Widok

WYSTRZEGAĆ SIĘ SKLEPU Z BUTAMI CLARKS!!

Galeria Bałtycka Temat dostępny też na forum:
Ogólnie hasło 'frontem do klienta' to nie dla niech - kupiłęm buty, które chciałęm wymienić na drugi dzień na inne bo rozmiar się nie zgadzał - dodam że chciałęm dopłacić - ale okazało się że tak nie można. Nawet nie możliwa jest wymiana na inny rozmiar!!! PARANOJA!!!! Czuję się poprostu zwyczajnie spuszczony z wodą. Odradzam zakupy w tym sklepie - ja już tam z pewnością nie zawitam.
Moja ocena
architektura i aranżacja wnętrza: 3

dodatkowe usługi: 3

różnorodność sklepów: 4

ocena ogólna: 3

3.2

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 19

Jeśli dobrze zrozumiałem, to kupił pan buty, nosił je 2 dni, po czym chciał zwrócić czy zareklamować? Bo na początku pisze pan, że złożył reklamację, a reklamacja została odrzucona i to jak najbardziej słusznie - jest to niedopasowanie obuwia do stopy (tym sformułowaniem posługują się rzeczoznawcy). Znam markę Clarks, mam kilka par od nich i wiem, że chyba wszystkie męskie zimowe buty są ze skóry, zatem naturalnym jest, że zdarza się, że potrzebują czasu żeby się dopasować. Sam nieraz z tego powodu cierpiałem ;) ale nigdy nie przyszło mi do głowy reklamowanie butów z tego powodu, bo nie jest to wada produktu.

A co do sklepów internetowych - jak najbardziej jest to sprzedaż na odległość i obowiązuje tu inne prawo, np. jest możliwość zwrotów, której w Clarksie w sklepach stacjonarnych nie ma. Jak mniemam chciał pan najpierw zwrócić noszone (!!!) buty do sklepu, ale sprzedawca się na to nie zgodził i słusznie, bo kto by potem chciał kupić noszone buty, a w dodatku zakrwawione? Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Poszukaj w Internecie niezależnego rzeczoznawcę obuwia/odzieży. Najlepiej biegłego sądowego. Poproś go o bezpłatną, wstępną ocenę czy warto dalej zajmować się Twoją reklamacją. Opinia rzeczoznawcy jest bardzo pomocna w sporze ze sprzedawcą. Gdy otrzymasz pozytywną opinię, możesz zwrócić się do sprzedawcy z pismem przedsądowym i wezwać go do ostatecznego zajęcia stanowiska. Jeśli wady będą fabryczne, możesz też żądać zwrotu kosztów za opinię rzeczoznawcy i przesyłki pocztowe (Podstawa Prawna: Art. 561 indeks 2, 561 indeks 3, 566, 574 K.C).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry