Widok

WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD STYCZNIA

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
hej, tak wlasnie planuje wlasnie od stycznia, bo teraz swieta i sie nie oplaca ;) a od nowego roku z nowym postanowieniem tak do lata...takze chcialam sie zorientowac czy ktos bylby chetny mi potowarzyszyc w tych trudnych pelnych pokus chwilach? z 10 kilo bym chciala, a moze uda sie ciut wiecej i tak na spokojnie, bez glodowek, rozsadnie. mnie akurat chyba najbardziej odpowiadalaby dieta ok 1000 cal, bo na dukanie nie dam rady, bo za duzo miecha a za malo warzyw i owocow bez ktorych nie umiem po prostu, a wy mozecie byc na swojej diecie, chodzi mi jedynie o wspieranie sie, motywowanie, pomocy w ukladaniu menu itd. to jak, jest ktos chetny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny tak mnie nakręciłyście z tym odchudzaniem, że postanowiłam wziąć się za siebie od dziś a nie od stycznia;P I tym samym zdecydowanie mniej zjadłam niż wczoraj i do tego wskoczyłam poćwiczyć na orbitrek na 45 min. i czuję się wspaniale! :) Zaraz idę wziąć naprzemienny prysznic zimno-ciepło i wklepię sobie serum antycellulitowe w brzuch;D Pozdrawiam wszystkie odchudzające się kobietki;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
postanowienie przed noworoczne :) super :) a ja właśnie wciągnęłam michę ryby po grecku :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
hej wam! pojadlam w te swieta, ale sie nie przejadlam na szczescie:) staralam sie wybierac te dania mniej kaloryczne, np. zamiast smazonej ryby jadlam rybe w galarecie i takie tam, no ale ciast nie dalo sie zamienic hehe. wklejam wam tabele kalorii, ale nie wiem czy sa dobre, wydaly mi sie ok, a jest tego na necie mnostwo...
http://www.female.pl/zdrowie/licznik-kalorii/
http://www.tabele-kalorii.pl/
mrenda ja od wczoraj się trzymam, poćwiczyłam na orbitreku 45 min.i porobiłam brzuszki, dziś również zjadłam śniadanko ok.9 i teraz wszamię owoc ok.12, potem obiad (mniejsza porcja niż zwykle)ok. 15 i kolacja lekkostrawna o 18 i tyle :) Mam nadzieję, że dam radę tak się przyzwyczaić i jeść już tak zawsze:)
he ja sobie obiecywałam,że od 2stycznia zaczynam,a tak naprawde już od wigilii prawie nie jem wczoraj wyciągnełam rodzinkę na dłuuugi spacer,a na słodycze puki co patrzeć nie moge
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to super, tak trzymajcie :) ja od 2 zaczynam tak na powaznie, bo 1 jeszcze czekaja mnie 7 urodziny syna...
cześć ja sie chętnie też przyłączę:)

ja planuję schudnąć chyba najwięcej bo ok 20kg, na pewno chcę wyeliminować słodycze, śmieciowe jedzenie i zwiększyć ilość owoców i warzyw.

największy problem będzie u mnie ze słodyczami właśnie, bo ja stres odreagowuje piekąc ciasta (taaak chciałabym sprzątać ale niestety) i piekę też ciasta na zamówienie (ale z tym kończę-będzie tylko dla rodziny i najbliższych znajomych).
Jejku juz nie dlugo ten styczen.
Dzis ostatnia pizzunia na kolejne pol roku.
Damy rade bedziemy sie ostro wspierac i chwalic osiagnieciami bedzie super.

Ja nie wierze w 1000 kcal od lata bylam na takiej diecie i schudlam ladnie 10 kg ale co z tgego ze bardzo szybko odezwalo sie jojo.

Bylam juz u dietetyczki (takiej z prawdziwego zdarzenia) i wiem ze max ile moge schudnac w miesiacu to 2-3 kg i tego bede sie trzymac!
A ja zaczęłam od drugiego dnia świąt i na razie się trzymam :) Tak jak postanowiłam tak robię - postawiłam przede wszystkim na zdrowe jedzenie, 4-5 małych posiłków+sport. Rano śniadanko, dziś zrobiłam pastę z tuńczykiem i jajkiem i do tego 3 chlebki wasa, potem sałatkę owocową, potem obiad (tortilla z grillowanym kurczakiem, pomidorem, ogórkiem, rucolą, szpinakiem i sałatą lodową), a na kolację 2 kabanosy z kurczaka i do tego duuużo rucoli którą bardzo polubiłam i oczywiście godzinny spacer szybkim tempem z kijkami :)
Dziewczyny rozmawiałam ze znajomą dietetyczką i mówiła, że aby poprawić metabolizm należy raz w tyg. jeść tzw. oszukany posiłek, czyli to co lubicie najbardziej, np.pizzę, kebaba, czekoladę itp. Bo wtedy poprawia się metabolizm. Byłam w szoku jak to usłyszałam, hehe :) Ale na pewno się dostosuję ;D
No ja chcialabym od stycznia ale potrzebowalabym napewno pomocy bo niewiem za co sie zabrac tym bardziej ze ciezko ze zrucaniem,moj organizm slabo zrzucaale do tycia jest pierwszy
Agnieszka to ja mam tak samo dlatego chciałabym jakieś tabletki do pomocy lecz kompletnie nie wiem jakie :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Życzę powodzenia .Za mną -16kg ,teraz trzymam wagę.
Zeszłam z 80kg na 64kg w 4m-ce ,od września waham się jeszcze 1-2kg.
Ja nie zaczynałam od poniedziałku ,od początku miesiąca .Po prostu
źle się czułam sama z sobą ,a jeszcze gorzej przy mężu.

Teraz dużo osób mnie nie poznaje,nowa figura,nowa fryzura i kolor
włosów,nowe nastawienie do życia ,lepsze wyniki w badaniach.

Bardzo dużo motywacji Wam życzę
Tabletki to największa głupota !!!
odstawisz je i znów przytyjesz.
zapiszcie się na jakieś zajęcia ,kupcie karnet
bo szkoda wam będzie wyrzucić pieniądze
więc będziecie chodzić.
najlepiej z koleżanką z osiedla,lub przyjaciółką.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
MŻ + dużo ruchu, 2-3 razy w tygodniu ćwiczenia aerobowe minimum + cardio i na pewno będzie efekt!!!
jolkafasolka jak to zrobilas??
Gosia a czym się różnią zajęcia aerobowe od cardio?
Aerobik typowe zajecia z trenerem typu fat burning, płaski brzuch - ja osobiscie najbardziej lubie i polecam!!! a cardio to na sali ćwiczenia bieżnia, rowerek,orbitrek, atlas itp. godzinka na aerobiku typowo plus godiznka na sali cardio i efekt będzie ;)
To i ja się przyłączam do Was. Chciałabym zrzucić 10 kg do lata :)
to super, ciesze sie bardzo, ze tak pobudzilam was do dzialania tym watkiem. ja juz sie nie moge doczekac tego drugiego stycznia. oby nam sie udalo dziewczynki.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry