Widok

Węzeł chłonny pod pachą.

Dzień dobry, bardzo proszę o zinterpretowanie wyników morfologii, robionych pod kątem powodu ich zrobienia. Mianowicie zauważyłam guza pod prawą pachą mniej więcej na ok 2cm. Guzek jest bezbolesny, ale twardy i jakby przesuwalny pod skórą. Na zewnątrz nie ma żadnych zmian. Dodam też, że nie byłam chora w ostatnim czasie. A właściwie to nie pamiętam kiedy ostatnio byłam chora.
W badaniach krwi zmiany wyszły tylko takie:
w nawiasach przedział.
OB - 14 (max 12)
RBC - 4.06 (4.20 - 6.30)
HCT - 36.8 (37.0 - 51.0)
Leukocyty w moczu 0-2 wpw (1-5 wpw) - nie wiem jak interpretować czy to w normie.

Mam jeszcze o zrobienia usg piersi, jamy brzucha i węzłów chłonnych szyi, ale na to mam wizytę dopiero za 3 tygodnie.

Dodam jeszcze, że badałam się też pod kontem ginekologicznym, ale doktor wykrył tylko torbiel na jajniku na ok 3cm średnicy, co nie ma związku z guzkiem jak powiedział.

Chciałabym się nieco uspokoić, bo nie ukrywam, że trochę się przestraszyłam. Proszę więc o odpowiedź.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Myślisz że tu ktoś się zna i prawdę powie? Takie rzeczy tylko lekarz może Ci wytłumaczyć. Życzę zdrowia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

no właśnie. poza tym najlepiej nie próbować szukać wyjaśnień badań w internecie, bo można tak sobie zdiagnozować wszystko.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Kobieta

Mój rozwód z adwokat Genowefą Noszka-Kruminis (37 odpowiedzi)

Adwokat Genowefa Noszka- Kruminis z Gdyni to specjalista pierwszego gatunku. Zniszczyła mojego...

Jaki balsam do ciała polecicie (84 odpowiedzi)

Szukam aktualnie dobrze nawilżającego balsamu do ciała na suchą skórę. Co byście mi polecily?

Kupujcie może naturalne kosmetyki? (85 odpowiedzi)

Cześć. Kupujcie może naturalne kosmetyki? Możecie polecić mi jakiś dobry sklep oferujący szeroki...

do góry