Widok

Wesele w hotelu Hotton - opinie?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam wszystkich, rozwazam z mr.Big zorganizowanie wesela w hotelu Hotton w Gdyni, lecz nie moge nigdzie znalesc poweselnych opini.. ceny, pierwsze wrazenie - wszystko wyglada ok, jednakze zalezaloby mi na opinii osob majacych okazje bawic sie tam na weselu swoim lub cudzym. bardzo prosze o pomoc

K.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a jak wygladają ceny jeśli chodzi o wesele? miejsce wygląda całkiem ok :)
image

nie pamietam dokladnie ale to bylo chyba ponizej 200zl/os, nie spotkalem sie natomiast z dzialem marketingu wiec nie wiem dokladnie co i jak
ktoś jeszcze ? :)))
image

hotel jest krotko otwary, jak byłam w nim w listopadzie nie mieli doświadczenia w organizowaniu wesel.to moze byc ich spora wada
patrząc na zdjęcie ze strony http://www.hotton.pl/ wygląda całkiem całkiem :D mi się podoba
no właśnie po dokonaniu wizji lokalnej w samym hotelu wszystko wygląda bardzo fajnie, w szczególności dla osób, które lubią prosty i nowoczesny styl... no ale to nie wszystko... dlatego bardzo mi zależy na opinii osoby, która bawiła się tam na jakimś weselu...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja coś czuje że tam będzie drogo...
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
image
[/url]
Mieliśmy przyjemność gościć wczoraj w hotelu Hotton, i zdam swoją krótką relacje :)
najpierw plusy:
Hotel ładnie wygląda z zewnatrz i wewnątrz
Miła sympatyczna obsługa
zróżnicowane cenowo menu od 155-175
ładnie wyglądające sale, ale...
Minusy (przynajmniej dla mnie):
Sa 3 sale, jedna na tańce,druga na siedzenie i trzecia na bufet, przy liczbie osob powyżej 90
Widok z okien jak i dzielnica sa po prostu masakryczne!
nie zawsze działająca winda, stad Pan prosił nas o zejście pieszo ;)
drogi alkohol(45zł Bols 0.5l), badz korkowe za samą wódke 12zł/os, gdybyśmy chcieli przynieść swoje wino i wodke 20zł /os.

to chyba na tyle, ale.. my jestesmy na NIE :)

image

jeśli chodzi o ceny menu to podobne gdzie prawie wszedzie...
wg mnie po Twojej relacji niciekawie to wygląda jak na nowy hotel(winda). jeśli chodzi o widoki to tak, cała ul. świętojańska jak i jej przynalezne ulice i dzielnice ładne sa tylko od strony ulicy głownej,od str wejścia od tylu tragedia. no i drogo...
no własnie nulka pierwsze wrażenie najważniejsze...ale rozwiane są chociaż wątpliwości:)
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
image
[/url]
my bylismy tam niedawno.. za 0.5 bolsa bylo 34zl, i przy organizacji wesela do 80 osob jedna sala wystarczy w zupelnosci; generalnie bardzo pozytywnie.. mysle ze sie zdecydujemy :)
byłam we wrześniu w hotelu Hotton, ale na szkoleniu, więc mogę wypowiedzieć się tylko o jedzeniu, które było rewelacyjne! tak więc pewnie bez względu czy to wesele, czy szkolenie jedzenie mają bardzo smaczne, oryginalne i wyszukane potrawy. Jednak miejsce wydaje mi się mało atrakcyjne zewnętrznie ze wzgledu na widok:stocznia i bloki:)
Ciekawa jestem opinii. Może któraś za Was miała/bawiła się na weselu w Hottonie?
Gram w zespole i rok temu graliśmy tam na imprezie zakładowej na około 120 osób i było to na jednej sali która była duża.
Przyznam - było ciasno jak wszyscy wyszli na parkiet.
Obsługa była sprawna, nie grzebali się jak w innych lokalach, pełna kultura, nikt nie chodził prosić o kawę czy sok, kelnerzy sami pytali (wypowiadam się jako zespół, nie wiem jak było u gości).
Przydałoby się jakieś dyskotekowe oświetlenie żeby nadać smaku imprezie (mieliśmy swoje ale mało).
Ogólnie jest nowocześnie, fakt dzielnica troszkę na uboczu ale to nowy budynek a droga powstała na torowisku którego już nie ma i można pobrudzić buciki ale może w przyszłości wyleją jakiś asfalcik.
Ja polecam, fajnie tam było.
Dostałam od nich ofertę menu weselnego-nie jest najgorzej i chyba mi odpowiada,ale oczywiście trzeba jeszcze poszukać:-)Jak chcesz to podzielę się menu na @:-)
Przeklejam to co napisałam w wątki Betinki

Dziewczyny poniżej wklejam info, które drogą mail'ową otrzymałam z HOTELU HOTTON

"Wszystkie sale są klimatyzowane.Jest możliwość abyśmy serwowali Państwa ciasta oraz owoce.Jeżeli chodzi o alkohol to jest to kwestia do uzgodnienia po ustaleniu ceny menu.Wejście na taras znajduje się w pobliżu wyjścia z restauracji Bucatti, jednakże nie ma wyjścia na taras z restauracji ..
Jeżeli tańce miały być na sali jadalnej w tym wypadku w restauracji Bucatti ( w której znajduje się parkiet) wówczas jesteśmy w stanie pomieścić -80-90 osób.Posiadamy 14 stołów okrągłych jednak wesele w Restauracji Bucatti ze stołami okrągłymi oraz tańcami jesteśmy w stanie ustawić na 70 osób (7 stołów 10 cio osobowych) Istnieje również możliwość aby tańce odbywały by się w oddzielnej sali,która jest w jednym kompleksie przy restauracji Bucatti( w której także znajduje się parkiet )możemy pomieścić około 130-140 osób,przy okrągłych stołach około 90 osób.

Cena menu to 160-190zł/osoby w zależności od wybranego menu.
Pobieramy opłatę za serwis 5% dla obsługi od całkowitego kosztu wesela.

W cenie menu wliczony jest bufet kawowy,500ml soku oraz wody na osobę ,aperitif ( wino musujące dla wszystkich gości.)
Do ceny należy doliczyć ciasta oraz alkohol.
Ceny alkoholi oraz napoi:
wódka Bols 0,5 l 45 zł ,przy zakupie 50 butelek lub większej ilości około zł/but
wino Reblina - białe oraz czerwone 40 zł butelka
Jeżeli Państwo chcieliby serwować swoją wódkę to korkowe wynosi 12 zł od osoby.Jeżeli wódkę oraz wino to korkowe wynosi 20zł/os
Wino musujące Jean Dorsene 40 zł butelka
Pakiet napoi 30 zł /osoba - wówczas goście mają wszystkie napoje zimne oraz gorące bez ograniczeń .
litr soku -12zł
dzbanek wody 1,5L - 8zł
Ciasta oraz torty zamawiamy w cukierni Sowa.
Nocleg dla gości weselnych to około 110-140zł/os w zależności od sezonu. Dla Pary Młodej przy weselu na conajmniej 50 osób apartament jest gratis."

Poniżej zdjęcia sali.

http://img35.imageshack.us/img35/7139/hotton6.jpg
http://img262.imageshack.us/img262/4431/hotton1.jpg
http://img35.imageshack.us/img35/1739/hotton2.jpg
http://img32.imageshack.us/img32/8340/hotton3.jpg
http://img150.imageshack.us/img150/724/hotton4.jpg
http://img32.imageshack.us/img32/8048/hotton5.jpg
imageimage
imageimage

imageimage

imageimage

imageimage

imageimage

Czy uważacie,że korkowe wysokie?Moja mama stwierdziła,że tak i że drogo biorą za swoją wódkę.
Betinka korkowe chyba nie jest wysokie, w innych lokalach liczą sobie 15 pln za sama wódkę.
Cena za wódke kupioną w hotelu faktycznie jest wysoka. W mail'u brak ceny za butelkę przy ilości 50 i więcej, ale podejżewam, że nie będzie mniej niż 40 pln. Hmmm...ciężka sprawa z tym alkoholem.
Masz rację:-)

Moja mam wpadła na pomysł,że już teraz będziemy kupować 2 flaszki na miesiąc i chować do piwnicy i tak do listopada 2010:-)
droga to jest dopiero woda - za dzbanek wody 8 zł ? lol
Betinka, to jest pomysł !!! ;-)

A tak poważnie to może warto poszukać sali tzw. bez konsumpcji. Wiem, że taka opcja wymaga więcej organizacji i załatwiania, ale biorąc pod uwagę kosztorys może warto.
Też o tym myślałam i nawet teraz z mamą o tym rozmawiam,ale to sporo pracy.Znalezienie w miarę dobrej kucharki,obsługi,kupienie produktów i dostarczenie im,a samochodu brak,pomyślimy nad tym:-)
uważam, iż wszystko jest bardzo drogie.
Mamy tam wesele w sierpniu. Bardzo nam się tam podoba:) w naszym stylu powiedzmy.
Mam tez 1 pozytywną opinię, ponieważ znajoma miałam w maju 2011 i bardzo sobie chwaliła. Pyszne jedzenie, świetna obsługa. Kontakt z kierownikiem gastro, rewelacyjny, ugodowy :)( sama doświadczyłam)

Czy zmieniło się coś w kwestii Hottona? Ktoś tam robił może? Chętnie bym przeczytała opinie:)
Odświeżam temat. Czy ktoś jest w stanie się wypowiedzieć?

Kierownik gastro się zmienił, no i już nie jest tak kolorowo. Wzięli jakiegoś młodzieńca, który chyba ma za dużo obowiązków i nie ma czasu na zajmowanie się weselami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
rok ubiegły. mało jedzenia. kazali młodym kupić wino obowiązkowo, mało kameralnie ze względu że hotel działa i czasami ktoś przypadkiem "wpadnie".
www.gra-gitara.pl
plnujemy tam wesele na maj 2014r.. jakieś swieże opinii kogoś kto był tam na weselu niedawno?

Sala pod wesele jest świetna, a cenowo wychodzi raczej standardowo (porównując z konkurencją), tak więc śmiało mogę polecić od siebie :)

Inne tematy z forum Wesele

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry