Widok
zgadza się byłem dzisiaj na rozmowie na operatora produkcji.
Po pierwsze ogłoszenie podane , że trzeba być sumiennym, odpowiedzialnym itd ,uprawnienia na sztaplarki itd.to kpina. Firma może i fajna ale dlaczego w ogłoszeniu nie podali ,że to praca dla co najmniej fizyków,techników itd i to z wiedzą konkretną .Napisali ,że nawet może być wykształcenie zasadnicze -bzdura , jestem technikiem a testy były jakbym zdawał do nasa. Ciężko napisać w ogłoszeniu ,że na stanowisko produkcji potrzebna jest konkretna wiedza ,wiele osób by się zastanowiło czy składać tam aplikację i się łudzić.
Po pierwsze ogłoszenie podane , że trzeba być sumiennym, odpowiedzialnym itd ,uprawnienia na sztaplarki itd.to kpina. Firma może i fajna ale dlaczego w ogłoszeniu nie podali ,że to praca dla co najmniej fizyków,techników itd i to z wiedzą konkretną .Napisali ,że nawet może być wykształcenie zasadnicze -bzdura , jestem technikiem a testy były jakbym zdawał do nasa. Ciężko napisać w ogłoszeniu ,że na stanowisko produkcji potrzebna jest konkretna wiedza ,wiele osób by się zastanowiło czy składać tam aplikację i się łudzić.
Aplikowalam na kierownicze stanowisko i rzeczywiscie musze potwierdzic informacje prezentowana powyzej. Pani z agencji rekrutujacej traktowala mnie z wyzszoscia, skupiala sie jedynie na testach a nie na rozmowie i rowniez nie otrzymalam zadnej informacji zwrotnej. Zrazilam sie zarowno do firmy jak i do agencji.
Niestety muszę stwierdzić ze agencja Randstad, z którą Weyerhauser podpisał projekt rekrutacyjny, wymaga od kandydatów w tym i na szczeble kierownicze pełnej dyspozycyjności, w zamian nie oferuje jakości firm rekrutacyjnych. Panie nie są przygotowane do projektu, czytają, dukając, pytania, skupiają się na pisemnych testach nie rozmowie z kandydatem i ... pomimo zapewnienia, nie dają odpowiedzi zwrotnej. Przy tak dużych projektach szanująca się agencja ma system automatycznej odpowiedzi, jeżeli kandydat nie spełnia oczekiwań. Przykro tylko, że firma Weyerhauser, z którą mieszkańcy Trójmiasta wiązali tak wiele nadziei, w taki sposób startuje w naszym środowisku. Podwykonawcy jakich wybieramy do współpracy, reprezentują nas szerzej niż nam się wydaje, kreują świadectwo naszej kompetencji w biznesie.
Życzę powodzenia firmie Weyerhauser na nowej drodze życia!
Życzę powodzenia firmie Weyerhauser na nowej drodze życia!