Widok

Wątek kinowy vol.2

Jest część druga, zapraszam.

Wracając na chwilę do Sherlock'a, bardzo mi się podobają te nowoczesne wersje z Robertem i Benedictem, choć lubię też ten serial :

https://www.youtube.com/watch?v=6PTXjLB92Ck&index=1&list=PLhEjs2pJAlfSMzQRHGbnqvRPplGKtyRBN

Klasyka ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cieszę się :) Dziś jest powtórka, ale o 23, zobaczymy, czy wytrwam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A ja V dzięki Twojemu postowi obejrzałem.
I powiem Ci, że warto.
Nie widziałem go wcześniej, ale pięknie zrobiony film.
Lubię te stare klimaty z wyrazistym graniem, lektorem i perełkami dialogów, teraz już tak się nie kręci filmów. I w ogóle ta Dexter to była Batory - skąd oni wymyślali takie polskie nazwiska?
I świetne zdjęcia Nowego Jorku z zeszłego stulecia.
I 6 nominacji do Oskara, z czego 2 statuetki, w tym za zdjęcia.
Byłam wczoraj na "Uprowadzonej". Polecam wszystkim miłośnikom filmów akcji. Innym niekoniecznie, mogą marudzić ;-)
Ja akurat uwielbiam filmy akcji i choć akcji było trochę za mało, film bardzo mi się podobał.
O! Mikro ;)
Nie. Psa wyprowadzałem ;)
Vi: ja czasem lubię ;)
"Rasputin - Dark servant of destiny"
Skrótowo potraktowany temat - no ale to fabuła a nie dokument. No i obsada dobra.
Miasto małe, nie ma co się obawiać ;) Ale fakt faktem, nie lubię po nocy sama wracać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
O, ex, podobno chorowałeś? ;)
Ładnie tak samej po nocach wracać ? ;)
No i cholibka nie obejrzałam, dopiero co wróciłam od koleżanki. Może będzie jeszcze okazja :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zastanowię się. Na razie mam w planach jutrzejszy film gangsterski a potem taki, co sama sobie zakupiłam :)
Oglądałam Last Vegas i przyznam,że film"ratują" świetni aktorzy bo fabuła mnie nie powaliła.Dla tej trójki warto:)Douglas-a nie trawię;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Vi Last Vegas też obejrzyj z wielką ochotą - warto :) nie wiem jak mi wiekowo do Mansona, ale do Ciebie chyba nie aż tak daleko ;) polecam :)
Last Vegas - pozytywny film, obsada aktorska na poziomie, podobał mi się :)

Ja wczoraj widziałam Łowcy Głów - skandynawskie kino - niezłe chociaż według mnie w pewnym momencie trochę przesadzili. Dla miłośników norweskiego ;)
Mansonie, szykuje się u Ciebie wieczór kawalerski, że zamierzasz intensywnie trenować? ;)

Filmu nie widziałam, ale słyszałam o nim ;) Gdyby występował w nim Robert Redford (l.78) to pewnie z wielką ochotą bym go obejrzała :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
A ja dzisiaj obejrzałem "Last Vegas" z 2013 http://www.filmweb.pl/film/Last+Vegas-2013-538720
I zdecydowanie polecam, bo Kevin Klein (l. 66), Morgan Freeman (l. 76) oraz Robert de Niro (l. 70) urządzają wieczór kawalerski Michaelowi Douglasowi (l. 69) w taki sposób i z takim polotem, że od dzisiaj uczciwie trenuję i rezygnuję z wymówek w tej materii. A Mary Steenburgen (l. 60) jest w tym filmie wisienką na torcie. Może niektóre dowcipy nie powalają, ale klasa aktorska najwyższych lotów. Jestem pod wrażeniem. Pewnie z racji tego, że bliżej mi wiekowo do nich niż do Ciebie V :)

Aby miło zakończyć dzionek popatrzę sobie jeszcze na "Śmierć w Tombstone". Już kiedyś oglądałem, ale lubię i Maczetę i Rurkę :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wdr, od kiedy to troszczysz się o mój sen? A film i tak obejrzę :)
nieznany gość, wskazany przez dzieci, który pojawia się niemal w końcówce filmu :) Masz ponad godzinę czasu więcej na sen. ;]
Sądzę, że dowiem się, kto zamordował ;) A poza tym to taki staroć, w sam raz dla mnie ;)
A po co to oglądać ?

Przecież tam już jest to opowiedziane -"Nowy Jork. Modelka Jean Dexter zostaje znaleziona martwa w swojej wannie. Choć ślady wskazują na samobójstwo, okazuje się, że to morderstwo."

Sądzisz że coś jeszcze się wydarzy ? :P
...I żebyś mi nie wyjadała lodów po nocy :)

Ach, Mansonie, a kto mi zabroni? ;)

W zasadzie to był bardzo smutny film, wszyscy tam byli jakoś pokręceni, ale co się dziwić, lata na statku kosmicznym robią swoje, można sfiksować.

A jutro oglądam to :

http://www.teleman.pl/tv/Nagie-Miasto-1250224
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Uśmiecham się dokładnie tak samo, ale obawiam się, że wyglądam jednak trochę inaczej :-))) No cóż, nie jestem filigranową blondyneczką z dołkami w buzi :(

Zwróciłaś uwagę na fakt, że wszyscy faceci zajmują się pracą i gadaniem o bzykaniu, tudzież się alkoholizują, a kobiety kisną z braku emocji, jadą na prochach, a szczytem pożądania jest służba na statku, na którym jest centrum handlowe? :)
W sumie jedyna poza panią komandor pozytywna postać to zahibernowana babcia.
I żebyś mi nie wyjadała lodów po nocy :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

Klimatyzacja w biurze (67 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

Grajdołki (278 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Trójmiasto do bani (386 odpowiedzi)

Mieszkałem w Warszawie, Mieszkałem w Krakowie, teraz przyszedł czas na trójmiasto i tylko...

do góry