza i miłą pielęgniarkę/położną? Zbadał mnie, zrobił usg dopochwowe i przez brzuch i mnie spokoił, że nic złego się nie dzieje, o ile będę brała leki i jeszcze trochę poleżę. Bałam się, że trafię na kogoś, kto na mnie wjedzie, że po co przyjechalam itp a jestem naprawdę b. pozytywnie zaskoczona.
tzn nie weekend tylko nowy tydzień tak zaczełam
Hej dziewczyny! Moja znajoma ma do sprzedania łóżeczko z Ikei, buk, rozmiar standardowy i materac gryka-kokos z Akpolu, po jednym dziecku. Cena za całość 120zł. Może jest któraś z was zainteresowana? Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
Czesc,

a ja dzien zaczełam od nutelli:) tak mnie wzielo ze musialam no nie umialam sie oprzec:) oj cos czuje ze to będzie słodki chłopak haha
Madzia masz racje jak masz do sierpnia to maja obowiazek przedłużyć tylko do dnia porodu niestety:(
Agusia tak jak piszesz w przypadku upadłości lub likwidacji niestety tak
ale jezeli sa to tylko jakies przekształcenia zmiana nazwy firmy, właściciela to można walczyć, tak samo z likwidacja stanowiska pracy.
Mi udalo się bo akurat wróciłam z Londynu podpisałam umowe na okres próbny , potem znowu na 3 m-ce , a trzecia jest na czas nieokreślony.Tą drugą miałam do 31.01.09 a w grudniu zaszłam w ciaze. I dwa miesiace ukrywania, dobrze,że wymiotowałam rano przed wyjsciem do pracy, czułam sie zle, zemdlałam w pracy na poczatku grudnia pogotowie mnie zabrało - ale dawałam rade. Pozatym wszyscy uwierzyli w bajke o cukrzycy, na tescie krwi wynik był jednoznaczny - nie jestem w ciazy.Zreszta do pierwszych dni stycznia wykluczano u mnie ciaze to ja tez w nia wierzyłam i robiłam badania w tym kierunku i inych strasznych choróbsk.Ale przez głupie przeczucie i jasne dla mnie objawy poszłam jeszcze raz na test krwi i wyszła ciąża 02.01 . Najlepsza z możliwych chorób:) i najpiekniejszy prezent na nowy rok. Do poczatku llutego wciskałam kit ze to cukrzyca, a jak dostałam umowe na czas nieokreslony powiedziałam prawde o dzidzi:)
Gadali,że jakby wiedzieli i tak by mi przedłuzyli,ale wolałam nie ryzykować.
Co do słodkiego to tez wzieło mnie na rogale seven days , bo reklamuja i wcinam:(
Madzia odpoczywaj:)
Ja ide dzisiaj na usg i zobaczymy malucha, dowiem sie czy moge juz powoli byc bardziej aktywna,, czy nadal łóżeczko
witam i ja w nowym dla mnie wątku!!
dziś wizyta u gina i też mam nadzieję, na poznanie płci. 18 tydzień to chyba już może być coś widać?? jak sądzicie??

powrót do pracy całe szczęscie mało bolesny.

hmmm, chyba nie mam żadnych ciągotek jedzeniowych. chociaż, bezustannie mogłabym jeść frytki. a może... w ogole bardziej na słono i pikantno. sama nie wiem.
pozdro
moka ja byłam w piatek i lekarz wypatrzył piekną dziewuszkę
Także jak tylko dzidzia się dobrze ułoży to bedzie widać :)
noooo, to tylko liczyć, że się dobrze ułoży.
jaaaa normalnie nie mogę się doczekać. ale co tam, same wiecie jak to jest.
ja jutro atakuję usg :) zobaczę co bedzie :) hihihi
Ja tez od jakiegos tygodnia pochlaniam same slodycze!!! Wczesniej nie moglam na nie patrzec, teraz odwrotnie.
W ogóle to ciagle głodna jestem - tez tak macie?
ja mam takie napady głodu :)
XYZ - no właśnie nie jestem pewna czy moja szefowa nie będzie chciała zrobić jakiegoś przekrętu i odsprzedać czy coś w tym rodzaju swojemu mężowi...

każde z nich ma swoją firmę ;) ale właściwie on wszystkim rządzi :/

a to nie jest tak, że dopiero 3 umowa na czas określony(nie licząc umowy próbnej) staje się umową na czas nieokreślony?
z tego co pamiętam właśnie umowa na czas próbny nie wchodziła w te "3" :P

wiem, że muszę od nich dostać pisemne wypowiedzenie itp. i muszę mieć zaznaczone, że likwidacja firmy albo upadłość :P
ponoć to jest potrzebne do ZUSu :)

ja właśnie wcinam "mleko zagęszczone gotowane kakaowe" :P
oj kochana to na babke jak nic hehe te slodkie ciągutki :)
hihihi ;P oby... ;)
:):):)
Jak zwykle coś mnie martwi, twardnieje mi podbrzusze i jak chodze boli biorę nospe i na jakiś czas przechodzi ale czy to normalne?
Może się zdarzać, mówisz o podbrzuszu czy macicy? Bo ja czułam jak mi cała macica twardnieje a w miejscy gdzie bylo dziecko, robila się taka "gula". Jeśli to sporadycznie, to poleż i bierz tą nospę, natomiast jeśli regularnie to powinno niepokoić. Kiedy byłaś/ będziesz u lekarza?
chyba podbrzusze. Zdarzyło się to pierwszy raz .
Teraz u lekarza bedę 20
Poleż trochę, unikaj wysiłku i pamiętaj, że jakby się coś dzialo, to możesz zawsze skonsultować się z lekarzem lub zadzwonić na izbę przyjęć i zapytać
masz racje do jutra poleże wezme nospe i magnez.
Mam nadzieje ze jutro juz nie będę o tym pamietala
oj tak, trzeba odpoczywać. no i spokój najważniejszy.
it's a boy!!!!!!!!!!!

na 98% jak powiedziała gina.

Gratuluję! Idę leżeć, moze coś ciekawego w tv się trafi...
Moka gratulacje:) a już myślałam ze same dziołszki bedą z naszego wątku:)
hihi, a co do tej pory rzeczywiście same dziewuszki??

ja w sumie nie miałam "preferencji", tylko chciałabym mieć pewność, tzn ja nie umiem nic na usg dostrzec, tylko potwierdzam, że widzę...hehe. tzn chodzi mi o to, żeby nie chciałabym, żebym do końca ciąży wierzyła, że to synek, a urodzi się córcia. pewność mam nadzieję mieć za miesiąc, po połówkowym.
miesiąc jeszcze wytrzymam bez szału zakupowego.
moka serdeczne gratulacje :))
czesc :)

dzis rano wstałam i cała koszule mialam mokrą:) leci ze mnie jak bym juz karmiła hehe ;) CZAS ZAopatrzyc sie we wkładki laktacyjne :)
Moka ja tez mam miec syna takze co dwoch to nie jeden:) ale jakoś specjalnie jeszcze też nie wpadłam w szał zakupowy:) no moze kupilam jeden mały zestaw body bo byly słodkie:)

Dziewczyny orientujecie się kiedy zaczynają sie jakieś wyprzedaże w sklepach z ciuchami??
u nas też jest synek :)
Agusia czytam i musze pprzyznac ci racje- umowa na okres probny nie wlicza sie .Ale na trzeciej mam wyraznie na czas nieokreslony, także sie nie martwie:)

moka gratuluje chłopaczka;)

U mnie po usg wczorajszym wszystko ok łożysko idzie do góry, szyjka się nie skraca. Synuś waży 560 gram- juz ponad pół kilo.

Bóle podbrzusza mogę mieć bo macica się rozszerza, co jest bardzo dobre bo wtedy łozysko idzie w góre tak mi tłumaczył gin i wtedy nospa doraźnie.

Wszytko jest na dobrej drodze i oby tak dalej , leżeć nie musze, ale mam zapomnieć o gwałtonych r******h , bieganiu i jakichkolwiek ćwiczeniach,pracy i tylko odpoczynek:)

Takze do 16 czerwca znowu zwolnienie

Kasiu fajnie masz, przyszła mama juz sie szykuje do karmienia:)
ja mam po Nadi pokarm jeszcze:) nie zaniknoł wcale mimo ze nie karmie od ponad roku :) a teraz juz jest ten terazniejszy hehe :)
No tak ty już jesteś doświadczoną mamą:)
A dla mnie pokarm w piersiach czy karmienie to beda całkiem nowe zjawiska:)
heja, ja dzis po badaniach i po glukozie :) nie było zle, wziełam na 2 łyki a co tam :) słuchajcie znacie może normy po obciążeniu 50 glukozy? bo mam 142 i nie wiem czy to dobrze czy zle, a gina mam dopiero w poniedziałek
to chyba bedziesz musiala ograniczyc slodkosci. z tego co sie orientuje granica jest do 140
ja tez musze gluzkozę teraz zrobic,,,,ale cholerna invicta nie zrobi mi i bede musiala placic chyba 30zl
norma jest do 140
kasia dzięki za info na 2 forum, no ja też płaciłam dziś za badania za Tsh T3 T4 mocz i glukoze ponad 70 zł
ja wlasnie dzwonilam do przychodni pierwszej z brzegu, obiazenie kosztuje 25zl, zrobie pewnie za tydzien dwa,bo gin dopiero za 8 tyg dzies
Ja płace za kazde badanie czy to tsh czy to morfologia bo chodze prywatnie a jak poszlam do przychodni rejonowej z prosba o wypisanie skierowania to mi powiedziala ze to nie jest jej obowiazek skoro lecze sie prywatnie to za badania mam placic. Krotka pilka, ale to nic ze cale zycie płacimy składki na pieprzony NFZ ehhh....
dlatego ja chodze do 2 gin. na Nfz i prywatnie, jak biore skierowanie od tego pzychodni i mam u niego badanie to zawsze umawiam sie na 2 dzien prywatnie do mojego. No ale czasem niestety badania trzeba dodatkowo robić
ja chodze -a wlasciwie chodzilam na NFZ,,ALE ze invicta nie dostala kasy od Nfz to nie robią nic juz państwowo,,,dobrze ze zalapalam sie teraz na polowkowe i wizyte,,, mi gin powiedzial --bo odrazu do niego zadzwonilam,,,ze nie musze przychodzic za 4 tyg, bo mam wszystko wporządku,lożysko sie opanowalo i jest bardzo wysoko, mam cieszyc sie zyciem :) wiec pójde do niego prywatnie pewnie w lipcu dopiero,albo i puzniej, teraz mne tylko czeka prywatnie kardiolog
Kasia a masz jakies info kiedy przedłużą ta umowę z invictą?
coś słyszałam o sierpniu
ja tez dostałam na glukoze i nie wiem jak to zniose. w grudniu jak robiłam to musiałam dwa razy podchodzic bo był odruch wymiotny , zobaczymy jak teraz bedzie:)
no wlasnie prawdopodobnie sierpien-wrzesien,,,,

a poco bylas w grudniu na glukozie? ja tylko raz to robilam w ciazy
kasiu piszesz ze czeka cie kardiolog- tez moze masz moze czeste kłucia i bóle serca. Szczególnie jak leze na lewym boku.mi kazał gin wczoraj tez isc do kardiologa sprawdzic to.ale ide do lux-medu bo tam mam na abonament firmowy.
jak pisałam wczesniej do stycznia nie wiedziałm zde jestem w ciązy i podejrzewano cukrzyce takze narobiłam sie tych badan na glukoze z roznymi obciazeniami:(
dziewczyny a moja gina niec o glukozie nie wspominała, czy to dla mnie za wczesnie jeszcze na to badanie??
jak to jest??
ja mam kardiologa ale nie zemna ide tylko z dzidzią bo ma jakies tam obszary hiperechogenne :(
to badanie sie robi ok23-26 tc tak mi mój powiedział
A propos terminów róznych badań to tu jest fajna stronka na ten temat:
http://babyonline.pl/pub/mt08_8/kalendarium3.jpg
Byłam dzisiaj na połówkowym...

niestety Pani dr nie mogła zrobić wszystkich pomiarów, bo coś był zamazany obraz w okolicy serduszka :P

reszta - prawidłowa :)

w każdym razie powtarzamy badanie za 2 tygodnie :)

płci też nie udało się podejrzeć - Pani dr mówiła, że już myślała, że widzi... a to była pępowina :P

co do krzywej cukrowej - od mojej lekarki z AM (przychodnia nadciśnieniowa) dostałam skierowanie na obciążenie 75mg do zrobienia między 24-28tc :)

dzisiaj moja P. Ginekolog dała mi skierowanie na obciążenie 50g i jeśli wynik będzie powyżej 180 - mam nie robić tego drugiego(większego) obciążenia bo już będzie wiadomo, że to cukrzyca ciężarnej :/

dostałam też skierowanie na stan czystości pochwy - miałyście robione coś takiego?
ja mam ze sobą - ale podejrzewam,że przez te durne leki co brałam sie tak serce rozlegulowało, w koncu ten cordafen i relanium to nasercowe tez, a brałam konska dawke:(
Agusia coś wasze maleństwo nie chce ujawnić kim jest- uparty maluch:)
Ważne, że zdrowy.
hihi ;) ma to po mamusi ;) też jestem uparta jak... ;P

tak - najważniejsze, że rozwija się prawidłowo :)

ale jakie to było napięcie - oczekiwać na wieść czy to chłopiec czy dziewczynka ;)

czy jednak dostanę potwierdzenie "wielu znaków na niebie" ;P czy tez niespodziankę - jednak synek :)

za 2 tygodnie powtórka z rozrywki :)
ja juz czwarty raz dostałam, że synek takze watpliwości nie mam- wczoraj narzeczonemu gin pokazywał też gdzie dziecko ma narzady meskie:)
też bym już chciała wiedzieć na 100%... :P
Agusia ja mialam badanie tzn stan czystosci pochwy ale na samym poczatku ciazy tzn dzies ok 7-8 tygodnia
agusia, jesli jeszcze nikt ciebie nie uswiadomil to 100% jest w dniu porodu ;))))
a ja bedę miała chłopca !! dziś było połowkowe :)
to dlatego tak mi się nie podobają te rózowe łaszki, nie cierpię różowego koloru, teraz wiem czemu.
Jak będzie taki uparty jak tatuś, z dwoma chłopai ja oszaleję ........ aaaaaaaaaa raunku !!

gratuluje cytrynka- mi sie podobaja,ale może pozniej:).My też mamy oboje niełatwe charakterki także nasza mieszanka będzie wybuchowa:)
to moze dopiszemy przy szpitalach te co wiedza oczywiscie płec :)
poza tym zmiana terminu na 5 września
co do szpitala to lekarz gorąco poleca Zaspę
a ja myślałam o Wojewódzkim, teraz nie wiem, aaaa w sumie jeszcze daleko do decyzji :)
moja Babcia zawsze mówiła o mnie, że nie dziwi się moim furiom, bo jakiez to dziecko miało się urodzić po takich dwóch nerwusach (czyli moich Rodziców) :D
w każdym razie tradycja rodzinna podtrzymana :) hahahaha
wow, gratuluje Cytrtnka!!
wiecie co, fajnie jest jak tak inni (znajomi) przezywaja też ten (tzn mój) stan. mam na myśłi taka prawdziwą radość z mojej ciąży. oczywiście bez przesady i nikogo szczególnie nie frapuję ciążą, ale właśnie fajnie jak tak sami z siebie.
poza tym brzusio mnie boli. tzn nie wiem już czy to ciąża, czy żołądek... może mi mały na niego uciska albo coś.
dziękuję :D
Nooo kolejny synuś gratuluję Cytrynka:)
cholera wojna idzie czy co, że same chłopy się rodzą ? :)

ale ciesze się bardzo, chłopcy to małe wrzaskuny są, biegają strzelają z tych swoich pistoletów, ale fajnie będzie z tymi łobuziakami :)

Pozdrówka
moka może macica sie rozciąga - dzidzuś potrzbuje więcej miejsca, a mamusia cierpi:)
Mi wczoraj gin kazał brac doraznie nospe jak mnie mocno boli.
gratuluję synka :D

czyli jak mi się podobają te różowiutkie sweterki, spódniczki, spodenki itp., które moja Mama dostała od znajomej - to zwiększa szanse na dziewczynkę? ;P hihihi
dziewczyny które sa napiszcie kogo bedziecie miały to zaloze nowy wątek bo oczopląsu dostaje jak czytam po kolei od poczatku wszystkie posty
a tak profilaktycznie mogę sobie wziąć??
wiem, że Wy nie lekarze, ale jak czytam to nospa bezpieczna.
****WRZESIEŃ****
Agaaa (Gusia) 01.09
Cytrynka 06.09, Gdańsk Wojewódzki, chłopak
xyz124 06.09, chłopak
Myniaagusia 09.09
kasia0075 12.09, Gdańsk Wojewódzki, dziewczynka
jolka1985 18-25.09 Gdańsk Zaspa, chłopak
Asia84 19.09
kamda 21.09
Ententino 22.09, chłopak
INA1978 30.09

****PAŹDZIERNIK****
AgusiaGda 02.10
monika987 02.10 Puck
moka 12.10, chłopak
lula 17.10
agitka 17.10, Gdańsk Wojewódzki, dziewczynka
Kolorowa Parasolka 22.10

mam nadzieję że nic nie pomyliłam :)
MOKA - Synek - wejherowo
chłopak wejherowo
moka nospe mozesz,,,

widze ze mnie juz wyprzedziłas z lista :)
stokrotka bedzie dziewuszke miała
****WRZESIEŃ****
Agaaa (Gusia) 01.09
stokrota15 05.09, Wejherowo dziewczynka
Cytrynka 06.09, Gdańsk Wojewódzki, chłopak
xyz124 06.09, Wejcherowo chłopak
Myniaagusia 09.09
kasia0075 12.09, Gdańsk Wojewódzki, dziewczynka
jolka1985 18-25.09 Gdańsk Zaspa, chłopak
Asia84 19.09
kamda 21.09
Ententino 22.09, chłopak
INA1978 30.09

****PAŹDZIERNIK****
AgusiaGda 02.10
monika987 02.10 Puck
moka 12.10, chłopak
lula 17.10
agitka 17.10, Gdańsk Wojewódzki, dziewczynka
Kolorowa Parasolka 22.10

jakoś bardziej podoba mi się synek niż chłopak
szkoda, że nie mam pod ręka
moka podpisuje sie pod kasia - nospe możesz wziasc.
umnie lezy zapas nospa, reni, cordafen ,relanium, lactulosum( na zaparcia) ale biore tylko jak musze. nospa wychodzi jedna góra dwie tabletki w tygodniu, reni dwie tabletki zjadfłam z opakowania , lactulosum codziennie, a cordafen i relanium mam nadzieje ze nie uzyje do konca ciazy bo tylko jak beda krwawienia mam brac przez 3 dni.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry