Widok

Welon na cywilnym?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Coraz czesciej widze zdjkecia dziewczyn ze slubu cywilnego w welonie. W czerwcu rowniez bede miala slub cywilny i do tej pory nawet nie bralam takiej mozliwosci pod uwage. A teraz sie zastanawiam - w koncu jestem panną, to mój pierwszy ślub, może warto się zastanowić nad tą jedyną w życiu okazją ubrania welonu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie wiem to, Twoj wybor, ale wydaje mi sie, ze welon bardziej pasuje do kosciola. To bardziej oficjalna sprawa, urzad stanu cywilnego. A mnie osobiscie to wlasnie kosciol kojarzy sie z biala suknia i welonem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja uwazam, ze welon pasuje raczej do kosciola niz do urzedu...do urzedu jakis kapelusz ewentualnie...ale Ty decydujesz, bo to w koncu Twoj slub...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chyba macie rację, ale jeeszcze trochę pomyślę. Z drugiej strony jeszcze parę lat temu nie do pomyślenia była w Kościele czerwona, albo granatowa suknia. Ale w razie czego kapelusz już jest!
Pamietaj ze to jest twoj slub!!!!
A welon wcale nie musi byc w kolorze bialym i spokojnie moze byc dobrany do koloru sukienk. Ja uwazam zena slubie cywilnym spokojnie moze byc welon, wazne jest zeby ladnie komponowal sie z sukienka:)

kiziai
Ciesze się, mże coraz więcej ludzi ma takie podejście - wypada ubrac to w czym panna młoda będzie sie dobrze czuła i podobała narzeczonemu. Podejście to dopiero kiełkuje, ale już jest ciut lepiej niż parę lat temu. Ale u mnie sie ten problem sam rozwiązał - mojemu przyszłemu małżonkowi bardziej podobam sie we fryzurze która do welonu odpada. Ale czasem miałabym ochotę tam na przekór wszystkm....
:) W koncu rozsadna wypowiedz:) Tez uwazam ze najwazniejsze jest to co sie samemu mysli i czuje, a nie aby sie ogladac na to co inni powiedza:)
Oczywiście że możesz mieć welon a nawet suknię jak w kościele jeśli nie ma ślubu kościelnego tylko cywilny to czemu masz rezygnować z jedynej w życiu okazji do założenia sukni z welonem . Śmiało, to Twój ślub i to twoje zdanie powinno liczyć się najbardziej .Pozdrawiam,
ja brałam tylko ślub cywilny i miałam welon :)
na początku też się zastanawiałam, czy powinnam, czy wypada... ale zdecydowałam się!
w końcu chodzi o to żeby się dobrze czuć :)
no i sesja zdjęciowa - to pamiątka na całe życie, więc chyba warto wyglądać jak prawdziwa panna młoda :)
pozdrawiam

Inne tematy z forum Wesele

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry