Widok
WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE mamusie #13#
****WRZESIEŃ****
Agaaa (Gusia) 01.09
stokrota15 05.09, Wejherowo
Cytrynka 06.09, Gdańsk Wojewódzki
xyz124 06.09
Myniaagusia 09.09
kasia0075 12.09, Gdańsk Wojewódzki
jolka1985 18-25.09 Gdańsk Zaspa
Asia84 19.09
kamda 21.09
Ententino 22.09
INA1978 30.09
****PAŹDZIERNIK****
MadziaH 01/02.10, Wejherowo
AgusiaGda 02.10
monika987 02.10 Puck
moka 12.10
lula 17.10
agitka 17.10, Gdańsk Wojewódzki
Kolorowa Parasolka 22.10
aleksandra27 24.10 Gdańsk Wojewódzki
Agaaa (Gusia) 01.09
xyz124 06.09
Myniaagusia 09.09
Asia84 19.09
kamda 21.09
Ententino 22.09
INA1978 30.09
****PAŹDZIERNIK****
AgusiaGda 02.10
monika987 02.10 Puck
moka 12.10
lula 17.10
Kolorowa Parasolka 22.10
Cześć dziewczyny, dziś miałam trochę nieciekawą noc ale mam nadzieję, że to tylko raz tak będzie. Twardniała mi macica, cholernie głupie uczucie i człowiek się strasznie niepokoi. Poza tym wszystko ok.
Dzwoniłam do kumpeli, która przeleżała połowę ciąży i zna to z doświadczenia. W poniedziałek zadzwonię do lekarki i zobaczymy. Oczywiście cały czas biorę nospę i luteinę.
Dzwoniłam do kumpeli, która przeleżała połowę ciąży i zna to z doświadczenia. W poniedziałek zadzwonię do lekarki i zobaczymy. Oczywiście cały czas biorę nospę i luteinę.
ok, się robi:)
****WRZESIEŃ****
Agaaa (Gusia) 01.09
xyz124 06.09, Wejherowo
Myniaagusia 09.09
Asia84 19.09
kamda 21.09
Ententino 22.09
INA1978 30.09
****PAŹDZIERNIK****
AgusiaGda 02.10
monika987 02.10 Puck
moka 12.10
lula 17.10
Kolorowa Parasolka 22.10
****WRZESIEŃ****
Agaaa (Gusia) 01.09
xyz124 06.09, Wejherowo
Myniaagusia 09.09
Asia84 19.09
kamda 21.09
Ententino 22.09
INA1978 30.09
****PAŹDZIERNIK****
AgusiaGda 02.10
monika987 02.10 Puck
moka 12.10
lula 17.10
Kolorowa Parasolka 22.10
****WRZESIEŃ****
Agaaa (Gusia) 01.09
xyz124 06.09, Wejherowo
Myniaagusia 09.09
Asia84 19.09
kamda 21.09
Ententino 22.09 Redłowo
INA1978 30.09
****PAŹDZIERNIK****
AgusiaGda 02.10
monika987 02.10 Puck
moka 12.10
lula 17.10
Kolorowa Parasolka 22.10
Agaaa (Gusia) 01.09
xyz124 06.09, Wejherowo
Myniaagusia 09.09
Asia84 19.09
kamda 21.09
Ententino 22.09 Redłowo
INA1978 30.09
****PAŹDZIERNIK****
AgusiaGda 02.10
monika987 02.10 Puck
moka 12.10
lula 17.10
Kolorowa Parasolka 22.10
stokrotka tez to samo pomyslałam jak pisałam gdzie bede rodzic:)
Madzia czego odrazu my mamy robić siare, pogryziemyy lekarzy i położne:)
ja juz w gdyni u dentysty mam wpisane w karcie pacjent nie znający podstawowych zasad dobrego wychowania uwaga gryzie i kopie dentyste - pozostałości z lat młodzieńczych- ale jak robi sie dzieciakowi wszystkie szyjki nie pierwszy raz i to cholernie boli to trzeba się bronić:)
Teraz już siedze grzecznie na fotelu:)
Madzia czego odrazu my mamy robić siare, pogryziemyy lekarzy i położne:)
ja juz w gdyni u dentysty mam wpisane w karcie pacjent nie znający podstawowych zasad dobrego wychowania uwaga gryzie i kopie dentyste - pozostałości z lat młodzieńczych- ale jak robi sie dzieciakowi wszystkie szyjki nie pierwszy raz i to cholernie boli to trzeba się bronić:)
Teraz już siedze grzecznie na fotelu:)
i ja witam w nowym wątku :)
też mam napady na słodkie - od kilku dni ;) wcinam landrynki albo ping-pongi owocowe (biedronkowy odpowiednik tik-taków) :P
dzisiaj otworzyłam puszkę gotowej masy kajmakowej(kakaowej) :P zjadłam 4 łyżeczki i jest luzik :)
wczoraj wyczytałam w nowym nr Mamo to ja skąd te ciągoty... otóż od 20 tyg. ciąży maluszki poznają słodki smak :P
poza tym - od 1 czerwca będę bezrobotna :P wczoraj się o tym dowiedziałam - od koleżanek z pracy... szefowa jakoś chyba nie ma odwagi do mnie zadzwonić ;P
też mam napady na słodkie - od kilku dni ;) wcinam landrynki albo ping-pongi owocowe (biedronkowy odpowiednik tik-taków) :P
dzisiaj otworzyłam puszkę gotowej masy kajmakowej(kakaowej) :P zjadłam 4 łyżeczki i jest luzik :)
wczoraj wyczytałam w nowym nr Mamo to ja skąd te ciągoty... otóż od 20 tyg. ciąży maluszki poznają słodki smak :P
poza tym - od 1 czerwca będę bezrobotna :P wczoraj się o tym dowiedziałam - od koleżanek z pracy... szefowa jakoś chyba nie ma odwagi do mnie zadzwonić ;P
Nie wiem czy to Cię pocieszy ale mi kumpela mówiła, że w czasie mojej nieobecności była rada, na której dyrekcja przedstawiła plan na przyszły rok i okazało się, że jest o 20 nauczycieli za dużo, więc wszystko możliwe, że znajdę sie w tym gronie:)
Ale dziewczyny jestem zdania, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło... Będzie to znaczyło, że mam zostać z dzieckiem trochę dłuzej... Damy radę!
Ale dziewczyny jestem zdania, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło... Będzie to znaczyło, że mam zostać z dzieckiem trochę dłuzej... Damy radę!
Madzia i Agusia zwolnić i tak was nie mogą jak jesteście w ciązy , a potem na macierzyńskim też mają obowiązek Was przyjąć tak jest w kodeksie pracy.
A agusia ty miałaś umowę do czerwca? Jak nie to nie daj się jak cie zwolnia wynagrodzenie masz płatne tylko do rozwiązania, a potem nędzna kasa z zusu, a tak normalnie wynagrodzenie będą ci płacić na macierzyńskim.
Ja jak mam watpliwości pisze do inspekcji pracy na maila i mam odpowiedz, albo na forum.prawnikow.pl.
Poczytajcie w wolnej chwili 12 m-cy ochronny po wychowawczym mamy, nawet jak podejmiemy prace na pół etatu
http://www.forum.prawnikow.pl/54680.htm
A agusia ty miałaś umowę do czerwca? Jak nie to nie daj się jak cie zwolnia wynagrodzenie masz płatne tylko do rozwiązania, a potem nędzna kasa z zusu, a tak normalnie wynagrodzenie będą ci płacić na macierzyńskim.
Ja jak mam watpliwości pisze do inspekcji pracy na maila i mam odpowiedz, albo na forum.prawnikow.pl.
Poczytajcie w wolnej chwili 12 m-cy ochronny po wychowawczym mamy, nawet jak podejmiemy prace na pół etatu
http://www.forum.prawnikow.pl/54680.htm
Cześć dziewczyny! Ja zaczełam weekend przedłużeniem zwolnienia:(. Wczoraj wieczorej byłam na izbie przyjęć, znów miałam skurcze i wolałam sprawdzić czy wszystko ok. Muszę przyznać, że trafilam na super lekarza i miłą pielęgniarkę/położną? Zbadał mnie, zrobił usg dopochwowe i przez brzuch i mnie spokoił, że nic złego się nie dzieje, o ile będę brała leki i jeszcze trochę poleżę. Bałam się, że trafię na kogoś, kto na mnie wjedzie, że po co przyjechalam itp a jestem naprawdę b. pozytywnie zaskoczona.
Madzia masz racje jak masz do sierpnia to maja obowiazek przedłużyć tylko do dnia porodu niestety:(
Agusia tak jak piszesz w przypadku upadłości lub likwidacji niestety tak
ale jezeli sa to tylko jakies przekształcenia zmiana nazwy firmy, właściciela to można walczyć, tak samo z likwidacja stanowiska pracy.
Mi udalo się bo akurat wróciłam z Londynu podpisałam umowe na okres próbny , potem znowu na 3 m-ce , a trzecia jest na czas nieokreślony.Tą drugą miałam do 31.01.09 a w grudniu zaszłam w ciaze. I dwa miesiace ukrywania, dobrze,że wymiotowałam rano przed wyjsciem do pracy, czułam sie zle, zemdlałam w pracy na poczatku grudnia pogotowie mnie zabrało - ale dawałam rade. Pozatym wszyscy uwierzyli w bajke o cukrzycy, na tescie krwi wynik był jednoznaczny - nie jestem w ciazy.Zreszta do pierwszych dni stycznia wykluczano u mnie ciaze to ja tez w nia wierzyłam i robiłam badania w tym kierunku i inych strasznych choróbsk.Ale przez głupie przeczucie i jasne dla mnie objawy poszłam jeszcze raz na test krwi i wyszła ciąża 02.01 . Najlepsza z możliwych chorób:) i najpiekniejszy prezent na nowy rok. Do poczatku llutego wciskałam kit ze to cukrzyca, a jak dostałam umowe na czas nieokreslony powiedziałam prawde o dzidzi:)
Gadali,że jakby wiedzieli i tak by mi przedłuzyli,ale wolałam nie ryzykować.
Agusia tak jak piszesz w przypadku upadłości lub likwidacji niestety tak
ale jezeli sa to tylko jakies przekształcenia zmiana nazwy firmy, właściciela to można walczyć, tak samo z likwidacja stanowiska pracy.
Mi udalo się bo akurat wróciłam z Londynu podpisałam umowe na okres próbny , potem znowu na 3 m-ce , a trzecia jest na czas nieokreślony.Tą drugą miałam do 31.01.09 a w grudniu zaszłam w ciaze. I dwa miesiace ukrywania, dobrze,że wymiotowałam rano przed wyjsciem do pracy, czułam sie zle, zemdlałam w pracy na poczatku grudnia pogotowie mnie zabrało - ale dawałam rade. Pozatym wszyscy uwierzyli w bajke o cukrzycy, na tescie krwi wynik był jednoznaczny - nie jestem w ciazy.Zreszta do pierwszych dni stycznia wykluczano u mnie ciaze to ja tez w nia wierzyłam i robiłam badania w tym kierunku i inych strasznych choróbsk.Ale przez głupie przeczucie i jasne dla mnie objawy poszłam jeszcze raz na test krwi i wyszła ciąża 02.01 . Najlepsza z możliwych chorób:) i najpiekniejszy prezent na nowy rok. Do poczatku llutego wciskałam kit ze to cukrzyca, a jak dostałam umowe na czas nieokreslony powiedziałam prawde o dzidzi:)
Gadali,że jakby wiedzieli i tak by mi przedłuzyli,ale wolałam nie ryzykować.
witam i ja w nowym dla mnie wątku!!
dziś wizyta u gina i też mam nadzieję, na poznanie płci. 18 tydzień to chyba już może być coś widać?? jak sądzicie??
