Widok

Wątek dobrych książek.

Polećcie dobrą,książkę-najlepiej thrillery medyczne,ale nie pogardzę dobrym kriminałem,chętnie czytam o narkotykach,coś z rzędu "My dzieci z dworca Zoo"-dobra książka.
Na jesienne wieczory...lubię jeszcze jakieś pamiętniki np.Pamiętnik narkomanki/prostytutki.
Wieczory szare,noce bezsenne przyda się dobra książka.

Od siebie polecam dla czytaczy o mocnych nerwach thrillery medyczne Robina Cook "Oślepienie","Zabawa w Boga","Napad"
Holden Scott "Nosiciel",
Tess Gerristen "Chirurg"
Alex Kava "Trucizna".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tej nocy przeczytalam "Twarz Sary" ciekawa książka.
O tym jak gwiazda rocka ukradła twarz młodej dziewczynie by ją sobie przeszczepić,gdyż z jego twarzy nie zostało już nic po licznych operacjach plastycznych.
"Nie wiem czy to nie brzmi i jak masło maślane."

Tylko odrobinę. Jak się mocno skupię to kumam o co Ci chodzi.
:))))
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
za literowki i wtrety przepraszam, naprawde sie juz spiesze
Za odpowiedź dziękuje, za uśmiech także. Pytanie zadałam nie tylko z czystej ciekawości. W temacie jest mowa o dobrej książce ale zaraz dodane, ze jakieś thrillery więc wolałam się dopytać. A z drugiej strony samo moje pytanie było tym kijem czy tam właśnie małą prowokacja (chociaż nadużywam teraz znaczenie tego słowa) skoro pierwsze zdanie Czekoladki brzmiało "Polećcie dobrą,książkę".
Nie wiem czy to nie brzmi i jak masło maślane.
Zbi9eram się do pracy więc życzę miłego dnia i pozdrawiam.
Gadaj z głupim to Cię osr*.
"...a może właśnie dlatego, że się nie znamy tak odbieram Twoje "pouczenia".
To nie są pouczenia. Zadałaś pytanie a ja na nie odpowiedziałem.

"Nie powiem bo jak czytam te komentarze to się uśmiecham.
Cieszę się że wywołałem uśmiech na Twojej twarzy. :)

"Po prostu mam wrażenie, że wbijam "kij w mrowisko" ..."
Pytaniem o książki?

"Co do usmiechu... podobno jest ładny. Ale nie mi akurat to oceniać. Zresztą każdy kto się uśmiecha (pomijam szyderczego uśmiechu) wygląda łądnie. A zreszta... ja się uśmiecham calą sobą, ustami, oczami..."

Uśmiechaj się jak najwięcej. Ten kraj zdecydowanie cierpi na deficyt ludzi uśmiechniętych. :)

Stanisław Lem
:)) Nie znam Cię więc nie mogę ocenić czy jesteś apodyktyczny ale... a może właśnie dlatego, że się nie znamy tak odbieram Twoje "pouczenia". Nie powiem bo jak czytam te komentarze to się uśmiecham. Po prostu mam wrażenie, że wbijam "kij w mrowisko" a ty się łapiesz na haczyk :)) TAka mała prowokacja. Miłe, że tak reagujesz. :))
Co do usmiechu... podobno jest ładny. Ale nie mi akurat to oceniać. Zresztą każdy kto się uśmiecha (pomijam szyderczego uśmiechu) wygląda łądnie. A zreszta... ja się uśmiecham calą sobą, ustami, oczami...
Za dużo o sobie powiedziałam. END. :))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kobieta uśmiechnięta jest o 50% ładniejsza, a mężczyzna sprawia wrażenie o 50% mniej apodyktycznego.

"Jak Cię czytam Cross to mam ochotę odpowiedzieć "tak, tato" :D"

Czyżbym był aż tak apodyktyczny? ;)

" Wywołuje ona niekontrolowane wybuchy śmiechu. Ja się nie hamowałam i nie powstrzymywałam ale mam nadzieję, że mało osób z forum mnie w tym stanie widziało a tym bardziej będzie kojarzyło."

Dlaczego? Czyżbyś z uśmiechem na ustach wyglądała aż tak strasznie?
:)

Stanisław Lem
Jak Cię czytam Cross to mam ochotę odpowiedzieć "tak, tato" :D
Przepraszam. :D
Ale dziękuję za odpowiedź. Faktycznie wyszłam na osobę mającą problemy z czytaniem za zrozumieniem.
No to polecam.
"Misjonarze z Dywanowa" Włądysława Zdanowicza.
Tytuł może być trochę mylący, okładka nie wskazuje na zabawną opowieść oraz na obraz wojska widziany z zupełnie nieznanej mi dotąd perspektywy.
Ostrzec mogę jedynie przed czytaniem jej w skm tudzież innym środku komunikacji publicznej. Wywołuje ona niekontrolowane wybuchy śmiechu. Ja się nie hamowałam i nie powstrzymywałam ale mam nadzieję, że mało osób z forum mnie w tym stanie widziało a tym bardziej będzie kojarzyło. Chociaż wariatów wokól nas nie jest mało.
To tak abstrahując.
Ps. Książka nie jest droga a kupiona w księgarni autora będzie opatrzona w dedykację. Niektórym to robi. Mi zrobiło w każdym razie.
Tu można polecić wszystko co uważa się za warte przeczytania.

Stanisław Lem
A czy można polecić tu coś, co wywołuje salwy śmiechu?
witam kółko czytelnicze :)
a ja ostatnio czytałam Smitha "Łowcy diametów" moze nie tak pasjonująca jak "okrutna sprawiedliwość", ale fajnie się czyta
teraz z kolei czytam "śmiertelny chłód" C. ceder polecam :)

Polecam najnowsza ksiazke W.Manna, przednia zabawa!
od siebie polecam Intruza S. Meyer, Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki, Delirium, oraz drugą część, Pandemonium, i Seretyny język kwiatów.
Elly Griffiths i jej Szlak kości oraz Janusowy kamień.
Również Kathy Reichs i jej bohaterka Tempe Brennan są godne uwagi.
Skończyłam dziś nad ranem,na raz ją przeczytałam,niby horror"sfinks"
Grahama Mastertona,dosc ciekawa,zwłaszcza zainteresował mnie ten lud Ubasti i ich zwyczaj.Dobra książka.

Teraz zaczełam Alex Kava "W ułamku sekundy",zaczyna się dosc ostro więc noc zarwana.

Byłam w bibliotece więc mam kilka dobrych książek,będę polecała na bierząco.

A i jeszcze Alex Kava "Zabójczy wirus".O wirusie eboli.Polecam.
mogę polecić książki Jonathana Carrolla, bez różnicy który tytuł, choć jedne są lepsze a inne słabsze. Żadną się jednak nie zawiodłam.
Howard Pyle "Robin Hood" (nie "Wesołe przygody Robin Hooda").
Po trzecim przeczytaniu książki, na wewnętrznej stronie tylnej okładki zacząłem wpisywać daty przeczytania książki. Do dzisiaj prawie zapisałem całą stronę!!!
To jest mój rekord (poziom książki, to sprawa dyskusyjna - de gustibus non est disputandum).
Czyli można, ale to mój (i tylko mój) sposób na chociaż chwilowe odizolowanie się od otoczenia.

Tak przy okazji: polecam czytniki ebook'ów. Opierałem się długo, nie wyobrażałem np. sobie siebie trzymającego tablet przy śniadaniu. Teraz żałuję, że tak późno zacząłem z nimi się przyjaźnić.
To i ja chętnie podzielę się moimi ulubionymi tytułami (choć jak mówi mój przyjaciel:"Jak lubisz takie książki to jakże musisz mieć beret zryty") ;-D Oczywiście odbieram to jako komplement...
A oto i one:
ULICA - Daniel Odija
DZIECIĘ BOŻE - Cormac McCarthy
GDY OŚLICA UJRZAŁA ANIOŁA - Nick Cave

wymienialiście też jakieś "narkotykowe" to ode mnie:
HEROINA - Tomasz Piątek
GADY - Mirosław Sokołowski

a tym którym się czytać nie chce polecam filmy:
NIEODWRACALNE - z Monicą Bellucci i Vincentem Cassel
REQUIEM DLA SNU
TRAINSPOTTING
EFEKT MOTYLA (lżejszy)
ja "niestety" siedzę w kasiążkach, ale czysto medyczno-kosmetycznych :) własnie czytam horror o pasożytach... bleee.
Na normalne ksiązki nie mam czasu:/

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (256 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Vibracje (35 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

gdzie warto studiowac (4 odpowiedzi)

Osoby szukające uczelni z przyjaznym podejściem powinny zainteresować się Uczelnią...

do góry