Widok

Weki obiadowe na wyjazd

Hej, dziewczyny Wy zawsze służycie fachową poradą. Wyjeżdżam do Toskanii i chcę przygotować słoiki z klopsikami, mięsem w sosie, itp. na obiady dla synka. Jak się za to zabrać, żeby w czasie podróży (dwa dni w samochodzie w lodówce turystycznej zasilanej akumulatorem) jedzenie przetrwało?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie wiem jak z robieniem takich słoików z mięsem typowo obiadowym :P

ale jak robi się mięsne słoikówki (wędliny ze słoika) i chcesz je dłużej potrzymać nawet bez lodówki - to zaleca się metodę tyndalizacji :)

http://kuchniakierowcy.pl/porady,przygotowanie_wekow,2.html
http://niebonatalerzu.blogspot.com/2013/06/weki-z-miesa.html

Ja bym wybrała opcję kupne słoiczki ;) żeby mieć pewość, że z nimi wszystko będzie ok :]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Kulinaria

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...

do góry