powrót do pracy całe szczęscie mało bolesny.
hmmm, chyba nie mam żadnych ciągotek jedzeniowych. chociaż, bezustannie mogłabym jeść frytki. a może... w ogole bardziej na słono i pikantno. sama nie wiem.
pozdro
dziś wizyta u gina i też mam nadzieję, na poznanie płci. 18 tydzień to chyba już może być coś widać?? jak sądzicie??
powrót do pracy całe szczęscie mało bolesny.
hmmm, chyba nie mam żadnych ciągotek jedzeniowych. chociaż, bezustannie mogłabym jeść frytki. a może... w ogole bardziej na słono i pikantno. sama nie wiem.
pozdro
XYZ - no właśnie nie jestem pewna czy moja szefowa nie będzie chciała zrobić jakiegoś przekrętu i odsprzedać czy coś w tym rodzaju swojemu mężowi...
każde z nich ma swoją firmę ;) ale właściwie on wszystkim rządzi :/
a to nie jest tak, że dopiero 3 umowa na czas określony(nie licząc umowy próbnej) staje się umową na czas nieokreślony?
z tego co pamiętam właśnie umowa na czas próbny nie wchodziła w te "3" :P
wiem, że muszę od nich dostać pisemne wypowiedzenie itp. i muszę mieć zaznaczone, że likwidacja firmy albo upadłość :P
ponoć to jest potrzebne do ZUSu :)
ja właśnie wcinam "mleko zagęszczone gotowane kakaowe" :P
każde z nich ma swoją firmę ;) ale właściwie on wszystkim rządzi :/
a to nie jest tak, że dopiero 3 umowa na czas określony(nie licząc umowy próbnej) staje się umową na czas nieokreślony?
z tego co pamiętam właśnie umowa na czas próbny nie wchodziła w te "3" :P
wiem, że muszę od nich dostać pisemne wypowiedzenie itp. i muszę mieć zaznaczone, że likwidacja firmy albo upadłość :P
ponoć to jest potrzebne do ZUSu :)
ja właśnie wcinam "mleko zagęszczone gotowane kakaowe" :P
hihi, a co do tej pory rzeczywiście same dziewuszki??
ja w sumie nie miałam "preferencji", tylko chciałabym mieć pewność, tzn ja nie umiem nic na usg dostrzec, tylko potwierdzam, że widzę...hehe. tzn chodzi mi o to, żeby nie chciałabym, żebym do końca ciąży wierzyła, że to synek, a urodzi się córcia. pewność mam nadzieję mieć za miesiąc, po połówkowym.
miesiąc jeszcze wytrzymam bez szału zakupowego.
ja w sumie nie miałam "preferencji", tylko chciałabym mieć pewność, tzn ja nie umiem nic na usg dostrzec, tylko potwierdzam, że widzę...hehe. tzn chodzi mi o to, żeby nie chciałabym, żebym do końca ciąży wierzyła, że to synek, a urodzi się córcia. pewność mam nadzieję mieć za miesiąc, po połówkowym.
miesiąc jeszcze wytrzymam bez szału zakupowego.
Agusia czytam i musze pprzyznac ci racje- umowa na okres probny nie wlicza sie .Ale na trzeciej mam wyraznie na czas nieokreslony, także sie nie martwie:)
moka gratuluje chłopaczka;)
U mnie po usg wczorajszym wszystko ok łożysko idzie do góry, szyjka się nie skraca. Synuś waży 560 gram- juz ponad pół kilo.
Bóle podbrzusza mogę mieć bo macica się rozszerza, co jest bardzo dobre bo wtedy łozysko idzie w góre tak mi tłumaczył gin i wtedy nospa doraźnie.
Wszytko jest na dobrej drodze i oby tak dalej , leżeć nie musze, ale mam zapomnieć o gwałtonych r******h , bieganiu i jakichkolwiek ćwiczeniach,pracy i tylko odpoczynek:)
Takze do 16 czerwca znowu zwolnienie
Kasiu fajnie masz, przyszła mama juz sie szykuje do karmienia:)
moka gratuluje chłopaczka;)
U mnie po usg wczorajszym wszystko ok łożysko idzie do góry, szyjka się nie skraca. Synuś waży 560 gram- juz ponad pół kilo.
Bóle podbrzusza mogę mieć bo macica się rozszerza, co jest bardzo dobre bo wtedy łozysko idzie w góre tak mi tłumaczył gin i wtedy nospa doraźnie.
Wszytko jest na dobrej drodze i oby tak dalej , leżeć nie musze, ale mam zapomnieć o gwałtonych r******h , bieganiu i jakichkolwiek ćwiczeniach,pracy i tylko odpoczynek:)
Takze do 16 czerwca znowu zwolnienie
Kasiu fajnie masz, przyszła mama juz sie szykuje do karmienia:)
Ja płace za kazde badanie czy to tsh czy to morfologia bo chodze prywatnie a jak poszlam do przychodni rejonowej z prosba o wypisanie skierowania to mi powiedziala ze to nie jest jej obowiazek skoro lecze sie prywatnie to za badania mam placic. Krotka pilka, ale to nic ze cale zycie płacimy składki na pieprzony NFZ ehhh....
ja chodze -a wlasciwie chodzilam na NFZ,,ALE ze invicta nie dostala kasy od Nfz to nie robią nic juz państwowo,,,dobrze ze zalapalam sie teraz na polowkowe i wizyte,,, mi gin powiedzial --bo odrazu do niego zadzwonilam,,,ze nie musze przychodzic za 4 tyg, bo mam wszystko wporządku,lożysko sie opanowalo i jest bardzo wysoko, mam cieszyc sie zyciem :) wiec pójde do niego prywatnie pewnie w lipcu dopiero,albo i puzniej, teraz mne tylko czeka prywatnie kardiolog
Byłam dzisiaj na połówkowym...
niestety Pani dr nie mogła zrobić wszystkich pomiarów, bo coś był zamazany obraz w okolicy serduszka :P
reszta - prawidłowa :)
w każdym razie powtarzamy badanie za 2 tygodnie :)
płci też nie udało się podejrzeć - Pani dr mówiła, że już myślała, że widzi... a to była pępowina :P
co do krzywej cukrowej - od mojej lekarki z AM (przychodnia nadciśnieniowa) dostałam skierowanie na obciążenie 75mg do zrobienia między 24-28tc :)
dzisiaj moja P. Ginekolog dała mi skierowanie na obciążenie 50g i jeśli wynik będzie powyżej 180 - mam nie robić tego drugiego(większego) obciążenia bo już będzie wiadomo, że to cukrzyca ciężarnej :/
dostałam też skierowanie na stan czystości pochwy - miałyście robione coś takiego?
niestety Pani dr nie mogła zrobić wszystkich pomiarów, bo coś był zamazany obraz w okolicy serduszka :P
reszta - prawidłowa :)
w każdym razie powtarzamy badanie za 2 tygodnie :)
płci też nie udało się podejrzeć - Pani dr mówiła, że już myślała, że widzi... a to była pępowina :P
co do krzywej cukrowej - od mojej lekarki z AM (przychodnia nadciśnieniowa) dostałam skierowanie na obciążenie 75mg do zrobienia między 24-28tc :)
dzisiaj moja P. Ginekolog dała mi skierowanie na obciążenie 50g i jeśli wynik będzie powyżej 180 - mam nie robić tego drugiego(większego) obciążenia bo już będzie wiadomo, że to cukrzyca ciężarnej :/
dostałam też skierowanie na stan czystości pochwy - miałyście robione coś takiego?
hihi ;) ma to po mamusi ;) też jestem uparta jak... ;P
tak - najważniejsze, że rozwija się prawidłowo :)
ale jakie to było napięcie - oczekiwać na wieść czy to chłopiec czy dziewczynka ;)
czy jednak dostanę potwierdzenie "wielu znaków na niebie" ;P czy tez niespodziankę - jednak synek :)
za 2 tygodnie powtórka z rozrywki :)
tak - najważniejsze, że rozwija się prawidłowo :)
ale jakie to było napięcie - oczekiwać na wieść czy to chłopiec czy dziewczynka ;)
czy jednak dostanę potwierdzenie "wielu znaków na niebie" ;P czy tez niespodziankę - jednak synek :)
za 2 tygodnie powtórka z rozrywki :)
wow, gratuluje Cytrtnka!!
wiecie co, fajnie jest jak tak inni (znajomi) przezywaja też ten (tzn mój) stan. mam na myśłi taka prawdziwą radość z mojej ciąży. oczywiście bez przesady i nikogo szczególnie nie frapuję ciążą, ale właśnie fajnie jak tak sami z siebie.
poza tym brzusio mnie boli. tzn nie wiem już czy to ciąża, czy żołądek... może mi mały na niego uciska albo coś.
wiecie co, fajnie jest jak tak inni (znajomi) przezywaja też ten (tzn mój) stan. mam na myśłi taka prawdziwą radość z mojej ciąży. oczywiście bez przesady i nikogo szczególnie nie frapuję ciążą, ale właśnie fajnie jak tak sami z siebie.
poza tym brzusio mnie boli. tzn nie wiem już czy to ciąża, czy żołądek... może mi mały na niego uciska albo coś.
****WRZESIEŃ****
Agaaa (Gusia) 01.09
Cytrynka 06.09, Gdańsk Wojewódzki, chłopak
xyz124 06.09, chłopak
Myniaagusia 09.09
kasia0075 12.09, Gdańsk Wojewódzki, dziewczynka
jolka1985 18-25.09 Gdańsk Zaspa, chłopak
Asia84 19.09
kamda 21.09
Ententino 22.09, chłopak
INA1978 30.09
****PAŹDZIERNIK****
AgusiaGda 02.10
monika987 02.10 Puck
moka 12.10, chłopak
lula 17.10
agitka 17.10, Gdańsk Wojewódzki, dziewczynka
Kolorowa Parasolka 22.10
mam nadzieję że nic nie pomyliłam :)
Agaaa (Gusia) 01.09
xyz124 06.09, chłopak
Myniaagusia 09.09
Asia84 19.09
kamda 21.09
Ententino 22.09, chłopak
INA1978 30.09
****PAŹDZIERNIK****
AgusiaGda 02.10
monika987 02.10 Puck
moka 12.10, chłopak
lula 17.10
Kolorowa Parasolka 22.10
mam nadzieję że nic nie pomyliłam :)
****WRZESIEŃ****
Agaaa (Gusia) 01.09
stokrota15 05.09, Wejherowo dziewczynka
xyz124 06.09, Wejcherowo chłopak
Myniaagusia 09.09
Asia84 19.09
kamda 21.09
Ententino 22.09, chłopak
INA1978 30.09
****PAŹDZIERNIK****
AgusiaGda 02.10
monika987 02.10 Puck
moka 12.10, chłopak
lula 17.10
Kolorowa Parasolka 22.10
Agaaa (Gusia) 01.09
stokrota15 05.09, Wejherowo dziewczynka
xyz124 06.09, Wejcherowo chłopak
Myniaagusia 09.09
Asia84 19.09
kamda 21.09
Ententino 22.09, chłopak
INA1978 30.09
****PAŹDZIERNIK****
AgusiaGda 02.10
monika987 02.10 Puck
moka 12.10, chłopak
lula 17.10
Kolorowa Parasolka 22.10
umnie lezy zapas nospa, reni, cordafen ,relanium, lactulosum( na zaparcia) ale biore tylko jak musze. nospa wychodzi jedna góra dwie tabletki w tygodniu, reni dwie tabletki zjadfłam z opakowania , lactulosum codziennie, a cordafen i relanium mam nadzieje ze nie uzyje do konca ciazy bo tylko jak beda krwawienia mam brac przez 3 dni.